• Sonuç bulunamadı

1977 yılında Adapazarı’nda doğdu. Adapazarı Endüstri Meslek Lisesinde okudu.15.09.1999 tarihinde Borsada Tescil memuru olarak göreve başladı. Tescil Şefi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

1. Bölüm Unvanı: Tescil Şefi

2. Bağlı Olduğu Bölümün Görev Unvanı: Tescil Müdürü 3. Kendisine Bağlı Bölümlerin Görev Unvanı: Tescil Memuru, 4. Vekâlet Durumu: Genel Sekreterlikçe görevlendirilen personel 5. Görev ve Yetkileri:

Temel Yetkinlikler: Teknik Yetkinlikler Yönetsel Yetkinlikler

Başarı ve çaba Yazılı İletişim Arşiv Yönetimi Analitik Düşünme

Kaynakları Etkin Kullanma Bilgi Sistemi Kullanma Liderlik Becerisi

Çözüm Odaklılık Görevi Kapsamındaki Mevzuat Bilgisi ve

Uygulama Başkalarını Geliştirme

İletişim Becerisi Microsoft Office Kullanım Bilgisi: İkna Yeteneği

Stres Altında Çalışabilme Becerisi Görevi ile ilgili borsa Program Kullanım Bilgisi Çatışma Yönetimi

Araştırma Becerisi Resmi Yazışma Organizasyonel Farkındalık

Dürüstlük, İş Ahlakı ve Güvenilirlik: Birimi ile ilgili Veri Toplama ve Yönetimi Etkin Karar Verme

Ekip/Takım Çalışması Analiz ve Rapor Hazırlama Planlama ve Organize Etme

Sorumluluk Alma

/İnisiyatif Kullanma Birimi ile ilgili Risk Analizi ve Yönetimi Performans ve Gelişim Yönetimi Hesap Verebilirlik Birimi ile ilgili KYS Bilgisi ve Yönetimi Toplantı Yönetimi

Kendi Başına İş Yapma Birimi ile ilgili BGYS Bilgisi ve Yönetimi Zaman Yönetimi Kurallara Uyma Görevi ile ilgili Stratejik Plan ve İş Planı Hedefleri

sorumluluğu ve gerçekleştirme Temsil Yeteneği

Verimlilik

Kurumsal Farkındalık

5.1. Çalışmalarını ilgili mevzuat hükümleri, Kalite Yönetim Sisteminin TS -EN-ISO 9001:2015, Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin ISO 27001, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sisteminin ISO 10002 Standartlarına uygun yürütülmesini sağlamak.

5.2. Kurum bünyesinde Kalite Yönetim Sistemi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi çerçevesinde birimi ile ilgili proseslerin ve çalışma talimatlarının uygulanmasını sağlamak.

5.3. Alım-satım beyannamelerinde borsa gelirlerine ilişkin tahakkuk ve tahsilatın uygunluğunu takip etmek, tahakkuk ve tahsilatla ilgili kayıtların bilgisayar ortamında muhasebe servisiyle eş güdümlü olarak yürütülmesini sağlamak.

5.4. Borsamızdaki alım-satımların mevzuata meclis ve yönetim kurulu kararlarına uygun olarak tescillerini ve tescil ücretlerinin ödenmesini sağlamak, muhasebe ile mutabakat kurmak.

5.5. Tescil Yönetmeliğine uygun olarak borsanın tescil işlemleri ile ilgili kanun ve yönetmeliklerin vermiş olduğu görevleri yerine getirmek.

5.6. Borsa üyelerinin satışlarına ilişkin düzenlenen faturalarının tescilinde stok durumları göz önüne alınarak yönetim kurulunca belirlenen tescil ile ilgili yetkilerin onayı müteakibinde tescil işlemlerinin yapılmasını sağlamak.

5.7. Tescil beyannamelerini yönetmeliğe uygun olarak düzenlemek.

5.8. Günlük, haftalık, aylık, yıllık, bültenleri çıkartmak, ve ilgili duyuruları yapmak.

5.9. Tescil işlemi gören belgelerin doğruluğunu araştırarak işlemlerin düzgün ve doğru şekilde yapılmasını sağlamak.

5.10. Maliye Bakanlığınca çıkarılan ve takip edilen müteselsil sorumluluk konusundaki kanun ve tebliğler uyarınca borsa üyelerinin alım mübayalarına ilişkin aylık raporları tanzim etmek ve ilgili vergi dairelerinde vergi ve fonlarının ödenip ödenmediğini kontrol ve takip etmek, sonucunu üst amirine bildirmek.

5.11. Tescil ile ilgili beyanname ve diğer belgelerin takip ve kontrolünü sağlamak.

5.12. Satış işlemlerini gerçekleştirecek satış memurlarını ve numuneleri ürünün özelliğine göre üyelere gösterecek, görevlileri satış başlamadan önce ve satış esnasında hazır bulundurmak ve takip etmek.

5.13. Satış işlemlerinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak, herhangi bir aksaklık halinde anında müdahale etmek.

5.14. Satış salonu içerisinde borsa üyelerinin ve üreticilerin uyması gereken kural ve kaideleri uygulatmak.

5.15. Alım-satım işlemleri esnasında alıcı ve satıcı arasında olabilecek ihtilaflarda konuyu derhal Hakem Heyetine aktarmak ve genel sekreterliğe bilgi vermek.

5.16. Her satış işleminde alım-satım yönetmeliğinde belirtildiği üzere alım-satım işlemlerinin tamamlanması için satıcının onayı aşamasındaki süreyi takip etmek ve onaylanan işlemleri tamamlatmak üzere tescil bölümüne sevk etmek.

5.17. Alım-satımı gerçekleşen ürünlerin tescil bölümündeki bilgisayar programı ortamında alım-satım beyannamesi ile ilgili kayıtların düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak. Numunelerin ayrılması ve satıcıların alıcı depolarına yönlendirilmelerini takip ve kontrol etmek.

5.18. İç Yönergemizde belirtilen yıllık izin, mazeret izni (doğum, ölüm, evlenme, diğer mazeret), ücretsiz izin ve hastalık izinlerinde, Genel Sekreterlikçe uygun görülen birime vekaleten bakmak.

5.19. Borsaya giriş çıkış kayıtlarından geçen tescil evrakını dosyalamak, tasnif etmek, arşivde saklamak.

5.20. Yapılacak fizibilite çalışmalarına katılmak, Stratejik planlama ve yönetim gözden geçirme toplantılarına iştirak etmek.

5.21. Sorumluluk Matrisi ve Rapor Planı doğrultusunda sorumlulukları hazırlaması gereken raporları üst yönetime sunmak,

5.22. Kendi birimi için Temizlik Planında belirtilen temizliklerin yapılıp yapılmadığını kontrol etmek ve Temizlik Takip Formunu işlemek.

5.23. Kendi birimi tarafından hazırlanan kalite dokümanları ve dış kaynaklı dokümanların Gözden Geçirme görevini Doküman Kontrol Prosedürü doğrultusunda altı ayda bir yapmak.

5.24. Yukarıda yazılı olan görevleri yerine getirmekte üst amirine karşı sorumlu ve yetkilidir 5.25. Genel Sekreterlikçe verilecek birimi/konusu ile ilgili diğer görevleri yapmak.

5.26. Genel Sekreterlikçe verilen diğer yetkiler.

6.İşin Nitelikleri

Askerlik Hizmeti Yapmış (Erkek Adaylar için)

Seyahat Durumu Seyahat Engeli Olmayan

Sağlık/Fiziksel Özellikler Tam sağlıklı olmak

Temel Yetkinlikler: Teknik Yetkinlikler Yönetsel Yetkinlikler

Başarı ve çaba Bilgi Sistemi Kullanma Analitik Düşünme

Kaynakları Etkin Kullanma Görevi Kapsamındaki Mevzuat Bilgisi ve

Uygulama Liderlik Becerisi

Çözüm Odaklılık Microsoft Office Kullanım Bilgisi: Başkalarını Geliştirme

İletişim Becerisi Görevi ile ilgili borsa Program Kullanım Bilgisi İkna Yeteneği

Stres Altında Çalışabilme Becerisi Resmi Yazışma Çatışma Yönetimi

Araştırma Becerisi Birimi ile ilgili Veri Toplama ve Yönetimi Organizasyonel Farkındalık Dürüstlük, İş Ahlakı ve Güvenilirlik Analiz Rapor Hazırlama Etkin Karar Verme Ekip/Takım Çalışması Görevi ile ilgili KYS Bilgisi ve Uygulama Planlama ve Organize Etme Sorumluluk Alma/

İnisiyatif Kullanma

Görevi ile ilgili Stratejik Plan Hedefleri

sorumluluğu ve gerçekleştirme Performans ve Gelişim Yönetimi Hesap Verebilirlik Görevi ile ilgili BGYS Bilgisi ve Uygulama Toplantı Yönetimi

Kendi Başına İş Yapma Zaman Yönetimi

Kurallara Uyma Temsil Yeteneği

Verimlilik

Benzer Belgeler