• Sonuç bulunamadı

Tasavvuf Müziği’nden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik İstanbullularla buluşuyor

İ

stanbul Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, sanatsal ve kültürel etkinliklerle zirveye taşıyor. Ramazan ayı boyunca Tasavvuf Müziği’nden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik

İstanbullularla buluşuyor. Ramazan coşkusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Maltepe ve Yenikapı sahillerindeki dev şehir parklarında huzur ve güven içinde doyasıya yaşanıyor.

Ramazan’ın duygu yüklü atmosferi Maltepe’de…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe

Sahili’nde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi, bu yıl

da Anadolu Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İstanbullular iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrası düzenlenen Tasavvuf Müziği Dinletileri ile Ramazan’ın maneviyatını gönüllerince yaşıyor.

Tiyatrolardan sahne gösterilerine, Orta Oyunlarından Hacivat - Karagöz gösterilerine kadar pek çok etkinlik Maltepe’de yer alıyor.

Türk İslam Sanatlarına ait ürünler bu çarşıda…

İstanbullular, Maltepe Orhan Gazi Şehir Parkı’ndaki etkinlik alanında kurulan Çarşı’da; sıcak yemekten tatlılara, simitten Osmanlı Şerbeti’ne kadar geleneksel tatların yanı sıra el sanatları ürünlerinden giyime, kitaptan hediyelik eşyaya kadar ihtiyaç duydukları her şeye rahatlıkla ulaşabiliyor.

İstanbullular cemaatle namaz kılmanın huzurunu yaşıyor…

Maltepe’de 200 m2 alana inşa ettiğimiz ve 2016 yılında hizmete açtığımız Maltepe Camii’de misafirlerimiz gerek vakit namazlarını gerekse Teravih Namazlarını cemaatle birlikte rahatlıkla kılıyorlar. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, Sağlık Odası, İletişim Noktası, Bahçe Market ve daha fazlası Maltepe’de yer alıyor.

Ramazan’ın manevi coşkusu Yenikapı’da…

Yenikapı Sahili’nde 700 bin metrekare alan üzerine kurulan Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanı, Avrupa Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İstanbullular iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası düzenlenen Tasavvuf Müziği Dinletileri ile Ramazan’ın maneviyatını doyasıya yaşıyor. Tiyatrodan yazlık sinemaya, sahne gösterilerinden Orta Oyunlarına ve Hacivat - Karagöz gösterilerine kadar pek çok etkinlik Yenikapı’da yer alıyor.

Türk kültürünün geleneksel tatları bu çarşıda…

İstanbullular, Yenikapı Sahili’ndeki etkinlik alanında kurulan Çarşı’da; sıcak yemekten tatlılara, simitten Osmanlı Şerbeti’ne kadar geleneksel tatların yanı sıra el sanatları

ürünlerinden giyime, kitaptan hediyelik eşyaya kadar ihtiyaç duydukları her şeye rahatlıkla ulaşabiliyor.

2 bin kişilik namaz alanı Yenikapı’da…

İstanbulluların huzur içinde ibadet edebilmeleri için Yenikapı Sahili’nde özel çadır kuruldu. Kadın ve erkekler için ayrı olarak oluşturulan namaz alanlarında yaklaşık 2 bin kişi Teravih Namazı kılabiliyor. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, Sağlık Odası, İletişim Noktası, Bahçe Market ve daha fazlası Yenikapı’da yer alıyor.

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı Sultanahmet’te…

Ramazan ayı, bambaşka bir manevi atmosfere bürünen İstanbul’un her bir köşesinde bir başka güzel yaşanıyor.

İstanbulluların Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı, bu yıl da Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı’na ev sahipliği yapıyor. Sultanahmet Meydanı’nda, oruç ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumları ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımı yapılacak. Ziyaretçiler, ebru, çini, tezhip gibi geçmişi eskilere dayanan sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Feshane ve Beyazıt’ta sahne etkinlikleri…

Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, Ramazan İstanbul Etkinlikleri kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ın manevi atmosferinin yaşandığı yerlerin başında geliyor. Tarihi Feshane Bahçesi, Ramazan ayı boyunca, Beyazıt Meydanı ise Kadir Gecesi’ne kadar iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrasında Tasavvuf

Müziği’nden şiir dinletilerine, sema gösterilerinden geleneksel gösteri sanatlarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarında biraraya geliyor.

Ramazan’da çocuklar unutulmadı…

Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Yenikapı ve Maltepe Sahilleri ile Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar sergileniyor. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirip, özel yarışmalara katılıyorlar.

Geleneksel gösteri sanatları ile farklı bir heyecanı yaşıyorlar.

Ayrıca çocuklar için şişme oyun karakterleri ve kostüm karakterler de etkinlik alanlarında yer alıyor.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Beyazıt’ta…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda buluşuyor. 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle, uygun fiyatlara sahip olma imkanı sağlıyor. Fuarda, aşinası olunan ve geniş okuyucu profiline hitap eden birçok yayınevi iştirak ediyor. Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık

100 bin ayrı başlıkta kitap kitapseverlerle buluşuyor. Fuarda 180 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün.

Beyazıt Ramazan Sohbetleri…

35. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında ilki 2011 yılında yapılan Ramazan Sohbetleri, geçen yıl gibi bu yıl da Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde İstanbulluları ağırlıyor. Ramazan’ın ilk günü başlayan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Kadir Gecesi’ne kadar birbirinden değerli 26 yazarın katılımı ile gerçekleştirilecek. Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliği ile yapılan, her geçen yıl büyük ilgi gösterilen ve artık gelenekselleşen etkinlik, bu yıl da Kitap ve Kültür Fuarı’nın vazgeçilmez bir parçası olacak.

Sağlık kabinleri Ramazan boyunca İstanbulluların hizmetinde…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca kurduğu sağlık kabinleri ile

İstanbullulara hizmet veriyor. Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü, Ramazan ayında, İstanbulların yoğun ilgi gösterdiği Sultanahmet, Maltepe ve Yenikapı Meydanlarına sağlık kabinleri kurarak, uzun ve sıcak geçen Ramazan günlerinde olası sağlık problemlerine anında ücretsiz müdahale ediyor. Ayrıca Çocuk Bakım Odasında emziren anneler kabinlere gelerek, rahatlıkla bebeklerinin

ihtiyaçlarını giderip, gerekli bakımlarını yapabiliyorlar.

Sosyal Tesisler ve köşkler misafirlerini ağırlıyor…

İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde nezih, ferah ve sıcak bir aile ortamında hizmet veren Sosyal Tesisler, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle bu yıl da misafirlerini ağırlıyor.

İstanbullulara daha ekonomik ve daha kaliteli hizmet etmeyi ilke edinen tesislerde, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını renklendiren geleneksel tatlar sunuluyor.

İstanbul’un en güzel noktalarında hizmet veren Sosyal Tesisler ve tarihi köşklerde, Ramazan ayına özel menü seçenekleriyle iftar sofraları şenleniyor.

İstanbullular iftar sofralarında buluşuyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını iftar sofralarında

buluşturuyor. 2010 yılından bu yana gelenekselleşen açık hava iftarları ile Ramazan ayı boyunca 14 ilçede 20 binin üzerinde İstanbulluya iftar veriliyor. Ayrıca Mecidiyeköy - Şişli iftar çadırlarında ile Ramazan ayı boyunca

her gün 9 bini aşkın kişi iftar yapıyor. Kadıköy - Bakırköy - Beşiktaş - Aksaray Meydanlarında iftar saatinde yolda kalan vatandaşlar için iftariyelik paketler dağıtılıyor.

Mobil Büfe ile iftariyelik hizmeti…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mobil Büfeler, Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yoğunlaşan trafikte bekleyen sürücülerin yiyecek-içecek ihtiyacını karşılıyor. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerinde iftar vaktinde trafikte olan sürücüler, oruçlarını mobil büfelerin dağıttığı iftariyelik ile açıyorlar.

7 Haziran Salı İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Murat Doğru

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.31 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Orhan Aykut

9 Haziran Perşembe İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Tiyatro Oyunu

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.33 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Grup Dergah

12 Haziran Pazar İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Sahne Gösterileri

Sezgin Maden 22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.35 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Uğur Işılak

13 Haziran Pazartesi İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Tasavvuf Müziği Dinletisi

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.36 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Alper Kış

İFTAR ÖNCESİ PROGRAM 19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Tasavvuf Müziği Dinletisi

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.37 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Abdulbaki Kömür

14 Haziran Salı

11 Haziran Cumartesi İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Sahne Gösterileri

Sezgin Maden 22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.35 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Ahmet Özhan

16 Haziran Perşembe İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Tiyatro Oyunu

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.38 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Taner Yüncüoğlu 8 Haziran Çarşamba

İFTAR ÖNCESİ PROGRAM 19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Tiyatro Oyunu

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.32 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Serdar Tuncer

10 Haziran Cuma İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Sahne Gösterileri

Sezgin Maden 22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.34 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Ömer Karaoğlu

15 Haziran Çarşamba İFTAR ÖNCESİ PROGRAM

19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Tiyatro Oyunu

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.37 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Senai Demirci

İFTAR ÖNCESİ PROGRAM 19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Çocuklara Yönelik Sahne Gösterileri

Burak Sezen 22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.38 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Mustafa Demirci 17 Haziran Cuma 6 Haziran Pazartesi

İFTAR ÖNCESİ PROGRAM 19.30 Tasavvuf Müziği Dinletisi İFTAR SONRASI PROGRAM

21.20 Tasavvuf Müziği Dinletisi

22.00 Tasavvuf Müziği Dinletisi

TERAVİH NAMAZI 22.30 TERAVİH SONRASI PROGRAM

23.30 Hüseyin Süer