• Sonuç bulunamadı

Gömülü Analitikler

Ek 3 - Paket Sınırlamaları

1. SAP Business Suite ve Enterprise Foundation

1.1 Gömülü Analitikler

Lisans Alan'ın aşağıdaki Paketlerden herhangi biri için geçerli bir Paket Lisansına sahip olması durumunda, söz konusu Paket Lisansı; Anlaşmanın koşullarına istinaden SAP Professional veya Limited Professional User olarak lisanslanmış kişilerin şunları gerçekleştirme haklarını içerecektir: (i) bu lisanslanmış Paketlere gömülü Crystal Reports, Dashboards içeriğini ve Lumira hikaye çizimlerini görüntüleme, yenileme ve bununla etkileşim kurma ve (ii) SAP Adlandırılmış Kullanıcı Lisansı gereksinimi olmadan bu lisanslanmış Paketlere gömülü Crystal Reports, Dashboards içeriğinin ve Lumira hikaye çizimlerinin yalnızca görüntülenmesini, yenilenmesini ve bununla etkileşim kurulmasını mümkün kılmak üzere, söz konusu Paketlerle birlikte teslim edilen SAP BI Platform’u ve/veya SAP BusinessObjects Lumira, SAP BusinessObjects BI platformu için sunucu versiyonunu kullanma (toplu olarak "Gömülü Analitikler Sınırlı Kullanım Hakkı"). Herhangi bir şüpheye yer bırakmamak amacıyla, lisanslı Paketlerin başka bir şekilde Kullanımı bir SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı ve Crystal Reports, Dashboards, BI Platform veya Lumira Server for BI Platform'un başka bir Kullanımı, söz konusu Yazılım için eksiksiz bir kullanım lisansı gerektirir.

Gömülü Analitikler'e ilişkin Sınırlı Kullanım Hakkı İçeren Paketler:

- SAP ERP - SAP SCM

- SAP Transportation Management - SAP Extended Warehouse Management - SAP SRM

- SAP CRM

- SAP Environment, Health and Safety

- SAP Manufacturing Integration and Intelligence - SAP hybris Marketing

Lisans Alan ayrıca, SAP Business Suite uygulamaları açısından geçerli şartlar ve koşullar altında herhangi ek bir ücret ödemeden, SAP Crystal Reports olarak ABAP Liste Görüntüleyici'den (ALV) listeleri görüntülemek üzere SAP Business Suite Uygulamaları için Crystal Reports Viewer'ı indirebilir, yükleyebilir ve kullanabilir.

1.1.1 Gömülü SAP BusinessObjects Design Studio

Lisans Alan'ın aşağıdaki Paketlerden biri için geçerli bir Paket Lisansına sahip olması halinde, söz konusu Paket Lisansı, kullanıcıların lisanslı Paketlere gömülü SAP BusinessObjects Design Studio içeriğini görüntüleme, etkileşimde bulunma ve yenileme hakkını da içerecektir. Şüpheye mahal vermemek adına, SAP BusinessObjects Design Studio'nun diğer her türlü Kullanımı, söz konusu Yazılımın tam kullanım lisansını gerektirecektir.

Gömülü SAP BusinessObjects Design Studio İçeren Paketler:

- SAP Cash Management powered by SAP HANA 1.1.2 Gömülü SAP BusinessObjects Enterprise, profesyonel sürüm

Lisans Alan'ın aşağıdaki Paketlerden biri için geçerli bir Paket Lisansına sahip olması halinde, söz konusu Paket Lisansı, kullanıcıların lisanslı Paketlere gömülü içeriği görüntüleme, etkileşimde bulunma, yenileme ve değiştirme hakkını da içerecektir. Şüpheye mahal vermemek adına, SAP BusinessObjects Enterprise, profesyonel sürümün diğer her türlü Kullanımı, söz konusu Yazılımın tam kullanım lisansını gerektirecektir.

Gömülü SAP BusinessObjects Enterprise, profesyonel sürüm İçeren Paketler:

- SAP Contact Center

1.1.3 Gömülü SAP BusinessObjects Lumira, masaüstü sürümü

Lisans Alan'ın aşağıdaki Paketlerden biri için geçerli bir Paket Lisansına sahip olması halinde, söz konusu Paket Lisansı, kullanıcıların lisanslı Paketlere gömülü SAP BusinessObjects Lumira masaüstü sürümünü indirme, kurma ve kullanma hakkını da içerecektir. Şüpheye mahal vermemek adına, SAP BusinessObjects Lumira masaüstü sürümünü diğer her türlü Kullanımı, söz konusu Yazılımın tam kullanım lisansını gerektirecektir.

SAP BusinessObjects Lumira, masaüstü sürüm İçeren Paketler:

- SAP Fraud Management

- SAP Fraud Management for Public Sector - SAP Fraud Management for Insurance - SAP Fraud Management for Banking - SAP Audit Management

- SAP Identity Management 1.2 Enterprise Foundation.

Diğer Paket lisanslarından farklı olarak SAP ERP Foundation Starter, Enterprise Foundation işlevlerine yönelik kullanım haklarına ek olarak 5 (beş) SAP Professional User ile birlikte gelir. Ek olarak istenen Adlandırılmış Kullanıcılar için ayrı olarak lisans alınmalıdır. Human Capital Management'da veri imhasına yönelik lisans, ERP lisansına dahildir. Lisans Alan, ERP Foundation uygulaması sırasında bu Yazılım'ı konfigüre ederek arayüzleri diğer SAP Paketleri ile hazırlayabilir.

1.3 SAP Human Capital Management.

SAP HCM SAP HCM yazılımı ile sağlanan ve SAP HCM ile SuccessFactors Business Execution Software ("BizX") arasındaki bir entegrasyon için geçerli olan herhangi bir entegrasyon yazılımının ve içeriğinin kullanımına yalnızca SAP HCM ve SuccessFactors BizX'e ilişkin geçerli ve güncel bir sözleşmeyle izin verilir.

1.4 Belirli SAP Yazılımları için Geliştirme Paketleri.

Belirli SAP Yazılımları için geliştirme paketleri yeni ve gelişmiş yazılım işlevselliği sağlayabilir. Her SAP geliştirme paketi, Lisans Alan'ın ayrı ve birbirinden bağımsız olarak etkinleştirebileceği işlevler içerir. SAP için standart lisanslama modeli, SAP geliştirme paketlerinin parçası olarak teslim

edilen işlevler için de geçerlidir. İşlevleri etkinleştirmek için ilave lisanslar gerekebilir. Bu durumların tümünde, ihtiyaç duyulan ilgili lisans işlev etkinleştirilmeden ve kullanılmadan alınmalıdır. SAP hesap yöneticileri talep üzerine, gerekli lisanslarla ilgili ek bilgi sağlayabilir.

1.5 S/4HANA Paketleri.

S/4HANA Paketleri, yalnızca SAP HANA veritabanı kurulumunda (toplu olarak “S/4HANA Kurulumu”) dağıtılacaktır. Yalnızca S/4 HANA Paketleri (diğer Yazılımlar hariç) S/4HANA Kurulumunda dağıtılacaktır. Netlik sağlaması açısından, önceki cümle yalnızca SAP’den, bağlı şirketlerinden ve/veya yetkili dağıtımcılarından ve satıcılarından lisanslanan yazılım için geçerlidir. İşbu SUR'de aksini belirten herhangi bir hükümden bağımsız olarak S/4HANA Paketleri herhangi bir üçüncü taraf runtime veritabanıyla Kullanım için lisanslanmamıştır. Şüpheye mahal vermemek adına, bu SUR'de belirtilen "Dağıtım ve İletişim Hakları ve Sınırlamaları", S/4HANA Paketleri için geçerlidir.

Lisans Alan'ın SAP HANA Kurumsal Sürümü veya SAP HANA Platform Sürümü için lisans ücretleri toplam masrafının Lisans Alan'ın toplam geçerli bakım tabanının yüzde on beşini (%15) aşması veya buna eşit olması koşuluyla Lisans Alan, S/4HANA Paketlerini kullanabilir. Lisans Alan, bu HANA lisanslarının ek lisans metriklerini lisanslayarak bu eşiği korumayı kabul eder.

1.5.1.S/4HANA Enterprise Management için Adlandırılmış Kullanıcı ve Metrik Gereklilikleri. Aşağıdaki S/4 Paketleri için Adlandırılmış Kullanıcı Lisansları gerekli değildir:

SAP Sales and Service Order Processing for SAP S/4HANA SAP Purchase Order Processing for SAP S/4HANA

SAP S/4HANA Asset Management for EHS incident management

SAP S/4HANA Asset Management for EHS health and safety management SAP S/4HANA Supply Chain for extended warehouse management SAP S/4HANA Finance for treasury and risk management

SAP S/4HANA Finance for in-house cash

SAP Real Estate Management for SAP S/4HANA, ofis, perakende ve endüstriyel mülkiyet yönetimi seçeneği SAP Real Estate Management for SAP S/4HANA, konut mülkiyeti yönetimi seçeneği

SAP S/4HANA Automotive for vehicle sales management SAP Master Data Governance for SAP S4/HANA, finans seçeneği SAP Master Data Governance for SAP S4/HANA, tedarikçi seçeneği SAP Master Data Governance for SAP S4/HANA, müşteri seçeneği SAP Master Data Governance for SAP S4/HANA, ürün seçeneği SAP Master Data Governance for SAP S4/HANA, özel seçenek SAP Enterprise Master Data Governance for SAP S/4HANA SAP S/4HANA Sales for incentive and commission management SAP S/4HANA for subscription invoicing

SAP S/4HANA for subscription customer financials SAP S/4HANA for subscription billing

SAP S/4HANA for commercial project management, çalışma alanı seçeneği

SAP S/4HANA for commercial project management, masraf ve gelir planlaması seçeneği SAP S/4HANA for commercial project management, sorun ve değişiklik yönetimi seçeneği SAP S/4HANA Finance for cash management

SAP S/4HANA Finance for central finance foundation SAP Process Control for SAP S/4HANA

SAP Risk Management for SAP S/4HANA SAP Access Control for SAP S/4HANA

SAP Document Access by OpenText for SAP S/4HANA

SAP Document Access by OpenText, SAP S/4HANA için sınırlı erişim seçeneği SAP Archiving by OpenText for SAP S/4HANA

SAP Archiving by OpenText, SAP S/4HANA için sınırlı erişim seçeneği

SAP Extended Enterprise Content Management by OpenText for SAP S/4HANA SAP Extended ECM by OpenText, SAP S/4HANA için sınırlı erişim seçeneği SAP Invoice Management by OpenText for SAP S/4HANA

SAP Digital Content Processing by OpenText for SAP S/4HANA

1.5.2 SAP S/4HANA Compatibility Packs - “"S/4HANA Compatibility Pack", Matrisin "Classical Solution" (Klasik Çözüm) sütununda gösterilen, Yazılımın S/4HANA ile uyumlu bir kopyası anlamına gelir (geçerli Yazılımların listesi şu bağlantıda yer alır:

https://uacp.hana.ondemand.com/http.svc/rc/PRODUCTION/pdfac0fa9551dd88809f10000000b441570/1511%20000/en-US/MATRIX_OP1511.pdf). S/4HANA Compatibility Pack, Lisans Alan tarafından S/4HANA Paketi olarak ve bunun koşullarına uygun şekilde Kullanılabilir. Bu Kullanım aynı zamanda aşağıdaki hükümlere tabidir:

• Lisans Alan: i) Matrisin Classical Solution sütunundaki bu Yazılımı Kullanmak için lisansa sahip olmalı ve ii) Matriste gösterilen ön koşulu karşılamalıdır.

• S/4HANA Compatibility Pack, yalnızca Matriste gösterilen geçerli bitiş tarihine kadar Kullanılabilir.

1.5.3 S/4HANA Enterprise Management. Lisans Alanın, lisanslı SAP ERP Paketine, yalnızca ERP Paketi için Uyumluluk Paketini Kullanma hakkına sahip olmak üzere SAP ERP Paketi lisansının bulunması gerekliliğini karşılamak amacıyla sahip olduğu varsayılır.

Profesyonel kullanım için S/4HANA Enterprise Management.

Kullanıma, Lisanslama Düzeyi'ne dahil olan, Lisans Alanın dahili iş amaçlarıyla Yazılım tarafından desteklenen kendi operasyonel rollerinin, sistem idaresi ve yönetim rollerinin tümünü gerçekleştiren kişilerin sayısına göre izin verilir.

Üretkenlik kullanımı için S/4HANA Enterprise Management.

Kullanıma, Lisanslama Düzeyi'ne dahil olan, Yazılım'ın desteklediği aşağıdaki self servis işlemlerden birini veya birden fazlasını gerçekleştiren kişilerin sayısına göre izin verilir: tedarik veya zaman raporlaması.

İşlevsel kullanım için S/4HANA Enterprise Management.

Kullanıma, Lisanslama Düzeyi'ne dahil olan kişilerin sayısına göre izin verilir, bu kişiler aşağıdakilerdir:

(A) Yazılım tarafından desteklenen herhangi bir rolü, GKŞ'de veya Yazılım Lisans Anlaşması'yla verilen lisansa uygun şekilde gerçekleştiren, Lisans Alan İş Ortaklarının çalışanları ya da

(B) Lisans Alanın, Yazılım tarafından desteklenen aşağıdaki rollerden herhangi birini gerçekleştiren çalışanları:

(1) Projelerin yönetimi veya

(2) Envanter, lojistik ve depolama yönetimi ya da (3) Üretim faaliyetleri ve üretim tesislerinin bakımı Bunlara ek olarak Yazılım'ın desteklediği aşağıdaki işlemler:

(1) self servis tedarik ve (2) zaman raporlaması 1.5.4 S/4HANA Geliştirici erişimi

Kullanıma, Lisanslama Düzeyine dahil olan, lisanslı S/4HANA Enterprise Management Software'in herhangi bir S/4HANA Paketinde ABAP Değişikliklerinin ve/veya Eklentilerinin uygulanması amacıyla sağladığı geliştirme araçlarına erişen kişilerin sayısına göre izin verilir.

1.5.5 S/4HANA Central Finance, merkezi finans altyapısı ("S/4HANA Central Finance") S/4HANA Central Finance şu Runtime Yazılımını içerir: SAP Application Interface Framework.

1.5.6 SAP S/4 HANA Incentive and Commission Management

SAP Incentive and Commission Management'a temsilci portföy tayini, yükümlülük yönetimi, fiili komisyon ve iptal kaynakları, portföy ve yükümlülük devri işlemleri dahil değildir.

1.5.7 SAP S/4 HANA Hybris Billing

Referans verilen ürünlerdeki SAP S/4 HANA Hybris Billing, borçlandırma ve Billing Yazılımının Yasaklanmış Ülkelerdeki ön ödemeli telekomünikasyon ürünlerinde, hizmetlerinde veya sistemlerinde faturalandırma veya gelir paylaşımı hesaplaması amacıyla veya bu işlemlere destek olarak veya Yasaklanmış Ülkelerde ön ödemeli telekomünikasyon sistemlerini uzaktan desteklemek amacıyla Kullanılması durumunda, Lisans Alanın Freedom Wireless'tan bu tür Kullanıma izin veren bir lisans edinmesi gerekir. Yasaklanmış Ülkeler Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'dir. Bu kullanım için Freedom Wireless'tan lisans alınmaması, fikri mülkiyet haklarının ihlal edilmemesi garantileriyle ilgili garantiler ve diğer tazminatlar dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere SAP'yi ilgili tüm garantilerden ilgili kanunların izin verdiği en geniş ölçüde tazmin edecektir.”

1.5.8 SAP S/4HANA Governance, Risk and Compliance Solutions

Aşağıdaki SAP S/4HANA Governance, Risk and Compliance (S/4HANA GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımları'nı içerir: (i) SAP BusinessObjects BI Platform, (ii) SAP Crystal Reports, (iii) SAP BusinessObjects Dashboards ve (iv) SAP BusinessObjects Web Intelligence ve (v) SAP SAP BusinessObjects Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımlarının kullanımı yalnızca S/4HANA GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

a) SAP S/4HANA Process Control b) SAP S/4HANA Risk Management

SAP S/4HANA Process Control veya SAP S/4HANA Risk Management'ı lisanslarken, Lisans Alanın yalnızca politika dağıtımlarını alan ve politika anketlerini, sınavları ve/veya kabul bildirimlerini yanıtlayan çalışanları ve/veya üçüncü taraflar için, söz konusu yanıtların Yazılımın işleme özelliklerini etkinleştirmemesi şartıyla Yazılım lisansları gerekmez. Herhangi bir şüpheye yer bırakmamak amacıyla, böyle bir erişim bu politikaları veya ilişkili politika anketlerini oluşturma, inceleme, onaylama veya hazırlamayı kapsamaz ya da yanıtları incelemeye olanak vermez.

Aşağıdaki SAP S/4HANA Governance, Risk and Compliance (S/4HANA GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımlarını içerir: (i) SAP Crystal Reports Platform, (ii) SAP BusinessObjects Dashboards, (iii) SAP BusinessObjects Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımlarının kullanımı yalnızca S/4HANA GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

a) SAP S/4HANA Access Control

1.5.9 SAP Document Access by OpenText for SAP S/4HANA, SAP Archiving by OpenText for SAP S/4HANA.

Kullanım, kuruluş tarama, iş süreci görünümleri, tam metin araması vb. gibi SAP Yazılım bileşenlerini doğrudan kullanan ve/veya OpenText Archive Server üzerinde doküman depolayan veya alan çalışanlar ve yükleniciler tarafından erişim olarak tanımlanır. Müşterinin minimum sayıda Archiving veya Document Access kullanıcısını lisanslamış olması takdirde, Veri arşivleme ve arşivlenen verilere erişim desteğinin yanı sıra, SAP Information Lifecycle Management desteği de lisanslanan varlık için dahildir.

1.5.10 SAP Document Access by OpenText, SAP S/4HANA için sınırlı erişim seçeneği, SAP Archiving by OpenText, SAP S/4HANA için sınırlı erişim seçeneği, SAP Extended ECM by OpenText, SAP S/4HANA için sınırlı erişim seçeneği.

Lisans Alan'ın her bir Kullanıcısı, yılda 52 Oturum Açma Günü ile sınırlıdır. "Oturum Açma Günü", söz konusu kullanıcının yazılımda bir defa veya daha fazla oturum açtığı gündür.

2. ERP

2.1 SAP Payroll Processing.

ABD için Payroll Processing, ek lisans ücretlerine tabi iş ortağı yazılımını gerektirir.

2.2 BSI U.S. Payroll Tax Processing.

BSI, SAP Payroll Processing lisansı gerektirir. Özel bakım anlaşması gereklidir.

2.3 SAP Enterprise Risk and Compliance Management, risk yönetimi ve SAP Treasury and Risk Management, nakit yönetimi ve tahmini.

2.3.1 Risk yönetimi Yazılımı olan SAP Enterprise Risk and Compliance Management içinde yer alan SAP Enterprise Integration for GRC Policy Survey mobil uygulaması, bir üçüncü taraf mobil uygulama mağazasından yüklenen ek bir bileşen gerektirebilecek Runtime Yazılımıdır. Her ek bileşen, kendisiyle ilgili lisans anlaşmasına tabidir. Lisanslı SAP Enterprise Integration for GRC Policy Survey Mobile App; Runtime Yazılımı olarak SAP Mobile Platform (“Mobile Platform”) ve/veya SAP Sybase 365 Mobiliser Platform (“Mobiliser Platform”) içerir. Mobile Platform ve Mobiliser Platform, yalnızca risk yönetimi Yazılımı olan lisanslı SAP Enterprise Risk and Compliance Management ile kullanım için lisanslanır. Mobile Platform veya Mobiliser Platform'un ek herhangi bir kullanımı ek lisans gerektirir.

2.3.2 Nakit yönetimi ve tahmini Yazılımı olan SAP Treasury and Risk Management içinde yer alan SAP Enterprise Integration for Payment Approval Mobile App Yazılımı (“Ödeme Onaylama Uygulaması”), bir üçüncü taraf mobil uygulama mağazasından indirilen ek bir bileşen gerektirebilecek Runtime Yazılımı'dır. Her ek bileşen, kendisiyle ilgili lisans anlaşmasına tabidir. Lisanslı Payment Approval App; Runtime Yazılımı olarak SAP Mobile Platform (“Mobile Platform”) ve/veya SAP Sybase 365 Mobiliser Platform (“Mobiliser Platform”) içerir. Mobile Platform ve Mobiliser Platform, yalnızca nakit yönetimi ve tahmini işlemler Yazılımı olan lisanslı SAP Treasury and Risk Management ile kullanım için lisanslanır.

Mobile Platform veya Mobiliser Platform'un ek herhangi bir kullanımı ek lisans gerektirir 2.4 SAP Treasury and Risk Management

SAP Treasury and Risk Management'ın kullanımı, menkul kıymetler alanında* maksimum yüz (100) etkin, yatırımla ilişkili menkul değer sınıfıyla sınırlıdır. Daha fazla sayıda menkul değer sınıfı isteniyorsa, Industry Package SAP Financial Asset Management for Insurance lisansı alınmalıdır.

* SAP sisteminde her menkul değer (ör. hisse senetleri) bir sınıftır. Sınıf verileri, bir menkul değerin tüm yapısal özelliklerini içerir. İşlemlerin oluşturulması ve işlem yöneticisinde pozisyonların yönetimi ürün türlerine dayalı olduğundan, her sınıfa bir ürün türü tayin edilmesi gerekir.

2.5 SAP (EHS Management, Environment, Health and Safety; SAP EHS Management, Product Safety; SAP EHS Management, Product and REACH compliance.)

SAP yalnızca bahsi geçen ürünlerin işlevsel kapsamını garanti eder. Ancak SAP, bu ürünlerin düzenlemelere uygunluğunu garanti etmez. Bu ürünlerin düzenlemelere uygunluk gereksinimlerine göre uygulanması, Lisans Alan'ın sorumluluğundadır.

SAP; EHS Management, Environment, Health ve Safety yazılımı ürünlerindeki, burada içerik olarak tanımlanan hesaplama ve raporlama süreçlerini desteklemek için genel kullanıma açık bilgileri sağlar. SAP, bu içeriğin doğruluğunu veya lisans alanın, içeriğin kullanımından belirli sonuçlar elde edeceğini garanti etmez. SAP yalnızca SAP'nin, içeriği toplama ve derleme konusunda gereken ticari dikkati gösterdiğini garanti eder.

2.6 SAP EHS Management, Environment, Health and Safety.

SAP EHS Management, Environment, Health and Safety işlevlerini yalnızca başlangıç olay raporlaması için veri girmek ve olay incelemeleri için veri sağlamak amacıyla kullanan kişiler için Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez. Böyle bir veri girişi Adobe Interactive Form aracı sayesinde senkronize olmadan (offline) veya SAP sistemiyle doğrudan etkileşim veya mobil cihazlar aracılığıyla senkronize (online) olarak gerçekleştirilebilir.

Bu istisna yalnızca olay yönetimi veri girişi kullanımı için geçerlidir ve olay yönetimi işlevselliğinin diğer kullanımları ya da olay işleme, inceleme, performans ve resmi raporlama dahil SAP EHS Management'ın diğer işlevleri için geçerli değildir. SAP EHS Management, , environment, health, and safety; SAP EHS Management, Product Safety ve SAP EHS Management, Product REACH and Compliance haklarını içermez.

SAP Enterprise Integration EHS Safety Issue Mobile App Software, üçüncü taraf mobil uygulama mağazasından indirilecek ek bir bileşene ihtiyaç duyabilen Çalışma Zamanlı Yazılımı'dır. Her ek bileşen, kendisiyle ilgili lisans anlaşmasına tabidir. Lisanslı SAP Enterprise Integration EHS Safety Issue Mobile Apps; Runtime Yazılımı olarak SAP Mobile Platform (“Mobile Platform”) ve/veya SAP Sybase 365 Mobiliser Platform (“Mobiliser Platform”) içerir. Mobile Platform ve Mobiliser Platform, yalnızca lisanslı SAP Enterprise Integration for Mobile Apps ile kullanım için lisanslanır.

Mobile Platform veya Mobiliser Platform'un ek herhangi bir kullanımı ek lisans gerektirir.

2.7 SAP EHS Regulatory Content.

2.7.1 SAP EHS Düzenleyici İçeriğin kullanımı yalnızca Lisans Alan'ın kendi iş süreçleriyle sınırlıdır. Bu Lisans, Lisans Alan'a SAP EHS Düzenleyici İçeriği üçüncü taraflara hizmet vermek amacıyla kullanma hakkı vermez.

2.7.2 SAP EHS Düzenleyici İçerik geçerli şartlar kapsamında SAP Materyalidir.

2.7.3 SAP EHS Düzenleyici İçeriği için verilen lisans, Lisans Alan'ın SAP EHS Management, SAP Transportation Management veya söz konusu diğer yazılımlar için (”Tesisteki Yazılımlar”) geçerli bir lisansı olmasına bağlıdır. Herhangi bir karışıklıktan kaçınmak amacıyla, Online Viewer'ı kullanmak için Tesisteki Yazılımların önceden lisanslanması gerekmez.

2.7.4 SAP EHS Düzenleyici İçeriği, Lisans Alan'ın Tesisteki Yazılım ile bağlantılı olarak kullanmak üzere indirebileceği veya bir internet URL'si aracılığıyla çevrim içi görüntüleyebileceği cümleler, kurallar, madde listeleri, referans veriler ve coğrafi bölgeler için belge şablonları (Sipariş Formu'nda lisanslanan pakete bağlı olarak) içerir.

2.7.5 Kamu kurumlarının bazı yayımlarından alınan ve bu Sipariş Formu'na istinaden sağlanan veriler, Lisans Alan'a ücretsiz olarak sunulur.

2.7.6 SAP, yalnızca kendi takdirine bağlı olarak ve Lisans Alan'a yazılı ya da elektronik ortamda bildirimde bulunarak, SAP'nin zaman zaman gerekli veya uygun gördüğü herhangi bir şekilde URL adresini değiştirebilir.

2.7.7 SAP EHS Düzenleyici İçerik Lisans Alan tarafından hiçbir şekilde değiştirilemez veya tahrif edilemez; ancak Lisans Alan SAP EHS Düzenleyici İçeriği yalnızca kendi cümlelerini, kurallarını ve verilerini kaydetmek için değiştirebilir veya tahrif edebilir. Lisans Alan şirket içi kullanım dışında başka bir kullanım amacıyla SAP EHS Düzenleyici İçerikten kendi veritabanını oluşturamaz. Lisans Alan, SAP EHS Düzenleyici İçeriği üçüncü taraflara satamaz veya lisanslayamaz.

2.7.8 SAP EHS Düzenleyici İçeriği yalnızca Lisans Alan'a ait olan ve Lisans Alan tarafından yönetilen sunuculara ya da üçüncü taraflara ait olan, onlar tarafından kontrol edilen ve SAP'nin yazılı olarak onayladığı sunuculara yüklenebilir. İndirildikten sonra SAP EHS Düzenleyici İçeriğinin güvenliğinden yalnızca Lisans Alan sorumludur; indirilmiş olan SAP EHS Düzenleyici İçeriğine yetkisiz erişimi veya bu içeriğin kaybını önlemek üzere (güvenlik duvarları dahil) yeterli yedekleme ve güvenlik önlemlerini sürdürmek de Lisans Alan'ın sorumluluğundadır.

2.7.8 SAP EHS Düzenleyici İçeriği yalnızca Lisans Alan'a ait olan ve Lisans Alan tarafından yönetilen sunuculara ya da üçüncü taraflara ait olan, onlar tarafından kontrol edilen ve SAP'nin yazılı olarak onayladığı sunuculara yüklenebilir. İndirildikten sonra SAP EHS Düzenleyici İçeriğinin güvenliğinden yalnızca Lisans Alan sorumludur; indirilmiş olan SAP EHS Düzenleyici İçeriğine yetkisiz erişimi veya bu içeriğin kaybını önlemek üzere (güvenlik duvarları dahil) yeterli yedekleme ve güvenlik önlemlerini sürdürmek de Lisans Alan'ın sorumluluğundadır.