• Sonuç bulunamadı

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu

Yüksekokulumuz yaklaşık 400 dönüm arazi üzerine kurulmuş olup 6.500 metrekarelik laboratuar, atölye ve hizmet binası, 3.500 metrekarelik derslik, 1.350 metrekarelik yeni atölye binası, 2.000 metrekarelik prefabrik atölye ve derslikler, 300 metrekarelik misafirhane, 600 metrekarelik çok amaçlı sosyal faaliyetler binası bulunmaktadır. Standart halı sahası, açık futbol sahası, voleybol ve basketbol sahaları mevcuttur. Okul bünyesinde; elektrik, bilgisayar laboratuvarı ile makine, torna, kaynak, metal işleri, mobilya ve dekorasyon, halıcılık ve el sanatları atölyeleri mevcuttur.

Öğretim programı temelde mesleki bilgi ve beceri kazandırmaya odaklı olduğundan, uygulamalı derslere önem verilmekte olup okul bünyesindeki atölyelerde öğrencilerin teorik dersler yanında uygulamalı derslerle teknik bilgi ve becerileri geliştirilmektedir. Eğitim öğretimde, normal öğretim programının yanı sıra ikinci öğretim uygulaması da yapılmaktadır.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu

2010 yılında kurulan Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu, Hukuk Bölümü, Adalet Programı ile eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Meslek Yüksekokulunun amacı; hâkim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmektir. Okulda, tüm öğrencilerin internet bağlantısı olan 1 bilgisayar laboratuarı, 1 kütüphane, modern derslikler, yemekhane, kantin ve 280 kişi kapasiteli modern ses ve iletişim teknolojisine sahip 1 konferans salonu bulunmaktadır.

56

Adliyelerde görevlendirilmek üzere öğrenci yetiştiren ve öğrencileri hukuki bilgilerle donatan UYAP Projesi kapsamında olan Yüksekokulumuzda, adliyelerin temel taşı olan UYAP programı ders olarak öğretilmektedir. Bu özelliği ile tüm Türkiye genelinde ilk ve tektir. Mezun öğrenciler, Adalet Bakanlığı teşkilatında mahkemelerin yazı işleri, icra memurluğu birimlerinde, infaz kurumlarında çalışabilmektedirler. Ayrıca; noterliklerde, avukatlık bürolarında, şirketlerin hukuk departmanlarında, bankacılık ve finans sektöründe çeşitli özel kurum kuruluşların hukuk servislerinde de istihdam olanağı bulabilmektedirler.

Mezunlarımız, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakülteleri’nde Kamu Yönetimi bölümüne sınavsız kayıt yaptırıp fark dersleri vererek lisans programlarını tamamlama olanağına sahiptirler.

Ayrıca “Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik” çerçevesinde Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapabilmektedirler.

57 C-6 Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

İç kontrol; Üniversitemizin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini, varlık ve kaynakların korunmasını, muhasebe kayıtlarının doğru ve tam olarak tutulmasını, malî bilgi ve yönetim bilgisinin zamanında ve güvenilir olarak üretilmesini sağlamak üzere idare tarafından oluşturulan organizasyon, yöntem ve süreçle iç denetimi kapsayan malî ve diğer kontroller bütünüdür.

İç kontrol işlemleri 31/12/2005 tarih ve 26040 sayılı 3 nolu mükerrer Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar” çerçevesinde harcama birimleri ve başkanlığımız tarafından yürütülmeye çalışılmaktadır.

Türkiye’de kamu mali yönetimi ve kontrol sistemini yeniden düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve buna ilişkin ikincil mevzuat ile COSO Modelini esas alan bir İç Kontrol Sisteminin kurulması hedeflenmektedir.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun öngördüğü, Stratejik Planlama ve Performans Esaslı Bütçeleme çalışmaları kapsamında hazırlanan; hedefler, proje ve faaliyetler, performans programı, faaliyet raporları ve performans göstergeleri çalışmaları, ancak sağlıklı veriyle doğru performans değerlerine ulaşabilecektir. Bu amaçla, yapılan İç Kontrol Sistemi çalışmaları ile öncelikle temel süreçlerin gerçekte nasıl çalıştığı açıklanmakta, sürecin çıktılarını gösteren performansın sürekli ve düzenli olarak izlenmesi ve kontrol edilebilmesi için kontrol noktaları belirlenmekte, böylece riskli ve iyileştirilebilecek alanlar daha kolay değerlendirilebilmektedir.

Bozok Üniversitesi’nde yürütülen tüm faaliyetlerin doğru, hızlı, etkili, verimli ve tutumlu bir yapıda, sürekli daha kaliteliyi arama, iyileştirme ve geliştirme anlayışı ile yürütülerek, özellikle hizmet verilen kitleye hatasız hizmet sunulmasını sağlamak için süreçleri tanımlamak, iyileştirme yapılabilecek alanlarını kontrol altına almak, böylece karar alma süreçlerini hızlandırmak, sağlıklı bir İç Kontrol Sistemi oluşturarak, performans esaslı bütçeleme çalışmalarında doğru performans göstergeleri ile Üniversite performansının ölçülmesini sağlamak ve Üniversitenin diğer süreçlerine de yaygınlaştırılmak üzere İç Kontrol Sistemi konusunda diğer üniversitelere örnek olabilecek bir model oluşturmak da hedeflenmiştir.

Üniversitemizin malî yönetim ve kontrol sistemleri; harcama birimleri, muhasebe ve malî hizmetler ile ön malî kontrol ve iç denetimden oluşmaktadır. Ancak henüz Üniversitemize İç Denetçi atanmış değildir.

58

II. AMAÇ VE HEDEFLER

A. Bozok Üniversitesinin Amaçları

1. Eğitim birimlerinin güncel eğitim öğretim planlarına sahip olmaları,

2. Yüksek düzeyde sunum kabiliyetine sahip nitelikli öğretim elemanlarına sahip olmak, 3. Mezunlarımızın en az bir yabancı dili çok iyi kullanabilmesi,

4. Akademik ve idari personelden, öğrencilerden, mezunlardan ve paydaşlardan elde edeceği önerilerle üniversiteyi sürekli geliştirmek,

5. Uluslar arası nitelikte bir üniversite olmak,

6. Bilimsel yayınların sayı ve kalitesinde Türkiye'de önde gelen üniversitelerden birisi olmak, 7. Akademik - idari personelin ve öğrencilerin bulunmaktan memnun olduğu bir üniversite olmak,

8. Toplumda iyi bir imaja sahip olmak,

9. Yüksek fiziksel mekân ve donanım standartlarına sahip olmak,

10. Binalarının önemli bir kısmını hayırseverlerin yaptırdığı bir üniversite olmak,

11. Atık kâğıt geri dönüşüm sistemiyle ve ağaçlandırmadaki başarısıyla çevreye ciddi katkılar sağlayan bir üniversite olmaktır.

B. Bozok Üniversitesinin 2010-2014 Dönemi Stratejileri

Bu stratejik alanın temel amacı, akademik ve idari yapılanmanın Üniversitenin ihtiyaçları göz önüne alınarak nitelik ve nicelik açısından geliştirilmesidir. Bu temel amaca ulaşmaya yönelik hedef ve faaliyetler aşağıda sıralanmıştır.

Benzer Belgeler