• Sonuç bulunamadı

TÜRKİYE GAGAUZ DİASPORASI TOPLANTISI İSTANBUL’DA YAPILDI

GaGauZya BaŞKanı İrİna VlaH, GaGauZya ÖZerK yerİ’nDe uyGulanan sOsyO-eKOnOMİK pOlİTİKaları ayrınTılı OlaraK anlaTTı.

K

utlama törenine, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlık Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Styepan Klyuyiç, Türki-ye CumhuriTürki-yeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Azerbaycan Heyetinden Azerbay-can Şehir Belediyeleri Birliği Başkanı ve Nerimanov Belediye Başkanı Temraz Ta-giyev, Yasamal Belediye Başkanı Zakir Ca-ferov, Binegadi Belediye Başkanı Salman Umudov, Nizami Belediye Başkanı Vuqar Quliyev, Belediye Çalışanları Sendikası Komite Başkanı Muharrem Xalilov ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Novi Grad

Belediye Başkanı Semir Efendiç “Her senenin sonunda ne yaptığımızı gözden geçiriyoruz. 2018 yıllında çok sayıda projeyi gerçekleştirdik. Novi Grad ilçe-sinde neredeyse her sene bin civarında yeni işçiye istihdam sağladık. Başkanlık görevini 2014 yılında devraldığımızdan bu yana ilçemizde 5 binden fazla kişi iş sahibi oldu” dedi.

Novi Grad’ın kuruluşunun 41. Yıldönü-münün kendileri için önemli olduğunu, bu nedenle törene katılan herkese teşekkür eden Efendiç, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Azerbaycan’dan gelen heyeti de selamlamak istiyorum. Yıldönümü kutlamasına Türkiye’den TDBB Genel

nOVİ GraD BeleDİye BaŞKanı seMİr efenDİç “2018 yıllınDa çOK sayıDa prOjeyİ GerçeKleŞTİrDİK. nOVİ GraD İlçesİnDe nereDeyse Her sene Bİn cİVarınDa yenİ İŞçİye İsTİHDaM sağlaDıK. BaŞKanlıK GÖreVİnİ 2014 yılınDa DeVralDığıMıZDan Bu yana İlçeMİZDe 5 BİnDen faZla KİŞİ İŞ saHİBİ OlDu” DeDİ.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi, Bosna Hersek’in başkenti

Saraybosna’nın ilçelerinden Novi Grad Belediyesi, kuruluşunun 41. Yılını, 17 Aralık 2018

tarihinde düzenlenen törenle kutladı.

NOVİ GRAD BELEDİYESİ KURULUŞUNUN

41. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Sekreteri Fahri Solak, Azerbaycan’dan belediyeler birliği başkanı ve beş belediye başkanı katıldı. Azerbaycan’lı misafirleri-mizin bugün burada olmaları bu ülke ile geçmişte yaptığımız çalışmaların sonucu-dur. Azerbaycan’la işbirliği yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadeleri-ni kullandı.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Şefik Caferoviç ise, Novi

Grad Belediyesinin, savaştan sonra başarılı bir gelişme ve yenilenme örneğini temsil eden bir belediye olduğunu söyledi. Cafero-viç “Bugün Novi Grad Bosna Hersek’in en büyük belediyelerinden biridir. Son yıllarda Novi Grad’da artış gösteren birçok iktisadi ve demografik parametreler bize bunu somut olarak gösteriyor” diye konuştu. Novi Grad’da kutlama törenine katılan TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak

Ana-prOGraMDa yer alan BOsna HerseK saVaŞı GaZİlerİne nOVİ GraD BeleDİyesİnİn ‘safeT HaDZİc’ ÖDÜlÜ VerİlDİ. TÖren fOlKlOr GruBu Ve TasaVVuf MusİKİsİ TOpluluğu GÖsTerİlerİ İle sOna erDİ.

dolu Ajansına yaptığı açıklamada, “Bosna Hersek en aktif işbirliği yürüttüğümüz ül-kelerden birisidir. Bosna Hersek’te eğitim, kültür ve altyapı alanında çok sayıda proje gerçekleştirildi. Üye belediyelerimizin ve üye ülkelerin kendi aralarında işbirliğini geliştirmeleri programı kapsamında, Üye ülkelerimizden olan Azerbaycan belediye başkanlarından oluşan bir heyetle, iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için Bosna Hersek’e geldik. Bu yılın Ağustos ayında Bosna Hersek’ten 15 kişilik bir heyetle de Azerbaycan’ı ziyaret etmiştik. Bosna Her-sek ziyareti kapsamında çeşitli belediyeler ile görüşme fırsatımız olacak ve gördüğü-nüz gibi Novi Grad Belediyesinin 41’inci yıldönümü kutlamalarına da misafir olarak katılım sağladık” dedi.

Programda yer alan Bosna Hersek savaşı gazilerine Novi Grad Belediyesinin ‘Safet Hadzic’ ödülü verildi. Tören folklor grubu ve tasavvuf musikisi topluluğu gösterileri ile sona erdi.

O

limpiyatlar, Saraybosna Büyük-şehir Belediyesi ve Republika Sırpska sınırları içerisinde yer alan Doğu Saraybosna Belediyesinin işbirliği ile gerçekleşti. Bir önceki Avrupa Gençlik Kış Olimpiyat Oyunları, 2017 yılında Erzurum’da gerçekleşmişti. 1984 Kış Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Saraybosna şehri EYOF 2019 ile yıllar sonra ilk defa büyük bir uluslararası etkinlik düzenleme fırsatı buldu.

EYOF 2019 açılış törenine, dünyanın çeşit-li ülkelerinden heyetler ve sporcular katıl-dı. Resmi açılış törenine ise, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Janez Koci-yançiç, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Abdulah Skaka, Doğu Saraybosna Belediye Başkanı Nenad Vukoviç katıldı.

EYOF 2019’a 46 ülkeden 911 genç sporcu, 8 farklı kış oyunları disiplininde katılım sağladı. Disiplinler arasında Alp kayakçı-lığı, biyatlon, kır kayağı, körling, artistik buz pateni, buz hokeyi, kısa kulvar sürat pateni ve snowboard yer aldı. Yarışmada toplamda on iki madalya alarak en çok altın madalya kazanan ülke Norveç oldu. Norveç’i 12 madalya alan fakat bir altın madalya eksik alan İsviçre takip etti, üçüncülüğü ise 11 madalya alan Fransa takip etti. Türkiye’den de 35 genç sporcu yarışmalarda yer aldı.

2019 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyat Oyunları 15 Şubat 2019 tarihinde Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Milorad Dodik tarafından Olimpiyat bayrağının 2021’de EYOF’un ev sahipliğini yapacak olan Finlandiya’nın Vuokatti Belediye Başkanı-na teslim töreni ile soBaşkanı-na erdi.

1984 KıŞ OlİMpİyaT Oyunlarına eV saHİplİğİ yapan sarayBOsna ŞeHrİ eyOf 2019 İle yıllar sOnra İlK Defa BÜyÜK Bİr uluslararası eTKİnlİK DÜZenleMe fırsaTı BulDu.

İki yılda bir düzenlenen ‘Avrupa Gençlik Kış Olimpiyat Oyunları’ (EYOf), 10-15 Şubat 2019

Benzer Belgeler