• Sonuç bulunamadı

International Collective Consciousness Turkey Agency Inc. (ICC-Uluslararası Ortak Bilinç Ajansı, Türkiye A.Ş.), World Health Tourism, Health Tourism Turkey Kooordinatorü Sayın Gül SOYDAN’ın izni alınarak kullanılmıştır.

KAYSERİ KÜLTÜR VE DAĞ SPORLARI TURİZMİ LASİK OPERASYON TUR PAKETİ

( 4 GECE / 5 GÜN )

KAYSERİ

Anadolu’nun ortasında 6000 yıllık tarihi olan en eski yerleşim yerlerinden biridir. İpek yolu üzerinde olan Kayseri tarihte resmi yazılı ticaretin başlatıldığı ilk yerleşim yeridir. Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirleri arasındadır. Kayseri Kapadokya’nın giriş kapısı ve Kapadokya İmparatorluğunun da başkentidir.

1.gün

Kayseri havaalanında rehberiniz tarafından karşılanacaksınız. Sanayisi ve teknolojisi ile tüm dünyaya nam salmış Anadolu’nun kalbi Kayseri’de kısa bir şehir turundan sonra, Lasik operasyonunuzun yapılacağı Kayseri Maya Göz Merkezine bilgi ziyareti yapılacaktır. Ziyaret sonrası BÜYÜLÜ DAĞ ERCİYES’e geçiyoruz. Erciyes dağı şehir merkezine 24km uzaklıktadır.

2. gün

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes dağı size Outdoor aktiviteleri ile inanılmaz heyecanlar yaşatacak. Erciyes dağı, bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan toz karı ve insana ilahi duygular sunan zirvedeki kilisesi, inziva evleri ve azametiyle Kayserinin sembolü. İlk durağı 1500m. Olan pistin uzunluğu 3000 m. ve iki duraktan oluşuyor. Ak düşlerinizi süsleyecek Erciyes’te ışıklandırılmış pist ile geceleri de kayak zevkini yaşayabilirsiniz.

2200-3100 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağında, tele-ski, telesiyej ve her türlü dağ sporu ekipmanları sizi bekliyor. Yeni kayak yapmayı öğrenenler içinde profesyoneller içinde pist niteliği itibari ile harikulade.

Gündüz kayak, akşam ise şömine başında sıcak şarabınızı yudumlayacaksınız. Kayseri’nin yöresel lezzetlerinin yanında, açıkhavada hazırlanan Kayseri’nin özel lezzeti mangalda sucuk partimiz sizler için farklı bir menü olacak.

3.gün “Kutsal kitaplarda anlatılan CENNETE HOŞGELDİNİZ”

Kahvaltı sonrası Yahyalı’ya hareket. Aladağlar; Akdeniz bölgesinde yer alan Orta Toros dağlarının en yüksek bölgesidir. Aladağları; dağcılık ve trekking için en uygun bölge olarak tanımlamak gerekir. Dağcıların rafting, kano, yamaç paraşütü ve jeep safari yapanların, doğa meraklılarının, fotoğraf sevdalılarının ve tabiat aşıklarının doğa ile ilgili her aradıklarını, birçok alternatifi burada bulacakları kuşkusuz.

Kapuzbaşı takım şelaleleri akış yönü yüksekliği açısından incelendiğinde 70 metre yüksekliğindeki şelalesiyle, Uganda’da bulunan Victoria (100 mt.) ve Amerika’da bulunan Niagara Şelalelerinden sonra dünyadaki tanınmış birçok şelaleden yüksektir. Kapuzbaşı, Derebağ, Yeşilköy şelaleleri ile Aladağlar; Yedigöller ve Tekir Yaylası cenneti arayanlara adres olacaktır. Yaşam sevinciniz ve adrenalininiz burada bir kat daha yükselecektir. Öğen yemeğini Kapuzbaşı takım şelalelerinin manzarasında yiyoruz. Otelimize geri dönüyoruz.

Doğayla barışık yörük halkın renk armonisi Fotoğraf tutkunlarını büyüleyecek.

4.gün

Kahvaltı sonrası Erciyes’e veda ediyor, otelden ayrılıyoruz. İncesu üzerinden Soğanlı Vadisine geçiyoruz. Yöre halkının 9 ayrı yabancı dil bilişi ve yörede turizm değerlerine Kiliselere ve tarihi değerlere verdikleri önem sizi şaşırtacak. Soğanlı vadisinin bereket sembolü meşhur bez bebeklerinin yapımını izleyecek, kilise ziyaretleri sonunda köy fırınında yapılmış köy ekmeğini tadacaksınız. Gezimiz Kayseri’ye hareketle devam ediyor. Dönüş de kimler tarafından ve hangi tarihte yapıldığı belirlenmemiş gizemini hala koruyan, dağın şekillendirerek oluşturulmuş Erdemli

Sarayına uğruyoruz. 301 kuş türünün bulunduğu dünyanın en ünlü kuş cennetlerinden Sultansazlığı’na geçiyoruz. Develi, Yeşilhisar, Yahyalı üçgeninde yer alan 17 bin 200 hektarlık doğa harikasını gözlemlemek içinizi huzurla dolduracak.

Öğlen yemeğini Kayseri’de otantik yöresel lezzetlerle tatlandırıyoruz. Dünyadaki ilk resmi ticaret merkezi Kaniş- Karum ziyaret sonrası, Dünya mimarlarının sembolü Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas’daki evini ve yeraltı şehrini ziyaret edeceğiz.

Kayseri’de otelimize varış ve 1 saatlik dinlenme ve duşun ardından, Lasik operasyon için Kayseri Maya Göz Merkezine geçiyoruz. Operasyon sonrası istirahat için tekrar otele geçilecektir.

5.gün

Sabah, kendinizi diğer günlerden çok farklı bulacaksınız. Dünyaya bakışınız Kayseri’de değişecek. Otelinizin penceresinden baktığınızda Büyülü dağ Erciyes sizi selamlayacak. Kahvaltıdan sonra Kayseri Maya Göz Merkezinde göz kontrolünüz yapılacak. Sonrasında kültür ve tarihin alışverişle birleştiği Kayseri’de II-III yüzyıldan kalan Roma ve Bizans dönemi kiliseleri gezecek, Selçuklu imparatorluğunun bıraktığı eserleri gözlemleyecek modern parkları ve çehresi ile Kayseri şehrini keşfedeceksiniz. Dünyanın birçok yerinde Ruh hastalarına uygun tedaviler bulunamamış iken, ilk müzikle tedavi yapılan ve şu anda müzeye dönüştürülen Gevher Nesibe Şifahanesini, dünyaca tanınmış Herkül’ün lahtinin bulunduğu arkeoloji müzesini ve Dünya standartlarında donatılmış Kadir Has Kent Müzesini göreceksiniz. Kent müzesinin kulesinden kenti kuş bakışı seyrederek öğlen yemeğini yiyeceğiz. El sanatları ( halı, kilim, kuyum ve aksesuar ) eserlerini Kazancılar ve Kapalı çarşıda bulacaksınız.

Atalarınızın kutsal topraklarından şifa bulup ayrılırken çok şeyi yanınızda götüreceksiniz; Anılarınızı süsleyecek fotoğraflarınız olacak bavulunuzda, evinizi süsleyecek Yahyalı ve Bünyan halıları, evinize ve işinize bereket getirecek Soğanlı bebeği, değerli kuyum aksesuarları ile… kaliteli ve sağlıklı bir dönüş yapacaksınız.

Günün sonunda, sizleri ve dostlarınızı tekrar ağırlamak dileği ile havalimanında vedalaşacağız.

Keyifli bir Tatil & Sağlık turu bedeli: Fiyata Dahil Olan Servisler

 KONAKLAMA  3 gece dağ otel-FB

 Sabah kahvaltısı-öğle yemekleri-akşam yemekleri  Saat 17 çayı-kuru pasta ve kek ikramlı

 Kapalı Yüzme Havuzu  1 gece 5***** Hilton Hotel-BB  Tüm Transferler

 A/C Tur Aracı

 Deneyimli-Lisanslı rehber

 2 gün Kayseri’de Özellikli restaurantlarda öğle yemeği  Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri

 Teleski, telesiyej  Lasik operasyon

Fiyata Dahil Olmayan Servisler  Akşam yemekleri  İçecekler  Kayak Ekipmanları  Bahşiş OPSİYONEL AKTİVİTELER 1. Geleneksel Türk Gecesi 2. Atlı Doğa Turu

3. Türk Hamamı