• Sonuç bulunamadı

Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2017’de hizmete girecek

Sayın Başkanım, İstanbul’un eski ilçelerinden biri olan Bahçelievler’de halkın yaşam kalitesini yükselten yatırımlarınızdan ve projelerinizden bahseder misiniz?

Son 12 yıl içerisinde ilçeye kazandırdığımız devlet hastanesi, sağlık ocakları, spor kompleksleri, yer altı katlı otoparkları, kültür merkezleri, bilgi evleri, okul spor salonları, spor parkları, spor bahçeleri, çocuklar için semt havuzları, şehir koruları ve piknik alanları, semt parkları, çocuk parkları, sevgi evi, aile destek evi Bahçelievler’in sosyal ve kültürel dokusuna önemli katkılar sağladı. Yapımları hızla devam eden Kongre Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Şirinevler Yeraltı otopark ve Minibüs Terminali ile Bahçelievler Mahallesi Spor Kompleksi de

tamamlandığında kendi alanlarında hissedilen sorunlara çözüm olacak.

Başkanım, özellikle spor alanında büyük yatırımlara imza attınız. Bunlardan kısaca bahseder misiniz?

Bahçelievler Belediyesi olarak, özellikle spor yatırımlarına ağırlık verdik. 12 yılda lisanslı sporcu sayısını 800’den 51 bine çıkardık. Hedefimiz 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmak. Türkiye’nin en yeni ve en büyük ilçelerinden biri olan Bahçelievler’i, İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı haline getirmek istiyoruz, bunun için eğitimden spora, sağlıktan sanata kadar her alanda kentsel dönüşüm projelerine hız veriyoruz. Sağlıklı nesillerin oluşmasının ancak spor yapmaktan geçtiğini düşünüyoruz ve bu görüşten hareketle spor yatırımlarına ağırlık verdik.

İlçede amatörce sürdürülen tüm spor branşlarını

destekliyoruz. Çocuklara yönelik sürdürülen ücretsiz yaz ve kış spor okulları ve amatör spor kulüplerine verilen spor

malzemeleri desteğiyle spor ve sporcuyu yalnız

bırakmıyoruz. Çalışmalarımızın ağırlık noktasına çocukları oturtuyoruz. Çocuklarımızın daha güzel ortamlarda yaşayabilmeleri için park ve bahçeleri yenileyip, yeni spor alanlarını onların hizmetine sunuyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğin gereği olan sosyal-kültürel ve sportif faaliyetleri aralıksız sürdürüyoruz.

Bugüne kadar 19 okulun bahçesine yapılan 19 spor salonu, Türkiye ve İstanbul’da ilk kez Bahçelievler’de gerçekleştirilen okullar arası binlerce öğrencinin katıldığı kültür ve spor ligi ile spora ve sporcuya verdiğimiz önemin kanıtlarıdır.

Ülkemizin tüm şehirlerinde artık görmeye alıştığımız spor bahçelerini de ilk kez Bahçelievler halkına biz kullandırdık ve Türkiye’ye ilk kez 60’ı aşkın spor bahçesini de halkın hizmetine sunduk.

Sayın Başkanım, yaptığınız spor tesislerine de spor duayenlerinin isimlerini vererek onları yaad ettiniz, ayrıca bu yatırımlar ve projeler size zaman içerisinde ödüller de getirdi. Biraz da bunlardan bahseder misiniz?

Sporun duayenlerini ölümsüzleştirmek istedik, bunun için spor tesislerimize, park ve bahçelere spor yazarlarının isimlerini verdik. Namık Sevik, İslam Çupi, Kenan Onuk, Atilla Gökçe, Cem Atabeyoğlu, Nezih Alkış, Orhan Ayhan, Sami Özey, Turgay Şeren, Kazım Kanat, Doğan Koloğlu, Necmi Tanyolaç, Togay Bayatlı, Kahraman Bapçum, Rıdvan Dilmen (Fenerbahçe), Şenol Güneş (Trabzon), Ziya Doğan (Beşiktaş), İbrahim Kutluay (Basketbol), Harun Erdenay (Basketbol), Hasan Doğan (TFFB eski Başkanı merhum), Muhsin Yazıcıoğlu Merhum) isimleri, Bahçelievler’de sürekli hafızalarda kalacak. Tabi, zaman içerisinde spora

yaptığımız bu yatırımlarla çeşitli ödüllere de layık görüldük.

Bu ödüller, gücümüze güç katıyor ve daha çok çalışmamıza hız kazandırıyor.

Başkanım, yaptığınız tesislerin kalitesi gözle görülecek şekilde öne çıkıyor, bu konuya da değinir misiniz?

20 yılda yapılmamış çalışmaları başlattık, bu tür çalışmalar için belediyenin parasına sahip olmayı başardık. Bu ülkenin kaynakları aslında fakir değil. Önemli olan kaynaklara sahip çıkmak ve onların belediye kasasına girmesini sağlamaktı.

Tek bir tane havuz yapabilecektik, bu yolla 5 havuzu birden projelendirdik. Bunlardan ilki olan Hasan Doğan Spor Kompleksi’ni o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız açtı. Bunlar lüks tesisler. 5 yıldızlı otellerde neler varsa

onlarda var. Spor evrensel kültürün bir parçası, dinleri, dilleri ve ırkları farklı olan insanları bir araya getiren, insanların fiziksel etkileşiminin yanı sıra duygusal ve manevi anlamda da birbirleriyle ilişkilerini kuvvetlendiren bir sosyal uğraşı alanı.

İnsanoğlunun tarihsel ve kültürel gelişimine baktığımız zaman spor ve sporcu felsefesi hep olumlu bir öğe olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz de Bahçelievler Belediyesi olarak modern kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olan spor ve spor tesisleri ile ilgili yatırım ve projelerimize hızla devam etmekteyiz. Bu s por yatırımlarıyla, amacımız sporun rekabetçi kimliğinden ziyade sporun bütünleştirici, birleştirici yönlerini önceleyerek; sevgi, dostluk ve kardeşlik

üzerine kurulu bir gençlik oluşturma çabasıdır. Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz, inandığımız için de gençlerimize yatırım yapıyoruz.

Başkanım, bir de yeni başlattığınız; “Bahçelievler’de yüzme bilmeyen kalmayacak” projeniz var, bu projeyi bize anlatır mısınız?

Bahçelievler’de sağlıklı bir nesil yetiştirmek için

yaptırdığımız ve sadece çocukların kullanabileceği yüzme havuzları projesinin 2’nci aşamasını da hayata geçirdik.

‘Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın’ sloganıyla 4 mahallede yaptırılacak semt havuzlarından ikisinin yapımı

Kocasinan ve Zafer Mahallesinde geçtiğimiz yıl tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunulmuştuk.

Cumhuriyet ve Yenibosna Merkez Mahallelerimizde hizmet verecek yüzme havuzlarının yapımına ise geçtiğimiz aylarsa başladık.

Binlerce öğrencinin faydalandığı bu tesislerde uzman eğitimcilerin görev yapıyor. Tesislerimiz çocuklarımızın, yarınlara emin adımlarla yürüyebilmeleri için önemli bir işlevi yerine getirecek. Hem bilgi hem vücut olarak gelişimlerini en iyi bir şekilde sağlayacağı iki tesisimizin yapımını geçtiğimiz eğitim öğretim yılında tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunmuştuk. Çocuklarımızın ders de çalışabileceği bilgi evlerimizin de bulunduğu bu tesislerimize okullarından otobüslerimizle aldığımız çocuklarımızı, öğretmenleri nezaretinde getirerek beden eğitimi derslerini burada kendilerine yüzme eğitimi olarak vermiştik. Geçtiğimiz yıl belirlediğimiz pilot okullarımızla gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayı bu yıl okullarımızın tamamını kapsayacak şekilde uyguladık. Hedefimiz, Bahçelievler de yüzme bilmeyen kalmasın. Avrupa’da ve gelişmiş dünya ülkelerinde çocuklar küçük yaşta yüzmeyi öğreniyor.

Geleceğe yatırım yapmayı kendimize ilke edindik.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızı en iyi şekliyle hazırlamanın gayretiyle çalışıyoruz. Bununla birlikte ilçemizdeki mahalleler arasındaki hizmet eşitsizliğini de gidermeye çalışıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak azdır.

Başkanım son olarak ne söylemek istersiniz?

Gece gündüz demeden nasıl bir gayretle çalıştığımızı, Bahçelievler’de neler yaptığımızı en iyi sizler biliyorsunuz.

Yapacaklarımız elbette bitmedi. Yönünü Avrupa Birliği’ne dönmüş Türkiye’mizde, vizyonumuzu geleceğin baş döndürücü değişimi üzerine inşa ediyoruz.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te;

bilimin, sporun ve sanatın merkezi olan, gelişmiş, modern ve dinamik bir Bahçelievler markası için yolculuğumuz sürüyor. Bu şehri, herkesin gıpta ettiği, modern ve

yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışmaya devam ediyoruz.

El ele, gönül gönüle, güçlü Türkiye’nin örnek ilçesi

Bahçelievler’i birlikte inşa edeceğiz. Bahçelievler’de yaşamak ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığın keyfini halkımız, her geçen zamanda biraz daha yakından hissedecek. Bahçelievler’i

zirveye çıkarma mücadelesinde emeği geçen herkese ve bize gönül desteği veren değerli Bahçelievler halkına

şükranlarımı sunuyorum.

Osman Develioğlu kimdir?

1956 yılında İstanbul'un Kadırga semtinde doğdu. Aslen Kayserilidir. 1979 yılından beri ambalaj sanayiinde faaliyet göstermektedir. Kadırga İlkokulu ve İstanbul İmam Hatip Okulu’nun ardından yükseköğrenimini Boğaziçi

Üniversitesi’nde tamamladı. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini de tamamladı. 1995-1999 seçimlerinde 3'üncü bölge milletvekili adaylığı, ilçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1970 yılından beri sosyal aktivitelerin içinde yer alan Osman Develioğlu, pek çok sivil toplum örgütünde yönetici olarak görev yaptı.

AK Parti kuruluş çalışmalarında bulundu. İstanbul Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı görevine üç kez seçildiği 2004, 2009 ve 2014 yıllarından günümüze, bilgi, birikim ve tecrübesi ile Bahçelievler'e hizmet sunmaya devam eden Osman Develioğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.

İ

stanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu

işbirliğinde düzenlenen 44. Başkanlık Kupası Atletizm Oyunları, yaklaşık 1.000 sporcunun katılımı ile Sinan Erdem Spor Salonu ve Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar’ın da izlediği organizasyonda, yarışlar koşu, uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma ve 60 metre koşu olmak üzere 5 kategoride düzenlendi.11 - 18 yaş arası sporcuların okulları adına ve ferdi olarak katıldıkları 44. İBB Başkanlık Kupası Atletizm Yarışları, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Gençlik Kupası sahibini buldu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’a ve Türk sporuna kazandırılan Orhangazi Şehir Parkı Spor Tesisleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kürek yarışlarına ev sahipliği yaptı.

1.000 metrelik mesafede kürek mücadelesi veren

takımlardan küçük kızlar 2x, yıldız kızlar 2x, genç erkekler 2x, genç erkekler 1x ve genç kızlar 1x kategorilerinde Şişecam Çayırova birinci oldu. Yarışlarda akademik erkekler 1x’te ise ferdi olarak yarışan Hilmi Fatih Örer yarışı birinci sırada bitiren isim oldu.

Kadir Has Üniversitesi'nin akademik erkekler 8 +, 2- ve 4- kategorilerinde ilk sırada bitirdiği yarışların deniz küreği erkekler 4x+ ve deniz küreği U19 kızlar 2x dalında Sinop

Karadeniz Yelken Kulübü kupanın sahibi oldu. Toplamda 15 kulübün 220 sporcu ile katıldığı yarışlarda deniz küreği U19 erkekler 4x+ ve deniz küreği erkekler 1x'de Beşiktaş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kupası’nın sahibi oldu.

Erkekler 2- ile yıldız kızlar 1x dalında Hereke Nuh Çimento'nun kupayı kaldırdığı organizasyonda, genç erkekler 4-, küçük erkekler 1x ve yıldız erkekler 4x'de yarışı en iyi derece ile bitiren ekip Fenerbahçe oldu. Yıldız erkekler 2- kategorisinde Türk Balıkadamlar Kulübü'nün ilk sırada yer aldığı yarışların sonunda, deniz küreği kadınlar 2x'de Altınboynuz, küçük erkekler 2x'de Fethiye Belediye ve akademik kadınlar 2x kategorilerinde Koç Üniversitesi günü birinci sırada tamamlayan kulüpler oldu.

Spor müsabakaları