• Sonuç bulunamadı

SAYIN ADNAN OKTAR'IN TASCA RÖPORTAJI, 21 KASIM 2008

ADNAN OKTAR: Şimdi Kemalistim diyenler 2 türler. Bir, Atatürk’ü insanlara dinsiz gibi göstermeye çalışan, Türklüğe, Türk İslam Birliği'ne karşı gibi göstermeye çalışan, materyalist gibi gös-termeye çalışan bazı aklı evveller var. Kendilerince Türk Milleti'ni kandıracaklarını zannediyorlar. Bir de gerçek Kemalistler, gerçek Atatürkçüler var. Bunlar da diyor ki, Atatürk bir Osmanlı evladıdır.

İmanlı bir Osmanlı paşasıdır. Aslan gibi cesurdur. İmanlıdır, Al-lah’tan korkar, Kuran okunduğunda ağlayan bir insandır. Akşam-ları hafızAkşam-ları toplayıp Kuran dinleyen bir insan, Sahih-i Buhari kita-bını tercüme ettiren insandır. Elmalılı Hamdi Yazır’ın, Elmalılı Tef-sirini yaptıran insandır. Ve dinin özünün yaşanması için insanları teşvik eden bir insandır. Ama o devirde Osmanlı'nın içinde dinsiz-lik, materyalizm, ateizm çok hâkimdi. Atatürk’ün de etrafını sar-mışlardı bu insanlar. Onlara rağmen vargücüyle Türk İslam Birli-ği'ni savunmuştur. Masonluğa karşı mücadele vermiştir, komüniz-me karşı mücadele vermiştir. "Beyler" diyor, "Türk aleminin en bü-yük düşmanı komünistliktir, her görüldüğü yerde ezilmelidir" di-yor. Atatürk’ün sözü bu ve büyük bir cesarettir bu... Masonluğu bir gecede kapattırmıştır. Masonluğa karşı tavrını kesin koymuş ve bir gecede masonluğu kapattırmıştır. Bu muazzam yiğitlik ve cesaret gerektiren işlerdir. İşte biz bu düşüncenin Atatürkçüsüyüz. Pey-gamber (sav)'e hayran bir Atatürk var. PeyPey-gamber (sav)'in sözleri-nin uygulanmasını isteyen bir Atatürk var. Kuran’a hayran bir Ata-türk var. Biz bunu savunuyoruz. Onlar hayali bir AtaAta-türk düşünce-sindeler. Hayali yani olmayan bir şey. Dolayısı ile gerçek Atatürk-çülük esastır. Ben de gerçek Atatürkçülüğü temsil ediyorum.

36

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Genç liği!

Bi rin ci va zi fen, Türk is tik ba li ni, Türk Cum hu ri ye ti' ni, ile le bet, mu ha fa za ve mü da fa et mek tir. Mev cu di ye ti nin ve is tik ba li nin ye ga ne te me li bu dur. Bu te mel, se nin en kıy met li ha zi nen dir. İs tik bal de da hi, se ni, bu ha zi ne den mah rum et mek is te ye -cek, da hi li ve ha ri ci bed baht la rın ola cak tır. Bir gün, is tik bal ve Cum hu ri ye t'i mü da faa mec bu ri ye ti ne dü şer sen, va zi fe ye atıl mak için, için de bu lu na cağın va zi ye tin im kan ve şe ra iti ni dü şün me ye cek sin! Bu im kan ve şe ra it, çok na mü sa it bir ma hi yet te te za -hür ede bi lir. İs tik lal ve Cum hu ri ye t'i ne kas te de cek düş man lar, bü tün dün ya da em sa li gö rül me miş bir ga li bi ye tin mü mes si li ola bi lir ler. Ceb ren ve hi le ile aziz va ta nın bü tün ka le le ri zap te dil -miş, bü tün ter sa ne le ri ne gi ril -miş, bü tün or du la rı dağı tıl mış ve mem le ke tin her kö şe si bil fi il iş gal edil miş ola bi lir. Bü tün bu şe ra it ten da ha elim ve da ha va him ol mak üze re, mem le ke tin da hi -lin de ik ti da ra sa hip olan lar gaf let ve de la let ve hat ta hı ya net için de bu lu na bi lir ler. Hat ta bu ik ti dar sa hip le ri şah si men fa at -le ri ni, müs tev li -ler si ya si emel -le riy -le tev hit ede bi lir -ler. Mil -let fak ru za ru ret için de ve bi tap düş müş ola bi lir.

Ey Türk is tik ba li nin ev la dı! İş te, bu ah val ve şe ra it için de da hi, va zi fen, Türk is tik lal ve Cum hu ri ye ti’ ni kur tar mak tır! Muh -taç ol duğun kud ret, da mar la rın da ki asil kan da mev cut tur.

Mus ta fa Ke mal ATA TÜRK

38

Ey Bü yük Ata,

Var lığı mı zın en kut sal te me li olan, Türk İs tik lâl ve Cum hu -ri ye ti’ nin son suz bek çi si yiz. Bu ka rar, değiş mez ira de mi zin ilk ve son an la tı mı dır. İs tik bâl de, hiç bir kuv vet bi zi yo lu muz dan dön -dür me ye cek tir. Biz ler, bü tün hı zı mı zı sen den, ulu sal ta ri hi miz den ve ru hu muz da ki sön mez inanç ate şin den alı yo ruz. Se nin kur duğun güç lü te mel ler üze rin de at tığı mız her adım sağ lam, yap tığı mız her atı lım bi linç li dir. En kıy met li ema ne ti miz olan, Türk İs tik lâl ve Cum hu ri ye t'i, var lığı mı zın esa sı ola -rak, eğil mez baş la rın, bü kül mez kol la rın, ye nil mez Türk ev lat -la rı nın elin de son su za dek ya şa ya cak ve ne sil ler