• Sonuç bulunamadı

1. Mikserin güvenli şekilde dikey oturtulan Güvenlik kilit koluna doğru şekilde bağlandığından emin olunuz.

2. Mikser kabına ‘MAKS’ çizgisini aşmadığından emin olarak yiyecek veya içecek koyunuz.

‘MAKS’ çizgisinde veya yakın doldurulduğunda, çalışma sırasında yerinden çıkmamasından emin olmak için bir elinizi Kapağın üzerine koyunuz.

3. Kapağı Mikser kapağının üstündeki yerine yerleştiriniz ve güvenli şekilde yerine oturana kadar saat yönünde çevirerek iç kapağı sokunuz.

4. Güç kablosunu 230V/340V güç çıkışına takınız. ÇALIŞTIR | KAPAT düğmesinin etrafı aydınlanacaktır.

5. ÇALIŞTIR/KAPAT düğmesini arzu edien hıza çeviriniz. Rahatınız Bir güvenlik önlemi olarak, Güvenlik

kilit kolu dikey oturmamış ise Mikser çalışmaz.

NOT:

Motor tabanı etrafında sıvı görünürse, Mikser kabının Motor tabanından çıkarılmasından önce Mikserin kapandığından emin olunuz. Hemen yumuşak bir bez ile veya kağıt havlu ile sıvıyı emmesi için Motor tabanını kurulayınız ve Ayrılır silikon conta ve ayrılır bıçak tertibatının doğru takıldığından emin olunuz.

NOT:

Kapağın patentli çek aç özelliği vardır.

Çek aç tasarımı Kapağın basit bir kaldırma hareketiyle kolay şekilde çıkarılmasına yarar, yinede çalışma sırasında kapağın yerinden çıkmasını önlemek için sıkıca oturtunuz.

NOT:

Düğmenin etrafı bekleme moduna girmeden önce 2 dakikalı aydınlanır.

Mikseri bekleme modundan çıkarıp faaliyete sokmak için ÇALIŞTIR | KAPAT düğmesine basınız yada çeviriniz.

NOT:

6. ÇALIŞTIR/KAPAT düğmesine basınız.

Gerekirse 30 ml (1 oz) iç kapak, mikser sırasında muhteva ölçmek veya eklemek için kullanılabilir. İç kapağı 1/

KARIŞIK, 2/DOĞRA veya 3/KARIŞTIR hızlarında iken çıkarınız ve muhtevaları ekleyiniz. ‘MAKS’ çizgisinde veya yakın dolu bir Mikser kabıyla; Yüksek hızlarda çalışırken muhteva eklemeden önce mikseri durdurunuz.

5. hız ayarına ilave olarak, Mikser özellikleri 3 ilave ayarları:

YARI SIVI ve BUZ ayarları

• Bunlar mikser zamanlarını ve hızlarını mikser sonuçlarını en iyi şekilde almak için otomatik olarak ayarlayan ön programlı devirlerdir. Hız kontrol kadranını YARI SIVI veya BUZ ayarına çeviriniz. Ön programlı devir başlayacak sonra otomatik olarak kapanacak.

Mikser hızının orta devirde değiştiğini fark edebilirsiniz, bu normaldir.

• Tek seferde standart buz küpü veya 12-14 standart buz küpleri işlemi.

Kullanılan buz tipi kırılan buzun kıvamını etkileyecektir. Buzlu içecekler ve kokteyller için toz halinde pürüzsüz yapmak için, BUZ ayarlarını ve doğrudan buzdolabından çıkarılan büyük, sert, kuru buz kullanın (-5.6°C/

22°F, veya altı). Ufak, erimiş veya içi boş buz, iri taneli buz neticesi verebilir, taze istiridyeler altlığı için mükemmeldir.

• Kalın veya iri karışımlar gibi gücün kısa açılmasını gerektiren muhtevalar

7. Mikseri herhangidir zamanda durdurmak için, BAŞLAT/KAPAT düğmesine basınız. Güvenlik kilit kolunu indiriniz ve Mikser kabını Motor tabanından çıkarma- dan önce bıçakların tamamen durduğundan emin olunuz.

8. Her kullanımdan sonra, silikon conta yerindeyken Bıçak tertibatını Mikser kabından çıkarın. Silikon contayı Bıçak tertibatından ayırınız. Mikser kabını, Kapağı, İç kapağı, Ayrılır Silikon Contayı ve Ayrılır Bıçağı ılık sabunlu suda veya bulaşık makinesinde yıkayınız (Mikser temizlemeye

bakınız, sayfa 31). Alternatif olarak, hemen Mikser kabını yarısına kadar ılık su ve 1-2 damla bulaşık sıvısı ekleyiniz. Mikser kabını Motor tabanına yerleştiriniz. 1/KARIŞIK hızını seçiniz ve Mikseri 10-20 saniye çalıştırın. Mikser kabını çıkarın ve muhtevayı çıkarınız.

Mikser kabını temiz olana kadar ılık Gerekirse, Mikseri kapatın ve Mikser kabının kenarlarını karıştırmak veya aşağı kazımak için plastik spatula kullanmadan önce bıçakların tamamen durduğundan emin olunuz. Miksere yeniden başlamadan önce Kapağı yerine koyunuz. Bıçaklara veya Mikser kabına zarar verebileceğinden dolayı metal aletler kullanmayınız.

NOT:

MİKSERİ ÇALIŞTIRMA

Breville Meyve sıkacağı & Mikser kişisel yaralanmalar veya hasarları önlemek için bir güvenlik önlemi olarak koruma aygıtlarıyla donatılmıştır.

AŞIRI YÜK KORUMA

Bu koruma aygıtı fazla yüklü motorun aşırı yüklenmesine karşı koruma sağlar. Aşırı yük- leme meydana gelirse, aşırı yükleme koruma otomatik olarak motoru faaliyet dışı bırakır. Bu olduğunda, güç kablosunu prizden çekiniz ve Motor tabanının altında bulunan AŞIRI YÜK SIFIRLAMA düğmesine basınız. Bu güç kablosunu prize yeniden takmanızı ve normal kullanıma yeniden başlamanızı sağlayarak aşırı yük korumayı yeniden ayarlar.

AŞIRI HIZ KORUMASI

Bu koruma aygıtı fazla yüklü motorun aşırı ısınmasına karşı koruma sağlar.

Aşırı ısınma meydana gelirse, BAŞLAT

| KAPAT düğmesinin etrafı kırmızı ışık yanıp söner ve Aşırı ısınma koruması otomatik olarak motoru faaliyet dışı bırakır.

Bu meydana geldiğinde güç kablosunu prizden çıkarınız ve cihazın en az 15 dakika soğumasına izin veriniz. Sonra güç kablosunu prize bağlayınız ve normal kullanıma yeniden başlayınız.

ELEKRONİK KORUMASI

Bu koruma mekanizması motor takılırsa otomatik olarak motoru faaliyet dışı bırakır. Motor takılırsa, BAŞLAT | KAPAT düğmesinin etrafı kırmızı yanıp söner ve Elektronik Koruma otomatik olarak motoru faaliyet dışı bırakır. Bu meydana geldiğinde güç kablosunu prizden çıkarınız. Ya çok fazla yiyecek aynı anda mikserdedir yada parçalar yeterince ufak değildir. Yiyeceği aynı boyda ufak parçalara keserek ve/veya harman başına daha az miktarı işlemden geçirerek bir porsiyon karışımı çıkarmayı deneyiniz.

En iyi sonuçlar için yiyecek 2cm’den büyük olmayan parçalara doğranmalıdır (3/4 inç). Sonra güç kablosunu yeniden prize takınız ve normal kullanıma yeniden başlayınız.

1.Mikserin kapalı olduğundan emin olunuz, güç çıkışından güç kapanır ve güç kablosu prizden çekilir.

2.Güvenlik kilit kolunu aşağı doğru ve Mikser kabı tabanının her iki kısmındaki oluklardan çekiniz.

3.Mikser kabını Motor tabanından çıkarınız.

4.Bıçak takımını (Silikon conta yerinde) Mikser kabı tabanından saat yönü tersinde çevirerek çıkarınız. Mikser kabının paslanmaz çelik manşonu çıkarılır değildir.

5.Silikon contayı bıçak tertibatından çıkarınız.

Mikser tertibatını el ile çıkarmak zor ise, Bıçak çıkarma aletini bıçak takımı tabanına sokunuz ve saat yönü tersine çeviriniz.

NOT:

KESKİN OLDUKLARI İÇİN

Benzer Belgeler