• Sonuç bulunamadı

Yazdırma ile ilgili sorunlar

Not HP destekle bağlantı kurmadan önce, sorun giderme ipuçları için bu bölümü okuyun veya www.hp.com/support adresindeki çevrimiçi destek hizmetlerine gidin. HP destek hizmetlerinin adı ülkeye/bölgeye göre değişebilir.

İpucu Ana tepsiye veya özel ortam tepsisine nasıl kağıt yükleneceğini, kağıt sıkışmasının nasıl giderileceğini ve mürekkep kartuşlarının ve yazıcı

kafalarının nasıl takılacağını görmek için HP Çözüm Merkezi uygulamasından Nasıl Yapılır? animasyonlarını izleyin.

Yazdırma çok yavaş

Neden PDF veya yüksek çözünürlüklü grafik, fotoğraf içeren bir proje yazdırıyor olabilirsiniz. Büyük, grafik veya fotoğraf içeren karmaşık projeler metin

belgelerinden daha yavaş yazdırılır.

Çözüm Mümkünse projede daha düşük çözünürlükte grafik kullanmayı düşünün veya baskı işlemi sırasında biraz beklemeyi göze alın.

Fotoğraf kağıdı ana tepsiden yazıcıya düzgün beslenmiyor

Çözüm

● Ana tepside HP olmayan parlak veya kalın ortamı kullanıyorsanız ve yazıcı kağıdı beslemiyorsa veya bir defada birden çok yaprak besliyorsa, ana tepsideki yaprakların sayısını 20'ye indirmeyi deneyin veya bir defada bir yaprak yazdırmak için özel ortam tepsisini kullanın.

● Ana tepsiyi yazıcıdan çıkartın ve kağıt yığının tepside tam yatay şekilde durup durmadığını ve kağıt durdurucularının yukarısına çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Tepsiyi tekrar takarken, yerine düzgün şekilde oturana kadar yazıcının içine doğru ittiğinizden emin olun.

● Tepsiye çok fazla kağıt yüklenmiş olabilir. Kağıt destesinin, kağıt uzunluğu kılavuzunun üst noktasını aşıp aşmadığını kontrol edin. Aşıyorsa, kağıtlardan bir kısmını çıkarın ve yazdırma işlemini yeniden deneyin.

● Kağıt kılavuzları doğru şekilde ayarlanmamış olabilir. Kağıt genişliği ve kağıt uzunluğu kılavuzlarının kağıdı bükmeden kenarlarına dayandığından emin olun.

● İki veya daha fazla sayfa kağıt birbirine yapışmış olabilir. Kağıdı ana tepsiden çıkarın, yaprakları ayırmak için kağıt destesini kenarından havalandırp kağıdı yerleştirin ve yeniden yazdırmayı deneyin.

● Kağıt kırışmış veya bükülmüşse, başka kağıt kullanmayı deneyin.

● Kağıt çok ince veya çok kalın olabilir. En iyi sonuçları elde etmek için HP inkjet kağıdı kullanın. Daha fazla bilgi için bkz. Doğru kağıdı veya başka bir ortam seçin.

İpucu Kağıt yükleme hakkında daha fazla bilgi için Doğru kağıdı veya başka bir ortam seçin bölümüne bakın veya HP Çözüm Merkezi uygulamasından Nasıl Yapılır? animasyonlarını görüntüleyin.

Yazdırılan sayfalar çıkış tepsisinden düşüyor

Çözüm Yazdırırken, her zaman çıkış tepsisi uzantısını uzatın ve kağıt yakalayıcıyı yukarı kaldırın.

Çıktı dalgalı ya da kıvrılmış

Çözüm

● Yazıcı yazılımındaki ortam türü ayarının tepside yüklü ortam türüyle eşleşip eşleşmediğini kontrol edin.

● Mürekkep doygunluk düzeyini düşürmek için yazıcı yazılımını kullanın. Daha fazla bilgi için elektronik Yardım'a bakın.

Belge eğik şekilde yazdırılıyor ya da ortalanmıyor

Çözüm Kağıt doğru şekilde yüklenmemiş olabilir. Kağıdı tepsiye doğru yönde yeniden yerleştirin, kağıt genişliği ve kağıt uzunluğu kılavuzlarını kağıdın Bölüm 5

kenarlarına hafifçe dayayın. Kağıt yükleme hakkında daha fazla bilgi için Doğru kağıdı veya başka bir ortam seçin bölümüne bakın veya HP Çözüm Merkezi uygulamasından Nasıl Yapılır? animasyonlarını görüntüleyin.

Yazdırılan renkler iyi değil

Çözüm

● Bir kartuşun mürekkebi bitmiştir. Bu kartuşu değiştirin.

● Yazıcı kafalarındaki mürekkep püskürtme uçlarından bazıları tıkanmıştır.

Yazıcı kafalarını temizleyin. Bkz. Yazıcı kafalarını otomatik olarak temizleme.

● Yazıcının renk yönetimi ayarları doğru şekilde yapılmamış olabilir. Daha fazla bilgi için bkz. Renk yönetimi.

● Yazıcı yazılımındaki ortam türü ayarının tepside yüklü ortam türüyle eşleşip eşleşmediğini kontrol edin.

Yazdırma sırasında kağıt sıkışıyor veya yazıcıdan kağıt çıkmıyor

Çözüm

● Yazdırma sırasında kağıt sıkışmışsa, aşağıdakileri deneyin:

– Yazıcıyı kapatın ve ardından güç kaynağından fişini çekin. Arka kapağı çıkarın. Sıkışmış kağıtları yazıcıdan yavaşca çıkarın ve arka kapağı yerine yerleştirin. Üst kapağı açın ve kağıt yolunu tıkayan tüm kağıtları yazıcıdan çıkarın. Gerekirse, kağıdı çıkarmak için yazıcı kafası aksamını bir yana doğru hafifçe itin. Yazıcının fişini takın ve açın. Yeniden yazdırmayı deneyin.

– Etiket yazdırıyorduysanız, etiketin yazıcıdan geçerken etiket sayfasından ayrılmadığından emin olun.

– Kuru ortam kağıdın kıvrılmasına ve bu da kağıt sıkışmasına neden olabilir, bu nedenle pahalı özel ortamları ana tepsi yerine plastik bir torbada saklayın.

● Ana tepsiyi dışarıya çekmeyi ve gidebildiği kadar gittiğinden emin olarak yerine tam oturana kadar tekrar yazıcının içine doğru itmeyi deneyin.

● Yazıcıda bir sorun olabilir. Yönergeler için yazıcı ekranına bakın.

Yazıcıdan boş sayfa çıktı

Çözüm

● Yazıcı ekranındaki mürekkep düzeyi yüzdelerini kontrol edin. Boşalan mürekkep kartuşlarını değiştirin. Daha fazla bilgi için bkz. Mürekkep kartuşlarını değiştirme.

● Yazdırmaya başlamış ve daha sonra işlemi iptal etmiş olabilirsiniz. İşlemi yazdırmaya başlamadan iptal ettiyseniz, yazıcı yazdırma hazırlığı sırasında

kağıt yüklemiş olabilir. Sonraki yazdırmanızda, yazıcı yeni yazdırma işlemini başlatmadan önce boş kağıdı çıkarır.

Yazıcı yazdırmaya hazırlanırken kağıdı çıkarıyor

Çözüm Doğrudan güneş ışığı, otomatik kağıt algılayıcısının işlemini engelliyor olabilir. Yazıcıyı direkt güneş ışığına maruz bırakmayın.

Baskı kalitesi düşük

Çözüm

● Yazıcı için tasarlanmış fotoğraf kağıdı kullanın. En iyi sonuçları almak için HP Advanced Fotoğraf Kağıdı kullanın.

● Kağıdın yanlış yüzüne yazdırıyor olabilirsiniz. Kağıdın ana tepsiye yazdırılacak yüzü aşağı bakacak şekilde veya özel ortam tepsisine yazdırılacak yüzü yukarı bakacak şekilde yüklendiğinden emin olun.

● Dijital fotoğraf makinenizde düşük çözünürlükte bir ayar seçmiş olabilirsiniz.

Görüntünün baskı boyutunu küçültün ve yeniden yazdırmayı deneyin. Daha iyi sonuçlar almak için dijital fotoğraf makinenizi daha yüksek bir fotoğraf çözünürlüğüne ayarlayın.

● Yazıcı kafalarından birinde sorun olabilir. Şunları deneyin:

– Yazıcının kontrol panelini kullanarak bir otomatik temizleme yordamı çalıştırın. Daha fazla bilgi için bkz. Yazıcı kafalarını otomatik olarak temizleme.

– Kontrol panelini kullanarak yazıcıyı kalibre edin. Daha fazla bilgi için bkz.

Yazıcıyı hizalama ve kalibre etme.

– Yazıcı kafalarındaki püskürtme uçlarını temizleyin. Daha fazla bilgi için bkz. Yazıcı kafalarının püskürtme uçlarını elle temizleme.

● Büyük bir dosyadan yazdırıyorsanız (örneğin, büyük bir görüntüyü yüksek dpi ile) ve sisteminizde yeterli RAM yoksa ve/veya işlemcinizin hızı yeterli değilse, baskı kaliteniz düşük olabilir. Aşağıdaki sorun giderme yöntemlerini deneyin veya sistem işlemci hızınızı ve fiziksel bellek boyutunuzu (RAM) artırın. Lütfen bu sorunla ilgili daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret edin www.hp.com/support (arama anahtar kelimesi: PHOTOSMART PRO B9180).

Yavaş bilgisayarlar için baskı kalitesini en iyileştirmek üzere

– Yazdırma işlemini yaptırdığınız program haricindeki tüm uygulamaları kapatın. Arkaplanda çalışan işlemler olmadığından emin olun.

– Change your color management strategy to “Managed by Application,”

or disable color management. Daha fazla bilgi için bkz. Renk yönetimi.

– Yatay bir görüntüyü yazdırıyorsanız, dikey yöne döndürün ve yazdırmadan önce sürücüde dikey yönü seçin.

Yazdırılan sert ortamın kenarı boyunca bir çizik veya girinti oluşuyor

Çözüm Özel ortam tepsisine 28 cm genişliğinde ortam yüklediğinizde, ortamı tepsinin yüksek kenarıyla boşluk kalmayacak şekilde hizalamak yerine bu kenarın Bölüm 5

15 mm soluna yerleştirin. Ortamın arka kenarının (size en yakın kenar) tepsideki beyaz kesikli çizgiyle hizalandığından emin olun.

Benzer Belgeler