• Sonuç bulunamadı

Ek 3 - Paket Sınırlamaları

5. SAP NetWeaver

Adaptörler yalnızca bir SAP NetWeaver PI lisansına dahildir ve bir arka uç sisteminin veya protokolün tanımlı sürümü için lisanslanmışlardır.

Adaptörler için bakım, bir arka uç sistemine bağlanabilirlik desteği veya lisanslama sırasında belirlenen sürümdeki bir protokol belirtimiyle uyumluluğu kapsar. Bir adaptörün kullanım haklarını (kısmen veya tamamen) ilgili arka uç sistemi veya protokolün daha yüksek sürümlerini kapsayacak şekilde genişletmek yalnızca SAP'nin kararına bağlıdır. Bu, protokol versiyonu değişikliği için de geçerlidir.

Lisans Alan'ın SAP NetWeaver'a dayalı bir SAP yazılım bileşenini lisanslaması koşuluyla Lisans Alan, SAP Fiori ve SAP Screen Personas haklarına sahip olacaktır. SAP Fiori ve SAP Screen Personas yazılımı kullanım hakları, lisans alanın söz konusu SAP önkoşul bileşenleri için sahip olduğu lisanslı kullanım hakları ölçüsünde ilgili SAP NetWeaver Yazılım bileşenlerinde yer alır.

SAP NetWeaver Foundation Runtime Lisansı. SAP NetWeaver Foundation'ın uygulamaya özgü runtime lisansı, SAP NetWeaver'ın yazılımlarla birlikte teslim edilmiş olması şartıyla tüm Yazılım Paketi lisanslarına dahildir. Bu runtime lisansı, Lisans Alana yalnızca (i) lisanslanan SAP uygulaması (özelleştirme dahil), (ii) Değişiklikler (iii) SAP uygulamalarının veritabanına veya burada yer alan bilgilere doğrudan erişmeyen SAP uygulaması Eklentileri ve (iv) SAP uygulamalarının veritabanına ya da burada yer alan bilgilere doğrudan erişmeyen üçüncü taraf uygulamaları ile birlikte SAP NetWeaver Foundation'ı Kullanma hakkı verir. . Lisans Alanın Geliştirici Kullanıcıları, SAP NetWeaver Foundation runtime lisansında yer alan araçları yalnızca yukarıda açıklanan söz konusu Değişiklerin ve Eklentilerin geliştirilmesi amacıyla Kullanabilir.

5.1 SAP NetWeaver Process Integration (PI) Adapters.

Burada sayılan bağdaştırıcılar SAP Process Orchestration lisansı ile ücretsiz kullanılabilir: CICS Adapter by iWay, TMS/IMS Adapter by iWay, , ORACLE Adapter by iWay, PeopleSoft Adapter by iWay, Siebel Adapter by iWay, , SAP NetWeaver Adapter for IDOCs, SAP NetWeaver Adapter for RFCs, SAP NetWeaver Adapter for File/FTP, SAP NetWeaver Adapter for Http(s), SAP NetWeaver Adapter for SOAP, SAP NetWeaver Adapter for JMS, SAP NetWeaver Adapter for JDBC, SAP NetWeaver Adapter for Mail Protocols (pop, imap, smtp), SAP NetWeaver Adapter for SAP BC Protocol, Secure File Transfer Protocol adapter (SFTP) ve Pretty Good Privacy adapter module (PGP).

5.2 SAP NetWeaver OpenHub.

Bu lisans ile verileri lisanslı SAP NetWeaver BW'den SAP dışındaki yazılım uygulamalarına senkronize ve gerçek zamanlı olmayan bir şekilde aktarılabilir. Veriler senkronize olmayan bir şekilde SAP dışındaki bir yazılıma çekildiğinde, SAP Yazılımları veya SAP Adlandırılmış Kullanıcıları için ilave lisans ücreti alınmaz. Bu Bölüm kapsamında “senkronize olmayan veri çekme”, verileri analitik amaçlarla toplu halde indirmek (yani gerçek zamanlı Adlandırılmış Kullanıcı veya sistem tarafından oluşturulan raporlama sorgusuna yanıt olarak değil) anlamına gelir.

5.3 Planlama Uygulaması Kiti.

Çekirdek planlama işlevlerinin bellekte işlenmesinden yararlanan planlama uygulamaları geliştirmek için Planlama Uygulamaları Kiti kullanıldığında, SAP Planning, SAP NetWeaver versiyonu veya SAP BusinessObjects Planning and Consolidation, SAP NetWeaver versiyonu lisansı almak gerekir.

5.4 SAP NetWeaver BeXBroadcaster.

SAP çözümlerine veya ilgili bileşenlerine erişen yayın alıcıları söz konusu çözümler için lisansa sahip olmalıdır. SAP NetWeaver BeX Broadcaster, Lisans Alanlar'a, çok miktarda alıcıya kişiselleştirilmiş ve güvenli bir şekilde toplu bilgi dağıtımını desteklemek için SAP NetWeaver BW bilgilerini (ör. BeX raporları, BeX sorguları ve BeX çalışma kitapları) yayınlama olanağı sağlar.

5.5 SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator.

Bazı donanım sınırlamaları söz konusu olabilir, ayrıntılı bilgi talep üzerinde gönderilir.

5.6 SAP NetWeaver Master Data Management.

SAP NetWeaver MDM, genel veri senkronizasyonu, SAP Enterprise Master Data Management kapsamına dahil değildir. SAP NetWeaver Master Data Management ürünlerine dayalı tüm Enterprise Master Data Management senaryoları için, MDM verilerini tutan kullanıcıların bir SAP Professional Adlandırılmış Kullanıcı lisansına sahip olmaları gerekir. Bir Enterprise Master Data Management senaryosunda, MDM verilerini okuyan/görüntüleyen ve/veya tarayan kullanıcılar için adlandırılmış kullanıcı lisansına gerek yoktur. MDM repository'sindeki bir kaydı belirlemek için bir arama uygulamasını kullanan iş kullanıcısı veya bir Web kataloguna erişen katalog kullanıcıları da sınırlayıcı olmamak kaydıyla buna dahildir.

SAP Master Data Governance ürünlerine dayalı tüm gömülü ana veri yönetimi senaryoları için uygun Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekir.

5.7 SAP Enterprise Master Data Management

SAP Enterprise Master Data Management'ın bilgi koruyuculuğu seçeneği lisansı, lisans alanın DataServices'ı (DQM dâhil) ve Information Steward'ı yalnızca Master Data Management ve Master Data Governance kullanımı durumlarında kullanmasına izin verir. Bir Master Data Management kullanım durumu verilerin Data Services yoluyla temizlendiği, yinelemelerden arındırıldığı ve SAP NW MDM'ye ya da SAP MDG'ye yüklendiği ve Verilerin SAP NW MDM ya da SAP MDG'den SAP DataServices yoluyla aşağı sistemlere dağıtıldığı bir senaryo olarak tanımlanır. SAP DataServices, SAP NW MDM veya SAP MDG'nin MDM repository'si içinde veri yönetimi için kullanılır.

SAP Enterprise Master Data Management, bilgi koruyuculuğu seçeneği yalnızca SAP NetWeaver Master Data Management, SAP Master Data Governance veya SAP Enterprise Master Data Management ile birlikte satılabilir ve kullanılabilir. Standart adlandırılmış kullanıcı politikalarının bu fiyat listesi öğelerindeki istisnaları ayrıca "SAP Enterprise Master Data Management, veri kalitesi seçeneği" için geçerlidir.

SAP NetWeaver Master Data Governance ürünlerine dayalı tüm Master Data Management senaryoları için, MDM verilerini tutan kullanıcıların bir SAP Professional Adlandırılmış Kullanıcı lisansına sahip olmaları gerekir. Verilere salt okuma erişimi olan kullanıcılar için SAP EmployeeNamed User lisansı gereklidir.

SAP NetWeaver Master Data Management ürünlerine dayalı tüm Enterprise Master Data Management senaryoları için, MDM verilerini tutan kullanıcıların bir SAP Professional Adlandırılmış Kullanıcı lisansına sahip olmaları gerekir. Bir Enterprise Master Data Management senaryosunda, MDM verilerini yalnızca görüntüleyen veya tarayan kullanıcılar için adlandırılmış kullanıcı lisansına gerek yoktur. Buna aşağıdakiler dahildir fakat aşağıdakilerle sınırlı değildir:

• MDM repository'sindeki bir ana kaydı tanımlamak üzere arama uygulaması kullanan bir iş kolu kullanıcısı

• bir web kataloğuna erişen katalog kullanıcıları

• ana verileri temizlemek üzere hizmetler yoluyla MDM repository'sine erişen bir web uygulaması.

MDG'nin dağıtımı ERP/ECC'de yapılabildiğinden ve aynı kalıcılık katmanını paylaşabildiğinden aktif ve aktif olmayan kayıtları ayırt etmek kritik önemdedir. Lisans yalnızca aktif kayıtlar için ücretlendirmeyi üstlenir, aktif olmayanlar ise birkaç farklı şekilde görülebilir:

• Bir nesne MDG'nin dağıtımı yapılmadan önce ERP/ECC'de silinmek üzere işaretlenmişse, aktif olmayan kayıt kabul edilir ve lisans bloklarında sayılmaz.

• Bir nesne MDG'nin dağıtımı yapıldıktan sonra ERP/ECC'de silinmek üzere işaretlenmişse, aktif kayıt kabul edilir ve lisans bloklarında sayılır.

• Müşteri "diğer" etki alanı için özel bir çözüm geliştirirse ve verilerin birazını MDG'ye yüklerse, yükleme işleminden önce müşterinin aktif olmayan kayıtlar için bir tanım oluşturması ve hangi alanların böyle kayıtları işaretlediğini belirtmesi gerekir. Silinmek üzere işaretlenmiş nesneler lisans bloklarında sayılmaz. Bu şekilde bir tanım bulunmazsa tüm nesneler aktif kabul edilir.

• Bir nesne MDG'den fiziksel olarak silinirse veya arşivlenirse lisans bloklarında sayılmaz.

5.8 SAP Identity Management

SAP Identity Management Lisans Alan tarafından Lisans Alan'ın SAP uygulamalarını, SAP NetWeaver Foundation'ın uygulamaya özgü runtime lisansının bir parçası olarak entegre etmek üzere kullanılabilir. Diğer herhangi bir kullanım için (ör. üçüncü taraf veya SAP harici uygulamalarla entegrasyon), SAP Identity Management'ın ayrıca lisanslanması gerekir. Satın alınan Identity Management lisanslarının sayısından bağımsız olarak Lisans Alanın en fazla 10 adet gömülü SAP BusinessObjects Lumira Desktop Adlandırılmış Kullanıcı Lisansı kullanmasına izin verilir.

5.9 SAP NetWeaver Portal, kurumsal çalışma alanları

SAP NetWeaver Portal, kurumsal çalışma alanları, SAP NetWeaver Enterprise Portal runtime haklarını içerir. SAP NetWeaver Portal kurumsal çalışma alanları herhangi bir SAP Application erişimi olmadan bağımsız olarak kullanılıyorsa, SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansları gerekmez.

5.10 SAP Process Orchestration

SAP Process Orchestration SAP NetWeaver Process Integration (PI), SAP NetWeaver Business Process Management (BPM) ve SAP NetWeaver Business Rules Management (BRM) kullanım haklarını içerir. SAP Process Orchestration, yalnızca SAP NetWeaver PI, BPM ve/veya BRM ile birlikte kullanılacak Üçüncü Taraf Uygulamaları için kısıtlı bir runtime SAP NetWeaver Foundation lisansı içerir.

5.11 SAP Process Orchestration, Edge sürümü, premier seçeneği

SAP Process Orchestration, Edge sürümü, premier seçeneği, SAP Process Orchestration ve SAP Data Integrator, Edge sürümünü kullanma haklarını içerir. Her bir (1) Çekirdek SAP Process Orchestration, Edge sürümü, premier seçeneği lisansı, bir (1) SAP EnterpriseArchitect Eş Zamanlı Oturumu, elli (50) SAP Single Sign-On Kullanıcısı ve elli (50) SAP Identity Management kullanıcısı içerir. Lisanslı Çekirdeklerin toplam sayısı; toplam Çekirdek sayısında hesaba katılmayan SAP Sybase PowerDesigner EnterpriseArchitect, SAP Single Sign-On ve SAP Identity Management haricinde SAP Process Orchestration, Edge sürümünde yer alan tüm Yazılımların kurulup Kullanılabileceği kümülatif Çekirdeklerin maksimum toplamını temsil eder. SAP Process Orchestration, Edge sürümü, premier seçeneği, yalnızca SAP Process Orchestration ile birlikte kullanılacak Üçüncü Taraf Uygulamaları için kısıtlı bir runtime SAP NetWeaver Foundation lisansı içerir. SAP Process Orchestration, Edge sürümü, premier seçeneğinin Kullanımı maksimum sekiz (8) Çekirdek ile sınırlıdır.

5.12 SAP Process Orchestration, Edge sürümü, standart seçeneği

SAP Process Orchestration, Edge sürümü, standart seçeneği, SAP Process Orchestration kullanma haklarını içerir. Her bir (1) Çekirdek SAP Process Orchestration, Edge sürümü, standart seçeneği lisansı, bir (1) SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect Eş Zamanlı Oturum haklarını içerir.

Lisanslı Çekirdeklerin toplam sayısı; toplam Çekirdek sayısında hesaba katılmayan SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect haricinde SAP Process Orchestration, Edge sürümü, standart seçeneğinde yer alan tüm Yazılımların kurulup Kullanılabileceği kümülatif Çekirdeklerin maksimum toplamını temsil eder. SAP Process Orchestration, Edge sürümü, standart seçeneği, yalnızca SAP Process Orchestration ile birlikte kullanılacak Üçüncü Taraf Uygulamaları için kısıtlı bir runtime SAP NetWeaver Foundation lisansı içerir. SAP Process Orchestration, Edge sürümü, standart seçeneğinin Kullanımı maksimum sekiz (8) Çekirdek ile sınırlıdır.

5.13 SAP Single Sign-On

Yazılım geliştirme işlevlerini veya idari işlevleri yerine getiren kullanıcılar için Yazılımın Paket Lisansına ek olarak bir de Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gereklidir.

5.14 SAP NetWeaver Landscape Virtualization Management, kurumsal sürüm

LVM örneklerinin lisansları kalıcı olarak belirli bir LVM örneğine atanmaz ancak birleştirilebilir ve böylece, gereken durumlarda SAP NetWeaver Landscape Virtualization Management tarafından yönetilen uygulamalar temelinde atanabilirler veya atamaları kaldırılabilir. Kopyala/yenile seçeneğinin lisansları belirli bir SAP sistemine/uygulamasına (örneğin ECC, CRM, SRM, vb.) atanmalıdır ve bunların başka bir sisteme/uygulamaya yeniden ataması her 12 aylık dönemde yalnızca bir kez yapılabilir. Lisans Alan, bu yazılımı kullanarak bir ortamı klonlamak ve/veya kopyalamak için gereken tüm gerekli üçüncü taraf lisanslarını bulundurma sorumluluğunun kendisine ait olduğunu ve klonlama ve/veya kopyalamadan sonra hedef sistem altyapısını çalıştırma hakkı lisansı dahil olmak fakat bununla sınırlı kalmamak üzere, bu belgede açıklanan işlevi kullanmak için gereken tüm benzer lisans haklarını elde ettiğini ve elinde bulunduracağını tasdik ve kabul eder. Anlaşmadaki diğer hükümlerin uzlaşma eşiğini sınırlamaksızın taraflar, Lisans Alan'ın üçüncü taraf lisans haklarını bu açıdan herhangi bir şekilde ihlal etmesinin Anlaşmanın temel bir ihlalini teşkil edeceğini kabul ederler.

5.15 SAP Visual Business

Tüm standart SAP ürünleri şu sınırlamalara tabi olmak üzere Lisans Alan'ın SAP Visual Business'ı kullanmasına yönelik sınırlı bir lisans içerir:

Lisans Alan SAP Visual Business'ı açık bir şekilde lisanslamadıkça, SAP tarafından teslim edilen kullanım vakalarını değiştiremez veya SAP standart uygulamalarıyla teslim edilmemiş kullanım vakaları görüntüleyemez veya oluşturamaz (not: SAP Visual Business Interface SAP NetWeaver aracılığıyla lisanslanır).

5.16 SAP Enterprise Threat Detection

SAP Enterprise Threat Detection, SAP Event Stream Processor ve SAP HANA Smart Data Streaming Option için yalnızca SAP Enterprise Threat Detection ile bağlantılı kullanılmak üzere sınırlı runtime lisansı içerir.

5.17 SAP Intelligent Business Operations bundle

SAP Intelligent Business Operations bundle; SAP Process Orchestration, SAP Event Stream Processor, ve SAP HANA Operational Process Intelligence Option kullanma haklarını içerir. SAP HANA Operational Process Intelligence Option kullanımı şunlarla sınırlıdır: (i) birlikte sunulan SAP Process Orchestration ve SAP Event Stream Processor Software kaynağından gelen veriler ve (ii) Lisans Alan tarafından ayrıca lisanslanması halinde SAP Business Suite uygulamalarından gelen veriler. Her bir (1) Çekirdek SAP Intelligent Business Operations paketi, bir (1) SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect Eş Zamanlı Oturum haklarını içerir. Lisanslı Çekirdeklerin toplam sayısı; toplam Çekirdek sayısında hesaba katılmayan SAP HANA Operational Process Intelligence Option ve SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect haricinde SAP Intelligent Business Operations paketinde yer alan tüm Yazılımların kurulup Kullanılabileceği kümülatif Çekirdeklerin maksimum toplamını temsil eder.

5.18 Rapid System Decommissioning with SAP ILM

Rapid System Decommissioning with SAP ILM, SAP Information Lifecycle Management, system decommissioning kullanma haklarını içerir. SAP ILM ile Rapid System Decommissioning, SAP Landscape Transformation Replication Server ("SLT") için yalnızca SAP Information Lifecycle Management, system decommissioning ile bağlantılı kullanılmak üzere sınırlı runtime lisansı içerir. SAP ILM ile Hızlı Sistem Kullanımdan Kaldırma, SAP IQ Kurumsal Sürüm (SAP IQ Unstructured Data Analytics Option ve SAP IQ Very Large Database Management Option dahil) için yalnızca SAP Information Lifecycle Management, sistem kaldırma için bir veri deposu olarak kullanılmak üzere sınırlı 4 çekirdek runtime lisansı içerir.

5.19 Üretkenlik Uygulamaları

Üretkenlik Uygulamaları (1) http://www.sap.com/pc/tech/mobile/software/solutions/platform/contracts-app-list.html veya http://go.sap.com/docs/download/2016/02/4e932f70-617c-0010-82c7-eda71af511fa.pdf adresinde tanımlanan ve Lisans Alan tarafından Anlaşma ile kullanıcı tabanlı olarak lisanslanmış olan SAP Mobile Applications ve/veya (2) şu şartlarla Lisans Alanın sahip olduğu/lisanslı uygulamalar: (a) bir kullanıcı tarafından kendi adına aşağıdaki self servis hizmetlerinden bir veya daha fazlasını desteklemek amacıyla kullanılması (önceden tanımlı raporlar, seyahat planlaması, gider raporlama, satınalma, oda rezervasyonu, çalışan zamanı, çalışan katılımı, çalışan kayıtlarının bakımı, çalışan dizini, çalışan menfaatleri, çalışan takdiri, çalışan yetenek ve beceri profilleri) (“Self Servis işlevleri”); ve (b) bu uygulamalara Anlaşma kapsamında lisanslanan Yazılım ve/veya üçüncü taraf yazılımlarının arayüzü üzerinden erişme, Self Servis İşlevlerini desteklemek için gerekli kapsamla sınırlıdır.

5.20 SAP Master Data Governance, Edge sürümü

SAP Master Data Governance, Edge sürümü şu etki alanlarının herhangi bir kombinasyonu ile 200,000'e kadar ana veri öğesini denetlemek üzere kullanılabilir: Financials, Supplier, Customers, Product veya Consumers.

5.21 SAP NetWeaver OpenHub, Edge sürümü.

Bu lisans ile verileri lisanslı SAP NetWeaver BW'den SAP harici en çok iki yazılım uygulamasına senkronize ve gerçek zamanlı olmayan bir şekilde aktarılabilir. Veriler senkronize olmayan bir şekilde SAP dışındaki bir yazılıma çekildiğinde, SAP Yazılımları veya SAP Adlandırılmış Kullanıcıları için ilave lisans ücreti alınmaz. Bu Bölüm kapsamında “senkronize olmayan veri çekme”, verileri analitik amaçlarla toplu halde indirmek (yani gerçek zamanlı Adlandırılmış Kullanıcı veya sistem tarafından oluşturulan raporlama sorgusuna yanıt olarak değil) anlamına gelir.

5.22 Üçüncü Taraf Uygulamaları için SAP NetWeaver Foundation

Üçüncü Taraf Uygulamaları için SAP NetWeaver Foundation lisansı; Lisans Alana, SAP NetWeaver Foundation runtime lisansının yanı sıra Üçüncü Taraf Uygulamaları için SAP NetWeaver Foundation Yazılımını (i) SAP uygulamalarının veritabanına veya burada yer alan bilgilere(*) doğrudan

erişen SAP uygulaması Eklentileri ve (ii) SAP uygulamalarının veritabanına ya da burada yer alan bilgilere doğrudan erişen üçüncü taraf uygulamaları ile birlikte Kullanma hakkı verir.

Önemli Bildirim: Bir veritabanına (Oracle ve/veya Microsoft veritabanları dahil) veya burada yer alan bilgilere doğrudan erişim için söz konusu veritabanına yönelik Tam Kullanım lisansları gerekli olabilir. İlgili hakların tamamının, geçerli lisans verenlerden alınması Lisans Alanın sorumluluğundadır.

(*) Lisans Alanın Geliştirici Kullanıcıları, Üçüncü Taraf Uygulamaları için SAP NetWeaver Foundation lisansında yer alan araçları yukarıda açıklanan söz konusu Eklentilerin geliştirilmesi amacıyla Kullanabilir.

Üçüncü Taraf Uygulamaları için SAP NetWeaver Foundation'a ilişkin Çekirdek tabanlı ile kullanıcı tabanlı lisans metriklerinin harmanlanmasına izin verilmez. Lisans Alanlar ilk kez Üçüncü Taraf Uygulamaları için SAP NetWeaver Foundation satın alırken veya lisanslarken hangi lisans metriğini (kullanıcı tabanlı veya Çekirdek tabanlı) seçeceklerini belirlemelidir.

6. SBOP Paketleri: SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI), SAP Enterprise Information Management (EIM), SAP Governance, Risk