• Sonuç bulunamadı

3. Sürdürülebilirlik

3.4 Toplumsal Sürdürülebilirlik

56 Toplumsal gelişim ve refahın önemine inanıyoruz. Bu doğrultuda Brisa olarak geçmişten günümüze pek çok değerli projeyi hayata geçirdik.

30 yılı aşkın bir geçmişe sahip bir üretici ve şirket olarak, bu süre içine birçok toplumsal katkı projelerini de sığdırdık. Özellikle ürünümüzle eşleşen trafikte sürüş emniyeti konusunda katkı sağlamayı en öncelikli sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bununla birlikte üretimimiz ve ürünlerimizle ilgili alanların dışında da toplumun her kesimine ulaşmak ve eğitimden kültüre, spordan birikim paylaşımına kadar pek çok alanda değer katabilmek önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Brisa, pandeminin damga vurduğu faaliyet döneminde topluma yönelik fayda üreten çalışmalarını devam ettirirken, COVID-19 dönemine özel programlar hayata geçirdi.

COVID-19 dönemine özel programlar

Üretim faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz İzmit ve Aksaray illerinde, Covid-19’la mücadele kapsamında, İl Sağlık Müdürlükleri’ne toplamda 1,3 ton dezenfektan, 1.700 cerrahi önlük desteğinde bulunuldu.

Müşterilerimizin bu döneme özel ihtiyaçları için aksiyon alındı:

400’e yakın Bridgestone, Lassa, Otopratik mağazalarında 180.000’in üzerinde araca ücretsiz araç dezenfeksiyon hizmetleri sağlandı.

Otopratik mağazalarında normalleşme sürecinde, müşterilerin uzun süre kullanılmayan araçlarla yeniden yola güvenle çıkmalarını sağlamak için ücretsiz lastik ve akü bakımı hizmetleri sunuldu.

Filmi izlemek için tıklayınız

Otopratik mağazalarında, fabrika çıkışı orijinal ekipman sağladığımız otomotiv müşterilerine özel araç dezenfeksiyonu, klima temizleme spreyi ve check up hizmetleri sunuldu.

Sağlık çalışanlarına destek kampanyasıyla 4.000 lastik ücretsiz olarak fedakar sağlık çalışanlarıyla buluşturuldu.

Mobil Hizmet Müşteri hattımız devreye alındı. 36 ilde 97 bayimiz ile, lastik değişimleri için müşterilerimizin bulundukları yere giderek mobil hizmet sunuldu.

Lassa’dan bu dönemde her gün yola çıkarak bizi hayata bağlayan şoförlere ve emek veren herkese,

“Sağlamsa Sizinle Sağlam Bu Ülke” teşekkür filmi 4 farklı dilde yayınlandı. Filmi izlemek için tıklayınız

Brisa’ya hizmet sağlayan alt işveren ve tedarikçi firma yetkililerine “Covid-19 Önlemleri”ne yönelik eğitim verildi. Bulaşıcı hastalık risklerinin ortadan kaldırılması, iş sürekliliği ve sorumluluklarımızla ilgili farkındalık oluşturulması için paylaşımlar yapıldı.

Öğrencilerin bu döneme özel ihtiyaçları için aksiyon alındı:

Uzaktan eğitim sistemine geçişte, online eğitim imkanlarından faydalanamayan öğrencilere ulaştırılmak üzere, Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne tablet desteğinde bulunuldu.

Süreci nasıl yöneteceğimize dair farklı çözümler araştırarak Aksaray’da Eko-Okul öğretmenleriyle birlikte çevre bilinçlendirme etkinliklerini planlandı.

Brisa Akademi’nin kişisel gelişimlerini ve iş hayatlarını konforlu hale getirecek 26 online eğitim, ücretsiz olarak tüm üniversite öğrencilerine açıldı. İlk 1 haftada 500 üzerinde kayıt alındı, 285 adet eğitim tamamlandı.

57 Brisa Akademi’nin “Sen2: Online Kariyer Deneyimi” programımızda 3 üniversite öğrencisiyle projelerini birlikte çalışırken, Robotik Zeka, Big Data gibi kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlerle de yolculuklarına destek verildi.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile birlikte yürüttüğümüz Turnalar Hep Uçsun projemiz için hazırlanan 8 farklı Turna Kitapçığı Brisa web sitemizde yayınlandı. Yaş gruplarına göre çeşitli oyunlar, hikayeler ve ilgi çekici bulgular içeren kitapçıklar, turnalar hakkında küçük yaştan itibaren farkındalık yaratıyor.

Eğitim ve Kültüre katkı

Brisa’nın online eğitim ve öğrenme platformu Brisa Akademi ile bayilerimizin mağazalarındaki kadın çalışanları güçlendirme programlarımıza, eğitime yönelik STK’lar ile iş birliklerimize, yerel faaliyet bölgelerimizdeki okullarla iş birliklerimize devam edildi.

Brisa Akademi nitelikli iş gücü yetişmesine katkı sağlıyor. Adalet Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol ile hükümlülerin “Servis Teknisyeni” olarak yetişmesi için eğitim programı başlatıldı.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini sürdürmelerinde destek sağlamak amacıyla kurulan Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği (BMÖDD) faaliyetleri, çalışanlarımızın gönüllü katılımıyla sürdürülüyor. Derneğimiz, bugüne kadar 600’ün üzerinde öğrenciye burs desteği sağlarken, 2020 yılında da 107 öğrenciye destek oldu. Bugün toplam 500’ün üstünde öğrencinin meslek sahibi olarak topluma katkılarını görmek bizleri gururlandırıyor.

Sene boyunca üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek akademik süreçlerine katkı sunuldu:

23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde, üniversite öğrencisi kadın mühendis adaylarını yeni fikirler konusunda cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla, “Sen de bizimle Tasarlamak İsterSEN”

programını hayata geçirdik. 30 kadın mühendis adayının katılımıyla 3 gün süren online hackathon etkinliği gerçekleştirildi.

İzmit fabrikamızda Sabancı Üniversitesi e-MBA öğrencileri ağırlandı. Aksaray fabrikamızda ise, Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 40 öğrenciyle bir araya gelindi.

Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisi adayları ile Online Kariyer Günü etkinliğinde biraraya gelindi, 500'den fazla katılımcı ile canlı etkileşim kuruldu.

Sakarya Üniversitesi Yapay Zeka Yaz Okulu’nda 600 kişilik dinleyici kitlesine ‘Lastik Endüstrisinde ve Mobilitenin Geleceğinde Yapay Zekanın Yeri’ konulu eğitim verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun düzenlediği Gelişim Platformu etkinliğinde 'Korona Sonrası İş Hayatında Uyum Sağlama' konusunda Brisa’nın uygulamaları paylaşıldı. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri ile Teknoloji Bölümümüz işbirliğiyle, fabrika sahalarımızda ileri veri analitiği ile önceden tahmin sistemleri üzerinde çalışmaya başlandı.

“Brisa’da Brikim” paylaşımları yapıldı. Akademik seviyede hazırlanan vaka çalışmalarının paylaşımı için, Marmara Üniversitesi Pazarlama Kulübü ve İTÜ İşletme Mühendisliği 2. sınıf Fundamentals of Production Management ve 3. sınıf Quality for Engineers derslerinde 160 öğrenciyle biraraya gelindi,

“Robi: Yapay Zeka ile Dijital Dönüşüm” vakamız paylaşıldı.

Harvard Business Review ile online seminerimizi gerçekleştirdik. İşletme Sermayesi yönetimi, İş Süreçlerinin Dijitalleşmesi ve Yapay Zeka alanlarında vaka çalışmalarımızı Brisa örnekleri üzerinden

58 anlattığımız seminere, üniversitelerden ve iş dünyasından farklı sektörlerden 2000 kişinin üzerinde kişi katıldı.

Gönüllülerimiz sene boyunca aktifti

Aksaray Gönüllü Kültür Elçileri, Dünya Çevre Günü ve fotoğraf yarışmaları, kitap isimlerinden cümle yazma challenge’ı, bayramlaşma gibi birçok farklı konuda paylaşım alanı sağladı.

Sabancı Gönüllülerimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettiği etkinlikle, Kocaeli Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emel Taban ve Kansersiz Yaşam Derneği Kurucusu Dida Kaymaz’ın başarı yolculuğunu Brisalılar’la buluşturdu.

Gönüllülerimiz KitapKoala ile “Askıda Kitap” kampanyası açarak, 4 gün içinde 500 adet kitabı Şanlıurfa Dilekli Köyü Ortaokulu öğrencileriyle buluturdular.

Meslek Liseli öğrencilerin kişisel gelişim ve iş yaşamına yönelik becerilerini geliştirme amacıyla, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği(OSGD) ile yürüttüğümüz Meslek Lisesi Koçluk Programı Brisalı gönüllü koçlarımızla yürütüldü.

“Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar”ından olan ve çeşitli sebeplerle el veya kol kaybına uğramış çocuklara hareket özgürlüğü kazandırmak için çalışan Robotel Derneği iş birliği ile kurulan Brisa gönüllü takımı, ilk eğitimlerini tamamladı. 3D Printer ile prototip el üretimini tamamladı.

Gönüllülerimiz İzmir depremzedelerinin yanında yer aldı, bölgeye ihtiyaç duyulan malzemeleri ulaştırarak, dağıtımını gerçekleştirdiler.

Spora katkı

Desteklemekten gurur duyduğumuz spor kulübümüz Brisaspor bünyesindeki Lassa bisiklet takımımız ile sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz. Sporcularımız bu sene zorlu geçen dönemde de elde ettiği başarılarla gururlandırdılar.

Lassa markası ile, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nda ana sponsorlarından biri olundu.

59 KURUMSAL YÖNETİM ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLKELERİ UYUM RAPORU