• Sonuç bulunamadı

5. SONUÇ VE ÖNERĠLER

5.2. Öneriler

Örneklem olarak Kütahya ve Uşak GSSL’lerinde yapılan araştırma sonucunda şu önerilere yer verilmiştir:

 GSSL yönetimleri eğitim-öğretim yılı içerisinde, il ve ilçelerdeki ilköğretim okullarına giderek, GSSL’lerin tanıtılmasını sağlayacak etkinlikler düzenlemelidir.  GSSL’lerin kendilerine ait bir binası olmalı, öğrenciler de sanat yaşantılarını

 Önemli bir kısmı okullarının yurdunda kalan öğrencilere tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek ortamlar düzenlenmeli, aile ortamının sıcaklığı bu yurtlara da yansıtılmalı.

 GSSL’de okuyan öğrencilerin, ailelerinin de en azından bilinçli bir sanat tüketicisi olması için okul aile işbirliği içerisinde, ailelere sanatı tanıtan etkinlikler düzenlenmelidir.

 Sanatsal dergilere ve kitaplara okul kütüphanelerinde daha fazla yer verilmeli, öğrencilerin dikkati çekilmeli ve bu türlü kaynakların da var olduğu öğrenciye gösterilmelidir.

 Kaynak taramasına dayalı araştırma ödevleri verilerek öğrencilerin kuramsal bilgi eksiklikleri giderilmelidir.

 GSSL yöneticileri ve öğretmenleri yerel yöneticilerle görüşüp gerekli destekleri alarak illerindeki sanatsal faaliyetlerde daha etkin bir rol almalıdır.

 Opera ve bale gibi genelde büyük kentlerde olan etkinliklere toplu organizasyonlar düzenlenerek öğrencilerin bu tür etkinliklerle tanışmaları sağlanmalıdır.

 Öğrencilerin çağımız teknolojilerini, etkin ve bilinçli kullanabilmesi için, öğrencilere yeterli sayıda araç-gereç sağlanmalıdır.

 Okula yeni başlayan öğrenciler oryantasyon eğitimine tabi tutulmalı ve okul rehberlik servisi oryantasyon sürecinin etkililiğini takip etmelidir.

 İlköğretim ikinci kademede 1 ders saati olan görsel sanatlar dersinin ders saati arttırılmalıdır.

 İlköğretimdeki görsel sanatlar öğretmenlerinin tümü, yetenekli öğrencileri GSSL’lere yönlendirmede etkin rol almalıdır.

 Özel resim kursu almak zorunda kalan öğrencilerin, öğrenim gördükleri kurslar MEB’e bağlı ve bir dershanenin işleyişindeki mantıkta, sistemli ve düzenli olmalı ve bu kursların denetimleri uzmanlarca yapılmalıdır.

 GSSL’lerdeki sanat tarihi öğretmenlerinin eksikliğinden dolayı öğrenciler bu tür derslerde uzmanlarca eğitim görememektedir. Bu eksikliğin giderilmesi için GSSL’lere sanat tarihi öğretmenlerinin atamaları yapılmalıdır.

 Öğrencilere meslek seçimlerinde yardımcı olmak için, üniversitelerin ilgili bölümlerine belirli aralıklarla geziler düzenlenmeli ve öğrencilere GSSL’deki öğrenimleri süresince meslek tanıtımları yapılmalıdır.

 Bu tür araştırma yapacak olan diğer araştırmacılar, esas uygulamalarından önce hazırladıkları bilgi toplama aracını mutlaka bir ön uygulamadan sonra uygulamalıdır.

 Farklı sosyo kültürel ve ekonomik özellikler taşıyan şehirlerdeki GSSL’lerde bu türden çalışmalar yapılıp, bu şehirler arasındaki öğrenci profili farklılıkları konu olarak ele alınabilir.

Acil, Ş. (2008). Anadolu güzel sanatlar lisesi resim bölümü öğrencilerinin kavramsal sanat ile ilgili görüşleri üzerine bir araştırma (diyarbakır ili örneği). Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Akoğuz, M. İ. (1998). Türkiye'de fotoğraf dernekleri ve sanat eğitimi. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü, Ankara. Akyol, A. (1989). İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi açılışı şeref defteri yazısı. Web:

http://www.istanbulagsl.k12.tr/c/ho.asp?id=5722, 11 Nisan 2011’de alınmıştır. Alakuş, A. O. (2003). Dünden bugüne görsel sanatlar eğitimimizin genel bir görünümü.

Milli Eğitim Dergisi, Sayı:160.

Alim M. (2007). Anadolu güzel sanatlar liselerini tercih eden öğrenci profili. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Yüzüncüyıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Van.

Altınkurt, L. (2007). Türkiye'de sanat eğitiminin gelişimi. Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Dergisi, 12, 125-136.

Arslan, E., Tayfun, S., Taştan ve M., Tufanoğlu, Y. (2009). Kamu personeli seçme sınavı eğitim bilimleri program geliştirme konu anlatımlı modüler set. Ankara: İrem Yayıncılık.

Artut, K. (2009). Sanat eğitimi kuramları ve yöntemleri. (6. Baskı). Ankara: Anı Yayıncılık.

Atasever S. (2007). Gazi Üniversitesi öğrenci profili. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Bağcı, U., Afyon, A., Sünbül A. M., İlik A. ve Çınar, D. (2005). İlköğretim fen bilgisi eğitiminde kullanılan proje tabanlı öğrenme yöntemi uygulamalarında karşılaşılan güçlükler ve alınması gereken önlemler. I.Ulusal Fen ve Teknoloji Eğitiminde Çağdaş Yaklaşımlar Sempozyumunda sunuldu, Ankara.

Bilgili, E., Uçan, O. ve Çetin, F., (2003). ODTÜ iktisat, Erciyes Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi iktisat ve işletme bölümü öğrencilerinin profillerinin karşılaştırılması. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Sayı: 21, 1-18.

Boydaş, N. (2007). Sanat eleştirisine giriş. (İkinci Baskı). Ankara: Gündüz Eğitim ve Yayıncılık.

Buyurgan, S., Buyurgan,U. (2001). Sanat eğitimi ve öğretimi. (Birinci Baskı). Ankara: Dersal Yayıncılık.

Buyurgan,S. Mercin, L. (2005). Görsel sanatlar eğitiminde müze eğitimi ve uygulamaları. (Birinci Baskı). Ankara: Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği Yayınları 2.

Çellek, T. (2003). Anadolu güzel sanatlar liseleri yönetmeliği sorunsalı. http://www.tulaycellek.com/tulay/eser.asp?id=262 Adresinden 3 Nisan 2011’de alınmıştır.

Cerit, Erdal. (2005). Anadolu güzel sanatlar liselerinin giriş sınavlarında uygulanmakta olan sınav yöntemleri hakkında, anadolu güzel sanatlar liselerinde görev yapan resim öğretmenlerinin görüşleri. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Çevik, O., Yiğit, S., (2009) Eğitim fakültesi öğrencilerinin profillerinin belirlenmesi - Amasya Üniversitesi örneği-. Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Dergisi, 33 (1), 89-106.

Dursun, C. (2008). Sınıf öğretmenliği aday öğretmenlerinin profili ( Ankara örneği). Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Ergün, M. Estetik (Sanat felsefesi).

Web: http://www.egitim.aku.edu.tr/sanatfelsefesi.pdf 4 Nisan 2011’de alınmıştır. Erkan, S., Tuğrul, B., Üstün, E., Akman, B., Şendoğdu M., Kargı, E., Boz, M. ve Güler,

T. (2002). Okulöncesi öğretmenliği öğrencilerine ait Türkiye profil araştırması. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 23, 108-116.

Gazi Üniversitesi (GÜ), (2003). Gazi Üniversitesi öğretim elemanları profili. Ankara: İletişim Fakültesi Basımevi.

Gençaydın, Z. (1993). Sanat eğitimi. (1993). Eskişehir: Açıköğretim Fakültesi Yayınları.

Güdek, B. (2009). Anadolu güzel sanatlar liseleri ve bu liselerden mezun olmuş müzik eğitimi anabilim dalı 1. ve 4. sınıf öğrencileri üzerine bir inceleme. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 27, 75-91.

İlhan, A. Ç. (1994) Üniversitelerde sanat eğitiminin gerekliliği. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 27 (1), 173-183.

İssi, A. D. (2008). Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrenci profili. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Karasar, N. (2009). Bilimsel araştırma yöntemi. (19. Basım) Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.

Kartal, S. (2006). İngiltere ve Türkiye`de örgün eğitim kurumlarında din dersi öğretim programlarının karşılaştırılması. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Erzurum.

Kayahan, Z. (2010). İlköğretim 1. kademe 5. sınıf görsel sanatlar eğitimi dersinde hikâye anlatım yönteminin yaratıcılığa etkileri. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Kumral, Ç. (2008). Anadolu güzel sanatlar liseleri resim öğretmenlerinin ve yöneticilerinin öğrencilerin estetik gelişimlerini etkileyen faktörler üzerine görüşleri. Yayımlanmamış Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Küçükahmet, L.,Külahoğlu, Ş. Ö., Çalık, T., Topses, G., Öksüzoğlu, A. F., Korkmaz, A. (2003). Öğretmenlik mesleğine giriş. (4.Basım). Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Web: http://www.kutahyaagsl.meb.k12.tr/ 11 Nisan 2011’de alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuat Bankası, (2009) Millî Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliği.

Web: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27305_0.html 3 Mart 2011’de alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuat Bankası, (1973). Milli eğitim temel kanunu. Web:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/88.html 2 Mart 2011’de alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, (2009). 2009–2 Öğretmenlik için başvuru ve atama kılavuzu. Web: http://personel.meb.gov.tr/kilavuz/2009- 2%20%C3%96%C4%9Fretmenlik%20%C4%B0%C3%A7in%20Ba%C5%9Fvu ru%20ve%20Atama%20K%C4%B1lavuzu.pdf 3 Şubat 2011’de alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, (2010). 2010 Öğretmenlik için

başvuru ve atama kılavuzu. Web: http://personel.meb.gov.tr/Kilavuzlar /%C3%96%C4%9Fretmenlik%20%C4%B0%C3%A7in%20Ba%C5%9Fvuru% 20ve%20Atama%20K%C4%B1lavuzu%20_Haziran%202010_.pdf 3 Şubat 2011’de alınmıştır.

Mutlu, Y. (2009). Resmi ve özel kurumlara bağlı çocuk koroları profilinin incelenmesi. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Özbay, Y. (2004). Gelişim ve öğrenme psikolojisi kuram-araştırma-uygulama. (5. Basım). Ankara: Öğreti Yayınları

Özsoy, V. (2007a). Resim - iş eğitiminde özel öğretim yöntemleri. Ankara: Bizim Büro Evi.

Özsoy, V. (2007b). Görsel sanatlar eğitimi resim-iş eğitiminin tarihsel düşünsel temelleri. Ankara: Gündüz Eğitim ve Yayıncılık.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (2009). Televizyon izleme eğilimleri araştırması 2.

Ankara Web:

http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/DosyaIndir.aspx?icerik_id=0ff756b8-292d- 4269-9dbc-2bbfe6782cf0 2 Şubat 2011’de alınmıştır.

Resmi Gazete. (2009, Haziran). Güzel sanatlar ve spor liseleri yönetmenliği. Web: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27260_0.html 10 Ekim 2009’da alınmıştır. San, İ. (2008) Sanat ve eğitim. (4. Baskı). Ankara: Ütopya Yayınevi.

Şayli, V. (2008). Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı yetenek sınavlarını kazanan birinci sınıf öğrencilerinin profili. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara. Şenses, F. (2005). ODTÜ iktisat bölümü öğrenci profili -yeniden-. ODTÜ Gelişme

Dergisi, 32 (Haziran), 185-198.

Şimşek, H. (Temmuz 2006). Nitel araştırma yöntemleri sunusu.Web: www.teged.org/dosyalar/2006sunumlar/HasanSimsek.ppt 10 Ekim 2009’da alınmıştır.

Sorguç, B. (1982). Atatürk ve eğitim. Milli Eğitim Dergisi Atatürk Özel Sayısı, 57, 15-18.

Temizyürek, F. (2008). Türkçe öğretmen adaylarının demografik özellikleri. Gazi Üniversitesi Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, 6 (4), 663-692

Türk dil kurumu sözlüğü,

Web: http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=profil &ayn=tam 09 Ekim 2009’da alınmıştır.

Türk Millî Eğitim Sistemi,

Web:http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2006/takvim/egitim_sistemi.ht ml# 13 Nisan 2011’de alınmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu (2011). Haber bülteni 2009 yoksulluk çalışması sonuçları. Sayı: 3. Web: http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=6365 2 Şubat 2011’de alınmıştır.

Yavuz, S. (2010). İki boyutlu sanat atölye dersinde yapılandırmacı yaklaşıma dayalı öğretim uygulamalarına ilişkin öğretmen ve öğrenci görüşleri (Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi örneği). Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eskişehir.

Yerlikaya, H. (2006). Anadolu güzel sanatlar liselerinde temel tasarım dersinin yaratıcılığa katkıları. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

Zekimüren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Bursa. Web: http://zekimuren.k12.tr/sayfa.php?sayfa_id=150 11 Nisan 2011’de alınmıştır.

EKLER EK-1: Uygulama Anketi

Sevgili Öğrenci,

Bu anket, “Güzel Sanatlar Ve Spor Liseleri Resim Bölümü Öğrenci Profilinin Saptanmasına Yönelik

Bir Ġnceleme” başlıklı yüksek lisans tez çalışması için bilgi toplama aracı olarak hazırlanmıştır. Vereceğiniz

cevaplar, bilimsel bir çalışmada kullanılacağından dolayı isim belirtmenize gerek olmayıp, elde edilen bilgiler

kesinlikle araĢtırmanın amacı dıĢında kullanılmayacaktır. Verilen seçenekleri okuduktan sonra size en yakın

gelen seçeneğin yanında bulunan parantezin içine “Χ” işareti koymanız yeterli olacaktır. Katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Yük. Lis. Öğr. Gökhan ERZİNCAN Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı

DEMOGRAFĠK BĠLGĠLER

1. Okuduğunuz okul ( ) Kütahya Ahmet Yakupoğlu GSSL ( ) Uşak GSSL 2. Cinsiyetiniz ( ) Kız ( ) Erkek

3. Ailenizin yaşadığı yer ( ) Köy ( ) Kasaba ( ) İlçe ( ) Şehir 4. Anneniz ve babanız; ( ) Sağ ve beraberler

( ) Sağ ve boşanmışlar ( ) Anne sağ baba vefat etmiş ( ) Baba sağ anne vefat etmiş ( ) İkisi de vefat etmiş 5. Okuduğunuz sürede nerede

kalıyorsunuz? ( ) Ailemin yanında ( ) Okulun yurdunda ( ) Özel öğrenci yurdunda ( ) Bir yakınımın yanında

( ) Diğer/Belirtiniz………..…………. 6. Evinizde kendinize ait bir odanız var mı? ( ) Evet ( ) Hayır

7. Annenizin eğitim durumu nedir? ( ) Okuryazar değil ( ) İlkokul mezunu

( ) Ortaokul mezunu ( ) Lise mezunu ( ) Yüksek okul mezunu ( ) Üniversite mezunu

8. Babanızın eğitim durumu nedir? ( ) Okuryazar değil ( ) İlkokul mezunu

( ) Ortaokul mezunu ( ) Lise mezunu ( ) Yüksek okul mezunu ( ) Üniversite mezunu

9. Annenizin mesleği nedir? ( ) Ev hanımı ( ) Memur

( ) İşçi ( ) Emekli

( ) Serbest meslek

( ) Diğer/Belirtiniz………..………...…….. 10. Babanızın mesleği nedir? ( ) Çalışmıyor

( ) Memur

( ) İşçi ( ) Emekli

( ) Serbest meslek

SOSYO KÜLTÜREL BĠLGĠLER

11. Aileniz, sanatla uğraşmanızı destekledi mi?

( ) Evet ( ) Hayır ( ) Kısmen

12. Ailenizde sizden başka, sanatla ilgilenen var mı?

( ) Evet ( ) Hayır 12.1 Cevabınız evet ise hangi sanat dalı

olduğunu belirtiniz.

( ) Resim ( ) Müzik ( ) Edebiyat ( ) Tiyatro ( ) Heykel ( ) Mimarlık ( ) Fotoğraf

13. Evinizde bir sanat eseri bulunuyor mu? ( ) Evet ( ) Hayır 13.1 Cevabınız evet ise bir tanesinin

türünü belirtiniz. ( ) Yağlıboya tablo ( ) Suluboya resimleri ( ) Heykel ( ) Seramik ( ) Diğer/Belirtiniz………….……… 14. Sanatla ilgili takip ettiğiniz bir dergi var

mı?

( ) Evet ( ) Hayır 14.1 Varsa bir tanesinin ismini yazar

mısınız?

………..……… ……… 15. En çok hoşlandığınız resim türü nedir? ( ) Realist (Gerçekçi)

( ) Sürrealist (Gerçeküstücü)

( ) Empresyonist (İzlenimci) ( ) Ekspresyonist ( Dışa vurumcu) ( ) Soyut 16. Kitap okur musunuz? ( ) Evet ( ) Hayır

15.1 Cevabınız evet ise en çok hangi

tür kitapları okursunuz? ( ) Roman ( ) Şiir ( ) Sanat ( ) Tarih

( ) Hikaye ( ) Diğer/Belirtiniz……… 17. Ne sıklıkla gazete okursunuz? ( ) Her gün ( ) Haftada bir ( ) Haftada 2 ( ) Ayda bir ( ) Hiç

18. Günde kaç saat televizyon seyredersiniz? ( )1 saatten az ( )1-2 saat ( )3-5 saat ( )5 ve üzeri ( )Hiç

19. Bulunduğunuz şehirde ne sıklıkla sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir?

( ) Daima ( ) Sık sık ( ) Ara sıra ( ) Nadiren ( ) Hiç

20. Tiyatro, sinema, opera-bale, sergi, konser gibi etkinliklere gider misiniz?

( ) Evet ( ) Hayır 20.1 Tiyatro, sinema, opera-bale, sergi,

konser gibi etkinliklerden en çok hangisine gitmeyi tercih edersiniz?

( ) Tiyatro ( ) Sinema ( ) Opera-bale ( ) Sergiler ( ) Konser 21. Yapmaktan en çok hoşlandığınız hobiniz

nedir?

( ) Gezi ( ) Spor

( ) Müzik ( ) Dans

( ) Açık hava etkinlikleri ( ) Diğer/belirtiniz……… 22. Bilgisayar kullanıyor musunuz? ( ) Evet ( ) Hayır

22.1 Cevabınız "Evet" ise günde kaç saat?

( ) 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ve üzeri

23.1 Cevabınız “evet” ise en çok hangi amaçla kullanıyorsunuz? ( ) Eğitim araştırma ( ) İletişim ( ) Eğlence-Oyun ( ) Chat-sohbet ( ) Diğer/Belirtiniz……….………..……

SOSYO EKONOMĠK BĠLGĠLER

24. Ailenizin aylık geliri ne kadar? ( ) 500TL ve daha az ( ) 501-1000 TL arası ( ) 1001-1500 arası ( ) 1501 TL’den fazla 25. Aylık harcama miktarınız ne kadar? ( ) 50 TL ve daha az ( ) 51-100 TL arası

( ) 101-150 TL arası ( ) 151 TL’den fazla 26. Eğitim masraflarınızı nasıl

karşılıyorsunuz?

( ) Ailem karşılıyor ( ) Burs alıyorum

( ) Diğer/Belirtiniz………..….…… 26.1 Burs alıyorsanız nereden

alıyorsunuz?

………. .………

GENEL GÖRÜġ VE BEKLENTĠLER

27. Mezun olduğunuz ilköğretim okulunda

resim iş eğitimi öğretmeniniz var mıydı? ( ) Evet ( ) Hayır 27.1 Cevabınız “evet” ise GSSL’yi

tercih etmenizde resim iş eğitimi öğretmeniniz etkili oldu mu?

( ) Evet ( ) Hayır

28. Bu okula girmek için resim kursu aldınız

mı? ( ) Evet ( ) Hayır

28.1 Cevabınız “evet” ise, aldığınız bu

kurs sınavda işinize yaradı mı? ( ) Evet ( ) Hayır 29. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin

varlığından sizi kim haberdar etti?

( ) Ailem

( ) Resim öğretmenim ( ) Arkadaşlarım ( ) Kendi çabalarım

( ) Diğer/Belirtiniz………. 30. Bu okulu tercih etmenizde en çok etkili

olan şey nedir?

( ) Yeteneklerim ( ) Ailemin ısrarları ( ) Sanata olan ilgim ( ) Arkadaş çevrem

( ) Öğretmenlerimin yönlendirmeleri

( ) Fen ve ya Anadolu öğretmen liselerini kazanamamış olmam 31. Okulunuzun fiziki ortamından memnun

musunuz?

( ) Evet ( ) Hayır ( ) Kısmen

32. Okula uyum sağlamakta zorlandınız mı? ( ) Evet ( ) Hayır ( ) Kısmen 33. Okulu bitirdiğinizde hangi mesleği

seçmek istiyorsunuz? ( ) Resim öğretmeni ( ) Grafik tasarımcı ( ) Animasyon(Çizgi Film) ( ) Ressam ( ) Heykeltıraş ( ) Mimar / İç Mimar ( ) Endüstriyel Tasarımcı ( ) Diğer/Belirtiniz………..………… 34. Görsel sanatlar alanında, hangi ünlünün

yerinde olmak isterdiniz?

(……… ……….………..)

EK-3 GSSL Resim Bölümü Haftalık Ders Çizelgesi

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LĠSESĠ

HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (GÖRSEL SANATLAR) DERS KATEGORĠLERĠ DERSLER 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF O RTA K DER S LER DĠL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBĠYATI 3 3 3 3 DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ 1 1 1 1 TARĠH 2 2 - - T.C. ĠNKILAP TARĠHĠ VE ATATÜRKÇÜLÜK - - 2 - COĞRAFYA 2 2 - - MATEMATĠK 4 2 - - GEOMETRĠ 2 - - - FĠZĠK 2 - - - KĠMYA 2 - - - BĠYOLOJĠ 2 - - - SAĞLIK BĠLGĠSĠ 1 - - - FELSEFE - - 2 - YABANCI DĠL 3 2 2 2 BEDEN EĞĠTĠMĠ 2 2 2 2 MÜZĠK 1 1 1 1 MĠLLÎ GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ - 1 - - TRAFĠK VE ĠLK YARDIM - - - 1 DESEN ÇALIġMALARI 2 4 4 4 ĠKĠ BOYUTLU SANAT ATÖLYE 2 4 4 4 ÜÇ BOYUTLU SANAT ATÖLYE 1 4 4 - MÜZE EĞĠTĠMĠ - - 1 - SANAT TARĠHĠ - - - 2 GRAFĠK TASARIM - - 3 4

DRAMA - 1 - -

TÜRK RESĠM HEYKEL SANATI - - - 2 ÇAĞDAġ DÜNYA SANATI - - - 2

ESTETĠK - - 2 -

SANAT ESERLERĠNĠ ĠNCELEME - - - 2 SEÇMELĠ DERSLER - 3 1 2

TOPLAM 34 34 34 34

REHBERLĠK VE YÖNLENDĠRME 1 1 1 1 TOPLAM DERS SAATĠ 35 35 35 35

EK-5 Anketin Güvenirlik Analizi Sonuçları

Güvenirlik Verileri

Cronbach's Alpha N of Items

,581 39

Maddelerin Toplam Ġstatistikleri

Scale Mean if Item Deleted Scale Variance if Item Deleted Corrected Item- Total Correlation Cronbach's Alpha if Item Deleted Okul 77,0000 87,143 ,296 ,568 soru1 76,7500 83,357 ,703 ,547 soru2 74,8750 92,411 -,236 ,595 soru3 77,2500 89,929 ,032 ,581 soru4 76,3750 99,411 -,542 ,631 soru5 77,1250 95,268 -,577 ,607 soru6 75,0000 70,571 ,749 ,485 soru7 74,8750 78,696 ,381 ,542 soru8 76,8750 82,411 ,228 ,563 soru9 74,1250 87,268 ,189 ,572 soru10 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru11 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru11.1 76,2500 93,357 -,200 ,610 soru12 77,2500 92,500 -,347 ,593 soru13 76,5000 92,857 -,398 ,595 soru14 75,8750 77,554 ,615 ,523 soru15 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru15.1 75,6250 63,696 ,624 ,472 soru16 75,0000 92,571 -,159 ,624 soru17 75,3750 99,982 -,571 ,633 soru18 74,3750 87,125 ,182 ,572 soru19 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru20 76,3750 93,125 -,208 ,604 soru21 76,0000 84,857 ,113 ,580 soru22 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru23 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru23.1 76,3750 69,411 ,737 ,481 soru24 76,0000 86,000 ,160 ,572 soru25 75,7500 82,500 ,295 ,557 soru26 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru28 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru28.1 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru29 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru29.1 77,3750 90,268 ,000 ,581 soru30 76,1250 97,554 -,557 ,620 soru31 77,1250 94,982 -,378 ,609 soru32 76,6250 77,982 ,735 ,521 soru33 76,2500 81,643 ,526 ,543 soru34 74,0000 52,000 ,704 ,422

Benzer Belgeler