• Sonuç bulunamadı

GÜMÜŞ BAŞARI ÖDÜLÜ

Amaç 4 : Nitelikli Eğitim

GÜMÜŞ BAŞARI ÖDÜLÜ

KSS Çözümünün Ana Amacı

Keşif Dünyası projesinin temel amacı, çocukların erken yaşta bilim ile ilgilenmeye teşvik edilmesi. Atölye çalışmalarında çocuklara bir şey anlatmak yerine, uygulamalı bilim atölyeleri ile onların deneyerek keşfet-meleri sağlanıyor. Keşif Dünyası’nda çocuklar birer araştırmacı gibi çalışıyorlar. Programın sonunda da sertifikalarını alıyorlar. Yarışmaya başvurumuzun kaynağı olan, “Evde Keşif Dünyası” videoları ile de çok daha fazla sayıda çocuğun içinde bilim kıvılcımlarının ışıldamasını sağlamayı amaçlıyoruz. Şimdi tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası”

deney videolarını izleyebiliyor. Böylece proje, internete bağlanma imkanı bulunan her çocuğa ulaşabiliyor.

Ayrıca anne ve babalar da çocuklarına bu deneylerde eşlik edebiliyor. Deney videoları, uzaktan eğitim modeli için de her okul ve öğrencinin kullanabileceği önemli bir kaynak özelliği taşıyor.

KSS Çözümünün Hedefleri

Keşif Dünyası projesinin ve “Evde Keşif Dünyası” deney videolarımızın birkaç önemli amacı bulunuyor:

Bunların ilki, herkes için kapsayıcı ve nitelikli eğitimi sağlamaya katkı sunmak ve küçüklere “bilimsel bakış açısı” kazandırarak yaşam boyu öğrenimi desteklemek. Keşif Dünyası projemizi, deney videolarıyla tüm çocuklara ulaşabilecek bir platforma taşımak ve kapsamını genişletmek. Bunun yanı sıra pandeminin getir-diği sıra dışı eğitim koşullarında da miniklerin bilim yolculuğunun evde ekranları başında sürmesini sağla-mak. Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneyler sayesinde, basit araçlar kullanarak da şaşırtıcı çalışmalar yapa-bileceklerini görmelerini sağlamak. Böylece onların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek. Bilim insanı olmaları için motivasyonlarını güçlendirmek.

KSS Çözümünün Paydaşlarla İlişkisi & Paydaş Katılımı

Keşif Dünyası girişiminde Türkiye’de Yaratıcı Çocuklar Derneği ile işbirliği gerçekleştiriliyor. Okullarda ve çeşitli etkinliklerde yüz yüze eğitim dönemlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen bilim atölyeleri, Yaratıcı Çocuklar Derneği bünyesinde bulunan profesyonel eğitimciler ve uzmanlar tarafından veriliyor. Öte yandan Keşif Dünyası’nın ülkemizdeki ilk merkezi Darüşşafaka Cemiyeti bünyesinde açıldı. Dolayısı ile Darüşşafaka Cemiyeti de şu an projenin paydaşlarından biri durumunda. Merkezde hem Darüşşafaka Cemiyeti’nin kendi öğretmenleri hem de Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin eğitimcileri görev yapıyor. Uzaktan eğitim sürecinde de çocuklara ulaşabilmek için hazırlanan deney videolarımızın çekimleri de yine Yaratıcı Çocuklar Derneği’ndeki eğitimcilerin katkısı ile Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı.

KSS Çözümünün Çıktıları / Etkileri / Sonuçları

Keşif Dünyası uygulamalı, bilimsel ve nitelikli eğitimle, çocuklarda kalıcı öğrenmeyi sağladı. Bilgiyi verme-nin yanı sıra öğrenmeyi, araştırmayı sevdirdi. Ayrıca Keşif Dünyası’nda çocuklar sürdürülebilirlik kavramı ile de tanıştıkları için kesinlikle çevreye karşı bir farkındalık yaratıldı. Küçükler, sürdürülebilirlikle ilgili “israf-tan kaçınmak”, “yeniden dönüştürmek” ve “tekrar kullanmak” gibi sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkan-lıkları ile tanıştı. İklim değişikliği ile mücadele için yapmaları gerekenleri eğlenceli çizgi filmler, boyama malzemeleri vb. eğlenceli materyallerle öğrendi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ile hareket edilerek, kız öğrencilerin de tıpkı erkek öğrenciler gibi geleceğin bilim insanı olma hayalleri desteklendi. Henkel, Yaratıcı

Çocuklar Derneği ve Darüşşafaka Cemiyeti bu projede ortaklık gerçekleştirerek uyum içinde çalıştı. Atöl-yelerin sonunda yapılan ölçümler, katılan öğrencilerin çok büyük bir kısmının atölyelere tekrar katılmayı istediğini gösterdi. Ayrıca Darüşşafaka öğrencileri Keşif Dünyası merkezimizden kendi derslerinde de kimya atölyesi olarak yararlanıyor. “Evde Keşif Dünyası” deney videolarımız ise projemizin internete erişi-mi bulunan her bir çocuğa ulaşabilmesinin önünü açtı. Okulların kapalı olduğu uzaktan eğitim sürecinde, çocukların bilimin aydınlık rotasında kalmalarını sağlarken öğretici ve keyifli bir etkinlik alternatifi sunarak evdeki zamanlarını kaliteli geçirmelerine de yardımcı oldu.

Sayısal verilere bakıldığında ise Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka’daki merkezi ve laboratuvarının açılması ile projenin yıllık 5.000 öğrenciye ulaşma amacı; kurumdaki öğrenciler, diğer okullar ve bireysel katılımlarla birlikte yılda 8.500’e yükseldi. Keşif Dünyası’nın eğitime nitelik katarak, cinsiyet ve eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde; kalbinde bilim tutkusunu uyandırdığı, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele bilinci, doğru üretim ve tüketim alışkanlığı kazandırdığı çocuk sayısı yüz yüze eğitimle 28.681’e ulaştı. Aynı şekilde YouTube üzerinden ücretsiz erişilebilen deney videoları, içeriklerin yayınlandığı tarihten günümüze 9 aylık süreçte toplam 11.416 kez izlendi ve bu rakam her geçen gün artıyor. Toplamda ulaşılan çocuk sayısı şu an itibari ile 40.000'in üzerinde.

Programı iyi örnek uygulaması olarak görüyor musunuz? Neden?

Bilgi, insanlığın var oluşundan bu yana, ona yeni kapıları açan anahtar olmuştur. Bugün bilimsel gelişime yatırım yapan, teknoloji geliştirerek üreten toplumların öne çıktıklarını gözlemliyoruz. Toplumların, bilim ve teknoloji çağının gereksinimi olan bu değişime, aynı hızla ayak uydurmaları bugün neredeyse bir zorunlu-luk… Bu nedenle toplumu oluşturacak olan gelecek nesillerin yaşadıkları çevreyi, bilimsel ve teknolojik olayları anlayabilecek, yorumlayabilecek ve çıkarımlarda bulunarak harekete geçebilecek kapasite ve algılama yeteneğine sahip olmaları ve “bilimsel bakış açısı” kazanmaları çok önemli. Keşif Dünyası’nın

“Evde Keşif Dünyası” deney videoları, özellikle uzaktan eğitim döneminde projenin çok daha fazla sayıda çocuğa ulaşmasını sağlayarak başlı başına önemli bir başarı faktörü oldu.

KSS Çözümünün İç ve Dış İletişimi

Keşif Dünyası için çok yoğun haber ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen haber çalışmaları; gazetelerde 12, dergilerde 6, dijitalde 31 kadar yansıma buldu. Böylece toplamda 49 yayın alındı. Yazılı basında çıkan haber ve röportajlarla 4.091.398 kişiye ulaşılırken online kanallarda yer alan haber çalışmaları ile de 56.425.054 kişiye erişim sağlandı. Haber çalışmalarının toplamda eriştiği insan sayısı ise 60.516.452 olarak gerçekleşti.

Ayrıca yukarıda da ifade edildiği gibi “Evde Keşif Dünyası” videolarının daha fazla sayıda çocuğa ulaşması için de toplam 6 adet sosyal medya reklamı hazırlandı. Her bir reklam ile farklı bir deney videosuna yönlen-dirme yapılarak etkileşim artırıldı. Aynı zamanda Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin web siteleri ile sosyal medya hesaplarında da tanıtım ve reklam çalışmaları gerçekleştirildi.

Henkel Keşif Dünyası web sitesinin ana sayfasına yönlendirmeli tanıtım alanı eklendi. E-mailing yoluyla da öğrenci, öğretmen ve veliler, hazırlanan videolar hakkında bilgilendirildi.

Başvurusu Yapılan Uygulamanın Özeti

Henkel olarak, çocuklara bilimi sevdirmek ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak üzere çok özel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Proje ‘Keşif Dünyası’ adı altında Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliğin-de yürütülüyor. Keşif Dünyası Projesi kapsamında Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin uzman eğitimcileri, yüz yüze eğitim döneminde devlet okullarına giderek öğrencilere ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştiriyor ve sürdürülebilirlik eğitimi veriyor.

Yüz yüze eğitimin olanaklı olduğu dönemlerde atölye çalışmalarına 8-10 yaş arasındaki çocuklar katılıyor. Küçükler, okullarda ücretsiz Keşif Dünyası bilim atölyelerinde yapıştırma, yıkama, temizleme ve sürdürüle-bilirlik dahil olmak üzere çeşitli konularda deneyler yapıyorlar. Çocuklar, uzman eğitmenler eşliğindeki deneylerde araştırmalarını su, limon, yumurta kabuğu gibi doğal malzemeler üzerinde gerçekleştiriyorlar.

“Keşif Dünyası” projesinde, çocuklara özellikle doğa sevgisi ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırılmaya da büyük önem veriliyor. Atölye çalışması sonunda tüm katılımcı çocuklara ‘Minik Kaşif’ sertifikaları veriliyor. Ayrıca her yıl Bursa’da gerçekleştirilen Science Expo gibi etkinliklere de katılım sağlanarak yine bilim atölyeleri ile çocuklara ulaşılıyor.

Keşif Dünyası’nın ülkemizdeki ilk merkezi ise eğitimde fırsat eşitliği yararına projeyi geliştirmek üzere Darüşşafaka Maslak kampüsünde, 11 Aralık 2018 tarihinde açıldı. Darüşşafaka öğrencileri buradaki labora-tuvarda hem Keşif Dünyası programına katılabiliyor hem de burayı kimya laboratuvarı olarak kendi dersle-rinde kullanabiliyor. Bununla birlikte gerçekleştirilen Keşif Dünyası atölyelerine tüm okullar da randevu alarak öğrencileri ile birlikte katılabiliyor.

Pandeminin yüz yüze eğitimi olanaksız hale getirdiği 2020 - 2021 eğitim döneminde de “Keşif Dünyası” uzaktan eğitim modeli ile çocuklarla buluşarak kesintisiz bir şekilde sürdürüldü. Projenin, birbirinden keyifli ve eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformdan ekranlara konuk olması sağlandı. Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildi. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı ve YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildi. Şu anda tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası” videolarını ücretsiz izleyebiliyor. Minikler, videolarda deneyleri anlatan öğretmenimizin eşliğinde evlerindeki basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle suyun ilginç özel-liklerini keşfediyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğreniyor. Ayrıca Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin uzman eğitimcileri, derneğin kendi sitesi üzerin-den gerçekleştirilen randevu alma sistemi ile dileyen okulların öğrencileri için de online Keşif Dünyası bilim atölyeleri düzenleyerek çocukların eğitimine katkı sağlıyor.

Keşif Dünyası projesi, bugüne kadar yüz yüze gerçekleştirilen atölyeler ve deney videolarıyla toplam 40.000'den fazla öğrenciye bilim sevgisi aşılamayı başardı.

KSS Çözümünün Ana Amacı

Keşif Dünyası projesinin temel amacı, çocukların erken yaşta bilim ile ilgilenmeye teşvik edilmesi. Atölye çalışmalarında çocuklara bir şey anlatmak yerine, uygulamalı bilim atölyeleri ile onların deneyerek keşfet-meleri sağlanıyor. Keşif Dünyası’nda çocuklar birer araştırmacı gibi çalışıyorlar. Programın sonunda da sertifikalarını alıyorlar. Yarışmaya başvurumuzun kaynağı olan, “Evde Keşif Dünyası” videoları ile de çok daha fazla sayıda çocuğun içinde bilim kıvılcımlarının ışıldamasını sağlamayı amaçlıyoruz. Şimdi tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası”

deney videolarını izleyebiliyor. Böylece proje, internete bağlanma imkanı bulunan her çocuğa ulaşabiliyor.

Ayrıca anne ve babalar da çocuklarına bu deneylerde eşlik edebiliyor. Deney videoları, uzaktan eğitim modeli için de her okul ve öğrencinin kullanabileceği önemli bir kaynak özelliği taşıyor.

KSS Çözümünün Hedefleri

Keşif Dünyası projesinin ve “Evde Keşif Dünyası” deney videolarımızın birkaç önemli amacı bulunuyor:

Bunların ilki, herkes için kapsayıcı ve nitelikli eğitimi sağlamaya katkı sunmak ve küçüklere “bilimsel bakış açısı” kazandırarak yaşam boyu öğrenimi desteklemek. Keşif Dünyası projemizi, deney videolarıyla tüm çocuklara ulaşabilecek bir platforma taşımak ve kapsamını genişletmek. Bunun yanı sıra pandeminin getir-diği sıra dışı eğitim koşullarında da miniklerin bilim yolculuğunun evde ekranları başında sürmesini sağla-mak. Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneyler sayesinde, basit araçlar kullanarak da şaşırtıcı çalışmalar yapa-bileceklerini görmelerini sağlamak. Böylece onların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek. Bilim insanı olmaları için motivasyonlarını güçlendirmek.

KSS Çözümünün Paydaşlarla İlişkisi & Paydaş Katılımı

Keşif Dünyası girişiminde Türkiye’de Yaratıcı Çocuklar Derneği ile işbirliği gerçekleştiriliyor. Okullarda ve çeşitli etkinliklerde yüz yüze eğitim dönemlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen bilim atölyeleri, Yaratıcı Çocuklar Derneği bünyesinde bulunan profesyonel eğitimciler ve uzmanlar tarafından veriliyor. Öte yandan Keşif Dünyası’nın ülkemizdeki ilk merkezi Darüşşafaka Cemiyeti bünyesinde açıldı. Dolayısı ile Darüşşafaka Cemiyeti de şu an projenin paydaşlarından biri durumunda. Merkezde hem Darüşşafaka Cemiyeti’nin kendi öğretmenleri hem de Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin eğitimcileri görev yapıyor. Uzaktan eğitim sürecinde de çocuklara ulaşabilmek için hazırlanan deney videolarımızın çekimleri de yine Yaratıcı Çocuklar Derneği’ndeki eğitimcilerin katkısı ile Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı.

KSS Çözümünün Çıktıları / Etkileri / Sonuçları

Keşif Dünyası uygulamalı, bilimsel ve nitelikli eğitimle, çocuklarda kalıcı öğrenmeyi sağladı. Bilgiyi verme-nin yanı sıra öğrenmeyi, araştırmayı sevdirdi. Ayrıca Keşif Dünyası’nda çocuklar sürdürülebilirlik kavramı ile de tanıştıkları için kesinlikle çevreye karşı bir farkındalık yaratıldı. Küçükler, sürdürülebilirlikle ilgili “israf-tan kaçınmak”, “yeniden dönüştürmek” ve “tekrar kullanmak” gibi sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkan-lıkları ile tanıştı. İklim değişikliği ile mücadele için yapmaları gerekenleri eğlenceli çizgi filmler, boyama malzemeleri vb. eğlenceli materyallerle öğrendi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ile hareket edilerek, kız öğrencilerin de tıpkı erkek öğrenciler gibi geleceğin bilim insanı olma hayalleri desteklendi. Henkel, Yaratıcı

27

Kapsayıcı ve eşitlikçi, nitelikli eğitimin güvence altına alınması ve herkes için yaşam boyu öğrenimin desteklenmesi.

AMAÇ 4: NİTELİKLİ EĞİTİM

Çocuklar Derneği ve Darüşşafaka Cemiyeti bu projede ortaklık gerçekleştirerek uyum içinde çalıştı. Atöl-yelerin sonunda yapılan ölçümler, katılan öğrencilerin çok büyük bir kısmının atölyelere tekrar katılmayı istediğini gösterdi. Ayrıca Darüşşafaka öğrencileri Keşif Dünyası merkezimizden kendi derslerinde de kimya atölyesi olarak yararlanıyor. “Evde Keşif Dünyası” deney videolarımız ise projemizin internete erişi-mi bulunan her bir çocuğa ulaşabilmesinin önünü açtı. Okulların kapalı olduğu uzaktan eğitim sürecinde, çocukların bilimin aydınlık rotasında kalmalarını sağlarken öğretici ve keyifli bir etkinlik alternatifi sunarak evdeki zamanlarını kaliteli geçirmelerine de yardımcı oldu.

Sayısal verilere bakıldığında ise Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka’daki merkezi ve laboratuvarının açılması ile projenin yıllık 5.000 öğrenciye ulaşma amacı; kurumdaki öğrenciler, diğer okullar ve bireysel katılımlarla birlikte yılda 8.500’e yükseldi. Keşif Dünyası’nın eğitime nitelik katarak, cinsiyet ve eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde; kalbinde bilim tutkusunu uyandırdığı, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele bilinci, doğru üretim ve tüketim alışkanlığı kazandırdığı çocuk sayısı yüz yüze eğitimle 28.681’e ulaştı. Aynı şekilde YouTube üzerinden ücretsiz erişilebilen deney videoları, içeriklerin yayınlandığı tarihten günümüze 9 aylık süreçte toplam 11.416 kez izlendi ve bu rakam her geçen gün artıyor. Toplamda ulaşılan çocuk sayısı şu an itibari ile 40.000'in üzerinde.

Programı iyi örnek uygulaması olarak görüyor musunuz? Neden?

Bilgi, insanlığın var oluşundan bu yana, ona yeni kapıları açan anahtar olmuştur. Bugün bilimsel gelişime yatırım yapan, teknoloji geliştirerek üreten toplumların öne çıktıklarını gözlemliyoruz. Toplumların, bilim ve teknoloji çağının gereksinimi olan bu değişime, aynı hızla ayak uydurmaları bugün neredeyse bir zorunlu-luk… Bu nedenle toplumu oluşturacak olan gelecek nesillerin yaşadıkları çevreyi, bilimsel ve teknolojik olayları anlayabilecek, yorumlayabilecek ve çıkarımlarda bulunarak harekete geçebilecek kapasite ve algılama yeteneğine sahip olmaları ve “bilimsel bakış açısı” kazanmaları çok önemli. Keşif Dünyası’nın

“Evde Keşif Dünyası” deney videoları, özellikle uzaktan eğitim döneminde projenin çok daha fazla sayıda çocuğa ulaşmasını sağlayarak başlı başına önemli bir başarı faktörü oldu.

KSS Çözümünün İç ve Dış İletişimi

Keşif Dünyası için çok yoğun haber ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen haber çalışmaları; gazetelerde 12, dergilerde 6, dijitalde 31 kadar yansıma buldu. Böylece toplamda 49 yayın alındı. Yazılı basında çıkan haber ve röportajlarla 4.091.398 kişiye ulaşılırken online kanallarda yer alan haber çalışmaları ile de 56.425.054 kişiye erişim sağlandı. Haber çalışmalarının toplamda eriştiği insan sayısı ise 60.516.452 olarak gerçekleşti.

Ayrıca yukarıda da ifade edildiği gibi “Evde Keşif Dünyası” videolarının daha fazla sayıda çocuğa ulaşması için de toplam 6 adet sosyal medya reklamı hazırlandı. Her bir reklam ile farklı bir deney videosuna yönlen-dirme yapılarak etkileşim artırıldı. Aynı zamanda Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin web siteleri ile sosyal medya hesaplarında da tanıtım ve reklam çalışmaları gerçekleştirildi.

Henkel Keşif Dünyası web sitesinin ana sayfasına yönlendirmeli tanıtım alanı eklendi. E-mailing yoluyla da öğrenci, öğretmen ve veliler, hazırlanan videolar hakkında bilgilendirildi.

Başvurusu Yapılan Uygulamanın Özeti

Henkel olarak, çocuklara bilimi sevdirmek ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak üzere çok özel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Proje ‘Keşif Dünyası’ adı altında Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliğin-de yürütülüyor. Keşif Dünyası Projesi kapsamında Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin uzman eğitimcileri, yüz yüze eğitim döneminde devlet okullarına giderek öğrencilere ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştiriyor ve sürdürülebilirlik eğitimi veriyor.

Yüz yüze eğitimin olanaklı olduğu dönemlerde atölye çalışmalarına 8-10 yaş arasındaki çocuklar katılıyor. Küçükler, okullarda ücretsiz Keşif Dünyası bilim atölyelerinde yapıştırma, yıkama, temizleme ve sürdürüle-bilirlik dahil olmak üzere çeşitli konularda deneyler yapıyorlar. Çocuklar, uzman eğitmenler eşliğindeki deneylerde araştırmalarını su, limon, yumurta kabuğu gibi doğal malzemeler üzerinde gerçekleştiriyorlar.

“Keşif Dünyası” projesinde, çocuklara özellikle doğa sevgisi ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırılmaya da büyük önem veriliyor. Atölye çalışması sonunda tüm katılımcı çocuklara ‘Minik Kaşif’ sertifikaları veriliyor. Ayrıca her yıl Bursa’da gerçekleştirilen Science Expo gibi etkinliklere de katılım sağlanarak yine bilim atölyeleri ile çocuklara ulaşılıyor.

Keşif Dünyası’nın ülkemizdeki ilk merkezi ise eğitimde fırsat eşitliği yararına projeyi geliştirmek üzere Darüşşafaka Maslak kampüsünde, 11 Aralık 2018 tarihinde açıldı. Darüşşafaka öğrencileri buradaki labora-tuvarda hem Keşif Dünyası programına katılabiliyor hem de burayı kimya laboratuvarı olarak kendi dersle-rinde kullanabiliyor. Bununla birlikte gerçekleştirilen Keşif Dünyası atölyelerine tüm okullar da randevu alarak öğrencileri ile birlikte katılabiliyor.

Pandeminin yüz yüze eğitimi olanaksız hale getirdiği 2020 - 2021 eğitim döneminde de “Keşif Dünyası” uzaktan eğitim modeli ile çocuklarla buluşarak kesintisiz bir şekilde sürdürüldü. Projenin, birbirinden keyifli ve eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformdan ekranlara konuk olması sağlandı. Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildi. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı ve YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildi. Şu anda tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası” videolarını ücretsiz izleyebiliyor. Minikler, videolarda deneyleri anlatan öğretmenimizin eşliğinde evlerindeki basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle suyun ilginç özel-liklerini keşfediyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğreniyor. Ayrıca Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin uzman eğitimcileri, derneğin kendi sitesi üzerin-den gerçekleştirilen randevu alma sistemi ile dileyen okulların öğrencileri için de online Keşif Dünyası bilim atölyeleri düzenleyerek çocukların eğitimine katkı sağlıyor.

Pandeminin yüz yüze eğitimi olanaksız hale getirdiği 2020 - 2021 eğitim döneminde de “Keşif Dünyası” uzaktan eğitim modeli ile çocuklarla buluşarak kesintisiz bir şekilde sürdürüldü. Projenin, birbirinden keyifli ve eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformdan ekranlara konuk olması sağlandı. Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildi. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı ve YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildi. Şu anda tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası” videolarını ücretsiz izleyebiliyor. Minikler, videolarda deneyleri anlatan öğretmenimizin eşliğinde evlerindeki basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle suyun ilginç özel-liklerini keşfediyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğreniyor. Ayrıca Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin uzman eğitimcileri, derneğin kendi sitesi üzerin-den gerçekleştirilen randevu alma sistemi ile dileyen okulların öğrencileri için de online Keşif Dünyası bilim atölyeleri düzenleyerek çocukların eğitimine katkı sağlıyor.

Benzer Belgeler