• Sonuç bulunamadı

etCO2 ve FiCO2 alarmlarının yapılandırılması

Belgede Welch Allyn Connex Devices (sayfa 143-146)

CO2 ölçümlerinin alarm limitlerini ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

NOT FiCO2 yalnızca Gelişmiş ayarlardan etkinleştirildiğinde görüntülenir.

1. Sürekli İzleme profilini kullandığınızdan emin olun.

NOT Advanced (Gelişmiş) ayarlarda "Allow profile change" (Profil değişikliğine izin ver) seçeneği etkinse, sensör kablosunu bağladığınızda cihaz, Sürekli İzleme profiline otomatik olarak geçmeye çalışır.

2. Alarms (Alarmlar) sekmesine dokunun.

3. etCO2 dikey sekmesine dokunun.

4. etCO2 ve FiCO2 alarm limiti kontrollerinin AÇIK olarak ayarlandığından emin olun.

NOT Herhangi bir parametrenin alarm limiti kontrolü KAPALI olarak ayarlanırsa, alarm limitlerini Alarm sekmesinden ayarlayamazsınız;

ayrıca, söz konusu spesifik parametre için hiçbir görsel ya da sesli sinyal etkinleşmez.

5. Aşağıdaki ayarları istediğiniz şekilde ayarlayın:

• etCO2 limitleri. Yukarı/aşağı ok tuşlarını ve Limit kontrolünün yanındaki tuş takımını kullanarak etCO2 için üst ve alt alarm limitlerini girin.

• FiCO2limiti. Yukarı/aşağı ok tuşlarını veya FiCO2 kontrolünün yanındaki tuş takımını kullanarak FiCO2 için (etkinse) istenen üst ve alt alarm limitlerini girin.

• Yüksek alarm durumunu erteleme. Yalnızca etCO2 için, liste kutusunu kullanarak süreyi seçin. Alarm durumunu erteleme, yüksek bir alarm durumunun bir alarm sinyalini etkinleştireceği minimum süreyi belirtir. Varsayılan değeri Gelişmiş ayarlardan belirleyebilirsiniz.

6. Home (Ana Sayfa) sekmesine dokunun.

Yeni alarm ayarları hemen etkinleşir.

CO2 Ölçümü

Başlamadan önce Microstream CO2 örnekleme hattının kullanım talimatlarını okuyun.

UYARI Gevşek veya hasarlı bağlantılar, ventilasyonu tehlikeye atabilir ya da solunum gazlarının yanlış ölçülmesine neden olabilir. Tüm bileşenleri sıkıca bağlayın ve standart klinik prosedürlere göre bağlantıları sızıntılara karşı kontrol edin.

UYARI Bir örnekleme hattını kapalı emme sistemiyle birlikte, entübe edilmiş hastalar için kullanırken solunum yolu adaptörünü, emme kateteri ile endotrakeal tüp arasına yerleştirmeyin. Bunun amacı, solunum yolu adaptörünün emme kateterinin çalışmasını etkilemediğinden emin olmaktır.

UYARI Örnekleme hattının hiçbir parçasını kesmeyin veya çıkarmayın. Örnekleme hattının kesilmesi hatalı değer ölçümlerine yol açabilir.

UYARI Yanlış ölçüm veya ekipman arızası riski. Örnekleme hattına aşırı derecede nem girerse (örneğin, ortam nemi veya aşırı derecede nemli havanın solunması), Cihaz Durumu alanında "Purging filter line" (Filtre hattı temizleniyor) mesajı görüntülenir. Örnekleme hattı temizlenemezse, "Check for occlusion in gas line"

(Gaz hattındaki tıkanıklığı kontrol edin) mesajı görüntülenir. Bu mesaj görüntülendiğinde örnekleme hattını değiştirin.

UYARI Örnekleme hattı, O2 varlığında, doğrudan lazerlere veya yüksek ısıya maruz kaldığında alev alabilir. Lazer ya da yüksek ısı uygulanan baş ve boyun

prosedürlerini gerçekleştirirken, örnekleme hattının veya çevresindeki cerrahi örtülerin tutuşmasına engel olmak için bunları dikkatli kullanın.

UYARI Microstream CO2 örnekleme hatları tek hastada kullanım için tasarlanmıştır ve yeniden işlenmeye uygun değildir. Monitörün hasar görmesini önlemek için örnekleme hattını temizlemeye, dezenfekte etmeye veya havayla kurutmaya çalışmayın. CO2 örnekleme hatlarını yeniden işlemek veya tekrar kullanmak çapraz kontaminasyona ve hatalı ölçümlere neden olabilir.

DİKKAT Monitörün düzgün çalışmasını sağlamak için yalnızca Welch Allyn onaylı CO2 örnekleme hatlarını kullanın.

DİKKAT Microstream CO2 örnekleme hatlarını, standart çalıştırma prosedürlerine veya yerel yönetmeliklere uygun şekilde imha edin.

1. Patient (Hasta) penceresinin sağ tarafındaki hasta tipi kontrolüne dokunun.

Patient Summary (Hasta Özeti) sekmesi görüntülenir.

2. Hasta tipini seçin ve ardından OK (Tamam) düğmesine dokunun.

3. Aşağıdaki hususları temel alarak uygun örnekleme hattını seçin:

• Hastanın entübe edilmiş olup olmaması

• Hastanın mekanik ventilasyonda olup olmaması

• Kullanım süresi

• Hastanın beden ölçüsü ve kilosu 4. Örnekleme hattını monitöre bağlayın.

a. Monitör üzerindeki örnekleme hattı portunu koruyan kapağı kaydırarak açın.

b. Örnekleme hattını bağlayın.

NOT Pompa sensörü örnekleme hattını algılar algılamaz CO2 pompası çalışmaya başlar. Bu, örnekleme hattı tamamen bağlanmadan önce de gerçekleşebilir.

c. Sıkı olana kadar konektörü tamamen sağa döndürün.

Bu talimatı desteklemek için ekranda bir etCO2 örnekleme hattı iletisi görüntülenir (ileti, Advanced (Gelişmiş) ayarlarda devre dışı bırakılmadıysa).

UYARI Örnekleme hattını düzgün şekilde bağlamanız gerekir.

Doğru CO2 izleme için konektörün sıkı şekilde bağlı olduğundan emin olun.

UYARI Çapraz kontaminasyon ve hastane enfeksiyonu riski.

Örnekleme hattı bağlantı probunun hemen altında bulunan CO2 örnekleme çıkışı portu, yalnızca solunum çıkışı içindir. Bu portu solunum gazlarını havalandırmak için açık bırakarak solunum devresini açık tutun. Hastanın solunum devresine hiçbir şekilde boru takmayın veya yeniden bağlamayın.

NOT Bu güvenli bağlantı, ölçüm sırasında bağlantı noktasından gaz sızıntısı meydana gelmesini önler ve doğru ölçüm sağlamak için çok önemlidir.

5. Ekranınızda etCO2 örnekleme hattı iletişim kutusu görüntülenirse, animasyonu izleyin ve örnekleme hattını düzgün şekilde bağladığınızı doğrulayın, ardından iletişim kutusunu kapatmak için OK (Tamam) düğmesine dokunun.

6. Sürekli İzleme profilini kullandığınızdan emin olun.

NOT Advanced (Gelişmiş) ayarlarda "Allow profile change" (Profil değişikliğine izin ver) seçeneği etkinse, sensör kablosunu bağladığınızda cihaz, Sürekli İzleme profiline otomatik olarak geçmeye çalışır.

7. Örnekleme hattını, örnekleme hattıyla birlikte sağlanan kullanım talimatlarında belirtilen şekilde hastaya bağlayın.

8. Aşağıdaki kontrolleri gerçekleştirin:

a. CO2 değerlerinin monitörde göründüğünden emin olun.

b. Hasta tipini kontrol edin. Doğru örneklemenin sağlanması için bu değerin doğruluğundan emin olun.

c. Alarmların uygun şekilde ayarlandığından emin olmak için alarm kontrolüne dokunun.

d. Tam dalga biçiminin görüntülendiğinden emin olmak için dalga biçimi görünümüne geçin.

NOT Kanül hastaya takılı değilken etCO2 değeri boştur.

NOT Örnekleme hattı bağlandıktan sonra monitör hemen nefes alış verişleri arar, ancak geçerli bir nefes alış veriş tespit edilmeden önce No Breath (Nefes Alış Veriş Yok) durumunu göstermez.

NOT Entübe edilmiş hastalarda emme ya da nebülizasyon uygulandığı sırada nem birikmesini ve örnekleme hattının tıkanmasını önlemek için CO2 pompasını durdurun ve örnekleme hattı luer konektörünü monitörden çıkarın.

NOT Örnekleme hattını hastane protokolüne uygun şekilde veya cihaz tarafından herhangi bir tıkanıklık belirtildiğinde değiştirin. Solunum yolu borusunda aşırı hasta salgısı veya aşırı sıvı birikimi örnekleme hattını tıkayabilir ve örnekleme hattının daha sık değiştirilmesini gerektirebilir.

NOT Ekranda, monitöre takılı olan örnekleme hattının tıkandığını belirten "Check for occlusion in gas line" (Gaz hattındaki tıkanıklığı kontrol edin) mesajı görünürse monitörün CO2 pompası durur. Sorunu gidermek için bu kılavuzun Sorun Giderme bölümündeki talimatları uygulayın.

Belgede Welch Allyn Connex Devices (sayfa 143-146)

Benzer Belgeler