• Sonuç bulunamadı

yerleşkelerinde toplam 14500 metre uzunluğundaki bisiklet yolu projesi ve yine Doğu ve Batı yerleşkelerinin trafik akışı-

nı yeniden düzenlemek için otopark düzenleme çalışmaları

gibi projeler, yakın zamanda gerçekleştirilecek önemli fizik-

sel gelişmelerdir.

95

BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016 BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yeni binasına önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde geçilebilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam etmiştir. Mevcut yapısının %85’inin tamamlandığı fakülte içerisinde 68 amfi tipi sınıf, 4 bilgisayar laboratuvarı ve 3 lisansüstü eğitim sınıfı

olacağı belirtilmiştir. Bununla birlikte 5512 kişinin ders görebileceği amfiler, bilgisayarda ders işleme olanağı sunan 230 kişilik altyapı, 185 öğretim üyesi odasının tamamlama çalışmaları sürdürülmektedir.

1

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Camisi açıldı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, dönemin Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Üniversitemizin Rektörü Profesör Doktor İlker Hüseyin Çarıkçı, Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Âdem Korkmaz ve çok sayıda davetli teşrif etmişlerdir. 15.02.2016

2

97

BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016 BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016

Bilim Ormanı’nın peyzaj projesi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında projelendirilmiş ve Park Bahçeler personeli ile Bakım Onarım personeli tarafından uygulaması yapılmıştır. 3 etap olarak planlanan, selvi ve çam ağaçlarından oluşan Bilim Ormanı’na toplam 1000 adet fidan dikilmiştir. Dikilen fidanların bakımları ve sulamaları Park Bahçeler Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.

17.12.2015

SDÜ Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından planlanan çiçek dikim çalışmalarında, iklim özelliklerine uygun yaklaşık 250 bin adet mevsimlik çiçek (kadife, petunya, sprey kadife, ateş çiçeği, gazanya ve begonya) ve 25 ton beyaz doğal taş çeşitli desenler oluşturularak yerleşkelerde belirlenen alanlarda ve fakülte girişlerinde toprakla buluşturulmuştur. Dış mekânları görsel olarak tamamlayan çiçeklendirme çalışmaları, belirli bir program dâhilinde baharlık ve kışlık çiçeklerle devam edecektir.

3

4

99

BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016 BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016

Merkezi Isıtma Sistemi Projesi:

Isı otomasyonu sistemi ile Doğu ve Batı yerleşkelerinin ısıtma sistemleri tek merkezden kontrol edilmeye başlamıştır. Sistem sayesinde enerji ve iş gücü tasarrufu sağlanmaktadır.

Kasım 2016’da devreye girmesi planlanan Güvenlik Yönetim Sistemi çerçevesinde, 19 noktada toplam 60 kameralı sistem kurulmaktadır. Altyapı kazı çalışmaları devam eden projede, yerleşkelerin 4 girişindeki kameralarda Emniyet Genel Müdürlüğü ile eşgüdümlü çalışan plaka takip sistemi olması planlanmıştır. Ayrıca Yalvaç, Atabey, Aksu ve Gönen için de ihale hazırlıkları sürmektedir.

5

7

2014 yılı sonunda ihalesi tamamlanan ve 16 milyon TL gibi büyük bir bütçe ve DPT kaynağı ile hayata geçirilen Mükemmeliyet Merkezi’ nin içerisinde Cad/Cam Merkezi, Deneysel ve Gözlemsel Araştırma ve Uygulama Merkezi, Hidrojen Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi bölümler bulunmaktadır. Yaklaşık 8500 m² alana sahip olan Merkez sadece Süleyman Demirel Üniversitesinin ve Isparta’nın değil aynı zamanda ülkemizin de sayılı merkezleri arasında yer almaktadır.

6

Üniversitemizin sembol binalarından olan ve atıl vaziyette bulunan Taş Kafe, 2015 yılı Kasım ayında faaliyetlerine yeniden başlamıştır. Üniversite Batı Kampüsü içinde personel ve öğrencilerimizin alakart restoran ve bistro kafe ihtiyacını karşılama amacıyla yeni konseptiyle açılan Taş Kafe, Sosyal Tesis İşletmesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Taş Kafe, güler yüzlü hizmet, hijyenik üretim anlayışı ile geçen bir yıllık zaman sürecinde yaklaşık 100 bin misafiri ağırlamıştır.

8

101

BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016 BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016

Yalvaçlı hayırsever Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın katkılarıyla Yalvaç Kılıçarslan Kampüsü içerisinde yaklaşık 3500

metrekare kapalı alana yapılması planlanan Sağlık Meslek Yüksekokulunun bağış protokolü, Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile Atayalvaç arasında imzalanmıştır. Kendisinin de bir doktor olduğunu ifade eden Atayalvaç “Açılacak okulun sağlık alanında bilgili ve donanımlı gençleri yetiştirecek olması benim için büyük mutluluk ve gurur verici; memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Çarıkçı da “Hayırların en güzeli eğitime yapılanlardır. Bu güzel hayra vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz. En kısa sürede okulu hizmete açacağız. Protokolü imzaladık ve süreç başladı.” diye konuştu.

28.09.2015

9

Ülkemizin sağlık alanının nitelikli ve kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, Yalvaçlı Hayırsever Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesinde açılacak olan Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı. Yerleşke alanı içerisinde inşa edilecek Yüksekokulun temel atma töreni, Yalvaç ilçe müftülüğünden Ramazan Gül’ün yaptığı dua ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yapımına büyük katkı sağlayan Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’a teşekkür ederek “Temelini attığımız Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Kılıçarslan Yerleşkemiz dördüncü okuluna kavuşuyor. Gelecek yıl eğitim öğretime başlamayı planlıyoruz.” diye konuştu. Vali Yardımcısı İsmail Akman ise 1992 yılında kurulan fakat hızlı gelişme gösteren SDÜ’nün Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını söyleyerek amaçlarının vatana ve millete hizmet etmek olduğunu vurguladı. “Dünyada yapılacak en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır” diyen Yalvaç Belediye Başkan Vekili Arif Kadın Uzel ise Ülkemize katkı sağlayacak projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

10

103

BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016 BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016

Bisiklet Yolu Projesi

SDÜ Doğu ve Batı yerleşkelerinde, Doğu’da 9000, Batı’da 5500 metre olmak üzere toplam 14500 metre bisiklet yolu yapılması planlanmıştır.

Yaya ve araç trafiği açısından tehlike yaratmayacak ve trafik akışını aksatmayacak şekilde tasarlanan bisiklet yolunun tamamlanan projesi kontrol aşamasındadır. Kontrol ve ihale aşaması tamamlandıktan sonra projenin 2 yıl içerisinde sona ermesi öngörülmektedir. Bisiklet yolu projesi çerçevesinde, her iki yerleşkedeki binaların uygun yerlerinde bisiklet parkları düşünülmüş olup kapasiteleri de öğrenci sayılarına göre belirlenmiştir. Ayrıca Doğu ve Batı yerleşkelerinde; görevli kulübesi, ahşap oturma ve dinlenme platformu, bisiklet kiralama parkları ve aynı zamanda bisikletlerin tamir, hava basma vb. gibi ihtiyaçlarını karşılayacak küçük ölçüde tamir birimleri içerecek şekilde 4 adet bisiklet istasyonu yapılması planlanmıştır.

11

12

TARUM-Çiftlik Ürünleri Satış Ofisi

Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezinde (TARUM) eğitim ve araştırma faaliyetleri sonucunda üretilen tüm bitkisel ve hayvansal ürünlere gerek Üniversite personelinin gerekse SDÜ dışından gelen vatandaşların rahatlıkla ulaşabilmeleri amacıyla Diş Hekimliği Fakültesi önündeki otobüs duraklarının yanında faaliyete geçirilmiştir.

02.05.2016

Otopark Düzenleme Çalışmaları

Doğu ve Batı yerleşkelerinin trafik akışını yeniden düzenlemek için otopark düzenleme çalışmalarının yapılması planlanmıştır.

Bu çalışmalar, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölüm elemanları ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği, Ulaştırma bölüm elemanları önderliğinde projelendirilecektir.

Yerleşke Otobüs Duraklarının Yeniden Düzenlenmesi

2017 yılı SDÜ Yerleşkesi altyapı ihalesinde yapılmak üzere otobüs duraklarının yerlerinin yeniden düzenlemesi kararı alınmıştır. Bu düzenleme, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği, Ulaştırma bölüm elemanları önderliğinde projelendirilecektir.

Yemekhane İyileştirmeleri

Üniversitemize bağlı pek çok birimde bulunan 14 salondaki mutfaklarda günde yaklaşık 15 bin öğrenci ve personele, öğle ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir. Üniversitemiz öğrenci ve personeline daha iyi hizmet verebilmek için Batı yerleşkesinde bulunan yemekhane, tadilatla genişletilerek daha ferah ve nezih bir ortama dönüştürülmüştür.

Araştırma ve Uyguluma Hastatanesi

Fizik Tedavi Ünitesi Yapımı ve Güçlendirmesi Hastaların tedavi sürecine önemli katkıda bulunan fizik

tedavi, Üniversitemizde alanında uzman sağlıkçılar tarafından uygulanan başarılı yöntemler ile hastaları sağlığına kavuşturuyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen hastaların sağlık bulduğu Merkezimizde yapılan bakım ve güçlendirme işinin ardından Kardiyopulmoner ve el ünitesi de hizmete açıldı.

1992 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne akademik gelişiminin yanı sıra fiziki gelişimine de hızla devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi, öğretim elemanları ve öğrencilerinin eğitim öğretim faaliyetlerini daha iyi şartlarda sürdürmesini amaçlayarak

çalışmalarına devam ediyor.

Her geçen yıl artan öğrenci sayısı yeni fiziki mekânların oluşturulmasını da beraberinde getiriyor. Bu kapsamda tüm mekânları azami doğal ışık ve hava alacak şekilde tasarlanan, 1050 kişilik üç adet amfi, açık ve kapalı kafeteryaları içinde barındıran SDÜ Tıp Fakültesi ek Morfoloji Binası; yeni eğitim-öğretim yılında öğretim elemanı ve öğrencilerin hizmetine açılacak.

13

105

BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016 BİRİNCİ YILDA İlham veren üniversite / Mayıs 2015-Mayıs 2016

İlham veren

ünİversİte

SOSYAL ve KÜLTÜREL HAYAT