• Sonuç bulunamadı

4. Turizm Sektörü Üniversite Buluşmaları Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen

“Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları”, Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu ve salon fuayesinde gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Üniversite-miz Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakül-tesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Konuk, fakülte olarak 1.3 milyon kişiyi istihdam eden bir sektöre ülkemizin ihtiyaçlarını da düşünerek nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Hiçbir mesleğin uygulamasız öğrenilemeyeceğini belirten Prof. Dr. Adnan Konuk, bu nedenle öğren-cileri mümkün olduğunca sektörle buluş-turduklarını ifade etti. Yeni fakülte bina-sına önümüzdeki eğitim-öğretim yılında geçmeyi planladıklarını söyleyen Prof. Dr.

Adnan Konuk, yeni binanın donanımıy-la öğrencilerin tüm eğitim ihtiyaçdonanımıy-larını karşılayacağını belirtti. Staj yönergesinde yaptıkları değişiklikle öğrencilerin staj süresini uzattıklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Adnan Konuk, önemli olanın bir şekilde stajı ve okulu bitirmek değil, uy-gulamayı bilen ve sektörün kabul edeceği mezunlar olarak yetişmek olduğunu kay-detti. Prof. Dr. Adnan Konuk etkinliğin düzenlenmesine emeği geçen herkese ve

tüm katılımcılara teşekkür ederek konuş-masını tamamladı.

Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Eskişe-hir İl Temsilcisi Kaan Erdin, böyle etkin-liklerin öğrencilerin sektör temsilcilerin-den nitelikli bilgiler edinmeleri ve kamu - özel sektör buluşmasının il turizmine sağlayacağı katkılar açısından önemli ol-duğunu belirtti ve turizm işletmeleri ola-rak davet edilmelerinden dolayı teşekkür etti.

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Şube Müdü-rü Mustafa Serttaş, üniversite-sektör iliş-kilerinin önemine değinirken, donanımlı

olduğu kadar sektörle uyumlu eleman yetiştirmenin gereğine işaret etti. Turizm işletmelerinin de “alaylı” yani okullu ol-mayan elemanlarla belli bir yere kadar gelebileceğini belirten Mustafa Serttaş, turizm sektöründe turizm eğitimi almış elemanların çalıştırılması gerektiğini ifa-de etti.

Açılış konuşmalarının ardından, turizm sektöründen uzman konuşmacıların su-numları gerçekleşti. Ayrıca öğrenciler fu-aye alanında açılan stantlarda firmalarla staj ve iş görüşmesi yapma ve merak ettik-leri soruları sektör temsilciettik-lerine yönelt-me şansı buldu.

Haber

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlı-ğı ile ESOGÜ Çocuk ve Genç Eğiti-mi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM)’nin birlikte düzenlediği Be-yin Farkındalığı Haftası 2017 etkinlikle-ri çerçevesinde 14 Mart 2017 taetkinlikle-rihinde;

29 Biyoloji Öğretmeni gözetiminde, 25 liseden toplam 73 öğrencinin katılı-mıyla düzenlenen 10. Beyin Bilgi Ya-rışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Tören ÇOGEM Müdürü ve Tıp Fakül-tesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Esen’in, hazır-lık döneminden gerçekleşmesine kadar tüm aşamalarıyla yarışmayı anlattığı su-numuyla başladı. Beyin Bilgi Yarışma-sı’nın temel amacının geleceğimiz olan gençleri üniversite ortamıyla tanıştıra-rak motivasyonlarını artırmak ve hayata hazırlamak olduğunu belirten Prof. Dr.

Ferhan Esen, yarışmanın Türkiye’de tek olma özelliğini koruduğunu ve dünya-da 2017 yılındünya-da düzenlenen 155 yarış-madan biri olduğunu söyledi. Prof. Dr.

Ferhan Esen yarışmaya destekleri için Üniversitemiz Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Üniversitemiz Hastanesi Baş-hekimliği ve tüm sponsor kuruluşlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr.

Ali Arslantaş, hekimliğin çok özel bir-meslek olduğunu belirterek başarılı öğ-rencilere seslendi ve onlardan hekimlik mesleğini seçmelerini istedi. Prof. Dr.

Ali Arslantaş, yarışmanın düzenlenme-sine verdikleri emekler için Tıp Fakülte-si Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üye-leri Prof. Dr. Ferhan Esen ve Prof. Dr.

Hamza Esen’e özel olarak teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr.

Alparslan Birdane, 10. Beyin Bilgi Ya-rışması’nın düzenlenmesinde çok cid-di bir emek olduğunu belirterek, Prof.

Dr. Ferhan Esen’in şahsında emeği ge-çen herkese Üniversitemiz Rektörlüğü adına şükranlarını sundu. Bilginin çok önemli bir güç olduğunu belirten Prof.

Dr. Alparslan Birdane, bilgiye erişme-nin, sonra onun sahibi olmanın, sonra geliştirme, işleme, bize ait hale getirme ve faydalı kılmanın bir süreç olduğunu kaydetti. Bilginin insanlar için olduğu

kadar devletler için de önemli olduğu-nu belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, bilgi eğer insanlığın yararına sunulabi-liyorsa o gücün doğru istikamette kul-lanılmış olacağını ancak ülkelerin onu birbirlerini yok etmek için kullanması durumundaysa bugün gelinen noktada olduğu gibi kaosların ortaya çıkacağını ifade etti. Prof. Dr. Alparslan Birdane bizim medeniyetimizde bilgiye nerede olursa olsun ulaşmanın, onu çoğaltma-nın ve hem kendi ülkemizin ve milleti-mizin hem de diğer insanların faydası-na sunmanın olduğunu kaydetti. Beyin Bilgi Yarışması aracılığıyla bilginin eğ-lenceli hale geldiğini, insanların birbir-leriyle tanıştığını, kaynaştığını ve ayrıca Üniversitemizin tanıtımının yapıldığını, bunun da çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, lise öğren-cilerinin böyle bilgi yarışmaları aracı-lığıyla üniversite ile tanıştığını ve ken-dilerine bir rol biçtiğini söyledi. Prof.

Dr. Alparslan Birdane konuşmasının sonunda tüm katılımcı öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 10. Beyin Bilgi Yarışması’nda ilk 5 dereceyi alan öğren-cilere ödül ve teşekkür belgeleri verildi.

Daha sonra dereceye giren öğrencilerin okullarının müdürleri ve biyoloji öğret-melerine başarı belgeleri takdim edildi.

Tören, destek veren firmalar tarafından dereceye giren öğrencilere hediyeleri-nin dağıtılması ve sonrasında firmalara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

10. Beyin Bilgi Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Dünyamız ve Yaşam Prof. Dr. Ferhan Esen

Beyin Farkındalığı Haftası

Benzer Belgeler