• Sonuç bulunamadı

5. AKADEMİK İLİŞKİLER KOMİTESİNİN YAPISI

6.2. Mesleki ve Akademik Gelişim Faaliyetlerimiz

6.2.1. Etkinliklerimiz

6.2.1.1. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu 2016

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi İşletme Bölümü tarafından düzenlenen 35.

Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu, 27 Nisan – 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi. Ana teması, “Değişen Dünyada Finansal Raporlama: İdeali Arayış ve Muhasebe Eğitimi” olarak belirlenen sempozyumun açılış oturumuna Enstitü Başkanımız Menteş ALBAYRAK konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun ikinci gününde Enstitü Kurucu ve Onursal Başkanımız, TİDE Akademik İlişkiler Komitesi Başkanı Ali Kamil UZUN tarafından

“Mesleki Akademik Gelişim Üzerine Durum Tespiti ve Beklentiler” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

12 6.2.1.2. Akademik Farkındalık Ödülleri

Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün (TİDE), İç Denetimde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği “Farkındalık Ödül Töreni”ni 24 Mayıs 2106 tarihinde Swiss Hotel’de gerçekleştirildi. Bu yıl 6‘ncısı düzenlenen ödül töreninde, mesleki farkındalığın gelişimi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum ve kişiler ile toplumsal alanda fark yaratan kişi ve kurumlar ödüllendirildi. Dünya çapında 170 ülkede 190 binden fazla üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü’nün (IIA) Türkiye temsilcisi olan TİDE’nin “Farkındalık Ödül Töreni”nde 5 ayrı kategoride 30 ödül sahiplerini buldu.

“Kurumsal Farkındalık”, “Bireysel Farkındalık”, “Akademik Farkındalık”,

“Toplumsal Farkındalık”, “TİDE Özel Ödülü ve TİDE Kurucusu / Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN adına verilen “Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü” kategorilerinde başarılı çalışmalar gerçekleştiren kişi ve kurumlar ödüllendirildi. Ayrıca, TİDE’nin insan kaynakları süreçleriyle ilgili sağladığı katkılardan dolayı Uluç BÜYÜKBEŞE’ye, CCSA sınavlarındaki dünya birinciliği nedeniyle Latif Cem ÖSKEN’e de plaket verildi.

Bu kapsamda, söz konusu ödüllerden Akademik alan ve Akademik İlişkiler Komitesi faaliyetleri ile ilgili olarak;

Boğaziçi Üniversitesi, 2016 Yılı Akademik Forum’a Uluslararası nitelik kazandırılması ve ev sahipliği sebebiyle ‘Akademik Farkındalık’ kategorisinde, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Yönetim Kurulu tarafından, ‘2016 Yılı İç Denetim Farkındalık Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Boğaziçi Üniversitesi adına Sayın Yrd. Doç. Dr. Ali COŞKUN aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sn. Seda ERDOĞAN, Akademik çalışmaları ve mesleğin Akademik alanda gelişimi konusunda yaptığı çalışmalar ve Akademik Forum hazırlık sürecinde gönüllü ve özverili çalışmaları sebebiyle

‘Akademik Farkındalık’ kategorisinde, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Yönetim Kurulu tarafından, ‘2016 Yılı İç Denetim Farkındalık Ödülü’ne layık görüldü.

13

Bireysel Farkındalık Ödülü ise 2015 yılında IIA tarafından hazırlanan CBOK anketinin Türkiye ile ilgili sonuç raporlarının hazırlanması ve bunun kurumsal iletişim çalışmalarında kullanılabilir hale getirilmesi konusundaki katkıları sebebiyle değerlendirme tarihinde AIK gönüllüsü olan, yeni dönemde TİDE’nin Akademik İlişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Sn. Tolga USLUER’e verildi.

Bu ödüllerin yanında, Akademik İlişkiler Komitesi’nin de başkanlığını yapan, TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Sayın Ali Kamil UZUN adına her sene verilen Ali Kamil UZUN Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü için IIA ve ECIIA geçmiş dönem başkanlarından Sn. Jean Pierre GARİTTE ödüle layık görüldü.

6.2.1.3. Uluslararası Akademik Forum 2016

Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) ve Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Akademik Forum 2016; 6 Mayıs 2016’da Boğaziçi Üniversite’sinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İlk defa uluslararası anlamda düzenlenen Forum’da mesleki ve akademik inovasyon masaya yatırıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Akademik Forum, iş dünyası ve akademik çevreleri bir araya getirdi.

Forum’da Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, IIA Global Akademik İlişkiler Komitesi Üyesi Prof. Dr. İrem NUHOĞLU, ACCA Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Afra SAJJAD, TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Menteş ALBAYRAK, MÖDAV Başkanı Prof. Dr. Beyhan MARŞAP ve TİDE Onursal Başkanı ve Akademik İlişkiler Komitesi Başkanı Ali Kamil UZUN’un açılış konuşmalarının ardından Teksas Üniversite’si McCombs School of Business’dan Prof. Dr. Steve GOODSON

“Denetçiler Gibi Davranmayı Bırakın” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda GOODSON denetçilerin organizasyona değer yaratmak ve risk bazlı değerlendirme yapmak için var olduklarını vurgulamıştır. Ayrıca iç denetçilerin bu görevlerini yerine getirirken denetledikleri kişilere karşı katı ve gizli olmaları yerine dengeli, makul ve destek veren bir yaklaşım sergilemelerinin organizasyona gerçek anlamda değer katacağını vurgulamıştır.

14

IIA ve ECIIA Eski Başkanı, Antwerp Yönetim Okulu’ndan Prof. Dr. Jean Pierre GARİTTE, konuşmasında, Uluslararası Mesleki Uygulama Çerçevesi IPPF’te iç denetçilerin kurumlarının partneri olarak tanımlanmadığını, ancak birçok CEO’nun iç denetçileri partner olarak görmediğini belirtti. GARİTTE, inovatif yaklaşımlarla iç denetçilerin şirketlerde öncü rol oynayabileceğinin altını çizdi.

“Akademik Eğitim ve Araştırma Metodolojilerinde Fütüristik Yaklaşımlar” başlıklı birinci forumda, İstanbul Üniversite’sinden Prof. Dr. Göksel YÜCEL, Marmara Üniversite’sinden Prof. Dr. Nuran CÖMERT, Teksas Üniversite’sinden Prof. Dr.

Steve GOODSON, Antwerp Yönetim Okulu’ndan Prof. Dr. Jean Pierre GARİTTE ve Romanya Bölgesel Gelişim için İç Denetim Ajansı Başkanı Luliana Anastasia Cristina PANAİTESCU görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Forumda bilim ve teknolojilerin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilik üretmesinin inovasyon olduğunun altı çizilirken yaratıcılığın önünün açılması ve gençlerin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

“Mesleki İnovasyon: Yeni Nesil İş Dünyasında Mesleki Etkileşim” başlıklı ikinci forumda ise TIDE Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN’un moderatörlüğünde, Deloitte Türkiye Başkanı Hüseyin GÜRER, EY Türkiye Başkanı Mustafa ÇAMLICA, KPMG Türkiye Başkanı Ferruh TUNÇ ve PwC Türkiye Başkanı Haluk YALÇIN, mesleki bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardı. Dijital teknolojide yaşanan değişim ve dönüşümün denetim alanını belirleyen en önemli faktör olduğunu ifade eden katılımcılar inovasyonun farklı bakabilmek olduğunu dile getirerek, teknolojinin ise yapılan işin doğasını değiştirecek kadar imkan sunduğunu belirtti.

15

Uluslararası Akademik Forum 2016, IIA Global Akademik İlişkiler Komitesi üyesi Prof. Dr. İrem NUHOĞLU’nun kapanış konuşması ile tamamlandı. NUHOĞLU, iş dünyası ile akademik çevreler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, bu işbirliğinin süreklilik arz etmesinin önemine vurgu yaptı.

Benzer Belgeler