• Sonuç bulunamadı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISI

TUTANAK METNİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISI

BİRLEŞİM: 80 11.08.2020

SALI

BAŞKAN : Fatih ÜNAL – Meclis 1. Başkanvekili

KÂTİP ÜYELER : Mehmet Kürşad KOÇAK – Harun ÖZTÜRK (Yedek Kâtip Üye)

BİRİNCİ OTURUM AÇILMA SAATİ: 18.10 BAŞKAN – Hayırlı akşamlar arkadaşlar.

Ağustos ayı olağan toplantısı, 80’inci Birleşimi açıyordum.

Yoklamamız yapılmıştır, yeterli çoğunluğumuz vardır.

Gündeme geçiyorum.

GÜNDEM MADDESİ 1: Geçen Toplantı Tutanak Özeti.

BAŞKAN- Gündemin 1’inci maddesi Geçen Toplantı Tutanak Özeti, özet huzurlarınızda.

Özet üzerinde söz söylemek isteyen var mı?.. Yok. Yazıldığı şekliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 2: Çankaya İlçesi Oran Mahallesi Panoroma Avm önü Kudüs Caddesi üzerinde bulunan bölgenin Belediyemiz tarafından yol boyu otopark alanı olarak değerlendirilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 2, Buyurunuz.

ÜYE YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkanım, bu konunun birimine iadesini talep ediyorum.

BAŞKAN – Gruplar ne diyor bu konuda?.. Tamam.

Bu maddenin birimine iadesini talep ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 3: Ankara Roma Tiyatrosu Alkeopark projesine ilişkin Başkanlık yazısı.

okutulduktan sonra konunun Komisyona gönderilmeden görüşülmesi oylanarak oybirliğiyle kabul edildikten sonra konu üzerinde söz alan olmadığından teklif de oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN – Madde 3, Başkanlık yazısı Gruplarda var mı?..

Yazıyı okutuyorum:

BAŞKANLIK MAKAMINA

Belediyemizce gerçekleştirilmesi planlanan Ankara Roma Tiyatrosu Arkeopark Projesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Koruma için Büyükelçiler Fonu 2020 yılı Küçük Hibeler Programına sunulan "Ankara Roma Tiyatrosu Restorasyon Projesi" başlıklı başvurumuz 200.000 ABD Dolan hibe almaya hak kazanmıştır.

Söz konusu hibe fonun kullanımına yönelik olarak; 5393 sayılı Belediye Kanununun 74 üncü maddesi kapsamında; Belediyemiz adına gerekli belgelerin imzası ve proje koordinatörü atanması için Belediye Başkana veya uygun göreceği bir Belediye Bürokratına yetki verilmesi ve Projenin uygulamasına ilişkin gerekli iş ve işlemleri yürütmek üzere Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıklar Dairesi Başkanlığının görevlendirilmesi hususundaki yazımızın Belediye Meclisi Gündemine alınmak üzere Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına havalesini Olur’larınıza arz ederim.

Bekir ÖDEMİŞ

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı

BAŞKAN – Başkanlık yazısının burada görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?.. Yok. Teklifi geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler…

Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 4: Beypazarı İlçesi Ayvaşık Mahallesi 1592 ada 10 parseldeki alanın Engelli ve Yaşlı Bakım Evi yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı.

ilişkin Başkanlık yazısı okutulduktan sonra konunun Komisyona gönderilmeden görüşülmesi oylanarak oybirliğiyle kabul edildikten sonra konu üzerinde söz alan olmadığından teklif de oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN – Madde 4, Başkanlık yazısının Hukuk ve Tarifeler Komisyonuna havalesini…

ÜYE MURAT KÖSE – Burada görüşülmesini talep ediyorum. Başkanlık yazısını okuyalım.

BAŞKAN – Başkanlık yazısını okutuyorum:

BAŞKANLIK MAKAMINA

İlgi : a) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın 04/08/2020 tarihli ve 74158051-750- E.75471 sayılı yazısı.

b) Beypazarı Belediye Başkanlığı'nın 20/07/2020 tarihli ve E.3043 sayılı yazısı.

İlgi (a) yazı ekinde yer alan Beypazarı Belediye Başkanlığı'nın ilgi (b) yazısında mülkiyeti Beypazarı Belediye Başkanlığı'na ait Ayvaşık Mahallesi 1592 ada 10 parseldeki 6.207,00 m2'lik arsada başlanılan "Engelli ve Yaşlı Bakım Evi" projesinin Ankara Büyükşehir Belediyesinin imkanları ile devam ettirilmesi için, "Engelli ve Yaşlı Bakım Evi" yapılması şartıyla 01.07.2020 tarih ve 199 sayılı Belediye Meclis kararı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına şartlı tahsisine karar verildiği belirtilmiştir.

Beypazarı Belediye Meclisi'nin 01/07/2020 tarihli ve 199 sayılı kararında; söz konusu taşınmazın Beypazarı Yaşlılar ve Engelsiz Yaşam Derneği ile ortak proje yapılarak "Engeli ve Yaşlı

Bakım Evi" yapılması kapsamında protokol yapılarak Beypazarı Yaşlılar ve Engelsiz Yaşam Derneğine teslim edildiği ancak projenin tamamlaması için dernek yöneticilerinin mali açıdan zorlanması sebebiyle;

5393 sayılı Belediye Kanunun 75. Maddesi (d) bendinde yer alan "Kendilerine ait taşınmazları, asli görev ve hizmetlerinde kullanmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmibeş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazlar aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların, tahsis amacı dışında kullanılması hâlinde, tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, bağlı kuruluşları ve belediye şiı-ketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılamaz" maddesine atıfta bulunularak bu projenin "Engeli ve Yaşlı Bakım Evi" yapılması şartıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlan ile devam ettirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına şartlı tahsis edilmesine karar verilmiştir.

Bu nedenle mülkiyeti Beypazarı Belediye Başkanlığı'na ait Ayvaşık Mahallesi 1592 ada 10 parseldeki 6.207,00 m2'lik taşınmazın "Engelli ve Yaşlı Bakım Evi" yapılması şartıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinin imkanları ile projenin devam ettirilmesine yönelik Beypazarı Belediye Meclisinin tahsis kararına ilişkin; tahsis süresi, yapım ve kullanım koşulları başta olmak üzere diğer hususların belirlenmesi için düzenlenecek protokolleri imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı ya da görevlendireceği belediye personeline yetki verilmesinin karara bağlanması için yazı ve eklerinin Belediye Meclisin havalesini OLUR'larınıza arz ederim.

Metin YILDIRIM

Emlak ve İstimlak Daire Başkanı V.

BAŞKAN – Başkanlık yazısının burada görüşülmesini teklif ediyorum: Kabul edenler…

Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?..

Yok. Teklifi geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 5: Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren BELMEK ve BELTEK kursiyerlerinden 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemlerinde kayıt ücreti alınmamasına ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 5, Bu daha önce de böyle uygulanıyordu. Ben bu maddenin de burada görüşülmesini teklif ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?.. Yok. Teklifi geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Okutulmamasına karar verilen Gündemin 5’inci maddesindeki Başkanlık Yazısı BAŞKANLIK MAKAMINA

Belediye Meclisinin 09.09.2019 tarih ve 950 sayılı kararı ile; Daire Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren BELMEK ve BELTEK kursiyerlerinden 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde kurs kayıt ücreti alınmamasına karar verilmiştir.

Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde; 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde de BELMEK ve BELTEK kursiyerlerinden kayıt ücreti alınmaması hususunda karar almak üzere yazımızın Belediye Meclisin havalesini OLUR' larınıza arz ederim.

Hacı Ali BOZKURT

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı

Gündemin 6, 7 ve 8’inci maddeleri birlikte işleme alınarak;

GÜNDEM MADDESİ 6: Sincan İlçesi Yenikent İncirlik Mahallesi 100829 ada 1,2,3, ve 4 parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısı.

GÜNDEM MADDESİ 7: Keçiören İlçesi Şefkat Mahallesi 4288 ada 93 ve 94 parsellerde

GÜNDEM MADDESİ 8: Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine yapılan itirazlara ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN- BAŞKAN- Gündemin 6, 7, ve 8’inci maddelerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Komisyonlardan gelen raporların görüşmelerine başlanılarak;

GÜNDEM MADDESİ 9: Dikmen Vadisi Son Etap 1.Kısımda 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine yapılan itirazlara ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 9, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 10: Çankaya İlçesi Akpınar Mahallesi Heyelan Bölgesinde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 10,

ÜYE MURAT KÖSE – Söz istiyorum.

BAŞKAN – Buyurunuz.

ÜYE MURAT KÖSE – Sayın Başkan, Kıymetli Meclis Üyesi Arkadaşlarımız;Çankaya İlçesi Akpınar Mahallesinde 2011 yılında bir heyelan meydana gelmişti. Bu heyelan neticesinde, daha sonra 2014 yılında “Afete maruz bölge” ilan edildi. Bu süreçte, burada 77 tane parsele inşaat yapıldı. Ancak, sorunlar devam ettiği için, burada satıştı, diğer izinler de verilemedi bu süreç içerisinde ve yıllardır maalesef bu konudaki sorun çözülemedi. Ancak, son zamanlarda özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir jeolojik etüt raporu çerçevesinde bir çalışma yapıldı. Bu çalıma ile beraber biz de Grupta arkadaşlarımızla beraber değerlendirdik ve AK Parti Grubu olarak ve Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bu konuda bir çözüm üretmeye çalıştık. Yeni bir plan notu ekledik. Böylelikle, yaklaşık 3.000’e yakın dairenin olduğu bu bölgede, yapılaşması tamamlanmış 77 tane parsel ve hiç yapılaşmamış 17 tane parselle ilgili bir çözüm oluşturmuş olduk.

Tabii toprak kayması, heyelan gerçekten bölgemizde, bazı bölgelerde özellikle karşımıza çıkabiliyor. Afetler zor, gerçekten insanlarımız zorlandı. Biz de bir çözüm oluşturduk ve bu konuda plan notu ile bu konuyu aşmış olduk. Sürecin içerisinde diğer Gruplardaki arkadaşlarımızla da istişarelerde bulunduk ve bu konuyu çözdük. Ben Çankaya’mıza, Ankara’mıza hayırlı olsun diyorum.

Emek veren, içerisinde mücadele eden, bu şekilde olumlu sonuçlanmasına destek veren tüm arkadaşlara, başta komisyon başkanımız olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. (AK Parti sıralarından alkışlar)

BAŞKAN – Yaşar Bey, buyurunuz.

ÜYE YAŞAR NESLİHANOĞLU – Sayın Başkanım, Değerli arkadaşlar; burası hepinizin bildiği gibi yıllardır çözülemeyen ve birçok sayıda vatandaşımızın mağdur olduğu, mağduriyetten ziyade de yapılaştığı takdirde de can ve mal kayıplarına yol açabilecek konumda olan bir yerdi.

Bunu ilgili Bakanlığın ve Çankaya Belediyesinin birlikte çalışması sonucu, bütün Gruplara, İmar Komisyonu Üyelerimize ve Grup Başkanvekillerimize bir sunum yaptılar. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yani, burada yıllardır çözülmeyen bir konu 4 Grubun ortak kararı ile birlikte hem mağduriyetler giderilmiş oldu hem de ileride doğabilecek telafisi güç zararlar önlenmiş oldu.

Burada bütün Grup Başkanvekilleri ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma, İmar Komisyonu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Sağ olun.

BAŞKAN – Teşekkür ediyorum.

Adnan Bey, buyurunuz.

ÜYE ADNAN BEKER – Ben de başta Çevre Bakanlığımız olmak üzere, bu çok büyük bir sorun olan Çankaya İlçemizdeki sorunun, Meclis Üyelerimizin de, Grup Başkanvekillerimizin de, Belediye Başkanlarımızın ortak kararı ile uzayan bir sorunun, keşke daha önce çözülseydi demeyeceğim, bugün çözülmesi de Çankayamız adına büyük bir şanstır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

BAŞKAN – Murat Bey, buyurunuz.

ÜYE MURAT ILIKAN – Sayın Başkan, Değerli arkadaşlar; tabii heyelan 2011 yılında oldu, belki bir defa kayma oldu ama bugüne kadar binlerce mağduriyet yaşandı. Aile içi travmalardan tutun da elektrik, suyuna; insanlar oturamadıkları dairelerin kredilerini ödediler orada. Daha önce yıllar boyunca, 7-8 yıl boyunca biz bunu medyada da okuduk. Bunun çözümünde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara ayriyeten teşekkür ederken, bir de böyle bir çözümün bu Meclisten geçmesi bizim için mutlu edicidir, bunun bize kısmet olması, bu çözümün bir tarafı olmaktan da çok büyük mutluluktur, maddi manevi. Tüm arkadaşlara da teşekkür ediyoruz.

BAŞKAN – Teşekkür ediyoruz.

Mutabık olunmuş bir düzeltme var. Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Biz de Çankaya İlçesi Akpınar Mahallesine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

GÜNDEM MADDESİ 11: Ayaş İlçesi Başbereket Mahallesi 118 ada 61 parsel ve çevresi tescil harici alanlara ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 11, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 12: Ayaş İlçesi Ortabereket Mahallesi 129 ada 3, 6, 7, 8 ve 9 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar plan teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 12, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 13: Çubuk İlçesi Atatürk Mahallesi 2826 ada 1, 341 ada 1 ve 136 ada 484 ve 488 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 13, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 14: Etimesgut İlçesi 46669 ada 5 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 14, . Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 15: Keçiören İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi 4201 ada 17, 22 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 15,

Buyurunuz.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU BAŞKANI MEHMET EMİN AYAZ – Maddenin Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesini teklif ediyorum.

BAŞKAN – Gruplar ne diyor arkadaşlar?.. Tamam.

Maddenin Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 16: Polatlı İlçesi Kuşçu Mahallesi 104 ada 6 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN- Madde 16, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 17: Sincan İlçesi Mevlana Mahallesi Seyirce mevkii Polis Bakım ve Yardım Sandığına ait 135 hk.’lık alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine yapılan itiraza ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

üzerinde söz alan Üye Murt KÖSE’nin “” açıklamasından sonra Başkan, maddenin Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesi hususunu oya sundu ve Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesi hususu oybirliğiyle kabul dildi.

BAŞKAN – Madde 17, Buyurunuz.

ÜYE MURAT KÖSE – Maddenin Cuma günü görülmek üzere ertelenmesini teklif ediyorum.

BAŞKAN – Gruplar ne diyor?.. Tamam.

Bu maddenin de Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 18: Sincan İlçesi Ertuğrulgazi Mahallesi 4210 ada 1 parselin batısında yer alan park alanın cami alanına eklenmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 18, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla kabul edilmiştir. (CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu kullanmışlardır)

GÜNDEM MADDESİ 19: Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği Mahallesi 6023 ada 1 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 19, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 20: Yenimahalle İlçesi Susuz Mahallesi 62672 ada 1 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 20, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 21: Çankaya İlçesi Çayyolu Kd.759 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 21, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 22: Çankaya İlçesi Çayyolu Mahallesi 42026 ada 2 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu

BAŞKAN – Madde 22, Buyurunuz.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU BAŞKANI ÜYE MEHMET EMİN AYAZ – Maddenin Komisyona iadesini teklif ediyorum.

BAŞKAN – Gruplar ne diyor?.. Tamam.

Bu maddenin de Komisyona iadesini talep ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler…

Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 23: Çankaya İlçesi Harbiye Mahallesi 2848 ada 16 parsele ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 23, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 24: Çankaya İlçesi Büyükesat Vadisi 29285 ada 7 parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 24, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 25: Etimesgut İlçesi Bağlıca Mahallesi 48164 ada 1 parsel ile 48967 adanın doğusundaki park alanında 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 25, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 26: Kahramankazan İlçesi Saray Mahallesi 220863 ada 9 ve 10 parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 26, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 27: Haymana İlçesi, Çalış ve Güzelcekale Mahallesi mezarlık alanında Mera vasfı değişikliği yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 27, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 28: Beypazarı İlçesi Kırşeyhler Mahallesi 117 ada 1 (mera) parselde mera vasfı değişikliği yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 28, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 29: Haymana İlçesi Balçıkhisar Mahallesi 1667 parselde bulunan 710 m2 yüz ölçümlü alanın şartlı hibe alınmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 29, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 30: Çankaya İlçesi Karakusunlar Mahallesi Kd.7490 ve 7492 parsellerde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 30, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 31: Çankaya İlçesi Karataş Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar plan teklifine yapılan itirazlara ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 31, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 32: Çubuk İlçesi Kızılca Mahallesi 190323 ada 1 parselin kuzeyinde yer alan park alanında trafo yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 32, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 33: Çubuk İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1.kısım 1/1000 ölçekli Revizyon imar planı teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 33, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 34: Keçiören İlçesi Köşk Mahallesi 30671 adanın batısında yer alan park alanında trafo yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 34, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul

BAŞKAN – Madde 34, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul