• Sonuç bulunamadı

EUROSAI-ARABOSAI Ortak Konferansı Katar’ın Başkenti Doha’da Yapıldı

Belgede Haziran 2016 ANKARA (sayfa 99-114)

EUROSAI 43. Yönetim Kurulu Toplantısı Helsinki’de Gerçekleştirildi

V. EUROSAI-ARABOSAI Ortak Konferansı Katar’ın Başkenti Doha’da Yapıldı

Ortak Konferansı Katar’ın Başkenti Doha’da Yapıldı

EUROSAI-ARABOSAI

07-09 Aralık 2015

S

ayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL başkanlığındaki Sayıştay Heyeti, 07-09 Aralık 2015 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen V. EUROSAI-ARABOSAI Ortak Konferansına katıldı.

Ana teması “Kamusal Kurtarma Planlarının Gözetiminde Sayıştayların Rolü (The Role of SAIs in the Oversight of Government Bail-out Plans)” olan konferansta Başkan AKYEL, “Finansal Kriz Risklerinden Korunmak için Finansal İstikrarı Geliştirmenin Önemi ve Sayıştayların Rolü (The Significance of Enhancing Financial Stability to Hedge against Risk of Financial Crisis, and the Role of SAIs)” başlıklı bir sunum yaptı.

Arnavutluk Sayıştayı Heyetinin Kurumumuzu Ziyareti

ARNAVUTLUK 18 - 22 Ocak 2016

A

rnavutluk Sayıştay Başkanlığından 20 kişilik Arnavutluk heyeti 18-22 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenen Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) mali katkısı ile gerçekleştirilen “Kamu Denetimi” eğitimine katılmak üzere kurumumuzu ziyaret ettiler. Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL, konuk heyeti 18 Ocak 2016 tahinde makamında kabul etti.

SIGMA Heyeti

Kurumumuzu Ziyaret Etti

SIGMA

20 Ocak 2016

A

vrupa Komisyonu ve OECD’nin ortak girişimi olan SIGMA Programı çerçevesinde, SIGMA Başkanı Karen Hill ve SIGMA Türkiye Koordinatörü Peter Vagi, Avrupa Komisyonu tarafından ülkemiz için hazırlanan yıllık ilerleme raporlarının kamu yönetimi bölümünde veri olarak kullanılmak üzere bilgi edinmek ve söz konusu süreç ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Kurumumuzu ziyaret ettiler. Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL konuk heyeti 20 Ocak 2016 tarihinde makamında kabul etti.

ASOSAI 15-19 Şubat 2016

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL 50. ASOSAI Yönetim Kurulu Toplantısı ile “Ulusal Dürüstlük Sistemi” Konulu Uluslararası Sempozyuma Katıldı

D

oç. Dr. Recai AKYEL, Tayland’ın Chiang Mai şehrinde 15-19 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen 50 nci ASOSAI (Asya Sayıştayları Birliği) Yönetim Kurulu Toplantısı ile “Ulusal Dürüstlük Sistemi” konulu Uluslararası Sempozyuma katıldı.

Başkan AKYEL, 15 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen 50 nci ASOSAI Yönetim Kurulu Toplantısının ilk gününde ECOSAI (Ekonomik Kalkınma Teşkilatına Üye Ülke Sayıştayları Birliği) faaliyetlerinin tanıtıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Sayın AKYEL, bununla birlikte Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan ASOSAI-EUROSAI iş birliği hakkında Türk Sayıştayının katkılarını anlatan bir de konuşma yaptı.

Doç. Dr. Recai AKYEL, Tayland Sayıştayının 100 üncü Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Ulusal Dürüstlük Sistemi” konulu Uluslararası Sempozyumun 18 Şubat 2016 tarihli ilk gününde yer alan Panel bölümünde; Türkiye’de var olan mevcut dürüstlük sistemini ve Sayıştayın rolünü anlatan bir sunum yaptı. Başkan AKYEL, Sempozyumun ikinci günü olan 19 Şubat 2016 tarihinde de Sayıştay tarafından sunulan dürüstlük sistemi ve Sayıştayın sisteme katkılarının ele alındığı “T.C. Sayıştayı Çalışması” nın tanıtımını yaptı.

OCED-SIGMA Heyetinin Kurumumuzu Ziyareti

OECD-SIGMA

29 Şubat 2016

O

ECD-SIGMA heyeti, 2016 Ülke İzleme Değerlendirmesi çalışmaları kapsamında Kurumumuzu ziyaret etti. Konuk heyet 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Başkanımız Doç.

Dr. Recai AKYEL tarafından makamlarında kabul edildi. Ziyaret çerçevesinde yapılan görüşmelerde SIGMA’nın Ülke planlarına ilişkin yeni yaklaşımı çerçevesinde Kurumumuzun durumu, denetimde kalite konusu, Kurumumuzun bağımsızlığı ve yetki alanı, stratejik planlama ve raporlama, Kurumumuzun diğer kurumlarla ilişkileri ile ilgili hususlar ele alındı.

EUROSAI 07 Mart 2016

“EUROSAI Çerçevesinde Yüksek Denetim Kurumları” Konulu Konferans Düzenlendi

07 Mart 2016 tarihinde Sayıştay Konferans Salonunda EUROSAI Başkanı Arno VISSER (Hollanda Sayıştay Başkanı) ile EUROSAI I.

Başkan Yardımcısı Doç. sonra soru ve cevaplarla sona erdi.

Hollanda Sayıştay Başkanı Kurumumuzu Ziyaret Etti

HOLLANDA

07 Mart 2016

K

urumumuzu ziyaret eden Hollanda Sayıştay Başkanı ve EUROSAI Başkanı Arno VISSER’i Sayıştay Başkanı ve EUROSAI I. Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Recai AKYEL, 07 Mart 2016 tarihinde makamında kabul etti. Başkan AKYEL ve VISSER iki ülke Sayıştayları ve EUROSAI hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Finlandiya Sayıştay Başkanı Kurumumuzu Ziyaret Etti

FİNLANDİYA 07 Mart 2016

K

urumumuzu ziyaret eden Finlandiya Sayıştay Başkanı ve EUROSAI II. Başkan Yardımcısı Tytti YLI-VIIKARI’yı, Sayıştay Başkanı ve EUROSAI I. Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Recai AKYEL 07 Mart 2016 tarihinde makamında kabul etti. Başkan AKYEL ve YLI-VIIKARI iki ülke Sayıştayları ve EUROSAI hakkında bilgi alışverişinde bulundular. 

E

konomik İş Birliği Teşkilatı Ülkeleri Sayıştayları Birliği (ECOSAI) bünyesinde Kurumumuzun ev sahipliğinde düzenlenen “Denetim Standartları” konulu Eğitim Programı ECOSAI Başkanı da olan Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL´in katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Söz konusu eğitim programı 15-25 Mart 2016 tarihleri arasında Sayıştay Eğitim ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Programda ECOSAI üyesi ülke Sayıştaylarından denetçiler yer aldı.

ECOSAI “Denetim

Standartları” Eğitim

Programı Gerçekleştirildi

ECOSAI

15-25 Mart 2016

P

akistan Sayıştayı uygulamasını yerinde görerek kurumun denetim, raporlama ve diğer süreçlerinde rol alan görevlilerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmak üzere Başkan Yardımcısı Orhan YAŞA’nın başkanlığında oluşan bir heyet 04–06 Nisan 2016 tarihleri arasında Pakistan Sayıştayına çalışma ziyareti geçekleştirdi.

Pakistan Sayıştay Başkanı Rana Assad AMİN tarafından karşılanan heyette, Başkan Yardımcısı Orhan YAŞA ile birlikte Sayıştay Üyeleri Yakup GÜNERİ, Ahmet OKUR, Ahmet TEZCAN, Sema KÜÇÜK, Abdullah DOĞRU, Ahmet GÜMÜŞ ile Uzman Denetçi İbrahim UZUNÖZ yer aldı.

Yapılan görüşmelerde Başkan Yardımcısı Orhan YAŞA tarafından Sayıştayımızı tanıtan bir açılış konuşmasının ardından Pakistan Sayıştay başkan yardımcısı tarafından Pakistan Sayıştayının yaptığı denetimlerin planlama, uygulama ve raporlama aşamaları hakkında sunum yapıldı.

Pakistan Sayıştayının Muhasebe ve Mali raporlamadan sorumlu Başkan yardımcısı Shagufta KHANUM da mali raporlama ile ilgili olarak yürütmüş oldukları faaliyet alanı ile ilgili ve özellikle tek bir muhasebe kaydından başlayarak federal seviyede konsolide mali raporların nasıl hazırlandığına ilişkin tüm süreçler hakkında kapsamlı bilgi verdi.

Ziyaret kapsamında heyetimiz Pakistan Maliye Bakanı Mohammad Ishaq DAR tarafından da kabul edildi. Pakistan Maliye Bakanını ziyareti sırasında heyetimize Maliye Bakanlığı ve Pakistan Sayıştayı arasındaki ilişkilerin düzeyi hakkında bilgi verildi. Ayrıca Pakistan Sayıştayının Sayıştayımızla gerek bölgesel organizasyonlar düzeyinde gerekse ikili ilişkiler düzeyinde geliştirmiş olduğu ilişkilerin önemine vurgu yapıldı.

Pakistan Meclisi kamu hesapları komisyonu Başkanı Syed Khurshid Ahmed SHAH tarafından da kabul edilen heyetimize kabul sırasında Pakistan Sayıştayı raporlarının mecliste görüşülmesi aşamasında geçirmiş olduğu süreçler hakkında bilgiler verilmiştir.

Sayıştay Heyeti Pakistan Sayıştayını Ziyaret Etti

PAKİSTAN 04-06 Nisan 2016

F

ilistin Sayıştay Başkanı Iyad TAYYEM ve Ekonomi Denetiminden sorumlu Genel Direktör Ismat Abu RABEE, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL’in davetlisi olarak 17-20 Nisan 2016 tarihlerinde Kurumumuzu ziyaret ettiler.

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL konuk heyeti 18 Nisan 2016 tarihinde makamında kabul etti.

Filistin Sayıştay Heyetinin Kurumumuzu Ziyareti

ECOSAI

17 - 20 Nisan 2016

Başkan AKYEL Dünya İnsani Zirvesi’ne Katıldı

İSTANBUL 23 Mayıs 2016

S

ayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL, 23 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi kapsamında yer alan yan etkinlikler çerçevesinde ve AFAD sorumluluğunda düzenlenen “Kritik Altyapıların Korunması Stratejileri ve Afetlerde Dirençliliğin Artırılması” konulu etkinliğe, ana konuşmacı olarak katıldı.

T

ürk Sayıştayı tarafından diğer ülke Sayıştaylarına yönelik olarak düzenlenen “BT Denetimi” konulu eğitim programı 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Sayıştay Eğitim ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL katılımcılara hitaben açılış konuşması yaptı.

Söz konusu eğitim programında Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Katar, Kırgızistan, KKTC, Letonya, Moldova, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün ve Türkiye’den 20 katılımcı yer aldı.

Bilişim Teknolojileri (BT) Denetimi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

BT DENETİMİ

23-27 Mayıs 2016

Katar Sayıştayı ile İş Birliği Anlaşması İmzalandı

KATAR 31 Mayıs 2016

B

aşkanlığımız ile Katar Sayıştayı arasında; kamu dış denetim metodolojisi ve yöntemleriyle ilgili deneyimlerin paylaşılması, mesleki eğitimler ve mensupların mesleki standartlarının geliştirilmesi, tarafların mesleki faaliyetleriyle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı, danışmanlık hizmeti sağlanması, ortak araştırmalar ve denetimler, seminerler, konferanslar ve teknik toplantılar yapılması ve her iki ülke mevzuatları çerçevesinde diğer ortak çalışma alanlarında iş birliğini desteklemek amacıyla 31 Mayıs 2016 tarihinde bir iş birliği anlaşması imzalandı.

ULUSLARARASI ETKİNLİKLERE KATILIM

UL U SLA R A R ASI

ETK İ NLİKLE RE K A T I LIM

Haziran 2016

ANKARA

Belgede Haziran 2016 ANKARA (sayfa 99-114)