• Sonuç bulunamadı

Eðer batarya gerilimi, Batarya Gerilimi Alt Sýnýr (P04) deðerinin altýna düþerse, arýza durumu oluþur ve Batarya Düþük Arýzasý ledi arýza durumunu gösterir.

P02 Frekans Alt Sýnýrý P03 Frekans Üst Sýnýrý

P29 Frekans Hata Kontrol Gecikmesi

rekansý Frekans Frekans

Motor çalýþtýrýlýp Arýza Kontrol Gecikmesi (P26) dolduktan sonra; alternatör f Alt Sýnýrý (P02) ve Üst Sýnýrý (P03) deðerleriyle belirlenen sýnýrlarýn dýþýnda Frekans Hata Kontrol Gecikmesi (P29) süresince kalýrsa frekans arýzasý oluþur. Bu arýza oluþtuðunda eðer yük jeneratörden besleniyorsa kontaktörü býraktýrýlýr ve Motor Soðutma Süresi (P30) beklenmeden motor durdurulur.

P00 Alternatör Gerilimi Alt Sýnýrý P01 Alternatör Gerilimi Üst Sýnýrý

P27 Alternatör Gerilimi Hata Kontrol Gecikmesi

Motor çalýþtýrýlýp Arýza Kontrol Gecikmesi (P26) dolduktan sonra; alternatör gerilimi, Alternatör Gerilimi Alt Sýnýrý (P00) ve Alternatör Gerilimi Üst Sýnýrý (P01) deðerlerinin dýþýnda Alternatör Gerilimi Hata Kontrol Gecikmesi (P27) süresince kalýrsa alternatör gerilim arýzasý oluþur. Bu arýza oluþtuðunda eðer yük jeneratörden besleniyorsa kontaktörü býraktýrýlýr ve Motor Soðutma Süresi (P29) beklenmeden motor durdurulur.

5.1.1 Alternatör Gerilimi

5.1.2 Alternatör Frekansý

5.1.3 Batarya Gerilimi Alt Sýnýrý (P04)

P06 Periyodik Bakým Saat Set Deðeri P07 Periyodik Bakým Saati Sýfýrlama

Motorun güvenilirliðini saðlamak amacýyla, jeneratöre belirli aralýklarla bakým yapýlmalýdýr.

cihazýnda bakým zamaný geldiðinde kullanýcýnýn uyarýlmasý için cihaz konfigüre edilebilir. Periyodik Bakým Saat Set Deðeri (P06) iki servis arasýnda motorun çalýþmasý için geçmesi gereken saattir. Periyodik Bakým Saati Sýfýrlama (P07) her bakýmdan sonra bakým saatinin sýfýrlanmasý için kullanýlýr. Tanýmlanmýþ motor çalýþma süresi dolduðunda ünlem iþaretiyle gösterilen led yanýp sönmeye baþlar, alarm görüntüleme opsiyonuyla SEru hata mesajý görüntülenir.

EAOM-6

5.1.4 Bakým Arýzasý Gösterimi

Bu parametre jeneratör hýzýnýn hangi metodla görüntüleneceðini belirler. Alternatör Frekansý ve Manyetik Pikap olmak üzere iki seçenek mevcuttur. Motorun çalýþmaya baþladýðýný algýlamak için hýz okunur. Detaylý bilgi için Bölüm 5.1.2 Alternatör Frekansý, 5.1.8 Motor Çalýþtý Bilgisi ve 5.1.10 Motoru Çalýþtýrma bölümlerini inceleyiniz.

Eðer Alternatör Frekansý seçilmiþse, Nominal Alternatör Frekansý (P11) ve Nominal Hýz (P12) doðru ayarlanmalýdýr.

Eðer Manyetik Pick-up seçilmiþse, Nominal Alternatör Frekansý (P11), Nominal Hýz (P12) ve Volan Diþ Sayýsý (P13) doðru ayarlanmalýdýr.

5.1.5 Hýz Okuma Giriþ Seçimi (P15)

Bu parametre ile Stop ya da Yakýt selenoidinden hangisinin kullanýlacaðýna karar verilir.

Eðer Yakýt selenoidi seçildiyse, motor çalýþtýrýlýrken yakýt selenoidi enerjilenir ve yakýt selenoidi enerjisiz býrakýlarak motor durdurulur.

Eðer stop selenoid seçiliyse, sadece motoru durdurmak için durdurma selenoidi enerjilendirilir.

Selenoid, Stop Selenoidi Enerjilenme Süresi (P17) kadar enerjili kalýr.

Bu parametre stop selenoidinin motoru durdurmak için ne kadar enerjili kalmasý gerektiðini tanýmlar. Stop / Yakýt Selenoid Seçimi (P16) Stop Selenoidi olarak seçildiyse kullanýlýr.

5.1.6 Stop / Yakýt Selenoid Seçimi (P16)

5.1.7 Stop Magnet Enerjilenme Süresi (P17)

Batarya Voltajý Zayýf Sýnýrý (P19)

Batarya Voltajý Zayýf Kontrol Zamaný (P20)

Batarya voltajý, marþ esnasýnda Batarya Voltajý Zayýf Kontrol Zamaný (P20) süresince Batarya Voltajý Zayýf Sýnýrý (P19) voltaj deðerinden daha düþük seviyede kalýrsa zayýf batarya arýzasý oluþur. Zayýf batarya gerilimi mesajý ekranda gösterilir. Zayýf batarya arýzasý arýza reset butonu ile silinebilir.

5.1.9 Batarya Gerilimi

Cihazýn motorun çalýþtýðýný algýlamasý durumunda, start çýkýþý pasif edilir. Motorun çalýþmamasý durumunda ise Marþ Basma Süresinin (P24) iki katý kadar bir süre beklendikten sonra start çýkýþý tekrar aktif edilir. Cihazýn motorun çalýþtýðýný algýlamasý için aþaðýda açýklanan dört adet sinyal tanýmlanmýþtýr:

Þarj Jeneratörü (P18.0 ); þarj jeneratörünün gerilim üretmeye baþlamasý,

Frekans (P18.1); eðer motor hýzý Marþý Kesmek için Frekans Sýnýrý (P22) deðerinden büyükse, (Hýz Okuma Giriþ Seçimi (P15) dikkate alýnmalýdýr9

Alternatör Gerilimi (P18.2); Eðer alternator gerilimi Marþý Kesmek için Alternatör Gerilim Sýnýr (P21) deðerinden büyükse,

Yað Basýncý (P18.3); yað basýncýnýn oluþmasý,

Yukarýda açýklanan dört seçenekten en az ikisinin seçilmesi tavsiye edilir. Seçilen þartlardan herhangi biri oluþursa, motorun çalýþtýðýna karar verilir.

0.

1.

2.

3.

5.1.8 Motor Çalýþtý Bilgisi (P18)

Marþ Deneme Adedi (P23) Marþ Basma Süresi (P24)

ý ç ýþ ý ýðý çýkýþýný ve selenoid çýkýþýný (Stop / Yakýt Selenoid Seçimi (P16) yakýt ise)

çýkýþý aktif edildikten sonra, motor çalýþtý kabul sinyalleri gözlenir, bu sinyallerden herhangi biri Marþ Basma Süresince (P24) aktif olmazsa start çýkýþý pasif edilir. Marþ Basma Süresinin (P24) iki katý kadar bir süre beklendikten sonra start çýkýþý tekrar aktif edilir ve ayný iþlemler tekrarlanýr. Eðer Start Deneme Adedi (P23) kadar marþ basma denemesinden sonra motor hala çalýþmadýysa, marþ basma iptal edilir ve marþ arýzasý verilir. Marþ arýzasý arýza reset butonu ile silinebilir.

EAOM-6 cihaz motoru al t r komutunu ald nda, start enerjilendirir.

Start

5.1.10 Motoru Çalýþtýrma

Motor çalýþtý kabul edilip start çýkýþý pasif edildikten sonra bu süre sayýlmaya baþlanýr. Süre sonunda yað arýzasý giriþi gözlenmeye baþlanýr, arýza durumu gösteriyorsa motor durdurulur.

5.1.11 Yað Basýncý Bypass Süresi (P25)

Motor çalýþtý kabul edildikten sonra Arýza Kontrol Gecikmesi (P26) süresince yüksek sýcaklýk arýzasý dýþýnda oluþabilecek diðer arýzalar dikkate alýnmaz. Bu süre dolmadan yük jeneratöre aktarýlmaz.

5.1.12 Arýza Kontrol Gecikmesi (P26)

Yük jeneratörden beslenirken þebeke gerilimi uygun duruma geldiðinde, yük þebeke gerilimi üzerine alýnýr. Soðutma amacýyla motor, yüksüz olarak Motor Soðutma Süresince (P30) çalýþtýrýlýr, daha sonra durdurulur.

5.1.13 Motor Soðutma Süresi (P29)

Konfigüre Edilebilir Giriþi-1 (P31) Konfigüre Edilebilir Giriþi-2 (P32) Konfigüre Edilebilir Giriþi-3 (P33)

Kontaktör býraktýrýcý. 1’deki ile ayný iþi yapar. Ýlave olarak giriþ kýsa devre olduðu anda yük jeneratörden besleniyorsa kontaktör býraktýrýlýr, yük jeneratörden ayrýlýr.

3.

Giriþin kýsa devre edilmesi durumunda korna, Korna Süresi (P08) süresince yanar, ilgili led blink eder. Cihaz giriþin kýsa devre edilmesi durumunda program parametrelerinden ayarlanabilen aþaðýdaki üç davranýþtan birini sergileyebilir:

Gösterim, geçici. Giriþ kýsa devre olduðu sürece korna çalar, ilgili led bilnk eder. Giriþ açýk devre olduðunda korna çalmayý býrakýr, led söner.

Gösterim, kalýcý. Giriþ kýsa devre edildiðinde korna çalmaya, ilgili led bilnk etmeye baþlar.

Kornanýn susturulmasý, ledin sönmesi için Arýza Reset butonuna basmak gerekir.

Motor durdurucu. 1’deki ile ayný iþi yapar. Ýlave olarak giriþ kýsa devre olduðu anda motor çalýþýyorsa durdurulur.

0.

1.

2.

5.1.14 Konfigüre Edilebilir Giriþler

Konfigüre Edilebilir Çýkýþ-1 (P35) Konfigüre Edilebilir Çýkýþ-2 (P36)

Bu çýkýþlar aþaðýda açýklanan þekillerde programlanabilir:

Alarm çýkýþý. Herhangi bir arýza durumunda aktif olur.

Motor çalýþýyor. Bu çýkýþ motor çalýþýrken aktiftir.

Yük transfer izni. Bu çýkýþ, motor çalýþýrken Arýza Kontrol Gecikmesi (P26) dolduðunda aktif olur. Bu çýkýþ yükün jeneratöre transfer edilmesini saðlayan bir kontaktörün kontrol edilmesi için kullanýlabilir.

Ön Isýtma fonksiyonu. Motor çalýþtýrýlacaðý zaman, marþa basmadan önce Ön ýsýtma süresince (P09) çýkýþ aktif edilir.

Aþýrý hýz

Yüksek sýcaklýk Düþük yað basýncý 0.

Bakým zamaný geldi Marþ arýzasý

5.1.15 Konfigüre Edilebilir Çýkýþlar

Operatör þifresini deðiþtirmek için kullanýlýr. Bu þifre girilerek Alternatör Gerilimi Alt Sýnýrý (P00) ile Ön Isýtma (P09) arasýnda yer alan parametrelere ve Operatör Þifresi (P37) parametresine eriþmek mümkündür.

Teknisyen þifresini deðiþtirmek için kullanýlýr. Bu þifre girilerek tüm parametrelere eriþilebilir.

5.1.16 Operatör Þifresi (P37)

5.1.17 Teknisyen Þifresi (P38)

VL31/L3N

Benzer Belgeler