• Sonuç bulunamadı

Bu bölümde araĢtırma sonuçları genel olarak değerlendirilmesi yapılmıĢ olup, elde edilen bulgulara göre bu alanla ilgili araĢtırmacı ve uygulayıcılara önerilerde bulunuluĢtur.

11. sınıf öğrencilerinin Algılanan sosyal destek düzeyleri okul türü değiĢkenine göre değiĢmekte midir?

Aileden algılanan sosyal destek puanları okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmaktadır(Bkz: Tablo-8).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek puanları okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-8).

Öğretmenden algılanan sosyal destek puanları okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmaktadır(Bkz: Tablo-8).

11. sınıf öğrencilerinin algıladıkları sosyal destek düzeyleri cinsiyet değiĢkenine göre farklılık göstermekte midir?

Kız ve erkek öğrencilerin aileden algılanan sosyal destek puanları arasında anlamlı düzeyde fark bulunmamıĢtır(Bkz: Tablo-9).

Kız ve erkek öğrencilerin arkadaĢtan algılanan sosyal destek puanları arasında anlamlı düzeyde kızlar lehine fark bulunmuĢtur(Bkz: Tablo-9).

Kız ve erkek öğrencilerin öğretmenden algılanan sosyal destek puanları arasında anlamlı düzeyde kızlar lehine fark bulunmuĢtur(Bkz: Tablo-9).

88

11. sınıf öğrencilerinin sosyal beceri alt boyutlarından aldıkları puanlar cinsiyet değiĢkenine göre farklılık göstermekte midir?

Kız ve erkek öğrencilerin duyuĢsal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu puanları arasında anlamlı düzeyde kızlar lehine fark olduğu ortaya çıkmaktadır(Bkz: Tablo-10).

Kız ve erkek öğrencilerin duyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu puanları arasında anlamlı düzeyde erkekler lehine fark olduğu ortaya çıkmaktadır(Bkz: Tablo-10).

Kız ve erkek öğrencilerin duyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu puanları arasında anlamlı bir fark bulunmamıĢtır (Bkz: Tablo-10).

Kız ve erkek öğrencilerin sosyal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu puanları arasında anlamlı bir fark bulunmamıĢtır(Bkz: Tablo-10).

Kız ve erkek öğrencilerin sosyal kontrol sosyal beceri alt boyutu puanları arasında anlamlı bir fark bulunmamıĢtır (Bkz: Tablo-10).

Kız ve erkek öğrencilerin sosyal kontrol sosyal beceri alt boyutu puanları arasında anlamlı düzeyde kızlar lehine fark bulunmuĢtur(Bkz: Tablo-10).

11. sınıf öğrencilerinin algıladıkları sosyal destek düzeyleri doğum sırası değiĢkenine göre farklılık göstermekte midir?

Aileden algılanan sosyal destek puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-11).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-11).

Öğretmenden algılanan sosyal destek puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-11).

11. sınıf öğrencilerinin sosyal beceri alt boyutundan aldıkları puanlar okul türü değiĢkenine göre farklılık göstermekte midir?

DuyuĢsal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-12).

DuyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-12).

DuyuĢsal kontrol sosyal beceri alt boyutu okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-12).

Sosyal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-12).

Sosyal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-12).

Sosyal kontrol sosyal beceri alt boyutu okul türü değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-12).

11. sınıf öğrencilerinin sosyal beceri alt boyutlarından aldıkları puanlar doğum sırası değiĢkenine göre farklılaĢıp farklılaĢmadığına iliĢkin bulgular:

DuyuĢsal anlatımcılık sosyal beceri alt boyut puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-13).

DuyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyut puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-13).

DuyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyut puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmaktadır(Bkz: Tablo-13).

Sosyal anlatımcılık sosyal beceri alt boyut puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmaktadır(Bkz: Tablo-13).

Sosyal duyarlılık sosyal beceri alt boyut puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-13).

Sosyal kontrol sosyal beceri alt boyut puanları doğum sırası değiĢkenine göre anlamlı düzeyde farklılaĢmamaktadır(Bkz: Tablo-13).

Algılanan sosyal destek düzeyi sosyal beceri düzeylerini etkileyip etkilemediğine iliĢkin bulgular:

Aileden algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu arasında pozitif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

Aileden algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14). Aileden algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal kontrol sosyal beceri alt boyutu arasında pozitif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

90 Aileden algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14). Aileden algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

Aileden algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal kontrol sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu arasında pozitif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu arasında negatif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal kontrol sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu arasında negatif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

ArkadaĢtan algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14). ArkadaĢtan algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal kontrol sosyal beceri alt boyutu arasında pozitif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

Öğretmenden algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu arasında pozitif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

Öğretmenden algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14). Öğretmenden algılanan sosyal destek düzeyi ile duyuĢsal kontrol sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14). Öğretmenden algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal anlatımcılık sosyal beceri alt boyutu arasında negatif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).

Öğretmenden algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal duyarlılık sosyal beceri alt boyutu arasında anlamlı bir iliĢki olmadığı ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14). Öğretmenden algılanan sosyal destek düzeyi ile sosyal kontrol sosyal beceri alt boyutu arasında pozitif yönde olumlu bir iliĢki olduğu ortaya çıkmıĢtır(Bkz: Tablo-14).