• Sonuç bulunamadı

BELGE TANIMLAMADA YENİ VE ETKİN YÖNTEM

“SECURITY HOLGRAM-UNIGRAM-LATENTOGRAM”

Latentogram yansıtıcı tabaka üzerine uygulanan polarize (kutuplaştırılmış) gizli bir görüntüdür. Latentogram, üzerinde görü-nür ve gizli görüntülerin bulunabileceği çeşitli şekil ve ebatlardaki kendinden yapışkanlı etiketler olarak hazırlanabilir. Latentogram metin, grafik bilgi veya gizli numaralama içerebilir. Etiketler, koru-nan paketlerin yeniden kullanılmasını imkansız hale getiren perforasyon (delme) ve kurcalanmayı açığa çıkartan etkilere sahip-tirler. Latentogram ayrıca 4 ila 10 mikron kalınlığında laminat filmi ve sıcak damga folyosu olarak hazırlanabilir. Latentogramların blister ilaç folyosu üretiminde, tekstil alanında ve kimlik kartlarının üretiminde kullanılması üreticilere telif haklarını koruma olanağı sağlayacağı gibi sahte ürünlerin de önüne geçecektir.

Yansıtıcı tabaka olarak hologram kullanılması özel bir güvenlik ürünü olan Unigram’ın oluşmasını sağlar.

Unigramlar;

hologramların görsel cazibesini ve

ürünlerin orijinalliğinin onaylanması-nı kolaylaştıran gizli görüntülerin benzersiz özelliklerini birleştirir.

2002 senesinden bu yana Unigramlar Beyaz Rusya Cumhuriyetinde bulunan GoznakFirması / Beyaz Rusya Hükümeti tarafından yüksek güvenlikli belgelerin, boş formların ve vergi etiketlerinin korunmasında kullanılmaktadır. Bu ürünlerin kullanı-mı, malların açıklamasına bağlı olarak devlet bütçesine katkıyı 2 ila 10 misli arttırmış, sahte belge sayısını ciddi biçimde azaltmış ve devlet kuruluşlarının etkinliğini arttır-mıştır.

Alkollü içecek ve gıda üreticileri tarafından Latentogram kullanımı

ürünlerin satış hacmini arttırmıştır

sahte mal miktarını azaltmıştır

ve reklam kampanyalarına yenilik getirmiştir.

Latentogram ve Unigram kullanımı sırasında hiçbir sahte ürün vakasına rastlanıl-mamış olması özellikle dikkat çekici ve kayda değerdir!

Orijinallik Tanıtıcısı, gizli görüntünün görünmesini sağlayan ve ana elemanı polaroid film olan basit bir cihazdır.

KORUYUCU TABAKA İLE TANIMLAMA

GİZLİ GÖRÜNTÜLÜ LAMİNAT ŞEFFAF PVC LAMİNAT

GÖRÜLÜR GÖRÜNTÜLÜ PVC PLASTİK IMAGE

Tanıtıcı plastik veya karton kart olarak üretilebilir. Belge veya paket üzerine uygu-lanmış güvenlik elemanının orijinalliğinin doğrulanması için tanıtıcıyı bu eleman üzerine getirmek ve gizli görüntüyü görmek yeterli olacaktır. Bu tanıtıcının uygulanması son de-rece basittir ve herhangi bakım gerektirmez. Tanıtıcı üzerine firmanın logosunun ve tanı-tım bilgilerinin yerleştirilmesi cihazın reklam kampanyalarında bir araç olarak kullanılma-sı için yeterlidir.

Tanıtıcı, uygun fiyatı sayesinde, pek çok müşteriye sağlanabilir. Bu sayede en bağımsız ve son derece güvenilir bir denetleyici ordusu yaratılabilir.

Uygulanan ileri teknoloji ve bu güvenlik ürünlerinin dünya üzerinde sadece tek bir fabrikada üretiliyor olması son derece yüksek bir belge ve ürün koruması sağlar.

Latentogram ve Unigram teknolojisi, matbaa ve yayıncılık şirketleri tarafından kullanılan standart ekipmanlar için uyarlanmıştır. Bu sayede milyarlarca adet koruma altındaki belge üretilmesi mümkün olmaktadır. Bu teknoloji sürekli olarak geliştirilmek-tedir. Hali hazırda, gizli görüntülerin hem görsel olarak hem de uzmanlar tarafından de-netlenmesini mümkün kılan yeni güvenlik seviyeleri geliştirilmektedir.

Firma tarafından tam kapsamlı Latentogram ve Unigram işaretlemesi olanakları sunulmaktadır:

• Kendinden yapışkanlı etiketler

Şeritler

• Laminatlar

• Sıcak Damgalama

Kendinde Yapışkanlı Etiketler

Ürünlerin işaretlenmesinde en kolay yöntem kendinden yapışkanlı etiketlerin kullanılmasıdır. Bunlar her tipte ürünün işaretlenmesi için kullanılabilirler. Kendinden yapışkanlı, kendi kendini imha eden etiketler paketlemede mühür olarak kullanılmak için idealdirler. Bu etiketler markanızı sahteciliğe ve yetkisiz müdahalelere karşı en etkin bi-çimde korurlar.

Koruyucu Şeritler

Devlet fabrikalarının ve diğer önde gelen fabrikaların çıkarlarının korunması için vergi ve kontrol işaretleri sıklıkla kullanılmaktadır. Firma tarafından bunların çok sayıda şerit ile, sıcak damgalama kullanılarak, işaretlenmesi olanağını sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra koruyucu şeritler sıcak içecek üreticileri tarafından kullanılan termokapların üzerine de yerleştirilebilirler.

Laminatlar

Laminatlar ürün veya belge üzerine yerleştirilen saydam veya yarı saydam folyo-lardır. Laminatlar üzerine yerleştirildikleri ürünün görünümünü değiştirmezler ve ek koruma sağlarlar. Firma tarafından, ilaç paketi ve termokap üreticileri için alüminyum laminasyon folyosu geliştirilmiştir.

Sıcak Mühürleme

Sıcak mühürleme farklı etiketlerde kullanılan yaygın bir yöntemdir. Bu yöntem değişken işaret formlarına sahip olan etiketlerin ve paketleme - promosyon malzemele-rinin yüklü miktarlarda ve göreceli düşük maliyetlerle damgalanmasına olanak tanır.

Uygulama Alanları şu şekilde sıralanabilir:

• Marka ve mülkiyet haklarının korunması

• Yasadışı ithalata karşı koruma

• Malların satışının kontrolü

• Promosyon kampanyalarının ve piyangoların uygulanması

Markaların ve Mülkiyet Haklarının Korunması

Avrupalı uzmanlara göre satılan ve satın alınan her şey taklit edilmektedir. Sahteci-lik markanın saygınlığını zedelemekle kalmayıp, üreticilerin ve dağıtımcıların ciddi mali ka-yıplara uğramalarına ve hatta iflaslarına yol açabilmektedir.

Sahte mallar satan sahteciler çok daha az maliyete ve düşük yakalanma risklerine karşın çok büyük kazançlar elde etmektedirler ve orijinal ürünlerin tanıtımına yatırım ya-pan yasal üreticilerin yaptıkları tanıtımdan faydalanmaktadırlar.

1 kilo korsan CD 1 kilo kenevirden daha fazla kazanç sağlamaktadır.

Sunulan teknolojinin amacı markaları her tür taklitten korumaktır.

Bu alanda faaliyet gösteren müşterilerimiz arasında Beyaz Rusya, Rusya ve Ukray-na’nın en önde gelen firmaları bulunmaktadır.

Yasadışı İthalata Karşı Koruma

Kazanç kaybına neden olan bir diğer faktör ise “gri” ithalattır. Bu konu özellikle al-kollü içecek ve cep telefonu üreticilerini ilgilendirmektedir.

Önerdiğimiz Latentogram;

resmi ithalatçının sahtecilikten korunmasını

satışlarda artış

dağıtımcının haklarının korunmasını

mali kayıpların önlenmesini sağlayacaktır.

İşbirliği yaptığımız firmalar, dükkanlarında satılan ürünlerin resmi ithalatçılara gelir sağladığından artık mutlak biçimde emindirler.

Malların Satışının Kontrolü

Latentogram kullanarak ürünlerinizin üretim ve / veya satış hacimlerini etkin bir biçimde kontrol edebilirsiniz. Özel araçlara ve teknolojilere sahip olmayan ürünlerin üre-tim ve satış miktarlarının kesin olarak tanımlanması son derece güçtür.

Promosyon Kampanyalarının ve Piyangoların Uygulanması

Müşteriler için yeni ve etkileyici nitelikte olan Latentogramlar promosyon kam-panyaları ve piyangolar düzenlemek için mükemmel araçlardır.

ATB Firmasının dünyada ilk defa bu teknoloji ile ürettiği 2006 Akıllı Etiket Zirvesi Amerika Fuarında tanıtılan ve patenti kendisinde olan ürünlerle ticari markalarının korun-masını, marka reklamını, idari kontrolü ve ürün kalitesini ciddiye alan Ülkelerin, müşterile-rin ve firmaların menfaatine yönelik olarak işbirliği yapmaktadır ve diğer ülkelerle de yap-maya hazırdır.Özellikle sahte ürünler ve gölge piyasalara karşı yürütülen savaşta önemli sonuçların elde edilmesi amacı ile istikrarlı, karşılıklı, etkin, uzun süreli çalışmalar yapmak-tadır.

Belarus ve Hindistan hükümetleri ile yapılan paraların ve kıymetli evrakların ko-runmasını örnek verebiliriz.Yine Bourjois Garnier ve L’Oreal gibi tanınmış firmalar distribitörlerini sahte ürünlerden korumak için birlikte çalıştığımız firmalardan birkaçını oluşturmaktadır.

Son yıllarda ülkemizde de artış gösteren taklit ve sahte ürünlerle piyasada ciddi bir tehlike ile haksız kazançlar oluşturmaktadır. Her gün yüzlerce nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü ehliyeti ve araç ruhsatları kullanılarak yapılan ve özel ve tüzel şahısların milyonlar-ca liraya varan zarara uğratan sahtecilik işlemlerine karşı adli kurumlara ve emniyet teş-kilatlarına başvuru yapıldığı belirtilmektedir.

Ülkemizde de Kamu kurumları ve firmalar tarafından sahte ürünlerle mücadele-de yapılan harcamalar ciddi boyutlara ulaşmıştır.

Kamu kurumları nezdinde son teknolojik ürünler ve verilerle çok ciddi çalışmalar yapılmakta yeni mücadele yöntemleri belirlenmektedir. Maliye Bakanlığı tarafından vergi ve harçlandırma işlemlerinde kullanılmak üzere kurumca belirlenen özellikler taşıyan ho-logramlar kullanılmaktadır. Bu hoho-logramların maliyeti milyonlarca doları bulmakta-dır.Sahte içki konusunda ülkemizde sonu ölümlere varan birçok vaka yaşanmış ancak he-nüz tam bir koruma yöntemi belirlenememiştir. TAPDK, Tütün ve Alkol piyasası Düzenle-me Kurumu tarafından da çalışmalar devam etDüzenle-mektedir.

Tekstil ürünleri, temizlik ve bakım ürünleri lüks tüketim eşyaları, cep telefonları nüfus cüzdanı, pasaport, sahte araç ruhsatları, ehliyet,lisans belgeleri diploma-lar,sertifikalar,teknolojik ürün ve aparatları sanat eserleri kitap ve cd. Bandrolleri kısacası her türlü ürünün sahtesi yapılmakta veya yapılmaya çalışılmaktadır.

SAHTECİLİKLE MÜCADELE SÜREKLİ BİR SAVAŞTIR

Benzer Belgeler