• Sonuç bulunamadı

Sorumluluk ve Görevliler ile Kullanılan Defter ve Belgeler

Sorumluluk

1) Taşınırların muhafazası ile görevli olan veya kendilerine kullanılmak üzere taşınır teslim edilen görevliler;

a) Bu taşınırları en iyi şekilde muhafaza etmekle,

b) Gerekli bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmakla, c) Veriliş amacına uygun bir şekilde kullanmakla,

ç) Görevin sona ermesi veya görevden ayrılma halinde iade etmekle, sorumludur.

2)Zimmetle teslim edilen dayanıklı taşınırlar, kullanıcıları tarafından başkasına devredilemez.

3)Kullanıcılarının görevden ayrılması halinde söz konusu taşınırların ambara iade edilmesi zorunludur. Bu şekilde teslim yapılmadan personelin kurumla ilişiği kesilmez.

4) Taşınırların muhafazasından ve yönetilmesinden sorumlu olanların, kendilerine kullanılmak üzere taşınır teslim edilen kamu görevlilerinin gerekli tedbirleri almaması veya özeni göstermemesi nedeniyle taşınırın kullanılmaz hale gelmesi veya yok olması durumunda, 27/9/2006 tarihli ve 2006/11058 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılır.

5) Kullanılmak üzere kendilerine taşınır teslim edilen görevlilerin kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlik ya da dikkatsizlikleri nedeniyle oluşan kamu zararı, değer tespit komisyonu tarafından tespit edilecek rayiç bedeli üzerinden, ilgili mevzuat hükümleri uygulanmak suretiyle tahsil edilir.

Harcama yetkilisi

1)Harcama yetkilisi, taşınır işlemlerinin aşağıda belirtildiği şekilde yapılmasından sorumludur:

a)Taşınırların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak edinilmesinden, kullanılmasından, kontrolünden, kayıtlarının 18/1/2007 tarihli ve 26407 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara göre saydam ve erişilebilir şekilde tutulmasını sağlamaktan ve taşınır yönetim hesabını ilgili mercilere göndermekten,

b)Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri aracılığıyla, taşınır kayıtlarının Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak tutulması, taşınır yönetim hesabının ilgili mercilere gönderilmesi, taşınırlara ilişkin işlem ve kayıtların usulüne uygun olarak yapılması veya yaptırılmasından; kasıt, kusur veya ihmal sonucu kırılan, bozulan veya kaybolan taşınırların ilgililerden tazmini için gerekli işlemlerin yapılmasından veya taşınır kayıt kontrol yetkilileri aracılığı ile yaptırılmasından.

Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi

1) Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir. Taşınır işlemleri yoğun olan harcama birimlerinde birden fazla taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi görevlendirilebilir. Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri aşağıda belirtilen işleri yapar:

a)Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim alır, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza eder.

b)Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim alır ve bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önler.

c)Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutar, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenler ve taşınır yönetim hesap cetvellerini konsolide görevlisine gönderir.

ç) Tüketime veya kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere teslim eder.

d)Taşınırların yangına, ıslanmaya, bozulmaya, çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri alır ve alınmasını sağlar.

e)Ambarda çalınma veya olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaları harcama yetkilisine bildirir.

f)Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapar, harcama yetkilisince belirlenen asgarî stok seviyesinin altına düşen taşınırları harcama yetkilisine bildirir.

g)Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol eder, sayımlarını yapar ve yaptırır.

ğ) Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olur.

h) Kayıtlarını tuttuğu taşınırların yönetim hesabını hazırlar ve harcama yetkilisine sunar.

ı) Ambarlarda kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlikleri nedeniyle meydana gelen kayıp ve noksanlıklardan sorumlu olup, sorumluluklarında bulunan ambarları devir ve teslim etmeden görevlerinden ayrılamaz.

Taşınır konsolide görevlisi

Taşınır konsolide görevlisi, ilçede malmüdürü, ilde defterdar tarafından belirlenir.

Defter, belge ve cetveller

1) Taşınır işlemlerinde, işlem türüne göre, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı web sitesindeki Maliye SGB.net sitemine giriş yapılarak “Taşınır Mal ve Harcama Giriş”

modülü üzerinden aşağıda belirtilen defter, belge ve cetveller düzenlenir. Programı kullanabilmek için ilgili görevlilere Strateji Geliştirme Başkanlığından yazı ile şifre istenir.

a) Taşınır Kod Listesinin (A) bölümünde yer alan tüketim malzemelerinin giriş ve çıkış kayıtları için Tüketim Malzemeleri Defteri,

b) Taşınır Kod Listesinin (B) bölümünde yer alan her bir dayanıklı taşınıra ait giriş ve çıkış kayıtları için Dayanıklı Taşınırlar Defteri,

c) Taşınır İşlem Fişi, ç) Zimmet Fişi,

d) Taşınır İstek Belgesi, e) Dayanıklı Taşınırlar Listesi, f) Taşınır Geçici Alındısı,

g) Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı, ğ) Ambar Devir ve Teslim Tutanağı,

h) Sayım Tutanağı,

ı) Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli,

i) Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli, j) Taşınır Hesap Cetveli,

k) Taşınır Kesin Hesap Cetveli, l) Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetveli, m) Ambar Devir ve Teslim Tutanağı.

Taşınır Kayıt İşlemleri Taşınırların kaydı

1) İdarece bütün taşınırlar ve bunlara ilişkin işlemler, Maliye SGB.net sistemi kullanılarak yapılır.

2)Taşınır kayıtlarının, yönetim hesabı verilmesine esas olacak şekilde tutulması ve her bir kaydın belgeye dayanması esas olduğundan bu hususa dikkat edilir.

3) Bu çerçevede;

a)Önceki yıldan devren gelen taşınırlar ile içinde bulunulan yılda herhangi bir şekilde edinilen veya elden çıkarılan taşınırlar,

b) Taşınırlardaki kayıp, fire, yıpranma ve benzeri nedenlerle meydana gelen azalmalar, c)Sayım sonucunda ortaya çıkan fazlalar, miktar ve değer olarak kayıtlara alınarak takip edilir.

Kayıt zamanı ve kayıt değeri

1)Taşınırlar, edinme şekline bakılmaksızın kamu idaresince kullanılmak üzere teslim alındığında giriş kaydedilir.

2) Taşınırlar;

a) Tüketime verildiğinde, b) Satıldığında,

c) Başka harcama birimlerine devredildiğinde, ç) Çeşitli nedenlerle kullanılamaz hale geldiğinde,

d)Hurdaya ayrıldığında veya kaybolma, çalınma, canlı taşınırın ölümü gibi yok olma hallerinde, çıkış kaydedilir.

3) Giriş ve çıkış kayıtları taşınır işlem fişine dayanılarak yapılır. Giriş ve çıkış kayıtları;

a) Satın alma suretiyle edinme ve değer artırıcı değişiklik hallerinde maliyet bedeli, b)Bedelsiz devir, kullanılamaz hale gelme, yok olma ve hurdaya ayrılma hallerinde kayıtlı değeri,

c)Bağış, yardım ve hediye yoluyla edinilen taşınırlarda; bağış ve yardımda bulunan tarafından ispat edici bir belge ile değeri belirtilmiş ise bu değer, belli bir değeri yoksa değer tespit komisyonunca belirlenen değer, esas alınarak yapılır.

Değer tespit komisyonu

1) Değer tespit komisyonu harcama yetkilisinin onayı ile, a) Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi,

b) İşin uzmanı,

c) Görevlendirilecek başka bir üye,dahil en az üç kişiden kurulur.

2) Komisyon değer tespitinde ticaret odası, sanayi odası, borsa, meslek kuruluşları, ilgili diğer kuruluşlardan veya aynı nitelikteki taşınırı satın alan idarelerden ve fiyat araştırması sonuçlarından yararlanır.

3) Satın alma suretiyle edinilen taşınırların maliyet bedelinin tespitinde, 8/6/2005 tarihli ve 25839 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır.

4)Faturada çeşitli taşınırlar için topluca gösterilmiş giderler olması durumunda, giderler taşınırların alış bedelleri ile orantılı olarak paylaştırılır. Taşınırlar faturada kayıtlara esas olacak şekilde çeşitleri itibarıyla ayrı ayrı gösterilir.

Dayanıklı taşınırlarda değer artışı

1) Kullanım devamlılığının sağlanması için yapılan bakım ve onarım harcamaları hariç olmak üzere dayanıklı taşınırların; niteliğini, kullanım şeklini değiştiren, hizmet kalitesini ve taşınırlardan sağlanan faydayı artıran ve benzeri amaçlarla yapılan değer artırıcı harcamalar, taşınırın kayıtlı maliyet değerine, ilgili taşınır kayıt kontrol yetkilisi tarafından taşınır işlem fişi düzenlenmek suretiyle ilave edilir.

2)Bu şekilde maliyetlere ilave edilecek değer artırıcı harcamalar nitelik, tür ve tutar itibarıyla Bakanlıkça belirlendiğinden bu hususa ayrıca dikkat edilir.

Taşınır Edinimi

Taşınırların öncelikle diğer idarelerden karşılanması

İdarece ihtiyaç duyulan taşınırların öncelikle diğer idarelerdeki ihtiyaç fazlası taşınırlardan karşılamak suretiyle temin etmeleri esas olduğundan öncelikle Muhasebat

Genel Müdürlüğünün “www.kbs.gov.tr/Ihtiyaç Fazlasi/gen/anaRapor.htm” linkinden taşınırlar kontrol edilir. İhtiyaç duyulan taşınırların bu şekilde karşılanması halinde, satın alma yoluna gidilmez ve bu ihtiyaçlar için ödenek veya kaynak ayrılması talebinde bulunulmaz.

Taşınır satın alınması, giriş işlemleri ve ödeme işlemleri

1) İdarece, ihtiyaç duyduğu taşınırların satın alma süreci 4734 ve 4735 sayılı Kanunlar kapsamında (Doğrudan temin usulü hariç) EKAP üzerinden, taşınır kayıtlarına giriş işlemi Maliye SGB.net sisteminden ve ödeme emri belgesi ise kbs.gov.tr sitesinde bulunan Harcama Yönetim Sistemi (HYS) üzerinden süreç oluşturmak suretiyle yapılır. Ayrıca aşağıdaki hususlara da dikkat edilir.

a) Satın alınan taşınırlar için, teslim alındıktan sonra, Taşınır Mal Yönetmeliğine ekli taşınır kod listesindeki hesap kodları itibarıyla üçer nüsha taşınır işlem fişi düzenlenerek (c) bendinde belirtildiği şekilde işlem yapılır ve taşınır işlem fişinin bir nüshası ilgili muhasebe birimine gönderilir.

b)Alımı Bakanlıktan veya defterdarlıktan yapılarak birden fazla birime doğrudan teslim edilen taşınırlar için, taşınırın teslim edildiği birimlerce taşınır işlem fişi düzenlenir ve bir nüshası alımı yapan birime gönderilir. Alımı yapan birim, gelen fişlere dayanarak, ödemeye ve kendi giriş kayıtlarına esas olmak üzere taşınır işlem fişi düzenler. Diğer birimlerden alınan fişler, düzenlenen bu fişin idarede kalan nüshasına bağlanır. Alımı yapan birimce giriş kayıtları yapıldıktan sonra düzenlenecek taşınır işlem fişiyle de ilgili diğer birimler adına çıkış kaydedilir.

c) Farklı hesaplara kaydı gereken taşınırların aynı faturada yer alması halinde, faturadaki taşınırların kaydedileceği hesap sayısınca fatura fotokopileri çıkarılır ve üzerine her hesap için düzenlenen taşınır işlem fişinin numarası yazılır. Fişin birinci nüshası ödeme emri belgesine, ikinci nüshası ise ödeme emri belgesinin harcama biriminde kalan nüshasına bağlanır. Üçüncü nüshası, muayene ve kabul komisyon tutanağı veya idare yetkilisince düzenlenmiş kabul belgesi ile birlikte, sıralı olarak dosyalanır.

ç) Satın alınan dergi ve gazete gibi süreli yayınların bedellerinin ödenmesi sırasında taşınır işlem fişi düzenlenmez. Söz konusu yayınlardan cilt birliği sağlananlar, ciltleme yapıldıktan sonra taşınır işlem fişi düzenlenerek kayıtlara alınır.

Bağış, yardım ve hediye yoluyla edinilen taşınırların girişi

Harcama yetkilisinden alınan onay doğrultusunda, bağış, yardım ve hediye olarak edinilen taşınırlar teslim alındığında, taşınır kayıt kontrol yetkilisi tarafından taşınır işlem fişi düzenlenerek kayıtlara alınır. Fişin birinci nüshası bağış, yardım ve hediye edene, bir nüshası muhasebe birimine gönderilir, bir nüshası da dosyasında saklanır.

Sayım fazlası taşınırların girişi

Yapılan sayım sonucunda fazla bulunan taşınırlar, taşınır işlem fişi düzenlenerek kayıtlara alınır. Düzenlenen taşınır işlem fişinin bir nüshası muhasebe birimine gönderilir.

Sayım fazlası taşınırların giriş kaydedilmesinde; söz konusu taşınırla aynı nitelikte son bir yıl içinde girişi yapılan taşınır varsa bu değer, aksi halde bu kısımda belirtilen değer tespit komisyonu tarafından belirlenecek değer esas alınır.

İade edilen taşınırların girişi

Kullanıma verilen tüketim malzemelerinden herhangi bir nedenle iade edilenler, iadeyi yapan birim yetkilisinin onayını taşıyan ve iade edilen malzemenin cins ve miktarını belirten belge karşılığında teslim alınır ve taşınır işlem fişi düzenlenerek tekrar giriş kaydedilir. Fişin birinci nüshası taşınırları iade edene verilir. Bir nüshası da muhasebe birimine gönderilir.

2)Taşınır Mal Yönetmeliği eki taşınır kod listesinde tüketim malzemesi olarak sınıflandırılan taşınırlardan, üzerine kayıt yapmak veya yeniden formatlanmak ya da doldurulmak suretiyle tekrar kullanılması mümkün olanların, görevin tamamlanmasını takiben ambara iadesi zorunludur. Bu şekilde iade edilen taşınırlar hakkında birinci fıkraya göre işlem yapılır.

3)Dayanıklı taşınırların kullanıma verilmesinde zimmet verme fişi, geri alınmasında zimmetten düşme fişi düzenlenir. Söz konusu zimmet fişlerinde taşınır işlem fişi düzenlenmez.

Devir alınan taşınırların girişi

(1) İdare tarafından, kamu idarelerinden bedelsiz olarak devir alınan taşınırlar, devreden idarenin taşınır işlem fişinde gösterilen değer esas alınarak düzenlenecek taşınır işlem fişi ile giriş kaydedilir. Taşınır işlem fişi üç nüsha olarak düzenlenir. Bir nüshası yedi gün içerisinde devreden idarenin çıkış kaydına esas taşınır işlem fişine bağlanmak üzere devreden idareye, bir nüshası muhasebe birimine gönderilir. Bir nüshası da dosyasında

saklanır. Devralan idarenin yapmış olduğu taşıma giderleri taşınırın değeri ile ilişkilendirilmez.

2)İdarenin muhtelif harcama birimlerinin ambarları arasında devredilen taşınırların alınmasında da üç nüsha taşınır işlem fişi düzenlenir ve fişin bir nüshası ilgili harcama birimine, bir nüshası muhasebe birimine gönderilir, bir nüshası da dosyasında saklanır.

3)Aynı harcama biriminin ambarları arasındaki taşınır devirlerinde düzenlenen taşınır işlem fişi muhasebe birimine gönderilmez.

Tasfiye idaresinden edinilen taşınırların girişi

24/11/2000 tarihli ve 2000/1724 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tasfiye Tüzüğü hükümlerine göre tasfiye idaresince kamu idarelerine bedelli veya bedelsiz devredilen taşınırlar karşılığında üç nüsha taşınır işlem fişi düzenlenir ve fişin bir nüshası taşınırı teslim eden idareye, bir nüshası muhasebe birimine gönderilir, bir nüshası da dosyasında saklanır.

İç imkanlarla üretilen taşınırların giriş işlemleri

1)İdarenin kendi kullanımları için iç imkanlarıyla ürettikleri taşınırların, değer tespit komisyonu tarafından belirlenecek rayiç bedeli üzerinden taşınır işlem fişi düzenlenerek giriş kaydı yapılır. İki nüsha olarak düzenlenen taşınır işlem fişinin bir nüshası muhasebe birimine bir nüshası da dosyasında saklanır.

2)İdarelerinin mülkiyetindeki arazilerde yetiştirilen ağaçlardan üretilen ekonomik değere sahip kereste, odun, meyve gibi ürünler hakkında da birinci fıkra hükmü uygulanır.

Taşınır Çıkışı

Tüketim suretiyle çıkış

1) Tüketim suretiyle çıkış işlemleri aşağıda belirtildiği şekilde yapılır:

a)Tüketim malzemeleri, taşınır istek belgesi karşılığında düzenlenecek taşınır işlem fişi ile çıkış kaydedilir.

b)İdarenin iç imkanlarıyla kendi kullanımları için üretecekleri dayanıklı taşınırların üretiminde kullanılan taşınırlar için de birinci fıkra hükmü uygulanır.

c) Taşınır işlem fişi düzenlenmeden hiçbir şekilde tüketim malzemesi çıkışı yapılmaz.

ç)Tüketim malzemelerinin çıkış kayıtları, ambarlara girişlerindeki öncelik sırası dikkate alınarak “ilk giren-ilk çıkar” esasına göre ve giriş bedelleri üzerinden yapılır.

d)“150-İlk Madde ve Malzemeler Hesabı”nda izlenen tüketim malzemelerinin muhasebe kayıtlarından çıkışları için, “Taşınır Mal Modülü” nün raporlar bölümünden II nci düzey detay kodu bazında üç aylık dönemler itibarıyla “Tüketim malzemeleri çıkış raporu”

alınır ve harcama yetkilisi tarafından onaylanır. Rapor, en geç ilgili dönemin son iş günü mesai bitimine kadar muhasebe birimine yazı ile gönderilir.

Kullanım suretiyle çıkış

1) Taşıt ve iş makineleri haricindeki dayanıklı taşınırlar, taşınır istek belgesi düzenlenmek suretiyle talep edilir. Talep edilen dayanıklı taşınırlar zimmet fişi düzenlenerek kullanıma verilir.

2) Kara taşıt ve iş makinelerinin yetkili makamın onayına istinaden yönetiminden sorumlu görevliye veya kullanıcısına verilmesinde ise zimmet fişi düzenlenir.

3) Zimmet fişinin birinci nüshası dosyasında saklanır. İkinci nüshası zimmetle taşınır teslim edilen görevlilere verilir.

4) Oda, büro, bölüm, geçit, salon, atölye, garaj ve servis gibi ortak kullanım alanlarında kullanılmak üzere verilen taşınırlar için dayanıklı taşınırlar listesi düzenlenir ve taşınırlar ortak kullanım alanının sorumlusu veya yöneticisine imzası alınarak teslim edilir.

Listenin bir örneği oda, büro, bölüm, geçit, salon, atölye, garaj ve servis gibi ortak kullanım alanının görülebilen uygun bir yerine asılır.

Kamu idareleri arasında bedelsiz devir

Kamu idareleri arasında taşınırların bedelsiz devri işlemleri aşağıdaki şekilde yürütülür:

A) İhtiyaç Fazlası Taşınırlar Ve Bedelsiz Devre İlişkin Genel Esaslar

1) Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanların, kaynakların etkili, ekonomik, verimli olarak elde edilmesinden ve kullanılmasından sorumlu ve bu hususlarda yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorunda olmaları nedeniyle, İdare, ihtiyaç fazlası taşınır oluşmaması için gerekli tedbirleri alır.

2)Zorunlu veya öngörülemeyen sebeplerle ortaya çıkan ve yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda kullanım imkanı olmadığı anlaşılan taşınırlar ihtiyaç fazlası taşınır olarak kabul edilir ve diğer kamu idarelerine bu bölümde belirtilen usul ve esaslara göre bedelsiz olarak devredilir.

3)İdare, tespit edilen ihtiyaç fazlası kullanılabilecek taşınırların girişlerini,

“www.kbs.gov.tr/IhtiyacFazlasi/gen/anaRapor.htm” web adresi üzerinden gerçekleştirir.

B) Bedelsiz Devre İlişkin Şartlar

1)İhtiyaç fazlası olduğu tespit edilen taşınırların diğer kamu idarelerine bedelsiz devredilmesinde aşağıdaki şartların varlığı aranır:

a) Taşınırlar, kayıtlara alınış tarihi itibarıyla beş yılını tamamlamış olmalıdır. Ancak, aşağıda belirtilen durumlarda beş yıl şartı aranmaz:

1) Kamu idarelerince araştırma ve geliştirme amacıyla yürütülen veya desteklenen projelerin gerçekleştirilmesi için edinilen ve proje çalışmalarının tamamlanmasından sonra sözleşme hükümlerine dayanılarak İdareye devredilen taşınırlardan, İdarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayanlar.

2) Uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesi için yapılan toplantı, konferans, tanıtım, spor, yarışma, gösteri, sergi ve benzeri faaliyetler için alınmış olan taşınırlardan söz konusu faaliyetler tamamlandıktan sonra İdarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayanlar.

3) İdarece kullanım imkanı bulunmadığı gibi diğer idarelere devredilmediği takdirde çürüme, bozulma veya kullanım süresinin dolması gibi nedenlerle bir daha kullanılamayacak olan ya da diğer zorunlu sebeplerle devredilmesi gereken tüketim malzemeleri.

b) Devralacak idarece ihtiyaç duyulan ve bakım, onarım ve taşıma giderleri yönünden malî külfetler getirmeyen ihtiyaç fazlası taşınırlar devredilir.

c) Beş yılını tamamladığı halde devralmak isteyen idare açısından bakım, onarım ve taşıma giderleri nedeniyle devri ekonomik olmayan ve kullanılmasında fayda görülmeyen taşınırlar devredilmez. Bu tür taşınırlar, mevzuat hükümlerine göre satılmak veya imha edilmek suretiyle tasfiye edilir.

ç)Devredilecek taşınırların taşıma işlemleri devralacak idare tarafından yapılır. Ancak;

zorunlu durumlarda İdare tarafından da taşıtılır.

d) İdarenin yapmış olduğu taşıma giderleri taşınırın değerine ilave edilmez.

e) Taşınır devirleri, Muhasebat Genel Müdürlüğünce, yıllar itibarıyla yayımlanan

“Parasal Sınırlar ve Oranlar Hakkındaki Genel Tebliği”nde belirlenen limitler dikkate alınarak harcama yetkilisi veya üst yöneticinin onayı ile yapılır.

f) Devrine karar verilen taşınır için iki nüsha “Taşınır Devrine İlişkin Protokol”

düzenlenir ve bu bölümde belirtilen işlemler yapıldıktan sonra devredilir.

g) Kamu idarelerince Başbakanlığa ve Başbakanlıkça diğer kamu idarelerince yapılacak devirlerin herhangi bir şarta bağlı olmaksızın gerçekleştirilmesi gerektiğinden, bu devirler için yukarıda belirtilen şartlar aranmaz.

C) Devredilemeyecek Taşınırlar

1) Taşıtların devri yapılmaz. Ancak, İdarece ihtiyaç duyulmadığından diğer idarelere bedelsiz devredilmesinde yarar görülenler Bakanlığa bildirilir ve alınacak talimata göre işlem yapılır.

2) İdarece araştırma ve geliştirme amacıyla yürütülen veya desteklenen projelerin gerçekleştirilmesi için edinilen ve proje çalışmalarının tamamlanmasından sonra sözleşme hükümlerine dayanılarak İdareye devredilen taşıtların diğer kamu idarelerine devrinde de bu maddeye göre işlem yapılır.

3) Taşınır devirlerinde aşağıdaki işlemler yapılır.

a) Bedelsiz olarak devredilen taşınırların çıkışı taşınır işlem fişi düzenlenerek yapılır.

Fişin bir nüshası taşınırın devredildiği idareye, bir nüshası muhasebe birimine gönderilir.

Devir alan idareden alınan fiş, düzenlenen fişin ekine bağlanır.

b)İdarenin muhtelif harcama birimlerinin ambarları arasında devredilen taşınırlar için de taşınır işlem fişi düzenlenir ve fişin bir nüshası muhasebe birimine gönderilir, bir nüshası

b)İdarenin muhtelif harcama birimlerinin ambarları arasında devredilen taşınırlar için de taşınır işlem fişi düzenlenir ve fişin bir nüshası muhasebe birimine gönderilir, bir nüshası

Benzer Belgeler