• Sonuç bulunamadı

süreçlerinde etkin rol oynayan bir gelişim platformu ve bir referans noktası olma amacı taşımaktadır

Belgede 2021 Faaliyet Raporu (sayfa 62-65)

İnsan Kaynakları

Hedef, yetkinlik ve 360 derece

değerlendirmeler ve devamında entegrasyon çalışmaları yapılarak çalışanın performansına dair kapsamlı bir sonuç alınmaktadır. Bu sayede gelişim alanları ve ilerleme adımları proaktif bir şekilde tespit edilmektedir.

Ardından ilgili yönetici tarafından aksiyon planı hazırlanmaktadır.

Kariyer ve Gelişim Yolculuğu Çalışanlar iyi bir performans dönemi geçirdiklerinde ve bulundukları pozisyonda uzmanlık kazandıklarında bir üst pozisyona kolaylıkla aday olabilmekte ve farklı

departmanlarda değerlendirilerek kariyer yolculuğuna devam edebilmektedirler.

Yönetsel açıdan kritik olan direktör ve üzeri pozisyonlar için değerlendirme merkezi uygulamasına ek olarak, adaylara atanan mentorlarla beraber belirlenen projeler üst yönetime sunulmaktadır. Böylece teknik bilgi ve yönetim becerilerine dair güçlü olunan alanlar ve gelişim alanları tespit edilmektedir.

Terfiyi takip eden bir yıl içinde çalışanlar birebir koçluk programları ve kişiye özel eğitimlerle desteklenmektedir.

Çalışan Eğitimleri

ÜNLÜ & Co’da eğitim süreci çalışanın gelişim yolculuğudur. Bu bakış açısından hareketle eğitimler, İnsan Kaynakları tarafından önerilerek veya ihtiyaç analizi sonunda ilgili departmanlarca talep edilerek belirlenmektedir.

ÜNLÜ Dijital Akademi’de eğitim videoları, geniş kütüphane altyapısı, liderlik, gelişim, yetkinlik ve güncel bilgiler gibi birbirinden farklı türde ve tüm çalışanların ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik zengin bir içerik sunulmaktadır.

ÜNLÜ & Co’nun 2021 yılında İK alanında tamamladığı en önemli projesi, çalışanların diledikleri yerden, diledikleri zamanda ve istedikleri cihazdan kolaylıkla erişebilecekleri esnek bir gelişim platformu olan ÜNLÜ Dijital Akademi’nin lansmanı olmuştur. Platform, ilk yılında önemli iki başarıya imza atmış, Globee Business Excellence Awards'da "Öğrenme Yönetimi Çözümleri” (Learning Management Solution) kategorisinde altın ödülün ve Stevie Awards for Great Employers’da (SAGE),

“Öğrenme Teknolojileri Uygulamaları”

(Achievement in Learning Technology

Implementation) kategorisinde gümüş ödülün sahibi olmuştur.

ÜNLÜ Dijital Akademi, çalışanların öğrenim süreçlerinde etkin rol oynayan bir gelişim platformu ve bir referans noktası olma amacı taşımaktadır. İçerisine eklenen yetkinlik gelişim fırsatlarıyla çalışanlara değer katabilecek yenilikçi dizaynı, geniş kütüphane altyapısı, zengin ve çeşitli içerikleriyle iş dışında kalan zamanlarda dahi çalışanların girip zaman geçirebileceği, kendine değer katabileceği bir platform olarak konumlanmaktadır.

Performans Değerlendirme

ÜNLÜ & Co Performans Yönetimi Süreci ile çalışanların performans değerlendirmesi

objektif, adil ve yalın bir şekilde yürütülmektedir.

ÜNLÜ & Co’nun kurumsal hedeflerinin çalışanların bireysel ve ortak hedeflerine indirgendiği dinamik yapı sayesinde çalışanın, kurum başarısına katkısının gözlemlenebildiği bir çalışma ortamı sağlanmaktadır.

*

61

ÜNLÜ & Co, 2021 yılında 6 kampüs aktivitesinde yer almıştır. Ayrıca ÜNLÜ & Co’ya özel olarak organize edilen “İlham Veren Sohbetler” adlı etkinlikte yaklaşık 350 üniversite öğrencisiyle bir araya gelinmiştir. Etkinlik kapsamında katılımcılar hem Şirket’te çalışan MT’lerden kariyer yolculuklarını ve keyifli anılarını hem de ünlü isimlerden farklı hikayeler ve ilham veren konuşmaları dinleme fırsatı yakalamışlardır.

ÜNLÜ & Co Çalışan Profili

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi alanında deneyimli profesyonellerin yanı sıra genç yetenekleri de çatısı altında barındıran ÜNLÜ &

Co’nun çalışan sayısı 2021 yıl sonu itibarıyla 476 kişidir.

ÜNLÜ & Co çalışanlarının:

• %51’i kadın, %49’u erkektir.

• Yaş ortalaması 34’tür.

•Ortalama kıdem süresi 3,4 yıldır.

• %66’sı lisans, %25’i yüksek lisans ve doktora derecesine sahiptir.

ÜNLÜ & Co’da kadın çalışanların iş hayatına daha fazla katılmasını ve kariyerindeki yükselişi destekleyen yönetim anlayışı hakimdir.

Bunun sonucu olarak, son yıllarda yapılan işe alımlar, terfi süreçleri ve stratejik pozisyon konumlandırmalarında kadına eşitlik sağlamaya özen gösterilmektedir.

ÜNLÜ & Co’nun müdür ve üzeri pozisyonlardaki kadın çalışanların oranı %46’ya ulaşmış olup;

Şirket bu alandaki liderliğini sürdürmektedir.

Şirket’in orta ve üst düzey yöneticilerine liderlik becerilerini geliştirmek ve çeşitlendirmeleri adına Dijital Akademi çatısı altında hem akademik hem de yetkinlik bazlı sertifikalı eğitimler tasarlanmıştır. Ayrıca iş birimleri için, dünya çapında eğitim veren üniversitelerin teknik eğitim ve kurs programları belirlenmiştir.

Management Trainee (MT) Programı

Lisans ve yüksek lisans yeni mezunlarına özel yönetici geliştirme programı Future Finance Generation isimli “ÜNLÜ & Co Management Trainee (MT) Programı”, 2021 yılında da yine çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Başvuruda bulunan toplam 2.950 adaydan 215 adayın başvurusu olumlu olarak değerlendirilmiştir.

Bu adaylar, Yönetim Kurulu Başkanı konuşması, İK ile söyleşi, öğretici sunumlar, keyifli ve ödüllü aktiviteler, oyunlaştırılmış beceri ölçen dijital uygulamaların yer aldığı, çevrimiçi olarak düzenlenen dijital yetenek kampında buluşmuşlardır. Bu aşamada başarılı olan adaylar, çektikleri videoyla yöneltilen soruları cevaplamışlardır. Ardından olumlu ilerleyen adaylarla birebir görüşme süreçleri de tamamlanmıştır. Sürecin sonunda altı farklı bölüm için seçilen yurt dışı ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinde eğitimlerini tamamlamış olan 9 MT, Ağustos ayında ağırlıklı çevrimiçi olarak tasarlanan dört haftalık bir eğitim dönemini tamamlayarak ÜNLÜ & Co bünyesine katılmışlardır.

DENİZ BİLGİN (1956–1999) MADONNA AND THE CHILD, 1996 Kâğıt üzerine guaş 88 x 57,5 cm Emel Meltem Yılmaz Koleksiyonu

*

*

63

*

Tüm faaliyetlerimizde dürüst ve

Belgede 2021 Faaliyet Raporu (sayfa 62-65)

Benzer Belgeler