• Sonuç bulunamadı

Yönerge; Lütfen aşağıdaki dört yargıyı okuyunuz. Bu dört yargıdan bir tanesi düşünmede hata içermektedir. Diğer üç tanesinde bu hata bulunmamaktadır. Cevap anahtarınıza, düşünmede hata içeren seçeneği işaretleyiniz. Lütfen soru kitapçığı üzerine işaret koymayınız.

Örnek;

a) Bazı yönlerden her birey diğer bireylerden farklıdır. Fakat herkes hayatta olması bakımından diğer kişilere benzer.

b) * Bir sınıfta iki öğrenci güneyden, üç tanesi kuzeyden ve geri kalanları ise orta ve kuzey doğu şehirlerinden gelmişti. Öğretmen her iki güneyli öğrencinin çok iyi kitap özetleri hazırlarken tüm kuzeyli öğrencilerin ise zayıf kitap özetleri hazırladıklarını fark etti. Dolayısı ile öğretmen güneyli öğrencilerin kuzeyli öğrencilere göre daha zeki oldukları çıkarımını yaptı. c) Genç bir adam bir kızın babasına kızıyla evlenip evlenemeyeceğini sordu. Baba sonradan adamın aile geçmişini ve oldukça yüksek olan gelirini araştırdı ve ‘Hayır’ dedi.

d) Yüksek okul öğrencilerinin %20’si okulu bitirmeden okuldan ayrılır. Okuldan ayrılan bu öğrencilerin çoğu okula o kadar kötü hazırlanmış ki, yüksek okula hiç girmemiş olmaları gerekirdi.

1.

a) Bir avukat iki adamı suç mahallinden beş mil uzaklıktaki ormana kadar takip eden bir polis köpeğinden bahsetti. Bu köpeğin adamların suç işleyip işlememiş olduklarını tespit edebildiğini söyledi.

b) Glenda “Sak üstünde damdağan kaz beline vurmayı” deyince utancından kıpkırmızı oldu.

c) Sokrat “Kişiler kendilerini tanımayı öğrenmelidir.” öğüdünde bulundu. Onun bu öğüdü yüzlerce yıl önce olduğu kadar günümüzde de geçerli görünüyor.

d) Hem Tıp Birliği hem de Amerikan Diş Derneği içme suyunda çeşitli kimyasalların kullanımına destek verdi. Bu desteği verdiler çünkü bu kimyasalların diş çürümesini engellemeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır. 2.

a. Küçük iş sahipleri haftada atmış saat çalışınca yaşamdan tat alamayacak kadar yorgun olacaklarını fark ederler ama haftada sadece yirmi saat çalışınca da yaşam için gerekli olan parayı kazanamazlar.

b. Kuşlar uçabilir ama kedi ve köpekler uçamazlar. Bu kuşların kedi ve köpekler tarafından yakalanmalarını zorlaştırır.

c. Eğer bir problemin iki çözümü varsa o zaman bu yanıtlardan biri doğru diğeri de yanlış olmalıdır.

d. İnsanlara iyi akıl yürüttüklerini söylerseniz sizi çoğunlukla severler ama onları bir konuda akıl yürütmeye sevk ederseniz o zaman sizi sevmeyebilirler.

3.

a. Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşadığına göre, evli bir kadının dul kalma ihtimali, evli bir erkeğin dul kalma ihtimalinden daha yüksektir. b. Kadınlar ne yedikleriyle erkeklere göre daha fazla ilgilidir ve bu onların

erkeklere oranla daha uzun yaşamalarının sebebidir.

c. Bir kitabı ders için okurken çok dikkatli okumak zorundasın.

d. Bir kitaba göz atarken kitabın sadece aradığın fikir ve gerçekleri içermesi ihtimali yüksek bölümlerine bakarsın. Bu yüzden göz atma daha hızlıdır ancak dikkatli okumadan daha iyi değildir.

4.

a. Seksen yaşında bir kadın gerçekte sadece bir kere doğum günü olduğunu söyledi.

b. Restorandaki tabelada “Kaliteli yemek vakit alır. Hızlı servis parolamızdır” diye yazılıydı.

c. İyi sebze yetiştirmek çok gübre ister ama bazı sebzeler için çok fazla olan diğerleri için çok azdır.

d. Okuduğun her şeye inanmamalısın, yazar gerçeği bildiği şekliyle anlatıyor olsa bile.

5.

a. Birkaç yıl önce bir doktor ‘Kalbiniz bir molayı hak ediyor’ başlıklı bir kitap yazmıştı. Kitabında sigaranın kalbe aşktan daha ağır geldiğini söylemişti.

b. Bazıları her zaman olanı bozmaya ve sevdiğimiz yaşam biçimini değiştirmeye uğraşır. Bu tür bir kişinin kamu görevinde yeri yoktur.

c. Bir reklam indirimdeki montların yüksek kalitede olduğunu ve fabrikasından ucuza alınabileceğini söylüyordu.

d. Fakir insanlara yardımcı olmak için doktorun zengin arkadaşları ve meslektaşlarınca hastane için büyük miktarda para toplanmıştı.

6.

a. Dört çizgi nasıl her zaman bir kare oluşturmazsa üç tane 5 de her zaman ‘555’ rakamını temsil etmez.

b. Jim’in takımı ülkedeki en iyi takımdı, dolayısı ile Jim’in takımının ülkedeki en iyi oyunculara sahip olduğunu biliyoruz.

c. Her şehirde köhne evlerde yaşayan insanlar vardır. Birçok durumda bu tür insanlar, daha iyi bir ev tutmak veya satın almak için gerekli parayı kazanamazlar.

d. Ben ve Dick elmaları topladığımızda Tom “ İyi olanları sepetin üst kısmına ve üzeri lekeli olanları da sepetin altına yerleştirdik” dedi.

7.

a. Kadınlar daha zayıftır ve haftada kırk saatten fazla çalışmamaları konusunda yasayla korunmalıdırlar.

b. Boston’da yaşayan birçok insanın en sevdiği yemek fasulyedir. Aynı zamanda Boston’un fasulye yemeği birçok New York’lunun da en sevdiği yemektir.

c. Jimmy Carter Georgia’nın Plains şehrindendir. Ailesi, diğer insanlardan daha nitelikli olmasına rağmen sıradan insanlar gibi davranır.

d. Çocuklardan bir tanesi bizden yardım istedi fakat ona bizim de kafamızın karıştığını söyledik.

8.

a. Dersin ilk gününde öğretmen “Sadece erkek öğrencileri ön tarafta, görebileceğim bir yerde, istiyorum. Çalışmak için burdayız, lakırdı için değil” dedi.

b. Sözlük ‘Cadaloz’ kelimesini arsız ve kavgacı kadın olarak tanımlıyor. c. Yasanın 9. Maddesi kadın ve erkeklerin aynı beden eğitimi sınıflarında

olmaları gerektiğini belirtir.

d. Kadının eğitim dışında özgürlüğüne dair en etkili faktör, iş dünyasına girmiş olmasıdır.

9.

a. Papaz, Tanrı’nın insanları kendi suretinden yarattığını ve evrim fikrinin yanlış bir inanış olduğunu söyledi.

b. Bazı reklamcılar bir ürünü satabilmek için mümkün olan her türlü yolun mübah olduğuna inanıyor görünüyorlar.

c. Ünlü şarkıcı Bob Brown Happy marka sigarayı destekliyor. O halde bu sigaralar ses için iyi olmalı çünkü Bob Brown’un muhteşem bir sesi var ve günde iki paket sigara içiyor.

d. Bebekler yürümeden önce emeklerler, o halde sen de yürümeden önce emekledin.

10.

a. Eğer bir problemin üç çözümü varsa bunların ikisi her zaman yanlış ve bir tanesi her zaman doğru olmalı.

b. Amy bir araştırmacıdır. Aynı zamanda bir atlettir. Amy birçok atletin iyi öğrenciler olduğunu buna futbolcuların da dahil olduğunu söyledi.

c. Bir ülkede Yargıtay’ın görüşleri ülkenin hukuk normlarını belirledikçe ülkenin hukuk normları değişir.

d. Bir montu ya giyersin ya taşırsın ama aynı montu aynı zamanda hem giyip hem taşıyamazsın.

11.

a. Milyonlarca hayvan doğar, büyür ve yavrularını denize bırakır. Ancak, milyonlarcası ölür ve hiç bir zaman yetişkinliğe erişemez.

b. On milyon yaratık içinde sadece bir tanesi vahşi ölümden kaçabilir. Kalan 9.999.999 yaşamak için onları yiyen diğer hayvanlar tarafından yenirler.

c. Gübre iyi portakalın yetişmesi için gereklidir, bu yüzden eğer iyi gelişmemiş bir portakal görürseniz, çiftçinin onu gübrelemediğini bilirsiniz.

d. Mars küçük bir gezegendir, dünyanın onda birinden biraz büyüktür fakat diğer gezegenlerden daha büyük görünür.

12.

a. Eğitim ücretsiz olmalıdır ama aileler gerekli kağıt ve kalem masrafını ödemelidir.

b. On yaşında bir erkek çocuk, dokuz yaşında bir kızı doğum günü partisine davet etti.

c. Genç köpekler yeni numaralar öğrenebilir ve yaşlı köpekler de yeni numaralar öğrenebilir.

d. Bazı balıklar yüzebilir ve uçabilir fakat bazı balıklar uçamaz. 13.

a. Bir reklam, ürünün tarif edildiği şekilde kullanıldığında Amerikan Tıp Birliği tarafından onaylandığını ifade etti. Ancak A. T. B. nasıl kullanılacağını yazmamış.

b. Neden Kamp Çorbası yemeli? Çünkü çalışan insanlar 100 yılı aşkın bir süredir bu çorbayı pişiriyorlar ve bu size bir şeyler anlatıyor olmalı. c. Çoğu kadının elleri bulaşık yıkamaktan dolayı pürüzlü, kızarık ve

kurudur. Çok az şey elleriniz için sert sabunlardan daha zararlıdır, bu yüzden onları kullanmamaya çalışmalısınız.

d. Geceleri uyumanıza yardımcı olmak için sıcak bir duş ve sabah uyanmanız için soğuk bir duş gibisi yoktur.

14.

a. Kelime kelimedir! Eğer on kelimeyi öğrenmek on dakika alıyorsa elli kelimeyi öğrenmek elli dakika alır.

b. Ordusu sonunda yenilgiye uğrayanlar arasından bazı büyük generaller çıkabilir. Ancak, başkanlığa seçilenler muzaffer generallerdir.

c. Denizler, dünyanın ihtiyacı olan tüm suyu barındırır. Maalesef deniz tuzludur ve dünya tatlı suya ihtiyaç duyar. Neyse ki, tuzlu su da avantajlar sunar.

d. Birçok insan, isminde ‘r’ harfi geçmeyen aylarda istiridye yemeyecekler. Bu insanların bazıları muhtemelen batıl şeylere inanırlar ve bunun farkında bile değildirler.

15.

a. Bazı yönlerden her birey diğer bireylerden farklıdır. Fakat herkes hayatta olması bakımından diğer kişilere benzer.

b. Güneyliler yavaş konuşurlar ve bu Birleşik Devletler’in diğer bölgelerinden gelen kişilere farklı gelir.

c. Zengin olan öğrencilerin her ikisi de iyi kitap özeti hazırladı ve fakir olan öğrencilerin her ikisi de kötü hazırladı. Bu, zengin öğrencilerin fakir öğrencilerden daha iyi olduğunu gösterir.

d. Yüksek okula girenlerin neredeyse yarısı bitirmemektedir. Okulu bırakanların çoğu o kadar kötü hazırlanmış ki yüksek okula hiç girmemiş olmaları gerekirdi.

16.

a. Modern kadının rolü ile ilgili bir tartışma panelinde bir konuşmacı “Kadınlar artık ikinci sınıf olarak kabul edilmiyor” dedi.

b. Okulda, öğrencilere, onları gelecekteki hayatlarının gerçeklerine göre hazırlayan etkinlikler sağlanmalıdır.

c. Eğitim başarısı ve evlilikteki başarı arasında yüksek bir paralellik vardır. d. Ev dışında çalışan kadınlar yalnızca, ait oldukları yer olan evlerine

dönecekleri zamanı düşünmektedirler. 17.

a. Muhakeme düşünmenin türlerinden biridir; bu yüzden insanlar muhakeme yaparken düşünürler ve düşünürken muhakeme yaparlar. b. Profesör, askerlerin de canilerin de insan öldürdüğü için şartları farklı

olsa da katil olduklarını söyledi.

c. Eğitim sona ulaşana kadar bir kerede bir basamak çıkılan bir merdivendir.

d. Büyük bir yazar, yerel bir okul yönetimine erken yaşlarda okuma öğretimine harcanan zamanın iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Okul yönetimi, büyük bir yazar okuma hakkında çok şey bileceği için öneriyi uygulamaya koydu.

18.

a. Adalet tuhaf şeydir. Bazı insanlar, insanları kesmek için yüksek meblağlarda para alırken bazı insanlar bunu yaptığı için hapse atılıyor. Sana göre adalet bu mu?

b. Bazı varlıklı kadınlar çamur banyosunu severler. Bazı domuzlar çamurda yatmayı sever. Bu açıdan bazı varlıklı kadınlar ve bazı domuzlar aynıdır. c. Ya dirisindir ya ölü, bir insan aynı zamanda hem diri hem de ölü olamaz. d. Televizyon programları öğretebilir veya eğlendirebilir fakat aynı anda

öğretip eğlendiremez. 19.

a. Eğer insanların paralarını değer verdikleri alanlara yatırdıkları doğruysa gelirinin bize göre büyük bir bölümünü eğitime yatıran Rusya, eğitime bizden daha çok değer veriyor.

b. Vücut ısısında şiddetli artış ya da düşüş olan kişi hasta olabilir. Ancak bir kişi ortalamanın üzerinde veya altında vücut ısısına sahip olup hasta olmayabilir

c. İki adam birkaç köpekbalığının sırtına bindi. Köpekbalıkları onlara zarar vermedi ve sonra köpekbalıkları sakin bir şekilde yüzerek uzaklaştılar. Bu durum köpekbalıklarının ehlileştirilebileceğini kanıtlar.

d. Tarihteki hiçbir iki dönem aynı olmadığı için tarih kendini tekrarlamaz. Bu kısmen değişimden kaynaklanır.

20.

a. Tüm canlıların suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle yaşamı sürdürmeleri için canlılar suya ihtiyaç duyar.

b. Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşar. Bu yüzden evli olan kadınlar eşlerinden daha uzun yaşarlar.

c. Pek çok kişi karşılığını ödediği şeyleri aldığını bilir ama hayattaki en iyi şeyler bedavadır.

d. Yılanlar ve salyangozlar sürünürler. Bu yüzden bebeklere çok benzerler çünkü bebeklerde sürünürler.

21.

a. Coca Cola yaptığın her şeye can katar. Bu yüzden Coca Cola iç, canına can katılsın.

b. Politikacı “Devlet işlerinde ayakları yere basan insanlara ihtiyaç vardır ve şaşırtıcı olan bu işlerde sade insanların çok az olmasıdır” dedi.

c. Avukat iki görgü tanığının sanığı suçu işlerken gördüklerini söylediği için sanığın suçlu bulunması gerektiğini söyledi.

d. Politikacı, dinleyicilere eyalet yasasına göre eski bir mahkumun kamu görevinde çalışamayacağını söyledi.

22.

a. Adlandırmak bilmek demektir. Ancak bir şeyi bilebilir ama adlandıramayabilirsin. Bu yüzden adlandırmak her zaman bilmek anlamına gelmez.

b. Bazen sağa dönmek doğrudur ve bazen de sola dönmek doğrudur. Bu yüzden bazen sol doğrudur.

c. İki parça bir bütün edebilir ve bir parça bir bütün olurken bir bütün de bir parça olabilir.

d. Şık bir elbise dikmek için gördüğün en iyi elbiselerin kumaşını kullan. Aynı zamanda aynı düğmeleri ve en iyi fermuarları kullanmalısın. Bu senin en şık elbiseye sahip olmanın garantisi olacaktır.

23.

a. Almanlarla İtalyanlar arasındaki farkı söylemek kolaydır çünkü İtalyanlar kısa ve esmerken Almanlar uzun ve sarışındır.

b. Saçma demek bir şeyin anlamsız veya aptalca olmasıdır. Söylediğin şey benim için saçmadır çünkü hiçbir anlamı yok.

c. Polis sınıfımızda trafik işaretlerinin anlamları hakkında konuştu. Hiçbirimiz henüz araba kullanamasak da hepimizin işaretlerin ne anlama geldiğini bilmesi gerektiğini söyledi.

d. Yukarı aşağının zıddıdır. Yukarı ve aşağı bir yön bildirdiğine göre bunlar zıt yönlerdir.

24.

a. Araştırmalar entelektüel arayışlara veya bir mesleğe yönelen kadınların kendilerini daha iyi gördüklerini göstermiştir.

b. 1964 İnsan Hakları Hareketi ırk, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit işe eşit ücreti garanti altına almıştır.

c. General konuşmasında “Deniz kuvvetlerinde kadınlara yer yoktur, biz sadece birkaç iyi adam arıyoruz” dedi.

d. Geçmişte bankalar, yatırım ve kredi dernekleri ve diğer pek çok kredi kurumları yatırım ve kredi kartlarıyla ilgili olarak kadınlara negatif ayrımcılık uygulamışlardır.

25.

a. Pek çok kişi bir şeylerin ya yanındadır ya da karşısındadır çünkü görüşlerini ortaya koyan büyük bir adama saygı duyarlar. Bu insanlar kendileri yerine başka birinin düşünmesine izin verirler.

b. George Washington bizi yabancı ülkelerle ilişkiler konusunda uyardı. Şimdiki liderlerimiz onun bu önerisini dikkate almalı çünkü o ne söylediğini biliyordu.

c. Bir mil birkaç futbol sahasından daha uzundur. Bu yüzden bir mil koşabilirseniz birkaç futbol sahası uzunluğunda bir mesafeyi koşabilirsiniz.

d. İnsanların eski bir üründen hoşlanmamalarını sağlamak başka bir ürünün satışının artışına neden olabilir. Ancak bu her zaman böyle olmaz.

26.

a. Okulda iki tür öğrenci bulunmaktadır. Çalışkan öğrenciler ve tembel öğrenciler.

b. ‘Tümü’, ‘sadece’ ve ‘daima’ sözcüklerini kullanmazsan her şeyi biliyormuş gibi görünmekten kaçınma konusunda kendine yardımcı olabilirsin

c. Bir adam tütünü bırakmak zorunda kaldığını çünkü doktorunun günde 3 paket sigara içmeye devam etmesi durumunda ciddi solunum sorunları yaşayacağını anlattığını söyledi.

d. Okuldaki derslerden ‘A’ alan öğrenciler futbol, basketbol veya diğer birçok spor türü için boş zaman bulamayabilirler.

27.

a. Birçok kişi tetanozun kendisinden çok tetanoz aşıları nedeniyle hastalanmaktadır. Sizi hasta eden aşıları yaptırmak aptalcadır.

b. Bazı domatesler sarı, bazıları kırmızıdır. Bazı barbunyalar pembe iken, bazı mısırlar kırmızıdır. Bu yüzden sebzeleri renkleriyle tanımlayamazsınız.

c. Bir şirket ürünlerini ucuza mal edip, ucuza satabilse ve bu durumda kar edebilse gene de kötü pazarlamacılara sahip olabilir.

d. Bazıları hem kısmen haklı hem kısmen haksız olabilir. Hemen hemen her zaman haklı veya hemen hemen her zaman haksız olan kişileri bulmak olağan değildir.

28.

a. İnsanlar okumak istediklerini okumakta özgür olmalıdır ancak bazı kitaplar halk kütüphanelerinden uzak tutulmalıdır.

b. “Erken yatıp erken kalkmanın insanı sağlıklı, varlıklı ve akıllı yaptığı” söylenegelmiştir.

c. Akıllı kadın ve akıllı erkeğin akıllı çocuk sahibi olmaları olasıdır. d. İki el bir elden daha hızlı olabilir ancak dört el iki elden yavaş olabilir. 29.

a. Herkes bilir ki doğru insanlar Brown ayakkabılarını giyer. Brown ayakkabıları tarz sahibi insanlar için doğru tarz ayakkabılardır.

b. Güç haklılık anlamına gelebilse de güçlü olan her zaman haklı değildir ve haklı olan her zaman güçlü değildir.

c. Yargıtay insan hakları bildirgesini ihlal ettiğini düşündüğünden dolayı devlet okullarında ibadeti yasakladı.

d. Reklamcıların amaçlarından biri insanların sahip oldukları şeylerden tatmin olmamalarını sağlayarak, bunun yerine reklamcıların sattıkları şeyleri istemelerini sağlamaktır.

30.

a. Kuzey Carolina valilerinin çoğunun uzun sakalları vardı. Muhtemeldir ki uzun sakallı olmaları onların vali olarak seçilmelerine yardımcı olmuştur. b. En iyi on otomobilin parçalarından üretilen bir otomobil, bu on arabadan

birinin en azından dengi olacaktır.

c. Dünyayı yok edebilecek şeyleri üretmek çok zeki insanlar gerektirir. Ancak bu tür şeylerin kullanımını engellemek çok yüksek eğitimli insanlar gerektirir.

d. İngilizcede ‘and’ ya da ‘may’ bağlaç ve edat olarak kullanılabilir, bundan dolayı her iki kelime de bağlaç ya da edat olabilir.

31.

a. Tom, Brenda partiye giderse kendisinin gitmeyeceğini söyledi. Tom partiye gitmedi çünkü Brenda ve Mary Jo partiye gittiler. Tom her biri ile

birlikte olmaktan mutlu olurdu ancak ikisiyle aynı yer ve aynı zamanda değil.

b. Güneyliler yavaş konuşma eğilimindedir. Bundan dolayı birinin konuşmasına bakarak onun güneyli olup olmadığına karar verebilirsiniz. c. Mahalia bir konuşma yaptı ancak kimse onu dinlemedi, bundan dolayı

konuşmasını duyan tek kişi kendisiydi. Mahalia kendi konuşmasını duymaktan hoşlanır.

d. Annette küçük kardeşine, “Yarın bugünden sonraki gündür, dün bugünden önceki gündür “ dedi. Sonra, “Dün hiçbir şey yapamayız ama yarın için hazırlanabiliriz” dedi.

32.

a. Kadınlar kimi zaman ağır yük kaldırmayı gerektiren işlerden korunmuşlardır.

b. Tıp profesörü, kadınların tıp doktoru olabilmeleri için ne yeterince akıllı ne de yeterince güçlü olduklarına inanıyordu.

c. Eşit haklar düzenlemesi kapsamında kadınlar için zorunlu askerlik uygulamasının getirilmesi ya da getirilmemesi hukukçular için bir tartışma konusudur.

d. 1964 yılında yapılan sivil haklar antlaşması mesleki eğitim, yükselme ve sosyal güvenlik konularında fırsat eşitliği sağlamıştır.

33.

a. Terri öğretmenine içecek su alıp alamayacağını sordu. Terri ilaç içmesi gerektiğini söyledi.

b. Terri öğretmenine içecek su alıp alamayacağını sordu. Terri, en iyi arkadaşı Helen’ın yeterince su içmediği için buna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

c. Terri öğretmenine içecek su alıp alamayacağını sordu. Boğazını temizlemek için su içmesi gerektiğini söyledi.

d. Terri öğretmenine içecek su alıp alamayacağını sordu. Terri susadığını söyledi.

34.

a. Annem suda kalabileceğimi ya da sudan çıkabileceğimi söyledi. Ben de ona yüzebileceğimi ya da güneşlenebileceğimi ama her ikisi birden yapmayacağımı söyledim.

b. Bazı çiçekler ya yeşil ya da pembedir. Bazı çiçekler ya mavi ya da pembedir. Benim mavi çiçeğim pembe renge dönüşüyor.

c. Bir insan ya ölüdür ya da sağdır. Bundan dolayı eğer sağ değilsen bu cümleyi okuyamazsın.

d. Bir yanıt ya doğru ya da yanlıştır ve benim yanıtım doğru, bundan dolayı seninki yanlıştır.

35.

a. Tatillerde daha fazla araç trafiğe çıkar. Tatil zamanlarında daha fazla kaza olmasının bir nedeni budur.

b. Sigara içmek hastalıklara neden olabilir. Eğer sigara içmezsen hasta olmama şansın daha fazladır.

c. Şehrimizdeki en yaşlı adam daima günde 10 mil koşmuştur. Eğer sen de bunu yaparsan en az onun kadar uzun yaşarsın

d. Fırtınadan sonra yerde daha fazla yaprak olur. Yaprakların ağaçlardan düşmesinin nedeni rüzgar olmalı diye düşünüyorum.

36.

a. Soldan gidiyor olabilirsiniz ama hala haklı olabilirsiniz.

b. Tüm insanlar eşit haklara sahip olmalıdırlar ama daha iyi olan insanlar diğerlerinden daha fazla haklara sahip olmalıdırlar.

c. Gökyüzü karardığında yağmurun yağmasını bekleyebilirsin, bundan dolayı karanlık gökyüzü yağmur yağacağı anlamına gelir.

d. Otomobillerin çoğu uçaklardan daha yavaştır. Bundan dolayı çoğu otomobil nispeten yavaştır.

37.

a. Annem bana "Büyüme çağımdayken, annem bana akşam dokuzda evde olmam gerektiğini söylemişti" dedi.

b. Dorothy Jean, “Tatildeyken sana mutlaka mektup yazacağım, ya da kartpostal göndereceğim hatta telefonla bile arayabilirim” dedi.

c. Matt iyi beslendi, hasta olduğunda doktora gitti, spor yaptı, sigara ve alkol kullanmadı. Matt uzun yaşadı.

d. Bu yumurta kafalıları hükümetten göndermeliyiz ve iktidarı ele geçirebilecek halktan dürüst kişiler bulmalıyız.

38.

a. Torbadaki ilk elmanın içinde kurt vardı. Bundan dolayı Dan elmalarla dolu torbayı attı.

b. Bob tahtayı ikiye böldü. Bu iki parça, köpeği Dewey’in yeni evinin yan

Benzer Belgeler