• Sonuç bulunamadı

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Bilgi Kapasitesini Arttırmak için Ortaklıklar

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesinde ortak bilgi kapasitesinin geliştirilmesi ve paylaşımı için ortaklıklar dahilinde çalışmalar yürütülmesi oldukça önemlidir.

Bu kapsamda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik bilgi kapasitesini arttırmaya yönelik yürüttüğü ortaklık çalışmalarına dair bilgiler aşağıda paylaşılmaktadır.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu-Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr Üyesi Leyla Bektaş Ata eşitsizliklerin azaltılması ve sürdürülebilir kent deneyimi tasarımı konusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında “Gecekondulu Kadınların Kent Hakkı: Kentlilik, Katılım, Deneyimini” mercek altına alan bir proje yürütmüştür.

İzmir’in gecekondu bölgelerinden Limontepe semti sakinleriyle yürütülen çalışmada yerleşmelerinin üzerinden on yıllar geçse de kentin simgesi kabul edilen mekânlarla henüz karşılaşmamış, önemli birçok noktasında henüz bulunmamış kadınların sayısı azımsanmayacak düzeyde olduğu görülmüştür. Kadınların deneyimine ve onu biçimlendiren faktörlere odaklandığım araştırmada, toplumsal cinsiyet, hareketlilik ve kent hakkı tartışmalarına teorik bir katkı sağlamanın yanı sıra kadın hareketliliği önündeki mevcut engellerin aşılmasına yönelik öneriler geliştirmeyi amaçlayan projenin dijital içeriğine aşağıdaki linkler vasıtasıyla erişilebilir;

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğretim görevlisi Prof. Tarık Çakar, Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( BAPUM ) kapsamında " İstanbul İlinde Çalışma Hayatındaki Mesleki Gerilim ve Stresin Araştırılması " başlıklı projenin “proje yöneticisi ” görevini yürüterek insana yakışır iş ve ekonomik büyüme amacına yönelik bilgi üretimine katkı sunmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Emrah Tuncer’in yönetmenliğini ve senaryosunu üstlendiği ‘ Aman Delivery ‘ kısa metrajlı belgesel yapımı gerçekleşmiştir.

Türkiye’nin ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine sahip Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 2019 ana teması “Kültürel

Miras ve Korumacılık” olarak belirlenmiş, festivalin özel seçkisinde ise Dr.

Emrah Tüncer’in senaryolaştırıp yönettiği “Aman Delivery” isimli belgesel yer almıştır. Sektör çalışanlarının çoğunluğunun güvencesiz göçmenler olduğunu ve ayrımcılığa uğradıklarına dikkati çekmek istediğini ifade eden Tüncer farkındalık çalışması ile insana yakışır iş ve ekonomik büyüme amacına katkı sunmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Görevlisi Dr.

Yahya Can DURA SKL

International koordinatörlüğünde yürütülen " Türkiye'de Göç ve Mülteci Krizleri Bağlamında Belediye Finansmanı " başlıklı uluslararası projede yer alarak

mülteci sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere bilgi üretimi ve paylaşımına destek vermiştir. İlgili yayına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://marmara.gov.tr/UserFiles/Attachments/2020/05/27/658e7cf5-9923-4c0c-95e5-d262c67009e1.pdf

http://www.reslogproject.org/yerel-yonetisim-ve-goc-bulusmalarinin-ikincisi-gerceklestirildi/

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Bedri Yüksel, 3191535 Proje Nolu proje kapsamında, TÜBİTAK TEYDEB, Proje Değerlendirme ve İzleme Kurulunda hakemlik görevinde bulunarak alana dair bilgilerini paylaşmış ve bilgi kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlamıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğretim Üyesi Dr. Güfte Caner Akın, 3191687 Proje Nolu, TÜBİTAK

Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programına Proje Yönetimi Danışmanlığı ile Raporlama Teknikleri ve Sunum Danışmanlığı hizmetinde bulunarak bilgilerini paylaşmış ve bilgi kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlamıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğretim görevlisi Dr. İlknur Türkoğlu, 2019 yılında TÜBİTAK Bursa Aktopraklık Arkeoloji Okulu Projesinde çizim atölyesi yürütücülüğü görevinde bulunarak sürdürülebilir şehir tasarımı alanında bilgi kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlamıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Zeynep Özer Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulunda Gözlemci olarak faaliyetlerde bulunmuş sorumlu üretim ve tüketim başlığı kapsamında bilgi kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlamıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nuri Sezer Tüm Grafikler Dayanışma Derneğinde Başkan Yardımcılığı görevi kapsamında insana yakışır iş ve ekonomik büyüme amacı çerçevesinde bilgi paylaşımı ile kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Özel, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, İstanbul Resim Heykel Müzeleri Derneği ve İstanbul Kafkas Derneğinin faaliyetlerinde aktif rol alarak sürdürülebilir şehirler ve topluluklar amacı kapsamında bilgi paylaşımı ile kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim görevlisi Fatma Kayım, "Gülmek İyileştirir" Derneği' işbirliği ile kanser hastalığına yakalanmış ailelere yönelik bireysel danışmanlık faaliyetlerinde

bulunarak sağlıklı ve nitelikli yaşama fırsat eşitliği dahilinde erişimi desteklemek üzere çalışmalar yürütmüştür.

İlgili haber linklerine buradan ulaşılabilir.

 https://qualitydergisi.com/Haberi/32526/g252lmek-iyilestirir-dernegi39nden-kanser-t

 https://www.haberler.com/gulmek-iyilestirir-dernegi-kanser-tedavisi-goren-11079042-haberi/

 http://www.gazetekadikoy.com.tr/saglik/kanserli-cocuklarin-ailelerine-psikolojik-destek-h12763.html

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğretim görevlisi Dr. İlknur Türkoğlu, 2019 yılında Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’nde

“Yeraltındaki Konferans” adlı bir bilgilendirme konferansı

düzenleyerek sürdürülebilir şehirler ve topluluklar amacı kapsamında bilgi paylaşımı ile kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. İlgili link’e buradan ulaşılabilir.

https://www.arkeolojikhaber.com/haber-arkeolog-ilknur-turkoglu-yeraltindaki-istanbulu-anlatacak-20019/

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Lokman Kantar, 2019 yılında

“Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanları ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) arasında Sektör- Üniversiteler İşbirliği” toplantısında işbirlikleri geliştirmenin temelleri üzerine çalışmıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yıldız Derya Birincioğlu, Mimarlar ve Mühendisler Odası Kardeş Kadınlar Örgütünün düzenlediği " Kriz ve Afette Kadın Olmak " başlıklı paneline konuşmacı olarak katılım göstermiş ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin azaltılmasına yönelik bilgi üretimine katkı sağlamıştır.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF), Mimarlık Bölümü 30 Nisan

Mimar İrem Nardereli Bülbül’ün de katılımı ile ahşap mimarlık mirası ve günümüz restorasyon uygulamaları, güncel ahşap yapı teknolojisine ilişkin örnekler üzerinden sürdürülebilir şehirleri tartışmışlardır.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (İGÜTÖMER) başta Türk Cumhuriyetleri, Asya ve Balkanlardaki Türk ve akraba topluluklardan olmak üzere farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu vatandaşların temel haklara eşit erişimini desteklemek üzere Türkçe Öğretimi" ve “Yabancı

Kültürlerle İletişim Kurma Eğitimleri” düzenleyerek ihtiyaca yönelik çözümler üretmiştir.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kırklareli Üniversitesi Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) ve Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) işbirliğiyle I. Uluslararası Asya-Pasifik Sempozyumu gerçekleştirilmiştir. İlkinin gerçekleştirildiği bu sempozyumun teması Güney Asya ve Ekonomi olarak belirlenmiştir. Sempozyum yurtiçi ve yurtdışından konuya ilgi duyan uzman ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşmiş ve alana dair önemli bilgiler masaya yatırılmıştır. Etkinlikle ilgili habere etkinlik programına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

 https://www.dha.com.tr/egitim/uluslararasi-asyapasifik-calismalari-sempozyumu/haber-1729966

 https://panel.gelisim.edu.tr/assets/2019/dokumanlar//ASPAProgramTr_

648f72820ad64bc39de849e32f915973.pdf

 Türk Tarih Kurumu ve Türk-Arap Ekonomik ve Stratejik İşbirliği Kurumu (TASCA) ortaklığıyla V. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleştirmiştir.

Sempozyumun konusu "Orta Doğu'da Tarih ve Kimliği Yeniden Okumak" olarak belirlenmiştir. Sempozyum birçok yerli ve yabancı bilim insanın katılımıyla gerçekleşmiş ve bir çok işbirliğinin kapısını aralamıştır.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi, Tüm İletişim ve Medya Federasyonu ( TİMEF ) kuruluşunun koordinatörlüğünde yürütülen KA108 – 2019-1-TR01-KA108-067366 nolu ERASMUS + personel ve öğrenci hareketliği projesinin konsorsiyum ortağıdır.

2019 yılında başlamış olan projenin İGÜ koordinatörlüğünü Erasmus Koordinatörü Alisa Usubova yürütmekte olup ilgili ortaklık iş birliği fırsatlarını da beraberinde getirmiştir.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen KA108 – 2019-1-TR01-KA108-072134 nolu ERASMUS + personel ve öğrenci hareketliği projesinin konsorsiyum ortağıdır. 2019 yılında başlamış olan projenin İGÜ koordinatörlüğünü Erasmus Koordinatörü Alisa Usubova yürütmekte olup ilgili ortaklık iş birliği fırsatlarını da beraberinde getirmiştir.

Bu çalışmalara ek olarak üniversitemizin değerli akademisyenleri sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik bilgi kapasitesini arttırmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği dahilinde değerli akademisyenlerle çeşitli projeler kapsamında işbirliği çalışmaları paylaşımı gerçekleştirmişlerdir.

Akademisyenlerin katkı sağladığı projelere ait liste Tablo 5 ‘de verilmektedir.

Tablo 7: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Bilgi Kapasitesini Arttırmak Üzere İş Birliği Yapılan Akademisyen ve Projeler

İşbirliği Yapılan Akademisyen

Çalıştığı Kurum İşbirliği Alanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru

Dr. Öğr. Üyesi Gonca Üstün Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

İstanbul Aydın Üniversitesi KAP-270220-AE BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Adem Erdem Erbaş Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi

KAP-210220-HSK BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. M. Tolga Akbulut Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi

Prof. Dr. İsa İpçioğlu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İ. İ. B. F

DUP-170220-YK BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Ali Tilbe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi

BP-210720-KY BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kılıç İstanbul Gelişim Üniversitesi, UBYO

BP-210720-KY , DUP-050320-AKD BAPUM Projeleri Hakemlik Prof. Dr. Tevfik Erdem Ankara Hacı Bayram-ı Veli

Üniversitesi

Arş. Göv. Dr. Özge Özçınar Ege Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi

DUP-220120-MK BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Sevil Dinçer İşoğlu Abdullah Gül Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü

DUP-220120-MK BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Çiğdem Aytekin Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Akça İstanbul Gelişim

Üniversitesi, M.M.F.

HD-200220-RY BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yarış Mardin Artuklu Üniversitesi, Turizm Fakültesi

ÖOP-200220-SC BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Alper Kurnaz Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm Fakültesi

ÖOP-200220-SC BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök İstanbul Okan Üniversitesi, UBF

ÖOP-200220-SC BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Hasbi Yaprak Kastamonu Üniversitesi, M.

M. F.

HD-190220-AN BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Murat Tuyan İzmir Demokrasi

Üniversitesi, Mühendislik

Prof. Dr. Fatma Özdemir İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi

DUP-210720-GYS BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Sıdıka Tul Ondokuz Mayıs Üniversitesi DUP-210720-GYS BAPUM Projesi Hakemlik

Bingöl Üniversitesi, M. M.

F.

BP-190320-SK BAPUM Projesi Hakemlik Doç. Dr. Musa Ataş Siirt Üniversitesi, M. M. F. BP-190320-SK BAPUM

Projesi Hakemlik

Dr. Öğretim Üyesi Sabiha Aydoğdu

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

KAP-230620-SY BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Umut Aykut Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Dr.Öğr.Üyesi Pınar

Prof. Dr. Gürkan Haşit Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İ. İ. B. F

KAP-060220-TC BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Harun Reşit yazgan Sakarya Üniversitesi KAP-060220-TC BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Göksel Demir Sağlık Bilimleri

Üniversitesi, Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi

DUP-190220-GYS BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Olga Nehir Öztel DUP-190220-GYS BAPUM

Projesi Hakemlik Dr. Öğr. Üyesi Şenol Yavuz Hitit Üniversitesi Osmancık

Ömer Derindere MYO

Prof. Dr. Nevin Güngör Ergan

Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi

BP-260220-KK BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Suat Kolukırık Akdeniz Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi

BP-260220-KK BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Serkan Güzel Pamukkale Üniversitesi, Fen- Edebiyat Fakültesi

BP-260220-KK BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Çağla Çavuşoğlu McKenzie

Antalya Bilim Universitesi BP-240820-NBT BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özer İstinye Üniversitesi BP-240820-NBT BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Salim İbiş İstanbul Galata Üniversitesi BP-240820-NBT BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Kamil Bostan İstanbul Aydın Üniversitesi DUP-030220-MD BAPUM

Prof. Dr. Alev Önder Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi

DUP-160920-NA BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Canan Ece Tamer Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yücel İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Melike Ersöz TC Demirğolu Bilim Üniversitesi

KAP-270320-SYB BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Aylin Baran Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi

DUP-150520-AKD BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Fethi Kadıoğlu İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi

BP-180220-ARN BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Sefa Yıldırım Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Mühendislik Fak.

BP-180220-ARN BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Ali Erdoğan İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

BP-080720-SYB BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Koray Çiftçi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

BP-080720-SYB BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Sadullah Öztürk Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

BP-080720-SYB BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Sert Necmettin Erbakan Üniversitesi, M. M. F.

KAP-240620-BGC BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Hande Demir Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

KAP-240620-BGC BAPUM Projesi Hakemlik

Arş. Gör. Dr. Okan Levent İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

KAP-240620-BGC BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Erdem Emin Maraş Samsun Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu

Dr. Elife Ateş DUP-160920-SA BAPUM

Projesi Hakemlik Prof. Dr. Emine Kolaç Anadolu Üniversitesi,

Açıköğretim Fakültesi

DUP-160920-SA BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Gül Banu Duman Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi

DUP-160920-SA BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Süleyman Bilgin Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

DUP-271119-HA BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Nurettin Parıltı Ankara Hacı Bayram Veli Üni. ktisadi ve İdari Bilimler, İşletme Bölümü

HD-291119-AKD BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Ömer Çoban Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Zootekni A.B.D.

DUP-271119-HA2 BAPUM Projesi Hakemlik

Doç. Dr. Mehmet Yardımcı Namık Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi

DUP-271119-HA2 BAPUM Projesi Hakemlik

Dr. Öğretim Üyesi Furkan Akar

Prof. Dr. Hilal Göktaş Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fkl.

Biyomedikal Mühendisliği

DUP-111019-DUB BAPUM Projesi Hakemlik

Prof. Dr. Betül Taşdelen Namık Kemal Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

DUP-111019-DUB BAPUM Projesi Hakemlik

2.5. İklim Eylemi ve Sürdürülebilir Çevre Politikalarına Yönelik Ortaklıklar

Benzer Belgeler