• Sonuç bulunamadı

7. UYGULAMA

7.2 Araştırmanın Tasarımı ve Yöntemi

7.2.2 Tanımlayıcı araştırma

7.2.2.3 Araştırmanın hipotezleri

H1.1: Sadakat kart sahibi olan ve olmayanlar işlem sayıları, alışveriş tutarları, bireysel ve ticari müşteri olmaları, cinsiyetleri yaşları ve alışveriş yapma süreleri açısından farklıdır.

Kampanya 1: Arçelik 2008 Kampanyası

H2.1: Arçelik 2008 kampanyası öncesi ve kampanya dönemi boyunca kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H3.1: Arçelik 2008 kampanyası öncesi ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H4.1: Arçelik 2008 kampanyası dönemi boyunca ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H5.1: Arçelik 2008 kampanyası öncesi ve kampanya dönemi boyunca kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H6.1: Arçelik 2008 kampanyası öncesi ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H7.1: Arçelik 2008 kampanyası dönemi boyunca ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H8.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya öncesinde gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H9.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya dönemi boyunca gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H10.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya sonrasında gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H11.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya öncesinde gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H12.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya dönemi boyunca gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H13.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya sonrasında gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H14.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış müşterilerin işlem sayıları açısından sadakat gösterme dereceleri ile bireysel ya da ticari müşteri olmaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

H15.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış müşterilerin işlem sayıları açısından sadakat gösterme dereceleri ile yaş grupları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

H16.1: Arçelik 2008 kampanyasına katılmış müşterilerin işlem sayıları açısından sadakat gösterme dereceleri ile alışveriş yapma süreleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

Kampanya 2: Düzenli Gelen Müşterilere Harcama Arttırma Kampanyası

H17.1: Harcama arttırma kampanyası öncesi ve kampanya dönemi boyunca kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H18.1: Harcama arttırma kampanyası öncesi ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H19.1: Harcama arttırma kampanyası dönemi boyunca ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H20.1: Harcama arttırma kampanyası öncesi ve kampanya dönemi boyunca kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H21.1: Harcama arttırma kampanyası öncesi ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H22.1: Harcama arttırma kampanyası dönemi boyunca ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H23.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya öncesinde gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H24.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya dönemi boyunca gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H25.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya sonrasında gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H26.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya öncesinde gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H27.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya dönemi boyunca gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H28.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya sonrasında gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H29.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış müşterilerin alışveriş tutarları açısından sadakat gösterme dereceleri ile bireysel ya da ticari müşteri olmaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

H30.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış müşterilerin alışveriş tutarları açısından sadakat gösterme dereceleri ile yaş grupları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

H31.1: Harcama arttırma kampanyasına katılmış müşterilerin gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları açısından sadakat gösterme dereceleri ile alışveriş yapma süreleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

Kampanya 3: Pasif Müşterilere Geri Kazanım Kampanyası

H32.1: Geri kazanım kampanyası dönemi boyunca ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları işlem sayısı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H33.1: Geri kazanım kampanyası dönemi boyunca ve kampanya sonrasında kampanya katılımcılarının gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H34.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya dönemi boyunca gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H35.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya sonrasında gerçekleştirmiş oldukları işlem sayıları açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H36.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya dönemi boyunca gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H37.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış bireysel ve ticari müşteriler arasında kampanya sonrasında gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları toplamı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır.

H38.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış müşterilerin alışveriş tutarları açısından sadakat gösterme dereceleri ile bireysel ya da ticari müşteri olmaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

H39.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış müşterilerin alışveriş tutarları açısından sadakat gösterme dereceleri ile yaş grupları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.

H40.1: Geri kazanım kampanyasına katılmış müşterilerin gerçekleştirmiş oldukları alışveriş tutarları açısından sadakat gösterme dereceleri ile alışveriş yapma süreleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki vardır.