• Sonuç bulunamadı

Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Akademik İlişkiler Komitesi’nin 2009 yılı faaliyetlerinin genel değerlendirmesi ile önerilerimize aşağıda yer verilmiştir.

TİDE - Akademik İlişkiler Komitesi, gönüllü katılımcılık çalışma prensibine göre öncelikle tüm TİDE üyelerine davet göndererek komite çalışmalarına katkı sağlayabilecek isteklilerin başvurularını talep etmiş, bu davete 32 meslekdaşımızdan olumlu yanıt gelmiş, bu taleplerin elemeye tabi tutulmadan tamamının kabul edilmesi uygun görülmüştür. Bu şekilde TİDE içinde 2009 yılında en geniş katılımlı komite çalışması gerçekleştirilmiştir.

Yine ilk olan bir uygulamayla, komite başkanı seçimle belirlenmiş ve TİDE Kurucu Başkanı Ali Kamil Uzun komite başkanı olarak seçilmiştir.

Daha sonra Akademik İlişkiler Komitesi’nin vizyonu ve misyonu, çalışma prensipleri oluşturulmuş, Akademik Kurul oluşturulmuş, Akademik Kurul’un rol ve sorumlulukları belirlenmiş, 5 adet alt çalışma grubu oluşturulmuş, çalışma gruplarının yapısı, üyeleri ve sorumlulukları belirlenmiştir.

Sonraki süreçte çalışma grupları kendi konularıyla ilgili çeşitli çalışmalar ve toplantılar yapmışlar, projeler geliştirmişlerdir.

Yıl boyunca 4 defa gözden geçirme toplantıları yapılmış, önceki dönem faaliyet raporları gözden geçirilmiş, çalışma grupları kendi çalışmaları hakkında bilgi vermiş ve kararlar alınarak bir sonraki dönem çalışmalar koordinasyonlu bir şekilde planlanmış ve yürütülmüştür.

Akademik İlişkiler Komitesi’nin, bu raporda detaylıca belirtilen 2009 yılı faaliyetleri ve ürettiği projeler dikkate alındığında örnek olacak düzeyde ve mesleğimiz için son derece önemli olan faaliyetler yürütüldüğü ve projeler üretildiği görülmektedir.

Gönüllü katılımcılığa ve özveriye dayalı çalışmaların ürünü olan bu çalışmalarda tüm komite üyelerinin üstün gayretleri söz konusudur. Türkiye İç Denetim Enstitüsü Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun komite çalışmalarına destekleri bu sonuçların elde edilmesinde bir diğer önemli etkendir.

Komite çalışmalarının etkin sonuçlar üretebilmesi için TİDE Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun desteğinin sürekliliği ve önerilen aksiyonların TİDE Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek gerekli aksiyonların alınmasının son derece önemli olduğu değerlendirilmektedir.

Komite çalışma gruplarına üye olan sertifikalı meslektaşlarımıza CPE kredisinin verilmesi sağlanmış, komite üyeleri 13. Türkiye İç Denetim Kongresi’ne Yönetim Kurulu tarafından davetli olarak katılmışlardır. Özverili çalışmaların bu şekilde ödüllendirilmesinin önemli ve çalışmaları teşvik edici olduğu değerlendirilmektedir.

TİDE – MÖDAV arasında işbirliği için protokol düzenlenmesi her iki kurumun yönetim kurulları tarafından uygun görülerek onaylanmış mesleki akademik gelişim için önemli bir adım atılmıştır.

TİDE - Akademik İlişkiler Komitesi ve Akademik Kurul Yönetmeliklerinin Genel Kurul onayına sunularak yürürlüğe girmesi sağlanmalıdır.

İlgili çalışma grubu tarafından hazırlanan ve faaliyet raporumuz ekinde yer alan “Akademik Tez Envanteri Raporu” ile birlikte önerilerimiz gereği için TİDE Yönetim Kuruluna sunulmuştur.

TİDE – AGEP – Akademik Gelişim Programı ile ilgili pilot uygulamanın başlatılması için girişimler başlatılmıştır.

TİDE Sanal Müzesinin kurulması ile ilgili proje için; Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzecilik Yüksek Lisans Programı uzmanları ile sanal müze proje uygulaması ve projede görev alacak üyelerimizin müzecilik konusunda eğitimine yönelik eğitim programı ve bütçeleri hazırlanmış olup, söz konusu proje için 2010 yılı TİDE bütçesi içinde pay ayrılarak TİDE Yönetim Kurulu tarafından genel kurul onayına sunulması uygun görülmüştür.

Türkçe kaynak geliştirme için planlanan kaynak taraması, kaynakların derlenmesi ve yayın listelerinin hazırlanması, Türkçe kaynakların envanterinin hazırlanması çalışmaların 2010 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

Denetim kulüpleri ve denetimde kariyer teşvik programı kapsamında 2009 yılı içinde aktif olarak yeni denetim kulüplerinin kurulması, kurulmuş olan denetim kulüplerinin etkinliklere katılma, denetimde kariyer olanaklarının geliştirilmesi ve teşvik edilmesi, mesleğin tanıtılması konularında aktif çalışmalar gerçekleştirilmiş olup, 2010 yılında da bu faaliyetlerin arttırılarak sürdürülmesi hedeflenmektedir.

2010 Nisan ayında Galatasaray Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacak olan muhasebe eğitimi sempozyumunda bildiri sunumu için başvuru yapılmış ve bildirinin sempozyumda sunulması hakem kurulu tarafından kabul edilmiş olup, sempozyumun AİK faaliyetlerinin akademik dünya ile paylaşılması için iyi bir fırsat olduğu düşünülmektedir. Bildiri için bir anket çalışması yapılması, tez veri tabanı araştırmasının referans alınması, AGEP ve diğer AİK

projeleri ile mesleğimiz için akademik eğitimden beklentilerimizin aktarılması uygun görülmüştür.

TİDE - Akademik İlişkiler Komitesi’nin çalışma grupları projelerinin yanısıra söz konusu projeleri etkileyen ve mesleğin akademik gelişimi açısından önemli görülen hususlara ise aşağıda yer verilmiştir.

Her yıl düzenli olarak yapılmakta olan Türkiye İç Denetim Kongresi’nin organizasyon yapısı içinde kongre ana teması ve program içeriğinin oluşumuna katkı sağlamak üzere

“Tema ve Bilim Kurulu” oluşturulmasının uygun ve yararlı olacağı düşünülmektedir.

Tema ve Bilim Kurulu aşağıda belirtilen Akademik Forumlar için de görev yapabilecektir.

Kurulun Yönetim Kurulu’nun önereceği 1 üye, Danışma Kurulu’nun önereceği 1 üye ve Akademik Kurul’un önereceği 3 üyeden olmak üzere toplam 5 üyeden oluşması önerilmektedir.

Meslek ile ilgili akademik çalışmaların gündemini oluşturduğu paylaşım platformu sağlamak amacıyla “Akademik Forum” düzenlenmesinin, bu forumun 2 yıl aralıklarla bir üniversite ile birlikte ve üniversitenin merkezinin bulunduğu şehirde gerçekleştirilmesinin mesleğimizin akademik gelişimi bakımından son derece önemli ve yararlı olacağı düşünülmektedir. Forum konularının belirlenmesi, akademisyenlere davet ve çağrı yapılması, forumda katılımcı tez ve savlarının dinlenmesi, karşılıklı görüşlerin ifade edilmesi, forum sonucunda oluşan fikirlerin deklerasyonu ile Akademik Forumun tamamlanması şeklinde bir bir akış öngörülmektedir.

Akademik Forum 2010’un mayıs ayı içinde gerçekleştirilmesi için gerekli girişimler başlatılmıştır.

İç Denetim Eğitimleri, CIA Review Course, Paylaşım Toplantıları, Çalıştaylar gibi etkinliklerin daha nitelikli ve etkili yürütülebilmesi için Uluslararası İç Denetim Akademisi kurulması yararlı ve gerekli görülmektedir.

TİDE’nin IIA ile bölge ülkeleri arasında köprü rolünü konumlandırması ve bölge için meslekte mükemmellik merkezi olmasında EUROASIA Konfederasyonu kurulmasının stratejik önemi bulunmaktadır. Bu kapsamda EUROASIA Konfederasyonunun kurulması ile ilgili girişimlerde bulunulmasının gerekli olduğu değerlendirilmektedir.

Akademik İlişkiler Komitesi bünyesinde üretilen projelerin Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilmesi amacıyla yıl içinde çeşitli değerlendirmeler yapılmış ve çalışmalar yürütülmüştür. Bu konuda komite üyesi Mehmet Şanlıoğlu proje koordinatörü olarak görevlendirilmiş olup, AB fonlarından yararlanabilecek akademik ilişkiler komitesi faaliyet konularının belirlenerek 2010 yılında TİDE kaynaklarına gereksinim olmadan uygun görülen projelerin gerçekleştirilebilmesi hedeflenmektedir.

Bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ AKADEMİK İLİŞKİLER KOMİTESİ

İstanbul, Ocak 2010

EKLER :

1) TİDE- AİK Gözden Geçirme Toplantı Notları ve Kararları 2) TİDE-MÖDAV İşbirliği Protokolü

3) Akademik İlişkiler Komitesi Yönetmeliği 4) Akademik Kurul Yönetmeliği

5) Akademik Tez Envanteri Raporu

EK – 1 : TİDE Akademik İlişkiler Komitesi Gözden Geçirme Toplantı Notları ve Kararları I. Gözden Geçirme Toplantısı

Akademik ilişkiler komitesi içinde yer alacak tüm isteklilerin katılımıyla 31.01.2009 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda yapılan açılışın ardından Komite Başkanlığa oy birliği ile bir önceki komite başkanı ve TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN seçilmiştir.

Komite başkanlığına seçilen Sn. Ali Kamil UZUN tarafından bir önceki dönem faaliyeti hakkında bilgilendirme yapılmış, yeni dönemde komitenin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verilmiştir.

Akademik İlişkiler Komite yapısı, üyeleri ve sorumlulukları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından önerilen çalışma grupları aşağıdaki şekilde yapılandırılmıştır.

(1) Akademik Tez Veri Tabanı Oluşturulması.

(2) IAEP Program Tanıtımı ve Katılım Teşvik programı.

(3) Denetim Kulüpleri ve Denetim Kariyer Teşvik Programı.

(4) Türkçe Kaynak Geliştirme Programı.

(5) Meslek Tarihi, Müze ve Kütüphanecilik Çalışmaları.

Alt çalışma gruplarının belirlenmesinin ardından yıllık gözden geçirme toplantılarına ait takvim belirlenmiştir.

Akademik Kurul’un yapısı, üyeleri ve sorumlulukları belirlenmiştir.

Akademik komite çalışmalarının, Avrupa birliği kaynaklarından fonlanması için çalışma başlatılmasına karar verilmiştir.

II. Gözden Geçirme Toplantısı

02.05.2009 tarihinde yapılan II. Gözden Geçirme Toplantısında;

1. Akademik İlişkiler Komitesi I. Gözden geçirme toplantı kararları ve sonuçları gözden geçirildi.

2. Akademik ilişkiler komitesinin vizyon ve misyonunun TİDE websitesinde yayınlanması, komite ve çalışma gruplarının toplantı notları ve aksiyon planları ile ilgili dökümanlarda

3. Komite çalışma prensipleri gözden geçirildi, prensiplere uygun çalışma konusunda gerekli hatırlatmalar yapıldı.

4. Akademik Kurul üyeleri hakkında bilgi verildi, kurulun yeni üyesi Prof. Dr. Seval Selimoğlu komite üyelerine tanıtıldı.

5. Akademik Kurulun ilk toplantı kararları hakkında komite üyelerine bilgi verildi.

6. Her yıl düzenli olarak yapılmakta olan Türkiye İç Denetim Kongresi’nin organizasyon yapısı içinde kongre ana teması ve program içeriğinin oluşumuna katkı sağlamak üzere

“Tema ve Bilim Kurulu” oluşturulması uygun görülerek, söz konusu kurulun oluşturulmasına ilişkin teklifin yönetim kuruluna sunulmasına karar verildi.

7. Meslek ile ilgili akademik çalışmaların gündemini oluşturduğu paylaşım platformu sağlamak amacıyla Akademik Kurul tarafından önerilen “Akademik Forum” ile ilgili uygulama esasları görüşüldü. Önerilen Akademik Forum uygulama sürecinin; Forum konusu ve konularının belirlenmesi, akademisyenlere davet ve çağrı yapılması, forumun 2 yıl aralıklarla, bir üniversite ile birlikte düzenlenmesi, iş birliği yapılacak üniversitenin bulunduğu il’de gerçekleştirilmesi, ilk forumun 2010 yılı mayıs ayında yapılması uygun görülmüş, forum toplantılarında; katılımcı tez ve savlarının dinlenmesi, karşılıklı görüşlerin ifade edilmesi, forum sonucunda oluşan fikirlerin deklerasyonu ile Akademik Forumun tamamlanması kabul görmüştür. Akademik Kurul tarafından önerilen ve AİK üyelerince kabul edilen “Akademik Forum” konusunda TİDE yönetim kuruluna teklif götürülmesi kararlaştırılmıştır.

8. Prof. Dr. Seval Selimoğlu tarafından; Forumlarda teori ve uygulamanın bir arada sunulmasının forumun katma değer sağlaması açısından etkili olacağı belirtilmiş, 2010 Mayıs ayında yapılması planlanan Akademik Forum için hazırlıkların bugünden başlatılması, TİDE web sayfası ve diğer iletişim kanalları ile forum için akademisyen ve uygulamacılara davet yapılması önerilmiştir.

9. Prof. Dr. Seval Selimoğlu, “Tema ve Bilim Kurulu” nun kongre ve forum için ortak olarak kullanılmasını tavsiye etmiştir.

10. Komite çalışma grupları tarafından çalışmaları ve aksiyon planları hakkında sunumlar yapıldı. Çalışma gruplarının sundukları aksiyon planları ile ilgili uygulamalarını sürdürmeleri uygun görülmüş, çalışma gruplarının toplantılarına ilişkin toplantı tarihleri, toplantı kararları, aksiyon sonuçları ile ilgili AİK’ten sorumlu TİDE yönetim kurulu üyesi, AİK Başkanı ve Akademik Kurulun çalışma grubu ile ilgili sorumlu üyesini bilgilendirmesi belirtilmiştir.

11. IIA - IAEP program tanıtım ve katılım teşvik gurubu tarafından; IIA’in söz konusu programına kabul seviyesine uygun ülkemizde akademik programlar geliştirilmesine destek vermek ve teşvik etmek için TİDE – AGEP (Akademik Gelişim Programı) tasarım çalışması başlatıldığı, programın logo ve içeriği ile ilgili çalışmaların sürdüğü hakkında AİK üyelerine bilgi verilmiş, programın geliştirilerek TİDE hizmeti haline getirilmesi konusunun TİDE yönetim kuruluna sunulması kabul edilmiştir.

12. AGEP (Akademik Gelişim Programı) için Marmara Üniversitesi Muhasebe Denetim Yüksek Lisans Programının pilot çalışma için seçilmesi uygun görülmüştür.

13. Türkiye İç Denetim Kongreleri ve yapılması planlanan Akademik Forum bildiri, soru ve cevap konuşmaları, kongre kapanış bildirilerinin TİDE websitesine konulması, CD ve kitap halinde basılı hale getirilmesi Doç. Dr. Şaban Uzay tarafından önerilmiştir.

14. AİK üyesi Mehmet Şanlıoğlu tarafından çalışma grubu projelerine AB fon desteği sağlanabilmesi için gerekli olan koşullar hakkında sunum yapılarak, komite üyeleri bilgilendirilmiştir. Fon sağlamak için proje grubu oluşturulması, bu amaçla proje önerileri oluşturulması uygun görülmüştür.

15. Meslek Tarihi, Müze ve Kütüphanecilik çalışma grubunun kütüphanecilik üzerine olan çalışmalarının Tez veri tabanı ve Türkçe kaynak geliştirme çalışma grupları tarafından

16. TİDE kuruluş tarihi ve Denetim Meslek tarihi ve müzecilik çalışmaları için Prof. Dr. Seval Selimoğlu destek verebileceğini ifade etmiş, MODAV, MUFAD, Muhasebe Tarihcileri Vakfı ve Prof. Oktay Güvemli’den destek alınabileceği belirtilmiştir.

17. AİK üyelerinin katılım performansı gözden geçirilmiş, 32 komite üyesinin yaklaşık 2/3 bölümünün aktif katılım gösterdiği, halen katılım göstermeyen üyelerin durumunun yapılacak olan III. Gözden geçirme toplantısında değerlendirilmesi uygun görülmüştür.

18. Çalışma Grupları tarafından yaptıkları çalışmaların toplantı tarih ve saatini, katılımcıların isimlerini H.İbrahim Ayaşlı’ya gönderilerek CPE derecelendirmesinde değerlendirilmek üzere kayıt altına alınması kararlaştırılmıştır.

19. AİK çalışmalarına aktif katılım gösteren, katkı sağlayan üyelere, TİDE Yönetim Kurulunun takdir edeceği imkanların belirlenmesi için TİDE yönetim kuruluna teklif sunulması kararlaştırılmıştır.

20. Akademik İlişkiler Komitesi Yönetmeliğinin oluşturulmasına karar verildi, konuya ilişkin yönetmelik taslağının hazırlanmasında Davut Özen ve İnci Uysal görev aldı.

21. Akademik Kurul Yönetmeliğinin oluşturulmasına karar verildi, konuya ilişkin yönetmelik taslağının hazırlanması konusunda Doç. Dr. Şaban Uzay görev aldı.

22. AİK toplantılarına yeni katılan Davut Özen’in Müze ve Meslek Tarihi Çalışma Grubunda görev alması, Doğan Aktay ve Hülya Güzel’in ise hangi çalışma gruplarında görev alacaklarını daha sonra bildirmeleri uygun görülmüştür.

23. Bir sonraki, III.Gözden Geçirme Toplantının 1 Ağustos 2009 cumartesi günü yapılması kararlaştırılmıştır.

III. Gözden Geçirme Toplantısı

01.08.2009 tarihinde yapılan III. Gözden Geçirme Toplantısına katılan TİDE Başkanı Şenol Toygar, başladığından bu yana AİK toplantılarına programının uygun olmaması nedeniyle katılamadığını, ancak AİK faaliyetlerini toplantı raporlarından takip ettiğini, geliştirilen projeler ve gerçekleştirilen faaliyetlerin yönetim kurulu tarafından takdirle izlendiğini, TİDE’nin misyonu açısından AİK çalışmalarına çok önem verildiğini belirtmiştir. Tema ve Bilim Kurulu oluşturulması, Akademik Forum, AİK ve Akademik Kurul Yönetmelikleri, AGEP projesi, çalışma grupları tarafından hazırlanmakta olan projeler için destek vermeye hazır olduklarını ifade etmiştir.

Akademik ilişkiler komitesinin vizyon ve misyonunun TİDE web sitesinde yayınlanması, komite ve çalışma gruplarının toplantı notları ve aksiyon planları ile ilgili dokümanlarda komitenin vizyon ve misyonuna yer verilmesi hususları üzerinde durulmuştur.

TİDE kütüphanesinin düzenlenmesi ile ilgili proje sorumlusu Özhan Aykut bilgi aktarmış, AİK olarak meslek kütüphanesi oluşturulması, mesleki tez veri tabanı çalışmalarının söz konusu proje ile entegre edilmesi hususu üzerinde durulmuştur.

TİDE merkezinde devam etmekte olarak kütüphane düzenleme çalışmalarının ulusal ve dünya kütüphaneleri ile entegrasyonuna ilişkin gelişmeler hakkında proje sorumlusu Özhan Aykut tarafından AİK’in bilgilendirilmesi uygun görülmüştür.

Akademik Forumunun 2010 yılında uluslararası iç denetim farkındalık ayı olan Mayıs ayı veya Nisan ayı sonunda yapılması, ilk forumun Marmara Üniversitesi ile üniversite kampüsünde organize edilmesi uygun görülmüş, konuya ilişkin sürecin başlatılması için öncelikle Prof. Dr.

Nuran Cömert ile görüşülmesine karar verilmiştir. Görüşme sonucuna göre Akademik Forum 2010 ile ilgili teklifin yönetim kuruluna sunulması uygun görülmüştür.

TİDE Web sitesinde Akademik İlişkiler ile ilgili bir alt başlık açılmasına, bu başlık altında

verilerek, Konunun TİDE Yönetim Kuruluna önerilmesi ve Yönetim Kurulunun onayı sonrası TİDE Teknoloji ve İnternet Komitesi ve web hizmeti sağlayıcı kuruluş ile çalışmaların başlatılması uygun görülmüştür.

Davut Özen ve İnci Uysal tarafından hazırlanan, Gürdoğan Yurtsever tarafından redakte edilen Akademik İlişkiler Komitesi ve Doç Dr. Şaban Uzay tarafından hazırlanan Akademik Kurul Yönetmelik taslakları hakkında bilgi verilmiş, söz konusu taslakların AİK üyelerinin görüşlerine sunulması uygun görülmüştür.

Komite çalışma grupları tarafından çalışmaları ve aksiyon planları hakkında sunumlar yapılmış, gruplarının sundukları aksiyon planları ile ilgili uygulamalarını sürdürmeleri uygun görülmüş, mesleğimizle ilgili akademik tez çalışmalarında en fazla danışmanlık yapan üniversite hocalarına birer teşekkür yazısı yazılmasına, kongreye davet edilmelerine, akademik tez veri tabanı çalışma grubu tarafından yapılan çalışmaların sonuçlarının rapor haline getirilmesine ve söz konusu raporun akademik yıl başlarken TİDE tarafından tüm üniversitelerle paylaşılması önerilmiştir.

Müzecilik ve Meslek Tarihi çalışma grubu tarafından TİDE müzesi ile ilgili öncelikle yapılması planlanan sanal müze hakkında bilgi verilmiş, www.tidemuze.org + www.tidemuzesi.org + www.tidemuzesi.org.tr + www.tidemuzesi.org.tr domain name tescillerinin alınmasına karar verilmiştir.

Meslek tarihi ile ilgili planlanan çalışmalar hakkında bilgi verilmiş, çalışma grubunun sunduğu aksiyon planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmesi uygun görülmüştür.

Denetim Kulüpleri ve Kariyer Teşvik Grubu çalışma grubu faaliyet raporunu sunmuş, planladığı çalışmalar hakkında bilgi vermiş, aksiyonlar uygun görülmüştür.

Türkçe Kaynak Geliştirme Grubunun planladığı aksiyonlar konusunda uygulama sürecini bir an önce başlatmalarına ilişkin hatırlatma yapılmasına karar verilmiştir.

Eylül’de TİDE’nin kuruluş yıl dönümünde bir aile toplantısı yapılmasına, toplantı gündeminin Akademik İlişkiler Komitesince belirlenmesine ve toplantıda Akademik Forum 2010 tanıtımı ve resmi duyurusunun yapılmasına, meslek kütüphanesinin, TİDE sanal müzesinin açılışının yapılmasına karar verilmiştir.

IIA - IAEP program tanıtım ve katılım teşvik gurubu tarafından; IIA’in söz konusu programına kabul seviyesine uygun ülkemizde akademik programlar geliştirilmesine destek vermek ve teşvik etmek için oluşturulan TİDE – AGEP (Akademik Gelişim Programı) içeriği ile ilgili çalışmaların sürdüğü hakkında AİK üyelerine bilgi verilmiş, programın hazırlanan logo tasarım seçenekleri değerlendirilerek aşağıda yer alan logo oy birliği ile kabul edilmiştir.

AGEP (Akademik Gelişim Programı ) için pilot program seçilen Marmara Üniversitesi Muhasebe Denetim Yüksek Lisans Programı ile ilgili çalışmaların başlatılması uygun görülmüştür.

AİK üyesi Mehmet Şanlıoğlu tarafından AB fon desteği sağlanan projelerin belirlendiği, söz konusu projeleri AİK üyeleri ile paylaşacağı, önümüzdeki dönem AİK olarak geliştirilecek projeler için bu bilgilerin örnek teşkil edeceği ifade edilmiştir. Fon sağlamak için proje grubu oluşturulması, bu amaçla proje önerileri oluşturulması uygun görülmüştür.

AİK üyelerinin katılım performansı gözden geçirilmiş, 32 komite üyesinin yaklaşık 2/3 bölümünün aktif katılım gösterdiği, bugüne kadar hiç katılım göstermeyen üyelere yazılı olarak AİK çalışmalarına aktif olarak katılıp katılmayacaklarının sorulmasına, katılım göstermeyecekleri anlaşılan üyelerin AİK üyeliklerine son verilmesine, devam edeceklerini belirten üyelerin ise çalışma gruplarına katılmalarının talep edilmesine karar verilmiştir.

Çalışma Grup sorumluları tarafından yapılan komite ve grup çalışmaları ile ilgili toplantı katılım beyanlarının CPE derecelendirmesinde değerlendirilmek üzere kayıt altına alınması için TİDE sertifika komitesine iletilmesi kararlaştırılmıştır.

AİK çalışmalarına aktif katılım gösteren, katkı sağlayan üyelere, TİDE Yönetim Kurulunun takdir edeceği imkanların belirlenmesi için TİDE yönetim kurulunda konunun görüşüleceği TİDE Başkanı Şenol Toygar tarafından ifade edilmiştir.

Bir sonraki, IV.Gözden Geçirme Toplantının 7 Kasım 2009 cumartesi günü yapılması kararlaştırılmıştır.

Bir sonraki gözden geçirme toplantısının TİDE Yönetim ve Danışma Kurullarının katılımı ile genişletilmiş olarak yapılmasına, toplantıda AİK, Akademik Kurul ve Çalışma Gruplarının faaliyet raporlarının paylaşılmasına karar verilmiştir.

IV. Gözden Geçirme Toplantısı

IV. Gözden Geçirme Toplantısı

Benzer Belgeler