• Sonuç bulunamadı

a.ERASMUS+ projeleri

Erasmus+ Projeleri Müdürlüğümüze bağlı kurumlar 3 grup ve alanda başvuru yapabilmek-tedir. Okul Eğitimi(SCH), Mesleki Eğitim(VET), Yetişkin Eğitimi(ADU) Yurtdışı ortağı yada ev sahibi kurum bulmak için önerilen araçlar: School Education Gateway, eTwinning. Tüm projelerin süreleri 12 ile 36 ay arasında olabilir. Tüm faaliyetler proje süresi içinde tamam-lanmış ve sonuçlar üretilmiş olmalıdır. Erasmus+ projeleri tüm alanlar için başvuru formla-rı bu linkten doldurulmaktadır:

https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus

a.1- KA1 - Eğitim-Öğretim Alanında Bireylerin Hareketliliği

a.1-1 KA122-SCH(Okul Eğitimi): Mes-leki Eğitim olmayan tüm okullar (İlk, Orta, Lise) başvurabilir. Her kurum yılda bir adet proje baş-vurusuyapabilir. Nisan,Mayıs 2022 tahmini son başvuru ta-rihleridir. Öğrencileri için atölye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi faaliyet-leri içermektedir. Genelde oku-lumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğretmenler ve öğrencilerin gö-rüşlerinden faydalanarak kurumunu-zun geliştirmek istediği alanda projeler

yazılabilir. Bunlar Dijitalleşme, Stem eğitimi gibi konular olabilir.

a.1-2 KA122-VET(Mesleki Eğitim):

Mesleki Eğitim Kurumları(MTAL ve MESEM) başvurabilir. Her kurum yılda bir adet proje başvurusu yapabilir. Nisan-Mayıs 2022 tahmini son başvuru tarihleridir. Genelde öğrenci ağırlıklı projeler olup, Öğrenciler için staj faaliyetlerini içerirken, öğretmenler için işbaşı

Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü başvurabilir. Her ku-rum yılda bir adet proje başvurusu yapabilir. Nisan,Mayıs 2022

tahmini son başvuru tarihleridir. Yetişkin eğitim alanında eğitim veren öğretmenlerin ve öğrencilerin

mes-leki yeterliliklerinin geliştirilmesi.

a.2- KA2 Eğitim-Öğretim alanında işbirliği ortaklıkları

a.2-1 KA220-SCH(Okul Eğitimi): Mesleki Eğitim olmayan tüm okullar (İlk, Orta, Lise) baş-vurabilir. Her kurum farklı ortaklarla sınırsız sayıda proje başvurusu yapabilir ya da proje-ye ortak olabilir. Nisan,Mayıs 2022 tahmini son başvuru tarihleridir. Konsorsiyum ortak-lıkları(yerelden ortaklar) kurulabilir. Derneklerle(NGO) ortaklıklar kurulabilir. Öğrenciler için atölye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi faaliyetleri içermekle beraber yenilikçi uygulamalar, fikri çıktı ve iyi örneklerin paylaşımı önemli faaliyetlerdir.

En geniş kapsamlı okul projeleridir. Genelde okulumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğret-menler ve öğrencilerin görüşlerinden faydalanarak kurumunuzun geliştirmek istediği yada eksik kaldığı alanlarda projeler yazılabilir. Bunlar Çevre, Tasarruf, Dijitalleşme, Stem, Sanat, Doğa, Spor, Zorbalık, Girişimcilik, Erken okul terkinin engellenmesi ve Mültecilerin entegrasyonu gibi konular en bilindik başlıklardandır.

a.1-3 KA122-ADU(Yetişkin Eğitimi):

a.2-2 KA220-VET(Mesleki Eğitim):

Mesleki Eğitim Kurumları(MTAL ve MESEM) başvurabilir. Her kurum farklı ortaklarla sınır-sız sayıda proje başvurusu yapabilir ya da projeye ortak olabilir. Nisan,Mayıs 2022 tahmini son başvuru tarihleridir. Konsorsiyum ortaklıkları(yerelden ortaklar) kurulabilir. Dernek-lerle(NGO) ortaklıklar kurulabilir. Öğrenciler için atölye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi faaliyetleri içermekle beraber yenilikçi uygulamalar, fikri çıktı ve iyi örneklerin paylaşımı önemli faaliyetlerdir. En geniş kapsamlı okul projeleridir. Genelde okulumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğretmenler ve öğrencilerin görüşlerinden faydala-narak kurumunuzun geliştirmek istediği yada eksik kaldığı alanlarda projeler yazılabilir.

Bunlar Çevre, Tasarruf, Dijitalleşme, Stem, Sanat, Doğa, Spor, Zorbalık, Girişimcilik, Erken okul terkinin engellenmesi ve Mültecilerin entegrasyonu gibi konular en bilindik başlıklar-dandır.

Ana amaç öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunarak onların yurtiçi ve dışı istihdam edilebilirliğini artırmaktır.

a.2-3 KA220-ADU(Yetişkin Eğitimi):

Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü başvurabilir. Nisan,Mayıs 2022 tahmini son başvuru tarihleridir. Konsorsiyum ortaklıkları (yerelden ortaklar) kurulabilir. Dernek-lerle(NGO) ortaklıklar kurulabilir. Öğrenciler için atölye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi faaliyetleri içermekle beraber yenilikçi uygulamalar, fikri çıktı ve iyi örneklerin paylaşımı önemli faaliyetlerdir. En geniş kapsamlı okul projeleridir. Genelde okulumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğretmenler ve öğrencilerin görüşlerinden faydala-narak kurumunuzun geliştirmek istediği yada eksik kaldığı alanlarda projeler yazılabilir.

Bunlar Çevre, Tasarruf, Dijitalleşme, Stem, Sanat, Doğa, Spor, Zorbalık, Girişimcilik, Erken okul terkinin engellenmesi ve Mültecilerin entegrasyonu gibi konular en bilindik başlıklar-dandır.

An amaç yetişkin eğitim alanında eğitim veren öğretmenlerin ve öğrencilerin mesleki ye-terliliklerinin geliştirilmesidir.

a.3 Eğitim-Öğretim Alanında Küçük İşbirliği Ortaklıkları

Yılda 2 dönemde başvuru alınmaktadır. 21 Mayıs 2021 ve 3 Kasım 2021 son başvuru tarih-leridir.

a.3-1 KA210-SCH(Okul Eğitimi):

Mesleki Eğitim olmayan tüm okullar (İlk, Orta, Lise) başvurabilir. Her kurum farklı ortaklarla sınırsız sayıda proje başvurusu yapabilir ya da projeye ortak olabilir. Daha küçük sayılı ortak-lıklardır. 2-4 arası ortak olması tavsiye edilir. 30 ve 60 bin Euro 2 bütçe kaleminden biri se-çilerek hibe alır. Derneklerle(NGO) ortaklıklar kurulabilir. Öğrenciler için atölye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi faaliyetleri içermekle beraber yenilikçi uygulamalar, fikri çıktı ve iyi örneklerin paylaşımı önemli

faaliyet-lerdir. En geniş kapsamlı okul projeleridir. Genelde okulumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğretmenler ve öğrencilerin görüşlerinden faydalanarak kurumunu-zun geliştirmek istediği yada eksik kaldığı alanlarda projeler yazılabilir. Bunlar Çevre, Tasarruf, Dijitalleşme, Stem, Sanat, Doğa, Spor, Zorbalık ve Mültecilerin en-tegrasyonu gibi konular en bilindik başlıklardandır.

a.3-2 KA210-VET(Mesleki Eğitim):

Mesleki Eğitim Kurumları(MTAL ve MESEM) başvurabilir. Her kurum sınır-sız sayıda proje başvurusu yapabilir ya da projeye ortak olabilir. Daha küçük sayılı ortak-lıklardır. 2-4 arası ortak olması tavsiye edilir. 30 ve 60 bin Euro 2 bütçe kaleminden biri seçilerek hibe alır.

Derneklerle(NGO) ortaklıklar kurulabilir. Öğrenciler için atöl-ye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi

faa-liyetleri içermekle beraber yenilikçi uygulamalar, fikri çıktı ve iyi örneklerin

paylaşımı önemli faaliyetlerdir. En geniş kapsamlı okul projeleridir. Genelde okulumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğretmenler ve öğrencilerin görüşlerinden faydalanarak kurumu-nuzun geliştirmek istediği yada eksik kaldığı alanlarda projeler yazılabilir. Bunlar Çevre, Tasarruf, Dijitalleşme, Stem, Sanat, Doğa, Spor, Zorbalık ve Mültecilerin entegrasyonu gibi konular en bilindik başlıklardandır.

Ana amaç öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunarak onların yurtiçi ve dışı istihdam edilebilirliğini artırmaktır.

a.3-3 KA210-ADU(Yetişkin Eğitimi):

Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü başvurabilir. Daha küçük sayılı ortaklık-lardır. 2-4 arası ortak olması tavsiye edilir. 30 ve 60 bin Euro 2 bütçe kaleminden biri seçi-lerek hibe alır. Derneklerle(NGO) ortaklıklar kurulabilir. Öğrenciler için atölye çalışmalarını, öğretmenler için işbaşı gözlem, kurs gibi faaliyetleri içermekle beraber yenilikçi uygula-malar, fikri çıktı ve iyi örneklerin paylaşımı önemli faaliyetlerdir. En geniş kapsamlı okul projeleridir. Genelde okulumuzun ihtiyaç analizi yapılarak öğretmenler ve öğrencilerin görüşlerinden faydalanarak kurumunuzun geliştirmek istediği yada eksik kaldığı alanlarda projeler yazılabilir. Bunlar Çevre, Tasarruf, Dijitalleşme, Stem, Sanat, Doğa, Spor, Zorbalık ve Mültecilerin entegrasyonu gibi konular en bilindik başlıklardandır.

An amaç yetişkin eğitim alanında eğitim veren öğretmenlerin ve öğrencilerin mesleki ye-terliliklerinin geliştirilmesidir.

PROJELER VE BAŞVURU TAKVİMİ

KOORDİNASYON VE İLETİŞİM

TÜBİTAK TEKNOFESTeTwinning ve Erasmus+Murat URFALIOĞLU - (0506 570 38 02) Mürsel TAŞÇI – (0505 805 09 90) Ahmet POLAT - (0544 722Emirhan KEFELİ – (0544 356 88 60) Akın Kürşat YAĞCI - (053 SıraProje Adı Yaklaşık BaşvuruTarihleri Adres Ba

TÜBİTAK

1 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim OkullaDestekleme Programı Kam 2021 - Aralık 2021 https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari En adere 2 4005 Yenilikçi Eğitim UygulamalaDestekleme Programı Kam 2021 - Aralık 2021 https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari Doktora d

34006 Bilim Fuarla Destekleme Programı Kam 2021 - Ocak 2022https://bilimiz.tubitak.gov.tr/bilimFuari.htm

4 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma ProjeleriYaşma Ocak 2022 - Şubat 2022 https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi 5 2204-B Ortaokul Öğrencileri AraştırmaProjeleri Yaşma Ocak 2022 - Nisan 2022 https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-ortaokul-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasiErasmus +

1 Eğitimğretim Alanında BireylerinHareketliliği KA122-SCH:Okul Eğitimi KA122-VET:Mesleki EğitimKA122-ADU:Yetişkin Eğitimi Nisan 2022 - Mayıs 2022 TÜRKİYE ULUSAL AJANSI (www.ua.gov.tr)veya https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus Mesleki EokullaMesleki EEğitim M 2 Eğitimğretim Alanında İşbirliği OrtaklıklaKA220-SCH:Okul Eğitimi KA220-VET:Mesleki EğitimKA220-ADU:Yetişkin Eğitimi Nisan 2022 - Mayıs 2022 TÜRKİYE ULUSAL AJANSI (www.ua.gov.tr) veya https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus 3 Eğitimğretim Alanında Küçük İşbirliği OrtaklıklaKA210-SCH:Okul Eğitimi KA210-VET:Mesleki EğitimKA210-ADU:Yetişkin Eğitimi 2 Kam 2021 Nisan, Mayıs 2022 TÜRKİYE ULUSAL AJANSI (www.ua.gov.tr)veya https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus

eTwinning1Proje başvuru ve yütmeYılın Her Dönem

www.etwinning.net 2Kalite etiketi başvuruHaziran - 2022 3eTwinning Okulu başvuruOcak Şubat 2022 1 UlusaboyuncaeTwinnin

Benzer Belgeler