• Sonuç bulunamadı

3.3. Araştırma Verilerinin Analiz ve Bulguları

3.3.2. Şirket 2: Kumaş Üreticisi

3.3.2.1. Şirket Hakkında Genel Bilgiler

Şirket, 1992 yılında ham bez üreticisi olarak faaliyetlerine başlamıştır. 2003 yılında kadar kumaş üretiminin yanında iplik ve dokuma makinesi ticareti de yapmıştır. 2003 yılından itibaren tamamen kumaş üreticisi firma olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 600 kişi çalışmaktadır. İşletmenin ürünlerinin dünyaca ünlü markalar

tarafından tercih edilmesinin nedeni ham ipliğin kumaşa dönüşme sürecindeki işlemlerdir.

Şirket ham ipliği, tesislerindeki depolarda gruplandırmaktadır. Müşteri isteklerine göre yumuşak ya da sert sarım yapabilen makinelerde ham ipliğin boyama öncesi işlemlerini gerçekleştirmektedir. Müşterilerin istediği renk değerlerine ulaşmak için renk ölçümleme sistemlerini kullanarak doğru renklere ulaşabilmektedir. Hazırlanan değerlerdeki boyaları boya kazanlarında uygulayarak boyaya hazır hale getirdiği iplikleri sipariş edilen renklerde boyamaktadır. Boyanın iplikleri makinelerde dokumaya uygun hale getirerek şirketin bünyesinde olan dokuma fabrikasına sevketmektedir. Desen ve tasarım ekibiyle müşterilerine farklı tasarımlar sunmaktadır. Talep edilen desenin analizi gerçekleştirilirken kumaşın dokusu belirlenmektedir. Şirket, modern makineleriyle dokuma desenine göre iplikleri tek tek dizerek tezgahlar için hazırlamaktadır. 130’un üzerinde dokuma tezgahıyla dünya standartlarına uygun dokuma işlemi gerçekleştirilmektedir. Dokuması tamamlanan ham kumaşların kalite kontrol süreci yapılmaktadır. Kalite kontrolün ardından kumaşları kullanım rahatlığı dayanıklılık ve şirket kalite standartlarına uygun şekilde kumaş boyama ve terbiye işlemlerine almaktadır. Son teknoloji makine hatlarıyla kumaş, ayrıntılı ve dikkatli bir şekilde işlenmektedir. Kumaşların çabuk yıpranmasını ve çabuk aşınmasının engelleyen kumaşa nitelik kazandıran bir dizi işlem sonucunda kumaşı hazır hale getirmektedir. Ürünler fabrikadan çıkmadan önce tekrar kalite kontrol aşamasından geçirilmektedir.

Şirket kalite yönetim sistemi geliştirme ve inovasyon çalışmalarına büyük önem vermektedir. Şirketin ürünleri Oeko-Tex Standard 100 belgesine sahiptir. Bu belge şirketin sahip olduğu tekstil malzemelerinde insan sağlığına zararlı bir kimyasal içermediğini göstermektedir. Ayrıca evrensel organik tekstil standartlarına uygun organik üretimler gerçekleştirmektedir. Şirket 20 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Şirket 2016 yılında tekstil sektöründe erkek giyim alanında önemli bir yer edinen Lufian tarafından ‘Kumaş Grubunda En İyi Tedarik Performansı Gösteren Firma’ ödülünü almıştır.

3.3.2.2. Şirket 2’nin İnovasyon Stratejisi

Şirketin rekabet önceliği sağlamada öncelikleri maliyet, kalite ve inovasyondur. Şirket, müşteri odaklı hizmeti, hatasız çalışmayı, kalitede sürekliliği, teknolojik gelişmeyi ve inovatif çalışmaları ön planda tutmaktadır. Şuanki inovasyon stratejisi

mevcut ürün iyileştirmeleri olmakla birlikte gelecekte sektör için yeni bir ürün geliştirme politikası hedeflemektedir.

Şirket, rekabetin her geçen gün daha da arttığı günümüz iş dünyasında teknolojiye ve Ar-Ge’ye büyük önem verilmesiyle, kalıcı ve sürdürülebilir kârlı bir büyümeyi sağladığını belirtmiştir. Ar-Ge ve teknoloji yönetimleri, firmaların sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmesinde önemli bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Bu yoğun rekabet ortamında teknolojiyi üreten, geliştiren, teknolojiye hakim olan ve üzerine yoğunlaşan işletmeler dünyaya istedikleri şekilde yön verebildikleri düşüncesindedir. İnovasyon geliştirmede şirketin karar vericileri üst düzey yöneticileridir. Şirketin 2016 ve 2017 yıllık satış geliri 100 milyonun üzerindedir. Şirket bütçesinin yüzde 1,5’i Ar-Ge için ayrılmaktadır. Ar-Ge’nin firma performansına ilişkin etkisi; ticari başarıya ulaşan geliştirme projelerinin oranı ile ölçülmektedir. Şirket, Ar-Ge performans sonuçlarını analiz etmek için başlangıçta konulan hedeflere göre ulaşılıp ulaşılmadığına göre performans değerlendirmektedir.

Şirketin bir patent portföyü bulunmamaktadır. Fakat ilerleyen zamanlarda fikri mülkiyet haklarına önem verilecektir. Bu prosedürler için bir kişi istihdam edilecektir. Şirket bünyesinde kullanılmayan fikir ya da buluş olduğunu ancak bunu satmayı düşünmediklerini bunu bir rekabet avantajı olarak ileride kullanabileceklerini belirtmiştir.

3.3.2.3. Şirket 2’nin Açık İnovasyon Perspektifi

Şirkette açık inovasyona olan farkındalık yaklaşık 1 yıldır mevcuttur. Tekstil sektöründe yeni bir kavram olmadığı ancak şirket için bu farkındalığın henüz yeni olduğu belirtilmiştir. Şirket içi tüm çalışanlar açık invasyon kavramının bilincinde ve farkında değildir. Sadece üst düzey yöneticiler ve Ar-Ge departmanı konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye sahiptir.

Şirket için açık inovasyon kavramı farkındalığının az olması ve fikri mülkiyet haklarını diğer firmalarla paylaşmak istememesi, açık inovasyonun önündeki engellerin başlıcalarıdır.

Şirkette mevcut açık inovasyon projesi bulunmaktadır ve devam aşamasındadır. Proje makine kurutma aparatı ile ilgilidir. Proje yürütücüsünün önderliğinde bütün ekip süreçte bulunan makinelerinin tamamının başında inceleme ve beyin fırtınası yaparak çalışmaya başlamıştır. Sürecin mühendislik aşamasındaki problemler için dış paydaşı olan tedarikçileri ile işbirliğine gidilmiştir. Açık inovasyon araçlarından olan yenilik

ağları aracı proje için tercih edilmiştir. Projedeki sorunların aşılmasının ardından irdeleme çalışması, mevcut durum tespiti, istenen yenilikçi durum, riskler, yöntemler, parametreler, ön seçim, literatür tarama, mühendislik hesapları yapılmıştır.

Proje için ayrılan bütçe yapılan işbirliği sayesinde beklenenden daha az bütçeyle gerçekleşmiştir. Projenin olumsuz tarafı ile yeni bir sistem olmasından kaynaklı operatörün uyum süreci uzun olmuştur.

Şirketin son 5 yıl için düzensiz dalgalı satış geliri olmuştur. Ülke içi ekonomi satışlarda belirsizlikler yaratmıştır. Proje devam aşamasında olduğu için ekonomik yansıma hakkında bir sonuç bulunmamaktadır. Şirketin öngörüsü proje sonucunda satış gelirinin artması yönündedir.

İnovasyon hakkında şirket içi çalışanlar belli zaman aralıklarında bilgilendiriliyor ve eğitimlere gönderiliyor. Bu sayede gelecekte açık inovasyon konusu ile ilgili önem ve kullanımın artacağı bekleniyor. Şirket, açık inovasyonla ilgili devletin vergisel ve çalışan desteklerinin daha da arttırmasını ümit etmektedir.