• Sonuç bulunamadı

Bu bölümde araştırmadan çıkan sonuçlara yer verilmiştir.

1. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde AED düzeyleri yüksek bulgulanmıştır.

2. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde GTBÖ-YDF alt ölçek puanlarına göre kendine döndürme temas biçimi, saptırma temas biçimi, yüksek bulgulanmıştır. Temas temas biçimi orta düzeyde yüksek, İçi içe geçme temas biçimi ve Duyarsızlaşma temas biçimleri yüksek bulgulanmıştır.

3. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde AED puanları ile Kendine döndürme temas biçimi puanları arasında anlamlı bir ilişki bulgulanmıştır. AED ders çalışmaya bahane bulma ile anlamlı bir ilişki, AED erteleme ile anlamlı bir ters ilişki bulgulanmıştır.

4. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde AED ders çalışmaya bahane bulma puanları ile iç içe geçme temas biçimi puanları arasında anlamlı bir ilişki bulgulanmıştır. AED erteleme puanları ile anlamlı bir ilişki bulgulanmamıştır.

5. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde AED puanları ile duyarsızlaşma temas biçimi puanları arasında anlamlı bir ilişki bulgulanmamıştır. AED erteleme ile anlamlı bir ters ilişki bulgulanmıştır.

6. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde AED puanları ile saptırma temas biçimi puanları arasında anlamlı bir ilişki

129

bulgulanmıştır. AED ders çalışmaya bahane bulma ile anlamlı bir ilişki, AED erteleme ile anlamlı bir ters ilişki bulgulanmıştır.

7. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinde AED ders çalışmaya bahane bulma puanları ile temas temas biçimi puanları arasında anlamlı bir ters ilişki bulgulanmıştır. AED erteleme puanları ile anlamlı bir ilişki bulgulanmamıştır.

8. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin bulundukları bölge ile Kendine döndürme temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

9. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin bulundukları bölge ile İç içe geçme temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

10. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin bulundukları bölge ile Duyarsızlaşma temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

11. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin bulundukları bölge ile Saptırma temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmıştır. Verilen sonuçlara göre Girne bölgesinde okuyan genel lise son sınıf öğrencileri saptırma temas biçimi düzeyleri Güzelyurt bölgesine göre daha yüksek olduğu bulgulanmıştır.

12. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin bulundukları bölge ile Temas temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

130

13. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin cinsiyetleri ile Kendine döndürme biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

14. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin cinsiyetleri ile İç içe geçme temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

15. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin cinsiyetleri ile Duyarsızlaşma temas biçimi arasında anlamlı bir fark bulgulanmıştır. Analiz sonuçlarına göre kız öğrencilerin duyarsızlaşma temas biçimi düzeyleri erkek öğrencilere göre daha yüksektir.

16. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin cinsiyetleri ile Saptırma temas biçimi arasında anlamlı bir fark bulgulanmamıştır. 17. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin cinsiyetleri ile Temas temas biçimi arasında anlamlı bir fark bulgulanmıştır. Analiz sonuçlarına göre erkek öğrencilerin temas temas biçimi düzeyleri kız öğrencilere göre daha yüksektir.

18. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin anne-baba eğitim düzeyleri ile Kendine döndürme biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

19. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin anne-baba eğitim düzeyleri ile İç içe geçme temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

20. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin anne-baba eğitim düzeyleri ile Duyarsızlaşma temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

131

21. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin anne-baba eğitim düzeyleri ile Saptırma temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

22. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin anne-baba eğitim düzeyleri ile Temas temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

23. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin okudukları bölüm ile Kendine döndürme biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

24. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin okudukları bölüm ile İç içe geçme temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

25. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin okudukları bölüm ile Duyarsızlaşma temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

26. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin okudukları bölüm ile Saptırma temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.

27. K.K.T.C.’nin MEB’e bağlı bulunan Genel Liselerin son sınıf öğrencilerinin okudukları bölüm ile Temas temas biçimi arasında tek yönlü varyans analizi sonuçlarına göre anlamlı bir fark bulgulanmamıştır.