• Sonuç bulunamadı

2.3. AKDAĞ KAZASI KÖYLERİNİN NÜFUSU VE ÖZELLİKLERİ

2.3.44. Sobuç Kavağı

Kırk dördüncü köy olan Sobuç Kavağı’nda 16 hanede 44 kişi vardı. Köyün imamı 30 yaşındaki Ömer Efendi, muhtarı ise 45 yaşındaki Osman’dır. Mustafa, Mehmed, Mustafa, İbrahim ve Veli redif nefer, Mehmed redif çavuşu, Ömer ise asakir-i mansuredir.

2.3.45. Özer Kavağı

Kırk beşinci sırada yer alan Özer Kavağı’nda 41 hanede 91 kişi bulunuyordu. Köyün imamı yoktur. Köyün muhtarı ise 45 yaşındaki İbrahim ile 50 yaşındaki Ali’dir. Köy nüfusuna kayıtlı Mehmed mefkud yazılmıştır. Yani onun ölüp ölmediği bilinmemektedir.

2.3.46. Yahyasaray

Kırk altıncı sırada yer alan Yahyasaray’ında 40 hanede 150 kişi mevcuttu. Köyün imamı 40 yaşındaki Mehmed Efendi, muhtarı ise 40 yaşındaki Yusuf ve 45

41

yaşındaki Ali’dir. Hüseyin, Mustafa, Mehmed, Ali, Osman, Hasan, Hüseyin, Hasan, Ahmed, Hüseyin ve Ali redif nefer, Mehmed redif onbaşı, Ahmed asakir-i mansure, Ahmed nefer mülazım, Osman ise ama olarak kaydedilmiştir.

2.3.47. İnönü

Kırk yedinci sıradaki İnönü’de 20 hanede 59 kişi vardı. Köyün imamı 30 yaşındaki Hasan Efendi, muhtarı ise 32 yaşındaki bir diğer Hasan’dır. Mustafa redif nefer, Bekir redif onbaşı, Mustafa ise çolak olarak kaydedilmiştir.

2.3.48. Alidemirci

Kırk sekizinci köy olan Alidemirci’de 29 hanede 85 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 45 yaşındaki İbrahim Efendi, muhtarı ise 60 yaşındaki Hasan Efendi ile 35 yaşındaki Ali’dir. Halil, Osman, Osman, Süleyman ve Mahmud redif nefer, Abdullah ise talebedir.

2.3.49. Kürekçi

Kırk dokuzuncu sıradaki Kürekçi köyünce 9 hanede 30 kişi bulunmaktaydı. Köyün imamı 30 yaşındaki Molla Ali, muhtarı ise 48 yaşındaki Halil’dir. İsimleri Osman olan üç kişi ile Süleyman ve Mahmud redif nefer, Mahmud ve Mustafa asakir-i mansure olarak kaydedilmiştir.

2.3.50. Menteşe

Ellinci sırada yer alan köyde 32 hanede 90 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 30 yaşındaki Molla Mustafa, muhtarı ise 60 yaşındaki Mehmed ile 37 yaşındaki Mustafa’dır. Mustafa, Hasan, Osman ve Ömer redif nefer, isimleri Veli olan ikil kişi asakir-i mansure, Ahmed ise ama olarak kaydedilmiştir.

2.3.51. Karakışla

Elli birinci sırada yer alan Karakışla köyünde 14 hanede 46 kişi mevcuttu. Köyün imamı 27 yaşındaki İbrahim Efendi, muhtarı ise 35 yaşındaki Mustafa’dır. Hüseyin, Hasan, Osman ve Ömer redif nefer, Mustafa redif çavuşu, Ali, Yusuf ve Osman asakir-i mansure son olarak Osman ise talebeydi.

2.3.52. Baraklı

Elli ikinci sıradaki Baraklı köyünde 24 hanede 77 kişi vardı. Köyün imamı 45 yaşındaki Bekir Efendi, muhtarı ise 38 yaşındaki Mustafa ile 40 yaşındaki

42

Ali’dir. İsimleri Mehmed olan iki kişi redif nefer, Ahmed, Halil İbrahim ve Ömer asakir-i mansuredir.

2.3.53. Alifakihli

Elli üçüncü sıradaki Alifakihli isimli köyde 13 hanede 53 kişi yaşamaktaydı. Köyde imam ve muhtar yoktur. Ahmed, Mustafa, Ali ve Osman redif nefer, Mehmed ise talebedir.

2.3.54. Koğurlu

Elli dördüncü sırada yer alan Koğurlu’da 17 hanede 56 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 69 yaşındaki Mustafa Efendi, muhtarı ise 40 yaşındaki Bekir’dir. Mehmed, Emin ve Halil redif nefer, Osman ise talebedir.

2.3.55. Malaz

Elli beşinci sıradaki Malaz’da 7 hanede 32 kişi vardı. Köyün imamı yoktur, muhtarı ise 45 yaşındaki Hüseyin’dir. Eyüp, Ahmed ve Osman redif nefer, Hüseyin redif onbaşı, Mustafa asakir-i mansuredir.

2.3.56. Ürneç

Elli altıncı sıradaki Ürneç’te 59 hanede 187 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 53 yaşındaki Osman Efendi, muhtarı ise 45 yaşındaki Yusuf’tur. İsimleri Mehmed olan beş kişiyle birlikte Hasan, Ömer, Ahmed, İsmail ve Ali redif nefer, Abdullah redif onbaşı, Halil, İbrahim, Ahmed ve Halil asakir-i mansure, Mustafa sipahi süvarisi, Mehmed sipahi ve son olarak Ahmed ise talebeydi.

2.3.57. Külekçi

Elli yedinci sıradaki Külekçi’de 31 hanede 109 kişi vardı. Köyün imamı 60 yaşındaki Mahmud, muhtarı ise 34 ve 37 yaşlarında isimler Mehmed olan iki kişidir. İsimleri Halil olan üç kişi ve isimleri Ali olan iki kişiyle birlikte Seyid, Musa, Bekir, Mükremin, Emrullah ve Mehmed redif nefer, İbrahim ve Feyzullah asakir-i mansure, isimleri Mehmed olan ikişi kişi ve Bekir talebe olarak kaydedilmişlerdir.

2.3.58. Derekemal

Elli sekizinci sıradaki Derekemal köyünde 17 hanede 58 kişi yaşamaktaydı. Köyün İmamı yoktur. Köyün muhtarı ise 45 yaşındaki Ali’dir. Bekir ve Mehmed

43

redif nefer, Molla Hasan ve Mustafa asakir-i mansure, Mehmed, İbrahim ve Molla Ömer talebe, son olarak Mehmed ise mefkud yani ölüp ölmediği bilinmeyen şeklinde yazılmışlardır.

2.3.59. Tekkeköyü

Elli dokuzuncu sırada yer alan köyde 42 hanede 98 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 35 yaşındaki Osman Efendi, muhtarı ise 40 yaşındaki Hasan’dır. Mustafa, Mahmud, Osman ve Mükremin redif nefer, Ali asakir-i mansure, Ahmed talebe, Ömer ise amadır.

2.3.60. Turisa/Turasa

Altmışıncı sırada yer alan Turisa köyünde 27 hanede 73 kişi mevcuttur. Köyün imamı 47 yaşındaki Araç Mustafa Efendi, muhtarı 65 yaşındaki Ömer’dir. Osman ve Hasan redif-i nefer, Molla Halil redif çavuşu, Mahmud, Ali Osman ve Mustafa asakir-i mansure, Himmet ise çolaktı.

2.3.61. Fakralı

Altmış birinci sırada bulunan Fakralı köyünde 26 hanede 58 kişi bulunuyordu. Köyün imamı 34 yaşındaki Seyid Efendi, muhtarı ise 49 yaşındaki Mehmed’dir. Halil ve Mikdad redif nefer, Seyid redif çavuşu, Mahmud asakir-i mansure, Ali Osman ise amadır.

2.3.62. Çokradan

Altmış ikinci sırada bulunan Çokradan’da 68 hanede 204 kişi vardır. Köyün imamı 60 yaşındaki Mustafa Efendi, muhtarı ise 54 yaşındaki Hacı Halil’dir. İsimleri Ali olan iki kişiden başka Mehmed, Esef, Emin, Osman, Emrullah, Ahmed, Mehmed ve İbrahim redif nefer, isimleri Osman olan üç kişiden başka Hasan redif onbaşı, Yusuf asakir-i mansure ve son olarak Ahmed ise dilsizdir.

2.3.63. Çayırşeyhi

Altmış üçüncü sırada yer alan ve günümüzde Çayıralan ismiyle ilçe merkezi olan Çayırşeyhi bölgenin en kalabalık köyleri arasında olup bu tarihte köyde 132 hanede 374 kişi bulunuyordu. Köyün imamı Süleyman Efendi, muhtarı ise muhtarları 45 yaşındaki Seyid ile 47 yaşındaki Osman’dır. İbrahim, Eyüp, Ömer, Hasan, Mahmud, Süleyman, Hüseyin, Mehmed, Ahmed, Mustafa, Seyid, Abdullah, Ömer, Bekir, Süleyman, Süleyman, Ömer, Ahmed, Seyid, Osman, Hüseyin,

44

Hidayed redif nefer, Hamza redif onbaşı, Osman, Mehmed, Ali, Mehmed, İbrahim asakir-i mansure, Kol Ağası Bekir Ağa sipahi, Ahmed, Ömer, Hasan, Süleyman Efendi talebe, Bekir mefkud, Ali ise amadır.

2.3.64. Turlahan

Altmış dördüncü sırada bulunan Turlahan’da 28 hanede 81 hane yaşamaktaydı. Köyün imamı 56 yaşındaki İbrahim Efendi, muhtarı 47 yaşındaki Hasan ile 45 yaşındaki Süleyman’dır. İbrahim ve Abdurrahman redif nefer, Yusuf redif onbaşı, Osman ise asakir-i mansuredir.

2.3.65. Elçili

Altmış beşinci sıradaki Elçili’de 8 hanede 26 kişi vardır. Köyün imamı ve muhtarı mevcut değildir. Köy nüfusuna kayıtlı Halil ve Mustafa redif nefer, Yusuf redif onbaşı, Hasan asakir-i mansure olarak kayıtlıdır.

2.3.66. Curali

Altmış altıncı sırada bulunan Curali köyünde 48 hanede 162 kişi yaşamaktadır. Köyün imamı olmayıp, muhtarı 40 yaşındaki Halil ile 50 yaşındaki Mehmed’dir. Köy nüfusuna kayıtlı Seyid, Hüseyin Efendi, Mehmed, Ali Molla, Mehmed ve Mustafa talebe, Halil isimli iki kişi, Osman isimli iki kişi, Ali isimli iki kişi ile Mehmed, Mustafa ve Hüseyin redif nefer, Osman redif onbaşı, Ali isimli iki kişi, Ahmed isimli iki kişiyle birlikte Ömer asakir-i mansure olarak kayıtlıdır.

2.3.67. Çandır

Altmış yedinci sırada bulunan Çandır köyü de kazanın büyük köylerinden biridir. Bu tarihte köyde 167 hanede 505 kişi bulunmaktadır. Köyün imamının olmaması ise oldukça dikkat çekicidir. Köy muhtarı iki tane olup bunlar 45 yaşındaki Ali ile 47 yaşındaki Mehmed’dir. Hüseyin, Mehmed, Veli, Musa, Mustafa, Mehmed, Mustafa, Ahmed, Mehmed, Hüseyin, Halil, Mükremin, Ali, Ömer, Abdüsselam, İsmail, Ali, Eyüp, Hasan, İsmail, Abdulkadir, Mustafa redif nefer, Bekir Ağa redif nefer yemin ağası, İbrahim redif mülazım, İsmail, Musa, Mehmed Ali, Hüseyin, İsmail, Hasan, Osman redif onbaşı, Yakub, Osman, Sadık redif çavuşu, Bekir ve Salih asakir-i mansure, Ahmed, Bekir Efendi, Mehmed, Osman, Molla Hasan ve Bekir ise talebe olarak kaydedilmiştir.

45 2.3.68. İsabey

Altmış sekizinci sırada yer alan İsabeyli köyünde 37 hanede 119 kişi mevcuttur. Köyün imamı 85 yaşındaki Mehmed Efendi, muhtarı ise 47 yaşındaki Nabi’dir. İsmi Ali ve Mustafa olan ikişer kişinin yanında Hasan ve Mehmed redif nefer, Osman redif nefer firari, ismi Ali olan iki kişi asakir-i mansure, Mehmed ise talebe olarak kayıtlıdır.

2.3.69. Karaşeyh

Altmış dokuzuncu sıradaki Karaşeyh köyünde 23 hanede 94 kişi yaşamaktadır. Köyün imamı 49 yaşındaki Ahmed, muhtarı ise 52 yaşındaki Ali ile 35 yaşındaki Yunus’tur. Köy nüfusuna kayıtlı Mustafa, Ömer, Nabi ve Mehmed redif nefer, İbrahim asakir-i mansure, Mustafa Efendi mezun ulema-i kiram ve son olarak İbrahim talebeydi.

2.3.70. Kebiç

Yetmişinci sırada yer alan Kebiç köyünde 26 hanede 87 kişi vardır. Köyün imamı 65 yaşındaki Mehmed Efendi, muhtarı 65 yaşındaki Osman’dır. Ömer, Mehmed, Mustafa ve Halil redif nefer, Eyüb redif onbaşı, Osman redif bölüğü emini, Ali, Hasan, Halil Efendi ve Osman talebe son olarak Ömer ise ama olarak kayıtlıdır.

2.3.71. Rumdiğin

Yetmiş birinci sırada yer alan Rumdiğin köyü de kazanın kalabalık köylerinden biridir. Köyde bu tarihte 98 hanede 288 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 35 yaşındaki Ahmed Efendi ile 80 yaşındaki Osman Efendi iken muhtarı ise 60 yaşındaki Ahmed ve 68 yaşındaki Halil’dir. Köyün hatibi 80 yaşındaki Osman Efendi, müezzini ise 34 yaşındaki Ahmed’dir. Mustafa, Musa, Hüseyin, iki Ömer, Mehmed, Nabi Mustafa, Yusuf, Ali, Çanakçı Ahmed, Ali, Mehmed, Osman, İbrahim, Bucakcı Mustafa redif nefer, Ahmed redif çavuşu, Süleyman asakir-i mansure, Ahmed Efendi talebe, Kör Ömer ise ama olarak kaydedilmiştir.

2.3.72. Toraman-ı Sağir

Yetmiş ikinci sırada bulunan küçük Toraman köyünde 42 hanede 144 kişi mevcuttur. Köyün imamı 35 yaşındaki Ali Efendi, muhtarı ise 59 yaşındaki Osman

46

ile 47 yaşındaki Mustafa’dır. Osman, Mehmed, İsmail, Hüseyin, Mustafa ve Osman redif nefer, Mustafa redif çavuşu, Süleyman ise redif onbaşıdır.

2.3.73. Toraman-ı Kebir

Yetmiş üçüncü sırada yer alan büyük Toraman köyünde 79 hanede 302 kişi yaşamaktaydı. Köyün imamı 35 yaşındaki Molla İsmail, muhtarı ise 40 yaşındaki Halil ile 42 yaşındaki Hüseyin’dir. Köy nüfusuna kayıtlı Osman, Mehmed, Hasan, İbrahim, Muslu, Osman, Memiş, Hasan, Ahmed, Hasan, Hasan, Mustafa Cafer, İbrahim, Veli, Osman, İsmail ve Mehmed redif nefer, Osman redif onbaşı, Halil redif çavuşu, Hüseyin, Mehmed, Mehmed, Mehmed, Ahmed, Ali asakir-i mansure, Mehmed talebe, Halil ise malul olarak kayıtlıdır.

2.3.74. Kızılcain

Yetmiş dördüncü sırada yer alan Kızılcain köyünde 33 hanede 95 kişi mevcuttur. Köyün imamı 35 yaşındaki İbrahim Efendi, muhtarı ise mevcut değildir. Ali, Mehmed, Ömer, Hüseyin, Mehmed, Molla İbrahim redif neferdir.

2.3.75. Alameddin

Yetmiş beşinci sırada yer alan Alameddin köyünde 68 hanede 222 hane yaşamaktaydı. Köyün imamı 58 yaşındaki Abdurrahman Efendi, muhtarı ise 40 yaşındaki Osman ile 50 yaşındaki Molla Yusuf’tur. Sadık, Tayyip, Ali, İbrahim, Abdullah, Bekir, Emrullah redif nefer, İbrahim, redif çavuşu, Mehmed redif mülazım, Ahmed redif onbaşı, Yusuf, Ali, İsmail ve Süleyman asakir-i mansure, Ömer Efendi ise talebedir.

2.3.76. Eşikli

Yetmiş altıncı sıradaki Eşikli köyünde 14 hanede 55 kişi bulunmaktaydı. Köyün imamı 25 yaşındaki Molla Feyzullah, muhtarı ise 59 yaşındaki Halil’dir. Osman isimli iki kişiyle birlikte Süleyman redif nefer, Halil redif onbaşı, Mehmed ise asakir-i mansuredir.

Benzer Belgeler