• Sonuç bulunamadı

EKG modülü uyarıları ve ikazları

Belgede Welch Allyn Connex Devices (sayfa 27-33)

Önceki uyarılara ve ikazlara ek olarak, EKG modülü kullanılırken şunlara dikkat edin.

UYARI Sıvılar EKG modülünün içindeki elektronik aksama zarar verebilir. EKG modülünün üzerine sıvı dökülmesini önleyin.

EKG modülünün üzerine sıvı dökülürse kullanıma kapatın. Modül, sıvı girişine karşı bir koruma sağlamaz.

UYARI Connex cihazını ve EKG modülünü güçlü elektromanyetik veya

radyofrekans sinyali yayan ekipmanın yakınında kullanmayın. Bu gibi bir elektronik ekipman, cihazın çalışmasıyla elektriksel etkileşime girerek EKG sinyallerini bozabilir ve ritim analizinin doğru yapılmasını engelleyebilir.

UYARI Hasta güvenliği riski. Yaşamı tehdit eden aritmiler ventriküler taşikardi (V-Tach), ventriküler fibrilasyon (V-Fib) ve asistol için iki opsiyonel yüksek alarm sesinden birini tetikleyebilir. Eğer bir hastayı yaşamı tehdit eden aritmiler için izliyorsanız, tesisinizin veya katınızın seçmiş olduğu alarm sesini kontrol edin.

UYARI Hasta yaralanma riski. Bu EKG sunumları doğru ölçeklendirilmediği için EKG elde ekranında dalga biçimi analizi gerçekleştirmeyin. EKG aralıklarının ve

büyüklüklerinin manuel ölçümlerini sadece yazdırılmış EKG raporları üzerinde gerçekleştirin.

UYARI Aritmi analizi programının amacı V-Tach, V-Fib ve asistolü saptamaktır.

Diğer aritmilerin saptanması için kullanılmaz. Bazen, bir aritmi varlığını veya yokluğunu yanlış tanımlayabilir. Dolayısıyla, bir hekim aritmi bilgilerini diğer klinik bulgularla birlikte analiz etmelidir.

UYARI Aritmi tespiti (V-Tach, V-Fib ve asistol için) ve empedans solunum yenidoğan hastalar için kullanılamaz.

UYARI Bilgisayar destekli EKG veri eldesi ve yorumlaması doğru kullanıldığında değerli bir araçtır. Bununla birlikte, hiçbir otomatik yorumlama tam anlamıyla güvenilir değildir ve herhangi bir hastanın tedavisinden veya tedavi edilmeme kararının uygulanmasından önce kalifiye bir hekim tarafından incelenmelidir. EKG modülü klinik bulgular ve semptomlar ile birlikte kullanılmalıdır. Bu cihaz yalnızca hasta değerlendirmesine destek olmak için tasarlanmıştır. Bazı aritmiler veya kalp pili sinyalleri kalp hızı göstergelerini veya alarmları olumsuz etkileyebilir.

UYARI Hasta yaralanma riski. Bu cihazdan yakalanan veriler, hastaya tanı koymak ve tedavi reçete etmek için tek başına kullanılmamalıdır.

UYARI Hasta popülasyonundaki fizyolojik farklılıklar neredeyse sonsuz bir olası EKG dalga biçimi morfoloji çeşidini oluşturmaktadır. Bazı olgularda, Connex cihazı bazen bazı aritmi (V-Tach, V-Fib ve asistol) dalga biçimleri için alarm vermeyebilir veya hatalı alarm verebilir. Her bir hasta için doğru alarm limitlerinin ayarlanması operatörün sorumluluğundadır. Yüksek riskli hastalar yakın gözetim altında tutulmalıdır.

UYARI Bir kalp pili olan hastalarda, cihaz ile kalp pili arasında en az 6 inç bir mesafe korunmalıdır. EKG modülünün kalp pilini etkilediğinden şüphelenirseniz, EKG modülünü hemen kapatın ve uygun hasta bakımını sağlayın.

UYARI Hasta güvenliği riski. Empedans solunum izlemi kullanımı bazı kalp pillerinin çalışmasını etkileyebilir. Kalp piline sahip hastaları yakın gözlem altında tutun. Kalp pilinin çalışması etkileniyorsa, empedans solunumunu kapatın.

UYARI Empedans solunumu, EKG bilek klipsli elektrotlar kullanıldığında devre dışı kalmalıdır.

UYARI Yanlış ölçüm riski. EKG elektrotları uzuvlara yerleştirildiğinde empedans solunumu izleme güvenilir değildir.

UYARI Hasta güvenliği riski. Kalp pili tespitini doğru şekilde ayarlayın ve kalp pili olan hastaları yakın gözlem altında tutun. Bir kalp pili pulsu, hatalı bir kalp hızı ve kalp durmasını ve bazı yaşamı tehdit eden aritmileri (V-Tach, V-Fib ve asistol) tespit edememe ile sonuçlanabilecek şekilde bir QRS olarak sayılabilir. Hastanızda bir kalp pili varsa, bu tehlikeyi engellemek için kalp pili tespitini AÇIN.

UYARI Yanlış ölçüm riski. Bir hastada harici bir kalp pili kullanılmaktaysa, aritmi izlemi (V-Tach, V-Fib ve asistolü saptamak için) kalp pili pulsundaki yüksek enerji düzeyine bağlı olarak son derece baskılanmaktadır. Bu, aritmi algoritmasının kalp pilinin yakalanmamasını veya asistolü saptayamamasına yol açabilir.

UYARI Hasta güvenliği riski. Dakika-ventilasyon-hızına uyum sağlayan implante edilebilir kalp pilleri bazen kalp pillerinin maksimum düzeyde çalışmasına neden olacak şekilde kardiyak monitör empedans solunum ölçümü ile etkileşebilir. Kalp piline sahip hastaları yakın gözlem altında tutun.

UYARI Her kullanımdan önce cihazı ve aksesuarları inceleyin. Yalnızca Welch Allyn tarafından onay verilen aksesuarları kullanın. Hastaya dokunan çevresel ekipman ve aksesuarlar, tüm uygun mevcut güvenlik, EMC ve düzenleme gereklilikleriyle uyumlu olmalıdır.

UYARI Tüm kablolar, sensörleri ve elektrot tellerini elektriksel ve görsel olarak düzenli aralıklarla kontrol edin. Zarar görmüş herhangi bir kabloyu, sensörü veya teli değiştirin. Gerekli kontrollerin yapılmaması ve tüm kabloların, sensörlerin ve elektrot tellerinin mükemmel çalışma düzeninin sağlanmaması, hasta üzerinde tehlikeye ve ekipman arızası ve hasarına yol açabilir.

UYARI Hastanın hareketlerinin daima minimum düzeyde olmasını sağlayın.

Hareket artefaktı, hastanın yaşamsal belirtilerinin yanlış ölçülmesine yol açabilir.

UYARI Elektrotların iletken kısımları ve nötr elektrot içeren tip BF veya CF

uygulanan parçalar için ilişkili konektörler toprak da dahil olmak üzere diğer iletken kısımlarla temas etmemelidir.

UYARI EKG elektrotlarının sürekli uygulaması cilt tahrişine sebep olabilir. Ciltte tahriş veya iltihap belirtileri olup olmadığını kontrol edin ve elektrotu o alanlara yerleştirmekten kaçının. Ciltte tahriş gözlemlerseniz elektrotları veya elektrotların yerini her 24 saatte bir değiştirin.

UYARI Hasta elektrot kablolarını yalnızca hasta elektrotlarına takın.

UYARI Hasta güvenliği riski. Kaliteli bir elektrokardiyogram elde etmenin en önemli yönü, düzgün bir elektrot bağlantısıdır. Elektrotların ve hasta kablolarının düzgün şekilde uygulanamaması parazitli sinyale, yanlış alarmlara veya yetersiz elektrokardiyogram analizine sebep olabilir, bu da hastaya zarar gelmesine yol açabilir. Bu olayların herhangi biri, hastaya zarar verme potansiyeline sahiptir.

UYARI Hasta yaralanma riski. Elektrotlar, elektrot kabloları ve hasta kabloları dahil olmak üzere yalnızca Welch Allyn tarafından onaylanan aksesuarları kullanın. Bu onaylı aksesuarlar kardiyak defibrilasyon sırasında hastanın elektriksel koruması için gereklidir. Aksesuar listesine veya hillrom.com adresine başvurun.

UYARI Hasta yaralanma riski. Sadece Welch Allyn tarafından sağlanan veya belirtilen EKG kablolarını kullanın. Başka herhangi bir EKG kablosunun kullanımı defibrilatör korumasını ortadan kaldırabilir ve hastanın şoka bağlı olarak yaralanması riskine yol açabilir.

UYARI Ciddi yaralanmayı veya ölümü engellemek için hastanın defibrilasyonu sırasında iyi klinik uygulamaları ile tutarlı önlemler alın:

• Elektrokardiyografla, hasta kablosuyla ve hastayla temastan kaçının.

• Defibrilatör pedlerini elektrotlarla ilişkili olarak doğru şekilde yerleştirin.

UYARI Ciddi yaralanmayı veya ölümü engellemek için hastanın defibrilasyonu sırasında iyi klinik uygulamaları ile tutarlı önlemler alın:

• Defibrilasyondan önce, hasta elektrotlarının hastaya ve EKG modüle doğru bağlandığından emin olun. Gevşek EKG elektrotları defibrilatör akımını saptırabilir.

• Defibrilasyondan sonra her bir hasta elektrotunu hasta kablosundan çıkarın ve uçlarında kömürleşme (siyah karbon izler) olup olmadığını inceleyin. Herhangi bir kömürleşme söz konusuysa, hasta kablosu ve bağımsız elektrotlar değiştirilmelidir.

Herhangi bir kömürleşme söz konusu değilse, elektrotları hasta kablosuna tam olarak tekrar yerleştirin. (Kömürleşme sadece elektrot hasta kablosuna tam olarak

yerleştirilmediyse oluşabilir.)

UYARI Elektrik çarpma tehlikesi. Monitörü temizlemeden önce, AC güç kablosunu elektrik prizinden ve güç kaynağından çıkarın.

UYARI Bu ekipman, EN60601-1'e uyum olmayan herhangi bir başka ekipmana bağlanmamalıdır. Kombine kaçak akımlar güvenli sınırları aşabilir.

UYARI Belirtilenler dışında aksesuarların, transdüserlerin ve kabloların kullanımı bu cihazın elektromanyetik geçimlilik performansında bozulmaya neden olabilir.

UYARI Bu ürünü MRG (Manyetik Rezonans Görüntüleme) ekipmanı ile çalıştırmayın.

UYARI EKG El Bileği Klipsi elektrotlarını kullanırken, normal bir Elektrot I QRS dalga biçimi monitör üzerinde oluşmasına karşın, bu dalga biçimi ciddi klinik yorumlama için kullanılmamalıdır çünkü elektrotlar hastanın kalbi etrafında doğru şekilde üçgen çizmez.

UYARI Yanlış ölçüm riski. EKG el bileği mandal elektrotlarının etkili bir şekilde kullanılması için aşağıdakilere dikkat edin:

• EKG el bileği klipsli elektrotların boyutu sabittir; bunu ayarlayamazsınız.

• Monitör ile klipsin doğru şekilde yönlendirilmesi tam oturana kadar klipsin yeniden yerleştirilmesine bağlıdır.

• Klips için tercih edilen konum hastanın el bileğidir ancak bunu hastanın kolundan gövdesine yukarı kaydırabilirsiniz.

• Klips küçük bilekli ve küçük kollu hastalarda çalışmayabilir.

• Klipsi yerleştirirken hastanın el bileğinde ve kolunda dolaşımı engellememesine dikkat ediniz.

• Eğer el bileği klipsini tam olarak oturtamıyorsanız, EKG izlemi için başka bir yöntem kullanın.

UYARI Hasta güvenliğinin tehlikeye girebileceği durumlarda bir sesli alarmı duraklatmayın veya kapatmayın.

UYARI Seçilen elektrot konfigürasyonu için uygun elektrot yerleştirmesinin kullanıldığından daima emin olun.

UYARI EKG modülü, kalp/akciğer makinelerine bağlı hastalarda kullanılmamalıdır.

UYARI Eğer bir elektrocerrahi ünitesi kullanılırsa, EKG kablolarını ve hatlarını cerrahi bölgesinden ve elektrocerrahi kablolarından mümkün olduğunca uzağa yerleştirin.

Bu, enterferansı ve hasta açısından yanık riskini asgariye indirecektir. Elektrocerrahi geri dönüş kablosunun (nötr) iyi bağlanmış olduğundan ve hasta ile iyi temas ettiğinden emin olun.

UYARI Hasta yaralanma riski. Çapraz kontaminasyonu ve enfeksiyon yayılmasını engellemek için:

• Tek hastada kullanılan bileşenleri (örneğin elektrotları) kullanımdan sonra atın.

• Hastalarla temas eden tüm bileşenleri düzenli olarak temizleyin ve dezenfekte edin.

• Cihazın aksesuarlarına (örneğin hasta kablosu, elektrotlar ve tekrar kullanılabilir elektrotlar) hastalar arasında yeniden işlem uygulayın.

DİKKAT EKG Modülünü temizlemek için asla aseton, eter, freon, petrol türevleri veya diğer çözücüleri kullanmayın. EKG modülü veya hasta kablosunu asla sıvıya batırmayın. EKG modülü veya hasta kablosunu asla otoklav kullanarak veya buharla temizlemeyin. EKG modülü veya hasta kablosuna doğrudan alkol dökmeyin ve herhangi bir bileşeni alkol içinde tutmayın. EKG modülüne herhangi bir sıvı girişi söz konusu olursa, EKG modülünü servisten çıkarın ve tekrar kullanmadan önce yetkili bir kişi tarafından incelenmesini sağlayın.

DİKKAT Uygulanabilir aksesuarların üzerinde belirtilen son kullanma tarihlerinin geçmediğinden emin olun.

DİKKAT USB kablosunu dolaşıklığı en aza indirecek şekilde Connex cihazına bağlayın.

DİKKAT USB kablosunun kazara gevşemesini ve cihazın EKG bağlantısının kopma olasılığını önlemek için Connex Vital Signs Monitor üzerindeki kapıyı kapatıp vidayı sıkıştırmalı ve kabloyu sabitlemek üzere Connex Integrated Wall System üzerindeki kablo tutma vidasını sıkıştırmalısınız.

Belgede Welch Allyn Connex Devices (sayfa 27-33)

Benzer Belgeler