• Sonuç bulunamadı

Haber

EMÖT’ten12. Akademi-EM

Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (EMÖT)’nun bu yıl

“Kelebek Etkisi” ve “İçindeki Kasırgayı Keşfet” konu başlıklarıyla düzenlediği

“12. Endüstri Mühendisliği Akademisi (12. Akademi-EM)”, 24-25 Mart 2017 tarihlerinde Kongre ve Kültür Merke-zi’nde gerçekleşti.

Akademi-EM’in açılışında konuşan EMÖT Başkanı Özhan Karabayrak, bu yıl 21. yaşını kutlayan EMÖT’e böyle bir etkinliği 12. kez düzenlemesinde destek veren herkese teşekkür etti ve başarılı bir etkinlik geçirilmesini diledi.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (MMF) Dekan Vekili Prof. Dr. Emin Kahya, EMÖT’ün bugüne kadar çok başarılı işler yaptığını belirterek, kuru-luşundan bugüne kulüpte görev yapan

tüm öğrencilere ve kulüp danışman hocalarına teşekkür etti. Prof. Dr. Emin Kahya daha sonra MMF’nin tarihçesi, akademik ve idari kadrosu, fiziki im-kanları, fakültece düzenlenen etkinlik-ler ve yürütülen projeetkinlik-ler ve MÜDEK akreditasyon çalışmaları hakkında kısa-ca bilgiler verdi.

Öğrencilerden kendilerine ‘Mezun ol-duğumda işverenin beni tercih etmesi için hangi özelliklere sahibim?’ ve ‘Di-ğerlerinden farkım ne?’ sorularını sor-malarını isteyen Prof. Dr. Emin Kahya, bu soruların cevabını bugünden arama-ları halinde mezuniyetlerinden sonra kısa sürede çalışma hayatına girme şan-sını yakalayacaklarını ifade etti.

İyi bir mühendisin sertifikalar, takım çalışmasına yatkın olmaya ve bir

mü-hendislik problemine çözüm getirecek bitirme ödevi çalışmasına ihtiyacı ol-duğunu belirten Prof. Dr. Emin Kahya, iyi mesleki ve sosyal ilişkilerin de ba-şarılı olma yolunda kişiye önemli kat-kılar sağlayacağını söyledi. 12. Akade-mi-EM’in düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Emin Kahya, başarılı bir etkinlik geçirilmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.

Dr. Adnan Konuk, böyle uzun soluklu bir etkinliğe imza attığı için EMÖT’ü kutlayarak konuşmasına başladı.

Ülkemizin geleceğine yön verme açı-sından en önemli çalışmaların stratejik planlar olduğunu belirten Prof. Dr. Ad-nan Konuk, ülkemizin kalkınmasında nitelikli insan gücü ve güçlü toplumun

Haber

en önemli unsurlar olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Adnan Konuk öğrencilere ses-lenerek bugünden kendilerini iyi yetiş-tirmelerinin kendilerinin olduğu kadar ülkemizin geleceğine de çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Prof.

Dr. Adnan Konuk üniversite olarak eği-tim-öğretimde kaliteyi artırmayı, öğ-renci yetiştirirken ülkemizin ihtiyaçları-nı dikkate almayı, girişimci ve yenilikçi

mezunlar ve bilim insanları yetiştirmeyi ve elde edilen bilimsel bilgiyi toplumsal faydaya dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ülkemizin iyi yetişmiş insan gücü ile çok daha hızlı gelişerek atılım-lar yapacağına olan inancını dile getiren Prof. Dr. Adnan Konuk, emeği geçen herkese teşekkür etti ve etkinliğin başa-rılı geçmesini diledi.

Açılış oturumu Sarar Giyim Sanayi

Pro-tokol Müdürü Alaattin Çoban’ın iş ha-yatına giriş ve yükseliş hikayesini anla-tarak, tecrübelerini gençlerle paylaştığı bölümle sona erdi. 12. Akademi-EM’de iki gün boyunca öğrenciler ünlü firma-lardan üst düzey yöneticilerin katıldığı seminerler aracılığıyla mesleki ve kişisel açıdan kendilerini geliştirirken, sos-yal programlarla günün yorgunluğunu atma fırsatı buldu.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM), Eskişehir Meslek Yükse-kokulu (EMYO) ve ETİ Makine Sanayi A.Ş.’nin birlikte yürüttüğü “İşbaşı Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan ETİ personeline sertifikaları, Kongre ve Kül-tür Merkezi’nde düzenlenen törenle ve-rildi. Törene Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol da katıldı.

Törende konuşan EMYO Müdürü Doç.

Dr. Osman Nuri Çelik, üniversite-sana-yi işbirliği kapsamında ilk kez bu kadar kapsamlı, uzun ve yorucu bir eğitim ger-çekleştirildiğini belirtirken, eğitimin kur-gulanması ve hayata geçirilmesinde ETİ Makine Sanayi A.Ş. yöneticilerinin vizyo-ner tavrının etkili olduğunu vurguladı ve kendilerine teşekkür etti. Kursiyerleri de gayretleri için kutlayan Doç. Dr. Osman Nuri Çelik, her zaman mevcuttan daha iyisinin olacağını, daha iyiye ulaşmanın ise ancak sürekli eğitim ve öğrenme ile mümkün olacağını belirtti.

ETİ Makine Sanayi A.Ş. Müdürü Ata Fev-zi Tuvay, firma olarak bu derinlikte bir eğitim düzenlemek için bu işin eğitimini, vizyonunu almış, bilimini yapmış bir eki-be ihtiyaç duyduklarını eki-belirtti ve yetiştir-diği eğitim kadrosu için Üniversitemize

teşekkür etti. Eğitim kadrosunun teori ve pratiği birbirine çok iyi bağladığını be-lirten Ata Fevzi Tuvay, tüm eğitmenlerin yanı sıra firma yöneticilerine de teşekkür etti. Ata Fevzi Tuvay eğitimi başarıyla ta-mamlayan çalışanlarını kutladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, son yıllarda ülkeler arasında bilgi temelli ciddi bir rekabetin ortaya çıktığını belirtti ve bilgi üreterek bunu katma de-ğere dönüştürmenin gereğine işaret etti.

Bu noktada bilginin yuvası olan üniver-sitelerin ellerini taşın altına koyması ge-rektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak kendilerinin de buradan hareketle böyle bir çalışmada ilk kilometre taşı olmak adı-na ETİ Makine A.Ş. ile işbirliği içinde bu eğitimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Es-kişehir’de ciddi bir sanayi altyapısı bulun-duğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, Üniversitemizdeki teknik fakülte ve mes-lek yüksekokullarının da üniversite-sana-yi işbirliğinde üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen ESOGÜSEM Müdürü Prof. Dr.

Şenol Erdoğmuş’a, EMYO Müdürü Os-man Nuri Çelik’e, eğitime katılan öğretim elemanlarına ve ETİ Makine Sanayi A.Ş.

yetkililerine teşekkür ederken, eğitimi

ba-şarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan firma çalışanlarını da kutladı ve kendilerine bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından önce eğitimi bi-rinci, ikinci ve üçüncü olarak tamamla-yanlara daha sonra tüm kursiyerlere ser-tifikaları verildi. Daha sonra ise eğitimi veren Üniversitemiz öğretim elemanları-na ve firma adıelemanları-na eğitimi izleyen makine mühendislerine teşekkür belgeleri verildi.

Kasım 2016’da başlayıp Şubat 2017’de ta-mamlanan “İşbaşı Eğitim Programı” ile teknik personelin bilgilerini güncelleme-nin yanı sıra, personelin yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olması amaçlandı.

Oldukça geniş kapsamlı olarak tasarla-nan eğitim bu açıdan ülkemizde Üni-versite-Sanayi işbirliği alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Eğitim kapsamında öncelikle temel konularda bilgi tazele-me, ardından ileri düzeyde bilgi verme amaçlandı. EMYO ile ESOGÜ Mühendis-lik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühen-disliği Bölümü akademik kadrolarının destek verdiği ve 10 haftalık bir sürede her gün 8 saat süreyle devam eden eğitimin, hem çalışanlara hem de firmaya katkısı-nın zamanla ortaya çıkması bekleniyor.

Haber

Benzer Belgeler