• Sonuç bulunamadı

Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

Belgede HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (sayfa 11-0)

C- İdareye İlişkin Bilgiler

6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

Enstitümüz öğretim elemanı atamaları 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddelerinde belirtilen hususlar ve Üniversitemiz Senato Kararlarında yer alan kriterler doğrultusunda;

Yardımcı Doçentliğe Atamalar 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesi uyarınca, Enstitümüzün isteği üzerine birimimizde açık bulunan yardımcı doçentlik kadrosu, isteklilerin başvurması için rektörlükçe ilan edilir.Enstitü Müdürü biri o birimin yöneticisi, biri de o üniversite dışında olmak üzere üç profesör veya doçent tespit ederek bunlardan adayların her biri hakkında yazılı mütalaa isterler. Enstitü Müdürü kendi yönetim kurullarının görüşünü de aldıktan sonra önerilerini rektöre sunar.Atama, rektör tarafından yapılır.

Doçentliğe Atamalar 2547 Sayılı Kanunun 25. maddesi uyarınca, Enstitümüzün isteği üzerine birimimizde açık bulunan doçentlik kadrosu, Rektörlükçe, isteklilerin başvurması için kadroların devamlı veya kısmî statüleri belirtilerek ilân edilir. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere rektör tarafından, varsa biri ilgili birim yöneticisi, en az biri de o üniversite dışında olmak üzere üç profesör tespit edilir. Bu profesörler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını rektöre bildirirler. Rektör, bu mütalaalara dayanak, üniversite yönetim kurulunun görüşünü de aldıktan sonra atamayı yapar.

Profesörlüğe Atamalar 2547 Sayılı Kanunun 26. maddesi uyarınca, Rektörler boşalan kadroları ve o kadro ile ilgili olarak adaylarda aranacak nitelikleri, kadronun devamlı veya kısmî statüde olduğunu da belirterek ilan ederler. Profesörlük kadrosuna başvuran adayların durumlarını ve bilimsel niteliklerini tespit etmek için üniversite yönetim kurulunca en az üçü başka üniversitelerden veya yüksek teknoloji enstitülerinden olmak üzere ilan edilen kadronun bilim alanıyla ilgili en az beş profesör seçilir. Bu profesörler her aday için ayrı ayrı olmak üzere birer rapor yazarlar ve kadroya atanacak birden fazla aday varsa tercihlerini bildirirler. Üniversite yönetim kurulunun bu raporları göz önünde tutarak alacağı karar üzerine rektör atamayı yapar.

Öğretim Görevliliğine Atamalar 2547 Sayılı Kanunun 31. maddesi uyarınca, Enstitü Yönetim Kurulunun görüşü alınarak, Enstitü Müdürünün önerisi ve rektörün onayı ile atanır.

Araştırma Görevliliği, Uzman, Çevirici, Eğitim ve Öğretim Planlamacı Atamaları 2547 Sayılı Kanunun 33. maddesi uyarınca, İlgili Anabilim başkanlarının önerisi, Enstitü Müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile atanır.

Satınalma işlemleri ile ilgili işlemlerde ise Enstitümüze bağlı Anabilim Dalları’nın Enstitümüze iletilen ihtiyaçları Harcama Yetkilisinin (Enstitü Müdürü) Harcama Talimatı ile başlamakta ve diğer işlemleri Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve ihale işlemleri Harcama Yetkilisinin onaylanması ile sonuçlandırılmaktadır.

Harcama ile ilgili işlemlerde ise ilgili birimlerce hazırlanan tahakkuk evrakları tahakkuk memuru (Enstitü Sekreteri) tarafından incelenip onaylandıktan sonra Harcama Yetkilisinin (Enstitü Müdürü) onayı ile ödeme işlemleri Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir.

Yukarıda bahsedilen atama, ihale ve harcama ile ilgili süreçler mevcut yasa ve mevzuat kurallarına uygun bir şekilde ve hiyerarşik bir yapıda her birimin bilgisi ve ilgili kurulların uygun görüşleri dahilinde gerçekleşmektedir.

II- AMAÇ ve HEDEFLER

_______________________________________________________________________

A. Birim Amaç ve Hedefleri

Stratejik Amaçlar Stratejik Hedefler

Stratejik Hedef-1 Eğitim programını güncelleştirmek.

Bu kapsamda iki konuyu ele almak mümkündür.

Bunlardan birincisi mevcut eğitim programlarının güncelleştirilmesi, diğeri ise yeni eğitim programlarının geliştirilmesidir. Mevcut programların güncelleştirilmesinde de yine derslerin güncellenmesi ve programın uygulama olarak güncellenmesi söz konusudur. Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün de raporunda belirttiği gibi programlardaki zorunlu ders yükü yüksektir. Bu da öğrencilerin kendi istek ve yetenekleri doğrultusunda program yapma imkanını kısıtlamaktadır. Programların bu açıdan gözden geçirilmeleri ve düzenlemelerin yapılması gereklidir. Bu hedefe ulaşılmasında Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile işbirliği içinde olunacaktır.

Stratejik Hedef-2 Disiplinler arası işbirliği ile gerçekleştirilmesi gerekli eğitim konularının tezsiz yüksek lisans formasyonları ile programlananların belgelendirilmesi yeni tezsiz yüksek lisans programlarının açılması.

Stratejik Hedef-3 Değişen morbidite ve gelişen yeni tanı yöntemleri yeni bilgilerin üretilmesini ve yayılmasını gerekli kılmaktadır. Bu ihtiyacı sadece yandal eğitim programları ile karşılamak mümkün olmamaktadır. Bu ihtiyacın giderilmesi için bilim insanı yetiştirmeye yönelik yeni programların açılması hedeflenmektedir.

Stratejik Amaç-1

Doktora ve yüksek lisans eğitimi için ilgi ve tercih odağı haline gelmek.

Enstitünün yüksek lisans ve doktora programlarında öğretim üyesi sayısı yeterlidir. Bununla birlikte programların açılması ve açılan programlara yapılan başvuru sayıları yetersizdir. Bu durum programların verimini düşürmektedir. Bu nedenle Çocuk Sağlığı Enstitüsü programların tercih edilirliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Stratejik Hedef-4 Eğitim programlarının hedef kitleye düzenli tanıtımını yapmak.Enstitü programlarının çoğunda tıp doktoru veya uzman hekimlik şartı aranmaktadır. Öte yandan hekimler daha çok ihtisas veya üst ihtisas yapmaya koşullanmışlardır. Lisans üstü eğitimin Temel Bilim mezunlarına eğitim verdiği bilgisi yaygındır. Bu nedenle Çocuk Sağlığı Enstitüsünün eğitim programının düzenli olarak tanıtılması hedeflenmektedir.

Stratejik Hedef-1 Enstitü merkezli araştırma/projelerin sayısının artırılması. Enstitünün diğer bir ürünü olan araştırma sayısının artırılabilmesi için, Anabilim Dalı ve Bilim Dallarınca programlanan araştırmaların Enstitü merkezli olması hedeflenmektedir.

Stratejik Hedef-2 Araştırma amaçlı laboratuarların oluşturulması ve/veya mevcut laboratuarların bu yönde geliştirilmesi.

Enstitünün güçlendirilmesi veya Enstitü merkezli araştırma sayısının artırılması, araştırma imkanlarının artırılması ile desteklenmelidir. Bu nedenle Enstitü bünyesinde çok amaçlı ve multidisipliner kullanıma açık araştırma laboratuarlarının oluşturulması veya mevcut laboratuarların alt yapı ve uygulama yönünden geliştirilerek bu yönde hizmet vermesi hedeflenmektedir.

Stratejik Amaç-2Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile işbirliğini Enstitüyü teknolojisi, altyapısı ve kadrosu ile üst düzey araştırma yapabilen bilim merkezi haline getirmek yönünde güçlendirmek.

Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesinin temelini oluşturmakla birlikte, günümüzde mekanı, hizmet konuları, öğretim üyeleri ve teknik imkanları açısından Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile iç içe geçmiştir. Enstitünün tüm ürünlerinde (eğitim, araştırma, hizmet) istenilen yere gelinmesi için işbirliği gereklidir. Bu işbirliğinin daha çok Anabilim Dalının lehine geliştiği gözlenmektedir.

Bu nedenle bu işbirliğinin Enstitüyü de geliştirecek şekilde oluşması amaçlanmaktadır.

Startejik Hedef-3 Multidisipliner araştırma/projelerin özendirilmesi.

Günümüzde bilimdeki gelişmeler, yeniliklerin ortaya konması ve hizmetin daha etkin olması için multidispliner çalışmaları gerektirmektedir. Bu nedenle Enstitü multidisipliner çalışmaların özendirilmesini hedeflemektedir.

Stratejik Amaç-3 Üretim ve uygulamaya yönelik bilimsel araştırmaları yürütmek.

Araştırma sayısını artırırken bir yandan da araştırma kalitesinin de geliştirilmesi gerekir. Yapılan

araştırmanın niteliğinin önemli bir göstergesi, sonuçların üretim veya uygulamaya yönelik olabilmesidir.

Stratejik Hedef-1 Atıf sayısını artırmak.

Araştırmaların ne kadar kullanıldığının izlenebilecek bir ölçütü atıf sayısıdır. Bu nedenle Enstitü merkezli araştırmaların atıf sayısının artırılması hedeflenmektedir.

Stratejik Amaç 4- Toplumun sağlık bilincini ve sağlığını geliştirmede, sağlık politikalarının oluşturulmasında etkin olmak.

Çocuk Sağlığı Enstitüsü lisans üstü eğitim ve öğretim programları ve araştırmalar ile çocuk sağlığına yaptığı katkıların yanı sıra topluma direk olarak da hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Bu hizmet alanı da temel olarak sağlığın korunması ve geliştirilmesi olacaktır. Karar vericiler ve politika yapıcılarla da çalışmak gerekmektedir.

Stratejik Hedef-1 Çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesi için projeler üretmek.

Çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesini hedefleyen toplumda uygulanabilir, verimli ve etkili projelerin multidisipliner anlayış ile Enstitünün önderliğinde geliştirilmesi gereklidir. Projeye katılacak disiplinler Çocuk Sağlığı enstitüsünün hatta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalının dışından da olabilmelidir.

Stratejik Hedef-2 Sağlık Bakanlığı, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yaparak bu projelerin uygulamaya geçirilmesini sağlamak.

Enstitü kuruluşundan bugüne kadar toplumsal projelerin uygulanması için kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmıştır. Bu tür topluma yönelik uygulamalar son yıllarda azalmıştır. Bu nedenle toplumsal projelerin geliştirilmesinin yanı sıra bunun uygulanabilmesi için de gerekli işbirliğinin yapılması hedeflenmektedir

Stratejik Hedef-3 Sağlık Bakanlığı, diğer resmi kurum ve kuruluşların toplum sağlığına katkı sağlayacak etkinliklerinde yer alan öğretim üyelerinin sayısını artırmak.

Sağlık Bakanlığı ve diğer resmi kurum ve kuruluşların topluma katkı sağlayacak pek çok etkinliklerinde Enstitü veya Anabilim Dalı öğretim üyeleri yer almaktadır. Bununla birlikte katılan öğretim üyesi sayısı kısıtlıdır. Bu sayının artırılması hedeflenmektedir.

Stratejik Hedef-4 Resmi Kurumlarda danışmanlık yapacak kişilerin üniversitemizce belirlenmesini sağlamak.

Resmi kurumlara danışmanlık yapacak öğretim üyeleri, genellikle kurum tarafından belirlenmektedir. Üniversite bu konuda bilgilendirilmekte ve öğretim üyesi

görevlendirilmektedir. Üniversitenin görevlendirilecek öğretim üyesinin seçilmesinde

belirleyici olması hedeflenmektedir.

Stratejik Hedef-5 Toplum sağlığı eğitimine yönelik etkinliklerde yer alan öğretim üyesi sayısını artırmak.

Enstitü öğretim üyeleri basın yayın kuruluşları veya toplantılar ile direk topluma yönelik sağlık eğitimi de yapmaktadır. Bu tür eğitimler doğru bilginin direk topluma iletilebilmesi açısından önemlidir. Bu tür eğitim etkinliklerine katılan öğretim üyesi sayısın da artırılması hedeflenmektedir.

B. Temel Politikalar ve Öncelikler

Stratejik amaçlarımızın başında yer alan doktora ve yüksek lisans eğitiminin ilgi ve tercih haline getirilmesi konusuyla ilgili olarak eğitim programlarımızın yeniden gözden geçirilmesi ve güncellenmesi faaliyetlerimizle ilgili çalışmalar başarıyla tamamlanmış program yönergeleri gözden geçirilerek yenilenmiştir.

Enstitümüzde özellikle doktora ve tezsiz yüksek lisans programlarının geliştirilmesi ile akademik yükseltilmede bilimsel doktoranın, yetkilendirilme amaçlı eğitim veren yan dal uzmanlık belgesinden daha ön sırada değerlendirileceğine inandığımız doktora ve tezsiz yüksek lisans programları çalışmaları hız kazanmış Aile Sağlığı Anabilim Dalı bünyesinde Pediatrik Otoinflamatuar Hastalıklar tezsiz yüksek lisans programı açılmış ve 2007 Bahar Eğitim Döneminde programa 2 adet öğrenci (biri özel öğrenci) kabul edilerek eğitim ve öğretime başlanmıştır. Yine bu konu ile ilgili olarak diğer birimlerimizde de tezsiz yüksek lisans ve doktora programları açılması için alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

2006 yılı faaliyetlerin başında Enstitülerin var oluş amacı olan lisans üstü eğitim-öğretim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam etmiş. Doktora eğitimlerini başarı ile tamamlamış olan öğrencilerimize 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılının açılış törenlerinde diplomaları törenle verilmiştir.

2006 yılında Genetik Doktora programı öğrencisi doktora değerlendirme sınavını başarıyla tamamlamış ve doktora tezi çalışmalarına başlamıştır. Yine Aynı programa bir doktora öğrencisi alınmıştır.

2006 yılında Enstitümüze bir Doçent bir Öğretim Görevlisi ve bir Araştırma Görevlisi kadroları tahsis edilerek atamaları gerçekleştirilmiştir.

III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

_______________________________________________________________________

A- Mali Bilgiler

1- Bütçe Uygulama Sonuçları

Enstitümüzün 2006 Mali Yılı Bütçesi, 2006 Yılı Bütçe Uygulama Tebliğlerinde yer alan esas ve usullere ve Başbakanlıkça yayınlanan tasarruf genelgeleri göz önüne alınarak Enstitümüzün amaç ve hedefleri doğrultusunda öncelikli istek ve ihtiyaçlarına göre etkin ve verimli bir biçimde kullanılmıştır.

Enstitümüze 2006 Mali Yılı’nda;

Personel Giderleri için 344.000.-YTL ödenek tahsis edilmiş bunun 294.000.-YTL ‘si Temel Maaş Zam ve Tazminatlar için, 50.000.-YTL’si Emekli Sandığı giderleri için ayrılmıştır.

Personel Giderleri ödeneğinin 295.668,02 YTL si kullanılmış, 48.331,98 YTL’si kalmıştır.

Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları için 36.000.-YTL ödenek tahsis edilmiş bunun 6.000.-YTL’si Makine ve Teçhizat Bakım ve Onarım Giderlerine aktarılmış, kalan 30.000.-YTL’nin 1.823,24 YTL’si Kırtasiye Alımları için, 141,60 YTL’si Baskı ve Cilt Giderleri için, 23,41 YTL’si Giyecek alımları için, 27.928,94 YTL’si Laboratuvar Malzemesi ile Kimyevi ve Temrinlik Malzeme alımları için kullanılmış toplam bu ödenek kaleminden 25.917,19 YTL harcama yapılmıştır.

Makine ve Teçhizat Bakım ve Onarım giderlerine aktarılan 6.000.-YTL’nin 5.723.-YTL’si kullanılmıştır.

Yolluklar için 15.000.-YTL ödenek tahsis edilmiş, bunun 9.000.-YTL’si öğrenci mübadele giderleri için tahsis edilmiştir. 8.765,85 YTL Yurt içi ve Yurt dışı yolluk giderleri için kullanılmış, öğrenci mübadele giderleri için herhangi bir ödeme yapılmamıştır.

Hizmet alımları için 1.000.-YTL ödenek tahsis edilmiş, bunun tamamı telefon abonelik ve kullanmak hizmetleri için tahsis edilmiş ancak bu harcama kaleminden de herhangi bir harcama yapılmamıştır.

Tedavi cenaze giderleri için 17.000.-YTL ödenek tahsis edilmiş, bunun 11.000.-YTL’si Kamu Personeli Tedavi ve Sağlık Malz. Giderleri için, 6.000.-YTL’si Kamu personeli ilaç giderleri için ayrılmıştır. 10.094,41.-YTL’si harcanmış 6.905,59.-YTL ‘si kalmıştır.

HAZİNE YARDIMI Bütçe Ödeneği Gelir/Bütçe Gerçekleşme

Durumu Gider/Harcama Sonuç

(Kalan/Bloke) Açıklama

Personel (Maaşlar, Ek dersler) 294.000,00 264.000,00 %89 260.508,54 3.491,46

Sos. Güv. Kur. D. Prim. Gid. (Emekli San. Primi)

50.000,00 40.000,00 %80 37.443,27 2.556,75

Mal ve Hizmet Alımları

69.000,00 68.980,00 %99,9 53.607,16 15.372,84 Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme ödeneğinden 32,81-YTL Öğrenci mübadele giderlerinden 6.234,15 YTL telefon abonelik kullanım ücretinden

980.00 YTL tedavi ve cenaze giderlerinden 6.905,59 YTL

bakım onarım giderlerinden 277,00 YTL ödenek kalmıştır.

Cari Transferler (Memur Yemeği ve Emekli San. Ödeneği

Sermaye (İnşaat, Bil Arş., Makine Teç., Onarım

2006 Mali yılı için ödeneği yoktur.

TOPLAM 413.000,00 372.980,00 %89,64 351.558,97 21.421,05

Ek Ödenek- Yatırım

2- Temel Mali Tablolara İlişkin Açıklamalar

Bütçe uygulama sonuçları tablosuna bakıldığında Enstitümüzün 2006 Mali Yılı Bütçesi, 2006 Yılı Bütçe Uygulama Tebliğlerinde yer alan esas ve usullere ve Başbakanlıkça yayınlanan tasarruf genelgeleri göz önüne alınarak Enstitümüzün amaç ve hedefleri doğrultusunda öncelikli istek ve ihtiyaçlarına göre etkin ve verimli bir biçimde kullanılmıştır.

B- Performans Bilgileri 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri

a) Faaliyet Bilgileri

Stratejik amaçlarımızın başında yer alan doktora ve yüksek lisans eğitiminin ilgi ve tercih haline getirilmesi konusuyla ilgili olarak eğitim programlarımızın yeniden gözden geçirilmesi ve güncellenmesi faaliyetlerimizle ilgili çalışmalar başarıyla tamamlanmış program yönergeleri gözden geçirilerek yenilenmiştir.

Enstitümüzde özellikle doktora ve tezsiz yüksek lisans programlarının geliştirilmesi ile akademik yükseltilmede bilimsel doktoranın, yetkilendirilme amaçlı eğitim veren yan dal uzmanlık belgesinden daha ön sırada değerlendirileceğine inandığımız doktora ve tezsiz yüksek lisans programları çalışmaları hız kazanmış Aile Sağlığı Anabilim Dalı bünyesinde Pediatrik Otoinflamatuar Hastalıklar tezsiz yüksek lisans programı açılmış. Yine bu konu ile ilgili olarak diğer birimlerimizde de tezsiz yüksek lisans ve doktora programları açılması için alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

2006 Yılı içerisinde Enstitümüzün Anabilim Dalları ve Bilim Dalları tarafından toplam 8 sempozyum ve Kongre, 1 Konferans, 1 Seminer düzenlenmiş, Ulusal ve Uluslararası başka kurumlar tarafından düzenlenen sempozyum ve kongreye 24, konferansa 23, panele 3 adet katılım olmuş, 36 adet uluslar arası makale, 16 Ulusal Makale, 30 Uluslar arası bildiri, 9 ulusal bildiri, 8 kitap basımı gerçekleşmiştir.

Enstitümüz Anabilim ve Bilim Dallarınca halen 1 DPT, 4 TÜBİTAK, 2 B.A.P, 12 adet diğer kaynaklı 21 proje yürütülmekte olup, 11 tanesi geçen yıllardan devir 10 tanesi yıl içinde eklenmiştir. 8 adet proje ise yıl içerisinde tamamlanmıştır. Enstitümüzce yürütülen projelerin toplam ödeneği, 1.570.149-YTL’dir. Araştırma projelerinin kaynak yapılarına bakılacak olursa ulusal ve uluslar arası diğer kurumlardan karşılanan multidisipliner araştırma projeleri büyük çoğunluk göstermektedir.

Üniversite Öğretim Üyeleri veya İdari Kesim Tarafından Düzenlenen Ulusal ve Uluslar Arası Bilimsel Toplantı Sayısı

Sempozyum ve

Kongre Konferans Panel Seminer Açık Oturum Teknik Gezi Söyleşi Tiyatro, Konser, Sergi,

Turnuva Toplam Fakülte

Yüksekokul

Enstitü 8 1 -- 1 -- -- -- -- 10

Meslek Yüksekokulu İdari Birimler Toplam

Üniversite ve Diğer Kuruluşlar Tarafından Düzenlenen Ulusal ve Uluslar Arası Bilimsel Toplantılara Katılan Sayısı (Öğretim Elemanı/İdari Personel)

Sempozyum ve

Kongre Konferans Panel Seminer Açık Oturum Teknik Gezi Söyleşi Tiyatro, Konser, Sergi,

Turnuva

Toplam

Fakülte Yüksekokul

Enstitü 24 23 3 --- --- ---- --- --- 50 Meslek Yüksekokulu

İdari Birimler Toplam

İndekslere Giren Hakemli Dergilerde Yapılan Yayınlar Öğretim Üyesi ve Diğer Öğretim Elemanları Başına Düşen Yayın Sayıları

Uluslar arası Makale Ulusal Makale Uluslar arası Bildiri Ulusal Bildiri Kitap Toplam Fakülte

Yüksekokul

Enstitü 36/24 16/24 30/24 9/24 8/24 99/24=4.12 Meslek Yüksekokulu

İdari Birimler Toplam

Üniversiteler Arası İkili Anlaşmalar

Üniversitenin Adı Ülkesi Fakülteler

Yüksekokullar

Enstitüler ---

---Meslek Yüksekokulları Diğer

Toplam

b) Proje Bilgileri

(Birimin faaliyet döneminde, stratejik amaçlarını gerçekleştirmek için yürüttüğü projelerle ilgili bilgiler yer alır. Bu kapsamda projelerin tanımı, hangi amaçla yürütüldüğü ve yıl içerisinde yapılanlar ve gelecek dönemlerde yapılması düşünülenlere ilişikin bilgilere yer verilir. )

Bilimsel Araştırma Proje Sayısı

2006

PROJELER Önceki Yıldan

Devreden Proje

Yıl İçinde Eklenen

Proje Toplam Yıl İçinde

Tamamlanan Proje

Toplam Ödenek YTL

DPT 1 --- 1 --- 800.000

TÜBİTAK 2 2 4 1 91.498

A.B. 1 1 2 2 60.400

DİĞER 6 6 12 5 395.476

DÖSE PAYINDAN 1 1 2 -- 222.775

TOPLAM 11 10 21 8 1.570.149

2- Performans Sonuçları Tablosu

(Birim, performans programında yer alan performans tablosuna gerçekleşme bilgilerini de ekleyerek yer verecektir. Bu yıl için aşağıdaki tablonun doldurulması yeterli olacaktır.)

Girdi

No Gösterge

Açıklama Değerler

Ölçme Yöntemi Sonuç Birim

1

Önlisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliği

Orta öğretim başarı puanlarının ortalaması

Orta öğretim başarı puanlarının ortalaması 2 Lisans programlarına kabul

edilen öğrencilerin niteliği

Toplam giren öğrenci sayısı

b) (İlk % 10'luk ÖSS puan diliminden giren öğrenci sayısı / toplam giren öğrenci sayısı) x 100

Yüzde

LES puanlarının yüz üzerinden

ortalaması ---

3

Yüksek lisans

programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliği

Lisans mezuniyet notlarının yüz üzerinden ortalaması ---

[(LES puanlarının yüz üzerinden ortalaması)+ (Lisans mezuniyet notlarının yüz üzerinden ortalaması)] / 2

Yüzde

LES puanlarının yüz üzerinden

ortalaması 56.05

Lisans mezuniyet notlarının yüz

üzerinden ortalaması 73.10 4

Doktora programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliği

Yüksek lisans mezuniyet notlarının yüz üzerinden ortalaması

[(LES puanlarının yüz üzerinden ortalaması) + (Lisans mezuniyet notlarının yüz üzerinden ortalaması) + (Yüksek lisans mezuniyet notlarının yüz üzerinden ortalaması)] / 3

64.57 Yüzde

b) Öğrenci katkı payları geliri / öğrenci

sayısı

Özel gelirler

Öğrenci sayısı

c) Özel gelirler / öğrenci sayısı

Döner sermaye gelirlerinin

yükseköğretim kurumu payı

Öğrenci sayısı

d) Döner sermaye gelirlerinin yükseköğretim kurumu payı / öğrenci sayısı

Girdi

No Gösterge

Açıklama Değerler

Ölçme Yöntemi Sonuç Birim

Döner sermaye gelirleri 6 Öğretim üyesi başına

düşen döner sermaye geliri

Öğretim üyesi sayısı

Döner sermaye gelirleri / öğretim üyesi

sayısı YTL

Kadrolu idari personel sayısı 2 7

Kadrolu idari personelin kadrolu akademik personele oranı

Kadrolu akademik personel sayısı 10

(Kadrolu idari personel sayısı / Kadrolu akademik personel sayısı) x 100

2/10x100=

Kadrolu ders veren öğretim elemanı (Öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman) başına düşen

öğrenci sayısı Kadrolu ders veren öğretim elemanı

sayısı 8

Öğrenci sayısı / Kadrolu ders veren öğretim elemanı sayısı 5/8

Mutlak sayı 0,62

Ön lisans programlarına kazanan öğrenci sayısı

9 Önlisans programlarına kabul edilme oranı

Önlisans programlarına başvuran (tercih eden) öğrenci sayısı

(Ön lisans programlarına kazanan öğrenci sayısı / Önlisans programlarına başvuran (tercih eden) öğrenci sayısı)x100

Yüzde

Lisans programlarına kazanan öğrenci sayısı

10 Lisans programlarına kabul edilme oranı

Lisans programlarına başvuran (tercih eden) öğrenci sayısı

(Lisans programlarına kazanan öğrenci sayısı / Lisans programlarına başvuran (tercih eden) öğrenci sayısı)x100

Yüzde

Yüksek lisans programlarına kabul edilen öğrenci sayısı yok 11

Yüksek lisans programlarına kabul edilme oranı

Yüksek lisans programlarına

başvuran öğrenci sayısı yok

(Yüksek lisans programlarına kabul edilen öğrenci sayısı / Yüksek lisans programlarına başvuran öğrenci sayısı)x100

Yüzde

Doktora programlarına kabul edilen

öğrenci sayısı 1

12 Doktora programlarına kabul edilme oranı

Doktora programlarına başvuran

öğrenci sayısı 1

(Doktora programlarına kabul edilen öğrenci sayısı / Doktora programlarına başvuran öğrenci sayısı)x100

1/1x100=

100

Yüzde

%100

Yan dal ve çift ana dal programların

sayısı yok

13 Yan dal ve çift ana dal program oranı

Toplam lisans programı sayısı

(Yan dal ve çift ana dal programların sayısı / toplam lisans programı sayısı) x 100

Yüzde

Yan dal ve çift ana dal

programlarına katılan öğrenci sayısı yok 14

Yan dal ve çift ana dal programlarına katılan öğrenci oranı

Toplam lisans öğrenci sayısı

(Yan dal ve çift ana dal programlarına katılan öğrenci sayısı / toplam lisans öğrenci sayısı) x 100

Yüzde

Girdi

No Gösterge

Açıklama Değerler

Ölçme Yöntemi Sonuç Birim

Disiplerarası lisansüstü program

sayısı yok

15 Disiplinlerarası lisansüstü program oranı

Toplam lisansüstü program sayısı

(Disiplerarası lisansüstü program sayısı/ toplam lisansüstü program sayısı) x 100

Yüzde

Birinci yılda ilişiği kesilen önlisans öğrencilerinin sayısı

Toplam önlisans öğrencilerinin

sayısı

a) (Birinci yılda ilişiği kesilen önlisans öğrencilerinin sayısı / Toplam önlisans öğrencilerinin sayısı) x 100

Birinci yılda ilişiği kesilen lisans

Birinci yılda ilişiği kesilen lisans

Belgede HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (sayfa 11-0)

Benzer Belgeler