• Sonuç bulunamadı

SONDAJ MAKİNESİ HİDROLİK SİSTEM OTOMASYON MALZEMELERİ

TEKNİK ŞARTNAME STANDART FORMU (Söz. EK:2b)

LOT 8 SONDAJ MAKİNESİ HİDROLİK SİSTEM OTOMASYON MALZEMELERİ

Otomatik Tij Açma Kapama Sistemi:

 Kullanılacak tün elektronik malzeme -40 ve +100 derece ağır çevre koşullarına dayanabilecek mobil IP 68 güvenlik sınıfına sahip olmalıdır.

 Tijleri sıkma ve açma kapama pozisyonunda sistemi ile diş hatvesi boyunca askı baskı sistemi vasıtasıyla hareket etmesi gerekmektedir. Bu sistem PQ,HQ,NQ,BQ,AQ,HW,NW,BW ve AW tijlere uygulanabilmelidir. Her farklı çap için ayrı basınç ayarı yapılabilmelidir.

Elektrik Regülasyonlu Tandem Pompa:

 Tandem haline getirilecek pompa sayısının en az 4 adet olması gerekmektedir.

 Pompalar birbirine orijinal tandem kitleri ile bağlı olması gerekmektedir.

 Birinci pompanın şaftı yük altında maksimum eğilme momentini karşılayabilecek dinamik dayanıma sahip olması gerekmektedir.

 Birinci pompa kapalı çevrim 210 cc üzerinde loop flushing valf olan elektrik regülasyonlu pompa olmalıdır.

 İkinci pompa açık çevrim en az 130 cc yüke duyarlı çalışan pompa olmalıdır.

 Üçüncü pompa açık çevrim en az 45 cc yüke duyarlı çalışan pompa olmalıdır

 Dördüncü pompa açık çevrim basınç duyarlı çalışan pompa olmalıdır

 Pompaların devamlı çalışma basıncı 400 Bar olmalıdır.

Rotasyon Devir Ölçer, Çamur Pompası Dijital Debi Ölçer,Plc,Dijital Renkli Ekran,Basınç Ve Sıcaklık Transmitteri:

 Kullanılacak tün elektronik malzeme -40 ve +100 derece ağır çevre koşullarına dayanabilecek mobil IP 68 güvenlik sınıfına sahip olmalıdır.

 Rotasyon devir ölçer 0-10 V ve 4-20 mA değerinde çıkış sinyali verebilmelidir.

 Çamur pompası dijital debi ölçer 1.5 gr/cm3 değerindeki çamurun debisini ölçebilmeli maksimum debi değerinin 200lt/dak. Maksimum basınç değerinin 200 Bar olması gerekmektedir.

 PLC 0-10 V ve 4-20 mA değerindeki sinyalleri alıp C koduyla yazılmış makro programlarla

1 ADET

sistem parametrelerini düzenleyerek elektrik kontrollü pompaları yönetmelidir.

 Mobil araç üstü bilgisayar en az 10 inch büyüklüğünde olmalı sistem parametrelerini üzerinde bulunana tuşlar yardımıyla değişik ekranlarda grafiklerle ve görsellerle gösterebilmelidir.

 Basınç trasmitterlerı 0-10 veya 4-20 mA çıkış sinyali verebilmelidir. Maksimum 400 Bar basınç altında doğru sonuç verebilmelidir.

 Sıcaklık trasmitteri trasmitterlerı 0-10 veya 4-20 mA çıkış sinyali verebilmelidir. Maksimum 200 derece santigrat altında doğru sonuç verebilmelidir.

 Sensörler, PLC ve Bilgisayar CE belgesine sahip olmalıdır.

 Oransal kumanda devamlı çalışma basıncı 400 Bar olmalıdır.

Rotasyon Hidromotoru:

 Kullanılacak tün elektronik malzeme -40 ve +100 derece ağır çevre koşullarına dayanabilecek mobil IP 68 güvenlik sınıfına sahip olmalıdır.

 Rotasyon hidromotorunun üzerinde hız bilgisinin okunabildiği hız sensörü olmalıdır.

 Rotasyon hidromotoru en az 160 cc değişken deplasmanlı olmalıdır. En az 400 Barda sürekli çalışabilmelidir.

 Deplasman kontrolü oransal valflerle elektronik olarak motor üzerinden sağlanmalıdır.

Oransal Kumanda: kavitasyon valfi bulunmalıdır. Sürgü tipi AB-T olmalıdır. Dilim basıncı okunabilinmelidir.

 2.Dilim en az 260 lt geçirgenliğe sahip olmalıdır.Sürgü tipi AB-T olmalıdır. Dilim basıncı okunabilmelidir.

 3.Dilim en az 180 lt/dak geçirgenliğe sahip olmalıdır. Dilimin basıncı gözlenebilmeli ve ayarlanabilmelidir. Sürgü tipi kapalı merkez olmalıdır.

 4.Dilim en az 130 lt/dak geçirgenliğe sahip olmalıdır. Dilimin basıncı gözlenebilmeli ve

 7.Dilim en az 100l t/dak geçirgenliğe sahip olmalıdır.Oransal olarak A hattındaki basınç 0-10 V bir gerilimle oransal olarak kontrol edilebilinmelidir. Sürgü tipi kapalı merkez olmalıdır.

 8.Dilim en az 100 lt/dak geçirgenliğe sahip olmalıdır. Oransal olarak B hattında debi 0-10 V bir gerilimle oransal olarak kontrol edilebilinmelidir. Sürgü tipi kapalı merkez olmalıdır.

 Dilimler birbirine sızdırmaz bir şekilde monte edilmeli en az 400 barda testleri yapılmalıdır.

 CE belgesi bulunmalıdır.

LOT 9 SONDAJ MAKİNESİ EKİPMANLARI

Su Pompası:

1 ADET

 800 psi basınçta en az 140 l/dak su basabilmelidir.

 En az 100 cc 400 barda çalışan, orbit tip hidrolik motor ile kaplin vasıtasıyla tahrik edilmelidir.

 Pompa 3 pistonlu, pistonları seramik kaplı çelik olan, bilye çek valfli 2” emiş ve 1-1/4” çift yönlü çıkışlı olacaktır. Pompa krankı ve yatağı ile biyel kollarının eksenel toleransı %0.1 i geçmemelidir. Pompa rodları krom malzemeden işlenecek, pompa lastikleri kortlu bezden imal edilecektir. Pompa gövdesi ve kafası sefero döküm olacaktır.

 Pompada kullanılan rulmanlar CE normunda rulman ömrü en az 8000 saat olacaktır.

Ayak Freni:

 Hidrolik piston ile tahrikli PW, PQ, HQ, NQ. BQ lokmaları ile birlikte olmalıdır..

 Ayak freni gövde malzemesi St-52-3 olmalıdır.

 Lokmaların tiji tutan yüzeylerine tungsten karbide tutucular gümüş kaynağı kullanılarak monte edilmelidir.

 Ayak freni sıkma pozisyonunda sahip olduğu konik açısal pozisyon ve makas mekanizması ile üzerindeki tij ağrlığı ile takımın kuyu içerisine düşmesini engellemelidir ve sıkma miktarı tij çaplarına en fazla %3 olmalıdır.

Tij-Denge:

 Sondaj Makinesinin kulesi 90-45 derece açılı olarak çalıştığı durumlarda tijin dönmesini engellemeyen hidrolik tahrikli çalışan aynı zamanda tijin dengelenmesini sağlayacak montaj topluluğudur.

 Malzemesi ST 52-3 olmalıdır.

 Tij denge pistonu; Dış Çap:60 mm İç Çap 50 mm (H9 Toleransa sahip) krom kaplı taşlanmış ve honlanmış iç çap Piston Kovanı Kovan Malzemesi:CK 45Yüzey Pürüzlülüğü Ra <0,4 цm olmalıdır.

 Mil Çapı 30 mm (f8 toleransa sahip) Piston Stroku 108 mm Mil Malzemesi: 4140 Kromlu ve İndiksiyonlu Yüzey Pürüzlülüğü Ra <0,4 цm olmalıdır.

 Piston Çalışma Basıncı maksimum 300 Bar olmalıdır.

 Maksimum çalışma Hızı<5 m/sn olmalıdır.

 Vidalı Kapak ve Piston üzerinde kullanılacak Sızdırmazlık elemanlarının en az 300 Bar Basınca dayanıklı olması gerekmektedir

 Tij denge makarası malzemesi kestamit olmalıdır.

Tij Sıkma Sökme Piston Grubu:

Kremeyer dişli sistemi ile tahrikli çeneleri vasıtasıyla tiji ayak freni üzerimde sıkacak mekanik yay vasıtasıyla tiji (maksimum 110 kg ) hatve boyu kadar yukarı doğru itecek ve söktürecektir.

Dişliler en az 5 kalite olmalıdır.

Sistem üzerinde açma ve sıkma yönü belirlemek amaçlı kilit sistemi bulunmalıdır.

Ayak frenine monte edilebilmelidir.

Lokmalar, PQ, HQ, NQ, BQ tijleri tutabilecek çapta olmalı ve aşınma yüzeyleri ısıl işlemli olmalıdır. Tiji tutacak yüzeylerinde tugsten karbide tutucular gümüş kaynağı kullanılarak monte edilmelidir.

3. Garanti Koşulları LOT 1 için;

 Tedarik edilecek kütük, boru ve profil malzemeler özelliklerini kaybetmeden sonsuz ömürlü olmalıdırlar.

Malzemelerle birlikte malzemelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini gösteren deklarasyonlar bulunmalıdır.Bu deklerasyonlar ISO/TC 17/SC 1 ve ISO/TC 17/SC 20 ye uygun olarak hazırlanmalıdır.

 Kopma sonrası maksimum uzaman miktarı : %12 olmalıdır.

 Boru Malzemedde Ovalite: Et kalınlığının % 10 unu geçmemelidir.

 Doğrusallık: Doğrusallıktaki maksimum değişim profil veya boru malzemede toplam uzunluğunun 1/2000 katından fazla olmamalıdır.

LOT 2, LOT 4, LOT 5, LOT 6, LOT 8 için;

 Tedarik edilecek makineler ve ekipmanları en az 1 yıl garantili olacak ve bu garanti üretici ve varsa yetki verilen yüklenici firma tarafından verilecektir. Garanti süresince bakım, onarım, yol masrafı ve yedek parçadan hiç bir ücret talep edilmeyecek, 24 saat içerisinde bakım ve servis ekibi olası arızayı giderebilmelidir. En az 10 yıl boyunca da her türlü yedek parça yüklenici firma tarafından garanti süresi dolsa dahi 24 saat içerisinde firmamıza teslim edilecektir ve servis hizmeti sağlanacaktır.

 Tedarik edilecek makineler ve ekipmanların aşağıda verilen standartlara uygunluğunu gösteren deklarasyonlar ve CE belgeleri ürünle beraber yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.

o 2006/42/EC o 2004/108/EC o EN 61000-6-2:2005

o EN 61000-6-4:2007+A1:2011 EN ISO 12100:2010 o EN ISO 3744:2010 EN 1032:2003+A1:2008 o ISO 4413:2010

LOT 3, LOT 7, LOT 9 için;

 Tedarik edilecek makineler ve ekipmanları en az 2 yıl garantili olacak ve bu garanti üretici ve varsa yetki verilen yüklenici firma tarafından verilecektir. Garanti süresince bakım, onarım, yol masrafı ve yedek parçadan hiç bir ücret talep edilmeyecek, 24 saat içerisinde bakım ve servis ekibi olası arızayı giderebilmelidir. En az 10 yıl boyunca da her türlü yedek parça yüklenici firma tarafından garanti süresi dolsa dahi 24 saat içerisinde firmamıza teslim edilecektir ve servis hizmeti sağlanacaktır.

 Tedarik edilecek makineler ve ekipmanların aşağıda verilen standartlara uygunluğunu gösteren deklarasyonlar ve CE belgeleri ürünle beraber yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.

o 2006/42/EC o 2004/108/EC o EN 61000-6-2:2005

o EN 61000-6-4:2007+A1:2011 EN ISO 12100:2010 o EN ISO 3744:2010 EN 1032:2003+A1:2008 o ISO 4413:2010

4. Montaj ve Bakım-Onarım Hizmetleri Tüm LOT’lar için;

Tedarik edilecek malın firma tarafından tahsis edilen fabrikaya nakliyesi, montaj ve işletmeye alınması yüklenici firma veya ürünün yetkili servisleri tarafından yapılacaktır.

Tedarik edilecek malın nakliyesi, kurulumu ve sondaj makinesinin imalatı tamamlandıktan sonra devreye alınması alınması için gerekli her türlü ekipman-teçhizat ve malzeme yüklenici firma veya ürünün yetkili servisleri tarafından karşılanacaktır.

Tedarik edilecek ürün eğerbir makine ise nakliyesi, kurulumu ve ilgili testleri yapılarak çalışır durumda test edildikten sonra raporlarıyla birlikte teslim edilecektir.

Garanti süresince bakım, onarım, yol masrafı ve yedek parçadan hiç bir ücret talep edilmeyecek,24 saat içerisinde bakım ve servis ekibi olası arızayı giderebilmelidir. En az 10 yıl boyunca da her türlü yedek parça yüklenici firma tarafından garanti süresi dolsa dahi 24 saat içerisinde firmamıza teslim edilecektir ve servis hizmeti sağlanacaktır.

5. Kullanım Kılavuzu Tüm LOT’lar için;

Tedarik edilecek makine teçhizatı ve ekipmanalara ait kullanma, programlama, bakım-kontrol kitapçıkları ve ürünlere ait onaylanmış kuruluşlardan veya üniversitelerden alınmış test raporları ile elektrik, elektronik ve mekanik parça kitapları (Türkçe veya İngilizce) makine teçhizatı ve ekipmanalara birlikte verilmelidir.

Kullanılması ve dikkat edilmesi gereken hususları içeren talimat ile tehlikeli çevre etkileri (varsa) tehlikeyi tanımlayıcı uluslararası geçerliliği olan uyarıcı yazı/etiket cihaz üzerine kullanıcının kolayca görebileceği bir yere monte edilmelidir.

Tedarik edilecek malın modeli, seri numarası, yapım yılı, firma adı ve adresi v.b bilgileri tedarik edilecek malın uygun bir yerinde belirtilecektir. Bu bilgiler malın kullanım alanına uygun şekilde dayanıklı ve silinmeyecek şekilde sabitlenmelidir.

Tedarik edilecek malın özelliğine göre katalog, broşür, şema, el kitabı, işletme ve bakım talimatı, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili dokümanların alıcıya teslimi gerekmektedir.

6. Teslim Süresi LOT 1 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (1 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir.

LOT 2 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (2 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir. Teslimat süreleri montaj ve devreye almayı da kapsar.

LOT 3 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (2 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir. Teslimat süreleri montaj ve devreye almayı da kapsar.

LOT 4 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (1 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir.

LOT 5 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (1 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir.

LOT 6 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (2 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir. Teslimat süreleri montaj ve devreye almayı da kapsar.

LOT 7 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (1 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir. Teslimat süreleri montaj ve devreye almayı da kapsar.

LOT 8 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (1 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir. Teslimat süreleri montaj ve devreye almayı da kapsar.

LOT 9 için;

Yüklenici firma belirlenmiş olan maksimum teslim süresine (2 AY) riayet edileceğini taahhüt etmelidir. Teslimat süreleri montaj ve devreye almayı da kapsar.

Söz. Ek-3: Teknik Teklif

Benzer Belgeler