• Sonuç bulunamadı

International Collective Consciousness Turkey Agency Inc. (ICC-Uluslararası Ortak Bilinç Ajansı, Türkiye A.Ş.), World Health Tourism, Health Tourism Turkey Kooordinatorü Sayın Gül SOYDAN’ın izni alınarak, değiştirilmeden kullanılmıştır.

KAPADOKYA ve KAYSERİ’DE KÜLTÜR GEZİSİ LASİK OPERASYON TUR PAKETİ

( 4 GECE / 5 GÜN )

1.gün

Kayseri havaalanında rehberiniz tarafından karşılanacaksınız. Sanayisi ve teknolojisi ile tüm dünyaya nam salmış Anadolu’nun kalbi Kayseri’de kısa bir şehir turundan sonra, Lasik operasyonunuzun yapılacağı Kayseri Maya Göz Merkezine bilgi ziyareti yapılacaktır. Ziyaret sonrası Kapadokya’ya (Nevşehir) geçiyoruz.

Dünya üzerinde görmediğiniz coğrafi güzellikler Kapadokya’da (Nevşehir) sizi büyüleyecek. Uçhisar’daki çok özellikli butik otelimize giriş yapacağız.

2.gün: Kahvaltı sonrasında, keşfe hazır mısınız?

İlk katları M.Ö.2000-Hititlere tarihlendirilen yeraltı şehirleri tarih boyunca farklı medeniyetler tarafından farklı amaçlarla kullanılmış ve Hıristiyanlar tarafından da korunma ve sığınma maksatlı olarak ihtiyaçları çerçevesinde genişletilmiştir. Bu amaçla bölgemizdeki en derin ve detaylarını en iyi gözlemleyebileceğimiz yeraltı şehri olma özelliğine sahip Derinkuyu Yer altı Şehri ziyaret edeceğiz. Ihlara yolu üzerinde bulunan Nar Krater gölü etrafında küçük bir gezinti gerçekleştireceğiz.

Yine volkanik aktiviteler neticesinde oluşumu başlamış olan ve büyüleyici manzaraların yakalanacağı ve freskli kiliselerin bulunduğu kanyon; Dillere destan olan Ihlara Vadisini gezeceğiz. Yaklaşık 4km’lik bir yürüyüş sonrası, ırmak kenarında bir

restaurantında öğle yemeği için Belisırma köyüne varacağız. Nevşehir’e dönüş yolunda bugüne kadar iyi korumuş İç Anadolu bölgesinin 2. büyük kervansarayı olma özelliğine sahip Ağzıkarahan Kervansaray’ını gezecek, otelimize dönmeden önce Hitit tekniği ile halen yapımı devam eden geleneksel el sanatlarımızdan Çanak-çömlek ve aynı zamanda seramik ve çini örnekleri imalat merkezlerini ve mağaralar içinde yer alan otantik mağazalarını Avanos ilçemizde ziyaret edeceğiz.

3.gün

Gün doğumuyla birlikte Tanrının yarattığı kutsal topraklarda, bugüne kadar görmediğiniz coğrafyada ışıkların dansını seyredeceksiniz. Balon uçuşunda hava şartları uygun ise Kapadokya imparatorluğunu balonla kuş misali gezeceğiz. Kimi zamanda ağaçlardan meyve toplayacak kadar üzüm bağlarına yakınlaşacağız. Uçuş sonrası otelimize dönüp mükellef bir kahvaltı sonrası keşfe koyuluyoruz.

Gözetleme Kulesi olarak da kullanılmış olan Uçhisar Kalesine tırmanışın ardından, Vadi yamaçlarına oyulmuş Güvercinlik Vadisinin tepesinde fotoğraf molasında doyumsuz kareler yakalayacaksınız.Yol boyunca panoramik noktalarda mola verilecektir. ( Esentepe and Cevizlibağ )

4.yy. sonrası Hıristiyanlar tarafından kazılmış olan, İncil’den alınma sahnelerle ve İsa’nın hayatını konu alan fresklerle dekore edilmiş kiliselerin bulunduğu ve yine Hıristiyanlıkça yarı haç yeri olarak kabul gören Göreme Açık Hava Müze ziyareti sonrası otantik bir restoranda yöresel lezzetleri tadacaksınız. Doğanın yüzyıllar boyunca mucizevî şekilde oluşturduğu peri bacalarını gözlemleyecek, aynı zamanda keşişlere ait şapel ve manastırların ilk örneklerini göreceksiniz.

Hayal gücünüze göre her bir peri bacasını değişik bir figüre benzeteceğiniz Periler Vadisi’nde ( Devrent Vadisi ), peri bacaları arasında kısa bir yürüyüşte fotoğraf karelerinizde anılarınızı ölümsüzleştireceksiniz.

Zelve-Paşabağ’da kısa bir yürüyüşten sonra, Kapadokya bağlarının eşsiz üzümlerinden üretilmiş olan yöre şaraplarının tadımı için Şarap Fabrikasında mola verilecek.

4.gün

Kahvaltı sonrası Otelimizi terk ediyoruz. Kapadokya İmparatorluğunun başkentine Kayseri’ye doğru yola koyuluyoruz. Yol üzerinde Soğanlı Vadisine uğruyoruz. Yol güzergâhı üzerinde Damsa Barajı ve Şahinefendi, yeni keşif olan ve arkeolojik kazıları hala devam eden Sobesos antik kenti ziyaretleri sonrası Soğanlıya varıyoruz. Yöre halkının 9 ayrı yabancı dil bilişi ve yörede turizm değerlerine Kilislere ve tarihi değerlere verdikleri önem sizi şaşırtacak. Soğanlı vadisinin bereket sembolü meşhur bez bebeklerinin yapımını izleyecek, kilise ziyaretleri sonunda köy fırınında yapılmış köy ekmeğini tadacaksınız.

Gezimiz Kayseri’ye hareketle devam ediyor. Büyülü dağ Erciyes kayak merkezi, yol boyunca bize rehberlik ediyor. Kayseri’de otelimize varış, 1 saatlik dinlenme ve duşun ardından, Lasik operasyon için Kayseri Maya Göz Merkezine geçiyoruz. Operasyon sonrası istirahat için tekrar otele geçilecektir.

5.gün

Sabah, kendinizi diğer günlerden çok farklı bulacaksınız. Dünyaya bakışınız Kayseri’de değişecek. Otelinizin penceresinden baktığınızda Büyülü dağ Erciyes sizi selamlayacak. Kahvaltıdan sonra Kayseri Maya Göz Merkezinde göz kontrolünüz yapılacak. Sonrasında kültür ve tarihin alışverişle birleştiği Kayseri’de II-III yüzyıldan kalan Roma ve Bizans dönemi kiliseleri gezecek, Selçuklu imparatorluğunun bıraktığı eserleri gözlemleyecek, modern parkları ve çehresi ile Kayseri şehrini keşfedeceksiniz.

Kayseri’nin dünyaca tanınmış lezzetlerini öğle yemeğinde tatma fırsatı bulacaksınız. Dünyanın birçok yerinde Ruh hastalarına uygun tedaviler bulunamamış iken, ilk müzikle tedavi yapılan ve şu anda müzeye dönüştürülen Gevher Nesibe Şifahanesini ve Dünya standartlarında donatılmış Kadir Has kent müzesini göreceksiniz. El sanatları ( halı, kilim, kuyum ve aksesuar ) eserlerini Kazancılar ve Kapalı çarşıda bulacaksınız.

Atalarınızın kutsal topraklarından şifa bulup ayrılırken çok şeyi yanınızda götüreceksiniz; Anılarınızı süsleyecek fotoğraflarınız olacak bavulunuzda, evinizi

süsleyecek Yahyalı ve Bünyan halıları ve Avanos’un değerli seramikleri, evinize ve işinize bereket getirecek Soğanlı bebeği, değerli kuyum aksesuarları ile… kaliteli ve sağlıklı bir dönüş yapacaksınız.

Günün sonunda, sizleri ve dostlarınızı tekrar ağırlamak dileği ile havalimanında vedalaşacağız.

OPSİYONEL AKTİVİTELER 1. Sıcak Hava Balon Uçuşu 2. Geleneksel Türk Gecesi 3. Sema Gösterisi

4. Atlı Doğa Turu 5. Türk Hamamı

Kaynak: http://www.icc-t.com/paketler.html Fiyata Dahil Olmayan Servisler

 Akşam yemekleri  İçecekler

 Bahşiş

Keyifli bir Tatil & Sağlık turu bedeli: Fiyata Dahil Olan Servisler

 KONAKLAMA

o 2 gece butik otel Uçhisar-BB o 2 gece 5***** Hilton Hotel-BB  Tüm Transferler

 A/C Tur Aracı

 Deneyimli-Lisanslı rehber

 Özellikli restoranlarda öğle yemeği  Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri  Lasik operasyon