• Sonuç bulunamadı

ortaklarımızla harmanlıyoruz. “

Belgede F A A L I Y E T R A P O R U (sayfa 26-29)

2015’te yine ana stratejilerimiz çerçevesinde istikrarla yol almaya ve MetLife’ın pazardaki konumunu güçlendirmeye istikrarla devam edeceğiz.

BES’te hedefimiz yüksek

Bireysel Emeklilik sektörünün genç ve başarılı şirketlerden biri olarak en önemli farklılığımız dünya çapındaki köklü deneyimimiz ve yaygın dağıtım kanallarımız. Türkiye’de banka sigortacılığının en iyi uygulayıcılarından olan DenizBank ile işbirliğimiz, acentelerimiz ve Tele Satış ekibimizle Türkiye’de çoklu dağıtım kanalına sahip bir güç merkezi haline geldik. Hızlı ve kârlı büyümemizi sürdürürken, elde ettiğimiz başarılarda sahip olduğumuz insan kaynağı ve güçlü dağıtım kanallarımızın payı çok yüksek. 2014 yılında insan kaynağımızı, eğitimler, ödüller ve performans değerlendirmeleriyle sürekli geliştirirken;

var olan dağıtım kanallarımızı da genişlettik, güçlendirdik.

Dağıtım kanalı ağımıza, bu yıl da T-Bank ve Burgan Bank gibi Türkiye’nin iki önemli bankasını ekledik.

Türkiye’de 2003 yılında yürürlüğe giren Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 11 yıllık süreçte 5 milyonu aşkın katılımcının dâhil olduğu büyük ve önemli bir sistem haline geldi.

Özellikle Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yapılan %25 devlet desteği gibi yeni değişiklikler sistemin büyümesini daha da hızlandırdı.

MetLife olarak biz de, sistemin yakaladığı bu yükseliş trendini fırsata çevirerek; iş sonuçlarımıza doğrudan yansıyan sürdürülebilir ve başarılı performans çizgimizi bu yıl da koruduk. Bireysel emeklilik tarafında 2014’te toplamda 148.978 katılımcı sayısıyla 633 milyon TL fon büyüklüğüne ulaştık. Sektörde katılımcı sayısında bir önceki yıla göre %22 büyüme kaydedilirken, bu oran MetLife için

%23 olarak gerçekleşti. Fon tutarlarındaki büyüme hızı incelendiğinde ise, sektör %46 büyürken, MetLife olarak

%73 oranında büyüdük. 2014’te 64 bin yeni sözleşme düzenleyerek, yılsonu itibarıyla %3 pazar payına sahip olduk.

Kurumsal çözümler

2014’te çalışan menfaatleri ürünlerinde yeni satışta önceki yıla göre %25’lik bir büyüme gerçekleştirerek, toplam 24 milyon TL’lik üretime ulaştık.

Gerçekleştirilen bu üretimlerle, 40 yeni kurumsal müşterimiz ve bu müşterilerimizin 13 bin çalışanı grup sigortalarına, 50 yeni kurumsal müşterimiz ve bu müşterilerimizin 8 bin çalışanı da grup emeklilik planlarımızla bireysel emeklilik sistemine dahil edildi.

Grup Hayat tarafında da portföyümüze Novartis, Sandoz, BAT, JTI, IBM, Sompo Japan, PwC ve GE gibi uluslararası firmaları eklerken, bu alandaki portföyümüzü çok daha güçlü bir noktaya taşımanın mutluluğunu yaşadık.

Müşterilerimize sektördeki en nitelikli, yenilikçi,

kişiselleştirilmiş servisi güncel ve doğru olarak verebilmek, hayat sigortaları ve emeklilik planları yönetiminde sürekli gelişmeyi aramak ve yüksek seviyede müşteri tatmini sağlayabilmek hedefiyle önümüzdeki dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

MetLife, kurumsal müşteri portföyü ile broker kanalıyla grup hayat ve grup ferdi kaza sigortası üretiminde ikinci, işveren katkılı emeklilik sözleşmelerinin fon büyüklüğünde beşinci sırada yer almaktadır.

DAĞITIM KANALLARIMIZLA BÜYÜYORUZ Ferdi kaza branşında lideriz

MetLife Türkiye olarak, ferdi kaza branşında bir önceki yıla göre %22 büyüme gerçekleştirerek emeklilik ve hayat şirketleri arasında %32 pazar payıyla liderliğimizi sürdürüyoruz. Hayat branşında ise %6 artış ile pazar payımızı %5’ten %5,5’a yükselttik. DenizBank ile işbirliğimizi genişleterek işkolu ve müşteri segmentlerine özel geliştirdiğimiz Acil Güvence Ferdi Kaza Sigortası, KOBİm Güvende ve Çiftçim Güvende Ferdi Kaza sigorta ürünlerimizin yanı sıra, üretilen primin belli bir bölümünü aktararak görme özürlü vatandaşlarımıza sosyal sorumluluk anlamında katkı sağladığımız Koruyucu Meleğim Ferdi Kaza ürünümüzle sadece müşterilerimizin değil, içinde faaliyet gösterdiğimiz toplumumuzun da ihtiyaçlarına karşılık vermeye gayret ettik.

Acente

Pazardaki BES farkındalığının artması ve devlet katkısının pozitif etkisiyle acente dağıtım kanalındaki yeni iş üretimini bir önceki yıla göre %23 oranında artırmayı başardık.

2014 yılında MetLife ayrıcalıklarını müşterimizle paylaşmak amacıyla yeni işbirliklerine imza attığımızı bir kez daha vurgulamak isterim.

2014 tablomuz gurur verici

2014 yılı sonunda toplam aktiflerimiz %22,2 artışla 1.643 milyon TL’ye, özsermayemiz ise %0,10 artışla 536,6 milyon TL’ye yükseldi. Vergi öncesi kâr, 2013’ye göre %69,8 oranında artarak 90,6 milyon TL’ye ulaştı. Teknik kârlılık

%76,80 oran ile 60,7 milyon TL olarak gerçekleşti. Vergi sonrası 66,7 milyon TL olan net kârımızda artış ise %50,8 oldu.

Yeni ürünlerimizden Koruyucu Meleğim sigortası, Kritik Hastalıklar sigortası ve Kapsamlı Ferdi Kaza sigortasından toplam 17.500 adete yakın poliçe satışı gerçekleşirdik.

Portföyümüzün daha hızlı gelişmesine katkıda bulunan, gelişen dağıtım kanallarımız Odeabank, T-Bank ve Burgan Bank’tan toplamda 68 bin poliçe ve 14 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdik.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Bu dönemde gerek MetLife’ın küresel vizyonu, gerekse geçmişimizden bugünlere taşıdığımız miras çerçevesinde, topluma sağladığımız katkıyı artırmak amacıyla kurumsal sosyal sorumluluk alanında da MetLife’ın adına yakışır projelere imza attık.

Kurumsal sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiğimiz projelerin odağına özellikle geleceğimizin de teminatı olan çocuklar ve gençlerimizi koyduk. Onları yarınlara daha güçlü ve özgüvenli bir şekilde hazırlama hedefiyle eğitim, inovasyon, girişimcilik konularında Genç Başarı Vakfı ve Toplum Gönüllüleri gibi alanlarında çok başarılı iki Sivil Toplum Kuruluşu ile ortak projeler gerçekleştirdik.

Bu çalışmalara önümüzdeki yıllarda da devam etme kararlılığındayız.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile sürdürdüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk projemiz “Snoopy ile Kitap Okuyoruz” kapsamında topluma kitap okuma bilincini aşılamayı hedefliyor ve ihtiyaç sahibi okullara kitap bağışında bulunuyoruz. Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliği ile lise öğrencilerinin yenilikçi düşünceye, girişimciliğe teşvik edilmesi ve hayata hazırlanması amacıyla gerçekleştirdiğimiz Sosyal İnovasyon Kampı ile bir ilke imza attık. Önemli projelerimizden bir diğeri ise “Koruyucu Meleğim Ferdi Kaza Sigortası” oldu. Bu ürün sayesinde ebeveynlerin başlarına beklenmedik bir durum geldiği takdirde, çocuklarının eğitim yaşamları ve geleceklerini garanti altına almayı hedefledik.

Bu projenin sosyal sorumluluk ayağında ise, söz konusu ürünün satışından elde edilen gelirin bir kısmının, görme engelli öğrencilerin yaşamlarına fayda sağlamak adına kullanılmasını sağladık.

GENEL MÜDÜR’ÜN MESAJI

Müşteri memnuniyeti her zaman odağımız

2014 itibarıyla MetLife Global’in ana stratejilerinden biri olan “Müşteri Odaklılık” konusunda çok sayıda aksiyon aldık. En önemlisi müşteri memnuniyetini takip etmeye başladık; oluşturduğumuz Müşteri Konseyi ile müşteri empati programını uygulamaya koyduk. 2015’te de MetLife’ın bu konudaki yepyeni uygulamalarıyla kendimizi pazarda farklılaştırmak için çalışacağız.

Hedefimiz, her zaman olduğu gibi en yüksek seviyede müşteri tatminini yakalayabilmek. Bunun için de yüksek teknoloji kullanımını ve operasyonel verimliliği son derece önemsiyoruz.

2015 yılında da sunacağımız hizmetlerle müşterilerimize emeklilik dönemine kadar süren uzun yolculuklarında her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye devam edeceğiz.

Başarımıza güvenerek MetLife’ı tercih eden değerli müşterilerimiz başta olmak üzere, yükselen konumumuzda önemli katkıları bulunan hissedarlarımıza, iş birliği yaptığımız tüm kurumlara, yöneticilerimize ve çalışanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

RAIF DENIZ YURTSEVEN Genel Müdür

BIR BAKIŞTA grafiğini daha da yukarılara

taşımıştır.

YENI BANKA SIGORTACILIĞI DAĞITIM KANALLARI MetLife, tam entegre faaliyetlerini sürdürdüğü Odeabank’ta hızlı bir gelişim sağlayarak 66 bin adet poliçeyle 14 milyon TL prim üretimi gerçekleştirmiştir. Yeni dağıtım kanalı olarak T-Bank ve Burgan Bank’la Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sözleşmeleri satışı için Acentelik Sözleşmesi imzalanmıştır.

YENI BIREYSEL EMEKLILIK ÜRÜNLERI

Belgede F A A L I Y E T R A P O R U (sayfa 26-29)