• Sonuç bulunamadı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISI

BİRLEŞİM: 81 12.08.2020 ÇARŞAMBA

BAŞKAN : Fatih ÜNAL – Meclis 1. Başkanvekili

KÂTİP ÜYELER : Mehmet Kürşad KOÇAK – Aydoğan CAN (Yedek Katip Üye)

BİRİNCİ OTURUM AÇILMA SAATİ: 18.15

BAŞKAN – Değerli Meclis Üyelerimiz, Kıymetli misafirler; hepinize hayırlı akşamlar diliyoruz.

Yoklamamız yapılmıştır, yeterli çoğunluğumuz vardır.

Ağustos ayı olağan toplantısı, 81’inci Birleşimi açıyorum.

Gündeme geçiyorum.

GÜNDEM MADDESİ 1: Geçen Toplantı Tutanak Özeti.

BAŞKAN- Gündemin 1’inci maddesi Geçen Toplantı Tutanak Özeti, özet huzurlarınızda. Özet üzerinde söz söylemek isteyen var mı?..

Adnan Bey, buyurunuz.

ÜYE ADNAN BEKER – Sayın Başkan 11.08.2020 tarihli, yani dünkü Meclis Gündeminin 18’inci maddesinde yer alan konuyu, komisyonda Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Komisyon üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul oyu verilmiştir. Ancak, dünkü oylama sırasında, sehven bu 18’inci maddeyi İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Grupları tarafından ret oyu verilmiştir. Bu oylamadaki ret oylarımızın kabul oyu şeklinde değiştirilerek, oybirliğiyle kabul olarak düzeltilmesini talep ediyorum.

BAŞKAN – Evet, oylandı ama, bu anlamda Gruplarımız ne derler?.. Tamam.

Sehven olduğu için oybirliği olarak tekrar düzeltilmesi konusunda oylama yapacağım.

Düzeltilerek oylanmasını teklif ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Geçen Tutanak Özetini de bu düzeltme ile birlikte kabulünü oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 2: ASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan asansörlerin ve ekipmanlarının periyodik bakım ve onarımının Belediyemiz Kent Estetiği Dairesi Başkanlığına devredilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 2, Başkanlık yazısı Gruplara dağıtıldı. Okutulmadan görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Okutulmasına gerek olmadığı oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konunun Komisyona gönderilmeden burada görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?.. Yok. Teklifi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler…

Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Okutulmamasına karar verilen Gündemin 2’nci maddesindeki Başkanlık Yazısı ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK MAKAMINA

Genel Müdürlüğümüze ait hizmet birimlerinde kullanılan insan ve yük asansörlerinin aylık periyodik bakımları yıllık hizmet alımı yöntemi ile serbest piyasadan karşılanmaktadır. Genel Müdürlüğümüz bünyesinde ekte sunulan listede belirtilen az sayıdaki asansörlerimiz için oluşturulacak teknik bir birim kurumumuz kaynaklarının etkin, etkili ve ekonomik kullanılması hususunda yeterli olmayacaktır.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan teknik birimlerce Belediyemiz asansörleri için yürütülen asansör bakım faaliyetleri kapsamında; hizmet alımına gerek kalmadan Belediyemiz teknik ekiplerinizce gerekli hizmetin sağlanması, ihtiyaç halinde daha ekonomik toplu bir hizmet yapılması bu hizmet alımının kontrolünün uzman ekiplerce gerçekleştirilmesi gibi nedenlerle,

5393 sayılı Belediye Kanununun "Diğer kuruluşlarla ilişkiler" başlııklı 75 inci maddesinde;

"Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; a) Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun dibi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır." hükmü gereğince,

Bahsedilen insan ve yük asansörlerimizin aylık periyodik bakımlarının Kent Estetiği Dairesi Başkanlığınızca yapılabilmesi için Genel Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan tüm asansörlerin ve asansörlerle alakalı araç, gereç ve ekipmanların Kent Estetiği Dairesi Başkanlığına devri ile ilgili konunun Belediye Meclisinde görüşülüp karara bağlanması hususunu Olurlarınıza arz ederim.

Erdoğan ÖZTÜRK Genel Müdür V.

Bir adet izin dilekçesi bulunduğu açıklanarak;

– Üye Baki DEMİRBAŞ’ın, 12-13-14 Ağustos 2020 tarihlerinde Meclis toplantısında izinli sayılmasına ilişkin önergesi.

BAŞKAN – Bir adet izin dilekçesi var, okutuyorum.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

12 – 13 – 14 Ağustos tarihleri arasında Meclis toplantısına katılamayacağımdan dolayı izinli sayılmamı Belediye Meclisine arz ederim.

Üye Baki DMİRBAŞ

BAŞKAN – Baki DEMİRBAŞ Başkanımın bir dilekçesi. Bu dilekçenin gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

İzinli sayılması hususunu oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 3: Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde nikah işlemini yapmak isteyen sağlık personeline ücretsiz nikah hizmeti verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 3, Başkanlık yazısı Gruplara dağıtıldı. Okutulmadan görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Okutulmasına gerek olmadığı oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konunun Komisyona gönderilmeden burada görüşülmesini oylarınıza

sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?..

ÜYE MURAT KÖSE – Söz almak istiyorum.

BAŞKAN – Buyurunuz.

ÜYE MURAT KÖSE – Bu pandemi sürecinde, gerçekten de sağlık çalışanları başta olmak üzere, güvenlik alanında çalışanlar ve özellikle bizim de içinde bulunduğumuz belediye hizmetleri alanında çalışan insanlarımız gerçekten en önde ve en iyi mücadeleyi veren çalışanlardır.

Bu çerçevede sağlık çalışanlarının nikah hizmetleriyle ilgili ücret alınmamasıyla konusunda biz de oy birliğiyle geçirilmesi konusunda onay veriyoruz. Allah sağlık versin diyoruz onlara, tüm milletimize inşallah Rabbim kısa sürede bu hastalıktan ülkemiz ve tüm dünya kurtulur diyorum.

Teşekkür ediyorum.

BAŞKAN – Teşekkür ediyoruz.

Başka görüş belirtmek isteyen var mı?.. Yok.

Başkanlık yazısını geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler…

Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Okutulmamasına karar verilen Gündemin 3’üncü maddesindeki Başkanlık Yazısı BAŞKANLIK MAKAMINA

Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.10.2015 tarih ve 1972 sayılı kararı ile Evlendirme Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermektedir.

Evlendirme işlemlerinden alınan ücretler ise, meclis kararı ile belirlenmekte ve yıllar itibariyle güncellenmektedir.

Pandemi sürecinde büyük bir özveri ile hizmet veren "Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının iş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik" kapsamına giren kamu ya da özel sektörde çalışmakta olan tüm sağlık personelinin, " sağlık personeli" olduğunu belgelendirmeleri ve Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde nikah işlemini yapmak istemeleri halinde Uluslararası Aile Cüzdan bedeli hariç olmak üzere belediyemiz tarafından alınan evlendirme ile ilgili diğer hizmet ücretlerinin alınmaması hususunda karar almak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini "OLUR"larınıza arz ederim.

Hacı Ali BOZKURT

Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı

GÜNDEM MADDESİ 4: Gölbaşı İlçesi Bahçelievler Mahallesi 321’nci sokak isminin

“Abay KUNANBAY” olarak değiştirilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 4, Başkanlık yazısının İsimlendirme Komisyonuna havalesini teklif ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Komisyonlardan gelen raporların görüşmelerine başlanılarak;

GÜNDEM MADDESİ 5: Kırsal Yerleşim Özelliği devam eden mahallelere ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 5, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 6: Yenimahalle İlçesi Yuva Mahallesi 43036 ada 2 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 6, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 7: Yenimahalle İlçesi Turgut Özal Mahallesi 43052 ada parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 7, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 8: Yenimahalle İlçesi 43308 ada 2 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 8, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 9: Yenimahalle İlçesi Tepealtı Mahallesi 8093 ada 3, 17 ve 34 parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 9, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla kabul edilmiştir. (CHP ve İYİ Parti Grupları ret oyu kullanmışlardır.)

GÜNDEM MADDESİ 10: Etimesgut İlçesi İstasyon Caddesi alternatif yol güzergahında 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 10, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 11: Altındağ İlçesi Hacılar – Önder – Ulubey Mahalleleri 22453, 22454, 22455, 22456 ve 22457 adalarda 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 11, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 12: Altındağ İlçesi Önder Mahallesi 9875 ada 10, 22, 23, 20022 ada 2, 3, 14, 15 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 12, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 13: Sincan İlçesi Ahievren Mahallesi 4089 adanın güneyindeki park alanında trafo yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 13, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 14: Kalecik İlçesi Satılar Mahallesi 155/1, 154/1 ve 153/1 ada parsellerin mera vasfının kaldırılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 14, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 15: Evren İlçesi merkezinde Jeolojik etüd projesi, halihazır yapım işi ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı hazırlanmasına yönelik konunun ilgilisine iadesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 15, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 16: Altındağ İlçesi Karacaören Mahallesi Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Kanunu kapsamında kalan yerlere ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 16, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla kabul edilmiştir. (CHP ve İYİ Parti Grupları ret oyu kullanmışlardır.)

GÜNDEM MADDESİ 17: Altındağ İlçesi Karacaören Mahallesi Kuzey Ankara girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Kanunu kapsamında kalan alanda Sosyal Tesis Alanı yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 17, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla kabul edilmiştir. (CHP ve İYİ Parti Grupları ret oyu kullanmışlardır.)

GÜNDEM MADDESİ 18: Altındağ Belediye Meclisinin 04.11.2019 tarih ve 588 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 18, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 19: Altındağ Belediye Meclisinin 04.03.2020 tarih ve 145 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 19, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 20: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 184 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 20, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 21: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 185 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 21, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 22: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 186 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 22, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 23: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 187 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 23, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 24: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 188 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 24, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 25: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 192 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 25, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 26: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 189 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 26, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 27: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 190 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 27, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 28: Altındağ Belediye Meclisinin 06.03.2020 tarih ve 191 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 28, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 29: 2038 Ankara Çevre Düzeni Planı Yapılaşma İlkeleri ve Plan Notlarında Kırsal Yerleşme alanlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 29, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 30: Altındağ Belediye Meclisinin 11.06.2020 tarih ve 253 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 30, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 31: Beypazarı İlçesi Akçalı Mahallesi 103 ada 3 parsele ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 31,

ÜYE MURAT KÖSE – Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesini teklif ediyoruz.

BAŞKAN – Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmesini teklif ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 32: Beypazarı Belediye Meclisinin 08.06.2020 tarih ve 197 sayılı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 32, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 33: Kırsal Yerleşim Alanlarındaki Yapılaşmalara yönelik Uygulama Esaslarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 33, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 34: Çankaya İlçesi Karakusunlar Mahallesi 29096 ada 10 parsel ve güneyi 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 34, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 35: Çankaya İlçesi Karakusunlar Mahallesi 29096 ada 10 parsel ve güneyi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 35, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 36: Haymana İlçesi Yamak Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 36, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 37: Elmadağ İlçesi Gümüşpala Mahallesi 1155 ada 6 ve 7 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 37, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 38: Akyurt İlçesi Sarıcalar Mahallesi 1575 adanın güneyindeki Otopark alanında trafo yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 38, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 39: Sincan İlçesi Yeniçimşit Mahallesi ve Çimşit Mezarlığı arasında kalan 39 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 39, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 40: Sincan İlçesi Tandoğan Mahallesi 91 ada 18 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 40, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 41: Sincan İlçesi Pınarbaşı Mahallesi 606 ada 2, 3, 4,5 6, 7, 8, 9 ve 10 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 41, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 42: Sincan İlçesi Temelli Gazi Mahallesi 103 ada 4, 5, 6, 7, 8, 9 10, 11, 12, 13, 14, 15 ve 16 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 42, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 43: Sincan İlçesi Yenikent Mustafa Kemal Mahallesi 865/1, 1330/1, 1331/1 ve 1351/1 ada parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 43, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 44: Mamak İlçesi Yeni Mamak KDGPA 1 ve 2. Etaplarda 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 44, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 45: Ayaş İlçesi Başbereket Mahallesi 118 ada 12, 13,15, 16, 17 ve 89 parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine yapılan itirazlara ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 45, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 46: Kızılcahamam İlçesi Pazar Mahallesi 228 ada 41 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 46, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 47: Kızılcahamam İlçesi Pazar Mahallesi 228 ada 105 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 47, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 48: Gölbaşı İlçesi Bezirhane Mahallesi 116775 ada 11 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 48, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

BAŞKAN – Madde 48, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum: