• Sonuç bulunamadı

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU 8 İdare Adı KOCASİNAN BELEDİYESİ

Hukuk İşleri Müdürlüğü

S.Amaç 1

Kocasinan Belediyesinde kurumsal kültürün geliştirilmesi, yüksek kurumsal kapasite ile belde halkıyla iletişim, işbirliği ve dayanışmanın artırılması, yerel hizmetlerden faydalanmada fırsat eşitliğini önceleyen bir anlayışla hemşerilerimizin yerel hizmetlere katılımlarının sağlanması.

S.Hedef 5 Mali yapının güçlendirilmesi, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli yönetilmesi, belediye hak ve menfaatlerinin etkin biçimde savunulmasının sağlanması.

Performans

Açıklama

4 Avukat başına ortalama dava sayısı 63 70 75

Açıklama

5 Ortalama dava sonuçlanma süresi 24 ay 24 ay 24 ay

Açıklama

6 Temyiz edilen dava sayısı - - -

Açıklama

7 Kaybedilen davaların oranı % 50 % 50 % 50

Açıklama

8 Temyizden dönen davaların oranı % 35 % 35 % 35

Açıklama

Faaliyetler Kaynak İhtiyacı (t+1) 2021

Bütçe Bütçe Dışı Toplam

1 Dava takip ve sonuç maliyetleri 15.310.000,00 15.310.000,00

Genel Toplam 15.310.000,00 15.310.000,00

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

Birim Adı Hukuk İşleri Müdürlüğü

Performans Hedefi 8 Belediye leh ve aleyhinde açılan adli ve idari davalara etkin bir şekilde savunma yaparak sonuçlandırmak

Faaliyet Adı Dava takip ve sonuç maliyetleri

Sorumlu Harcama Birimi veya Birimleri Hukuk İşleri Müdürlüğü Açıklamalar

Belediye leh ve aleyhine adli ve idari yargıda açılan ve açılacak davalar ile icra takip işlerini izleme, sonuçlandırma görevlerini yerine getirirken veya sonucunda oluşan maliyetleri bütçesinden karşılar.

Kusursuz tazminatlar 14.000.000,00 Mahkeme harç ve giderleri 610.000,00 Diğer yasal giderler 600.000,00 Temizlik hizmet alımı 100.000,00

Ekonomik Kod (t+1)

01 Personel Giderleri

02 SGK Devlet Primi Giderleri

03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 15.310.000,00 04 Faiz Giderleri

05 Cari Transferler 06 Sermaye Giderleri

Toplam Bütçe Kaynak İhtiyacı 15.310.000,00

Bütçe Dışı Kaynak Döner Sermaye Diğer Yurt İçi Yurt Dışı

Toplam Bütçe Dışı Kaynak İhtiyacı

Toplam Kaynak İhtiyacı 15.310.000,00

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Medeni Kanunun yüklediği görevleri ilgili mevzuat çerçevesinde yerine getirir. Müdürlüğümüz tarafından sunulan hizmetler:

 Kocasinan Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kocasinan Belediyesinin hizmetlerini topluma duyurup toplumun da Kocasinan Belediyesi’nden beklentilerini tespit edip Sayın Başkanımıza sunarak Kocasinan Belediyesi ile toplum arasında köprü vazifesini üstlenmiştir.

 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak; toplumun beklentilerini; kamuoyu araştırması, bire bir görüşme, ziyaretler ve çeşitli iletişim kanalları vasıtasıyla elde ederek Sayın Başkanımıza sunmuştur.

 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, yerel ve yaygın medya ile kurulan mesleki ilişkileri devam ettirerek, Kocasinan Belediyesi’nden istenen bilgileri kullanılabilir biçimde zamanında iletmiştir.

 Sayın Başkanımızın Kocasinan Belediyesi çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi vermesi, amacıyla basın toplantıları düzenlenmiştir.

 Genel ve yerel, yazılı ve görsel medya temsilcilerinin Sayın Başkanımız ve Kocasinan Belediye çalışmaları hakkındaki görüşme istekleri gerçekleştirilmiştir.

 Kocasinan Belediyesi birimleri tarafından yapılan çalışmalar takip edilmiş, konuyla ilgili fotoğraf ve film görüntüleri hazırlanarak basın bülteni vasıtasıyla yerel ve yaygın medya kuruluşlarına servis edilmiştir.

 Tüm hizmetler fotoğraflarla görüntülenip ayrı ayrı arşivlenmiştir, Kocasinan Belediyesi’nin hizmetleriyle ilgili açılış törenleri düzenlenmiştir.

 Belediyemizin çalışmalarıyla ilgili yerel ve ulusal medyadaki yansımaları için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından her gün 15 gazete, 7 yerel ve diğer ulusal televizyon kanalları takip edilmiştir. Gazete, dergi, radyo ve televizyon kanallarındaki haber, yorum ve görüntüler izlenerek gereken durumlarda medya kuruluşuna bilgi verilmiştir. Bu haber ve yorumlar, belediyemizin ilgili müdürlerine iletilerek edinilen bilgi ve belgeler ilgili medya kuruluşuna iletilmiştir.

 Dergi Kocasinan adı ile bülten hazırlanıp, belediye çalışmaları ve Başkan Beyin faaliyetleri daha kapsamlı anlatılmış ve ve bültenin geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır.

 Kocasinan Çocuk adı altında süreli yayın yapan bir dergi yayımlanıp, Kocasinan’daki her çocuğun milli ve manevi değerleri hakkında daha bilinçli olmasının sağlanması misyonu üstlenilmiştir. Bu dergide Kocasinan Belediye Başkanının çocuklara yönelik tüm hizmetleri de vatandaşlara anlatılmıştır.

 Bir adet seslendirme odası kurularak, birimlerin çalışmaları için hazırlanan kısa filmlerin seslendirilmesi yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca seslendirme odası sayesinde Kocasinan Akademilerde dağıtımı sağlanacak olan sesli kitapların hazırlanmasına da olanak sağlanmıştır.

 Basın yayın birimimiz bünyesinde bir çekim stüdyosu kurulmuş olup, bu stüdyoda GREEN BOX uygulaması hazır hale getirilmiştir. Elde olan imkanlarla, minimum masrafla hazırlanmış olan stüdyo için bir de PROMTER ve soğuk ışık sistemi hazırlanmıştır. Başkan Bey’in özel günler için toplumsal mesajları bu stüdyoda vermesi sağlanmıştır. Ayrıca belediye haber bülteni sunulması için olanak sağlanan stüdyoda bülten hazırlıklarına da başlanmıştır.

 Basın yayın birimimiz bünyesinde profesyonel olarak grafik tasarım çalışmaları yapılmaya başlanmış olup, gerek bilboard, raket, megalight, afiş çalışmaları, gerek sosyal medya tasarımları, gerekse mekan ve araç giydirme tasarımları hizmet alımına ihtiyaç duymadan tamamen orijinal ve özgün şekilde hazırlanmaktadır.

 Birimimizin bir bölümü olan Çözüm Merkezi ile vatandaşlardan gelen talep, eleştiri ve şikayetlerin ilgili birimlere ivedilikle ulaştırılıp, çözüm bulunması sağlanmakta ayrıca vatandaşlara danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Çağrı merkezi de birimimiz bünyesinde hizmet vermeye devam etmektedir.

 Kadınların toplumdaki etkisi göz önünde bulundurularak, belediye çalışmalarının anlatılması, çalışmaların etkisinin ölçülmesi, ayrıca yatırım ve iş planlarının şekillenmesine katkı sunulması için düzenli olarak hanım buluşmaları hazırlıklarına başlanmıştır.

 Halkla İlişkiler başlığı altında Başkan Beyin toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelmesini sağlayacak etkinlikler projendirilip, organize edilmiştir. Ayırca kültür ve sosyal işler müdürlüğü ile spor müdürlüğü birimlerinin sosyal sorumluluk gerektiren projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol alınmıştır.

 Gerçekleştirilen törenlerin görselleri hazırlanmış ve sunuculukları yapılmıştır.

 Kocasinan Belediyesine ve Başkan Bey’e ait; kişisel ve beğeni sayfası olarak açılan facebook, instagram ve twitter hesaplarında paylaşımlar yapılıp, yorum ve mesajlar takip edilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 Kurumlardan gelen ilan metinlerinin Belediyemiz hizmet binası girişinde bulunan ilan panosunda yayımlanması sağlanarak, ilan yapıldığına dair tutanak hazırlanmakta ve bu tutanak ilgili kuruma iletilmektedir.

 Kocasinan Belediyesine kamu ihale kanununu ile satın alacağı mal ve hizmet ihalesi öncesinde medyaya haber verilerek, internet sayfasında yayınlanarak kamuoyu bilgilendirilmiş, ihale sonuçları da takip edemeyen medya kuruluşlarına resim ve görüntüleriyle ulaştırılmıştır.

Müdürlüğümüze gelen vatandaş istek ve şikayetleri

Müdürlüğümüze gelen vatandaş istek ve şikayetleri, çözüm merkezine gelen vatandaş müracatları, Cimer (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), e-masa şikayet sistemi aracılığıyla olmaktadır. 2019 yılında Cimer, e-masa, açık kapı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne;

gelen 32.804 istek ve şikayet sayın Başkanımıza ve ilgililere iletilerek çözümü sağlanmış, şikayet