• Sonuç bulunamadı

Her hafta Perþembe günü, 18.00 - 20.00 saatleri arasýnda, Bursa Kent Konseyi ofislerinde Engelliler Meclisi toplantýlarý yapýlmýþtýr. Bu toplantýlarda engellilere yönelik çýkan yasalar, yönetmelikler, yasal haklar vb. konular ele alýnmakla birlikte, engelli bireyleri toplumsal hayata katmak ve bireysel geliþimlerini saðlamak için faaliyetler planlanmýþtýr. 2018 yýlýnda; THM Korosu Çalýþmalarý ve Ritim Grubu Çalýþmalarý, Resim Atölyesi ve yeni kurulan Tiyatro Grubu çalýþmalarý rutin olarak devam etmiþtir. Ayrýca bilgilendirme çalýþmalarý ("Bedensel Engelliliðin Çeþitliliði, Nedenleri ve Skolyoz" Paneli, "Engellilerde Nörolojik Hastalýklar ve Tedavi Yöntemleri" Paneli, "Saðlýklý Beslenme" Paneli, "Engellilerde Kalp Hastalýklarý" Paneli, "EKPSS`ye Gireceklere Yönelik Sýnav Kaygýsý ve Çözüm Önerileri" Paneli), Sosyal ve Kültürel Faaliyetler (Yeni Yýl Motivasyon Etkinliði, Engelliler Meclisi THM Korosu Bursa Kanserle Savaþ Derneði Motivasyon Etkinliði Konseri, Engelliler Meclisi Dünya Kadýnlar Günü Kahvaltýsý, Engelliler Meclisi Kalbin Ritmi Grubu "Engelsiz Sahne" Programýna Katýlým, Engelliler Haftasý ve Anneler Günü Özel Konseri, Temsili Askerlik Kýna Eðlencesi, Temsili Askerlik Programý, "Engelsiz Sokak Festivali" Programýna Katýlým, BBB Engelsiz Yaþam Merkezi Açýlýþ Törenine Katýlým, BBB Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Þenliði, Eskiþehir Gezisi, Turkcell Global A.Þ Ziyareti, "Bursa Gelecek Ýçin Elimi Tut" Projesine Katýlým, Geleneksel 16. Tavla Turnuvasý, Aile, Çalýþma ve Sosyal Politikalar Ýl Müdürlüðü`nün Engellilerimiz ve Engelli

83. Toplantý 84. Toplantý

Toplantý No Gündem

Bursa Kadýnlarý Konuþuyor Eriþilebilirlik ve Ulaþýlabilirlik

28 Þubat 2018 6 Aralýk 2018

Derneklerimizle Buluþmalar Programýna Katýlým, Dünya Engelliler Günü Konseri ve Ritim Gösterisi, Dünya Engelliler Günü Yürüyüþü, Tiyatro Atölyesinin "Güllü Gelin" Oyunu), Meslek edindirme çalýþmalarý (EKPSS Hazýrlýk Kurslarý - Ýþ Okulu, Lise, Önlisans ve Lisans Sýnýflarý þeklinde, Engelliler Meclisi EKPSS Deneme Sýnavlarý ve EKPSS Tercih Desteði, Farký Ben Tasarlarým Projesi - Web Tasarým ve Grafik Desen Çizimi Eðitimleri, Temel Yazarlýk Eðitimi Kursu), çeþitli ziyaretler (Aile, Çalýþma ve Sosyal Hizmetler Bakaný Baþ Danýþmaný Bennur KARABURUN`u Ziyaret, TBMM Ziyareti ve STK Ziyaretleri) ve toplantýlar (Bursa Büyükþehir Belediyespor Santranç Antrenörleriyle Toplantý, BBB Engelliler Þube Müdürlüðü Engelli Sivil Toplum Kuruluþlarý Toplantýsýna katýlým) gerçekleþtirmiþlerdir.

Grup Adý

Çeþitli konularda konferans ve seminerler "Ýslam'da Sanat ve Estetik" konulu Estetik konulu Seminer - Prof.Dr.Hicabi GÜLGEN, "Gönül Coðrafyamýz Kudüs ve Mescid- i Aksa" konulu Söyleþi - Ýlahiyatçý Mehmet KANTARCI, "Ýslami Ýlimlerde Mantýðýn Yeri" (Mollafenari Örneði) konulu Konferans -Doç.Dr.Aytekin ÖZEL, "Batý Kültürü Karþýsýnda Biz" konulu Konferans - Prof.Dr.Zeki ÖZCAN, "Dünya'da ve Türkiye'de Saðlýk, Sosyal ve Siyasi Politikalar" konulu Söyleþi - Op.Dr.Þerif BÝRÝNÇ, "Kerbela ve Ýran'da Muharrem Törenleri" konulu Söyleþi - Zeynep Sena KAYA, "Dini Hayata Rehberlik Etme Sorumluluðu Baðlamýnda Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý" konulu Konferans - Osman TIRAÞCI (Diyanet Ýþleri Baþkan Yrd.), "Anýlardaki Baþkan Hikmet Þahin" konulu Program.

Etkinlik

Çekirge Çalýþma Grubu

Sadaðý Kanyonu, Baþköy inceleme Gezisi, Dünya Çevre Günü etkinliklerine katýlým, Küresel Isýnma ve Ýklim Deðiþikliði Bilgilendirme toplantýsýna katýlým, 15 Eylül Dünyayý Temizleme Günü kapsamýnda Güzelyalý'da plaj temizliði programýna katýlým, Su havzalarý inceleme çalýþmasý.

"Motivasyon, Sosyal Uyum, Özgüven, Kiþisel Baþarý" Eðitimi - (Keles Anadolu Ýmam Hatip Lisesi ve Keles Çok Programlý Anadolu Lisesi öðrencilerine yönelik), Uludað Üniversitesi, Tofaþ Fen Lisesi, BBB Enerji Müzesi ve Bursa Kent Konseyi Tanýtým Gezisi (Keles Anadolu Ýmam Hatip Lisesi ve Keles Çok Programlý Anadolu Lisesi öðrencilerini katýlýmý).

"Griye Veda Renklere Merhaba", Fotoðraf Sergileri: Türkan Sait Yýlmaz Anadolu Lisesi Fotoðraf Sergisi, Orhaneli 15 Temmuz Þehitleri Anadolu Ýmam Hatip Lisesi Fotoðraf Sergisi, Öðretmen Mehmet Ali Deniz Ýlkokulu Fotoðraf Sergisi.

Bursa Halk Oyunlarý Çalýþtayý

3.Bursa Geleneksel El Sanatlarý Festivali Etkinlikleri kapsamýnda; "Karagöz Hacivat" gösterisi, Kukla Gösterisi, "Çini Üretim Süreci ve Ýznik Çinileri" konulu Seminer - Dr.Nermin DEMÝRKOL ve Havva CANDAR, Olgunlaþma Enstitüsü'nün Defilesi, "Doða ve Kadýn" konulu Seminer - Ömür KÖROÐLU, "Geçmiþten Günümüze Ebru Esintileri" baþlýklý Defile.

9.Uluslararasý Gölcük Nakýþlý Kýrkyama Þenliði & Çalýþtayýna Kültür Sanat Çalýþma Grubu üyelerinin katýlýmý, Ak Parti Kadýn Kollarý tarafýndan düzenlenen "Hanýmeller Üreten Kadýn Festivali" ne Kültür Sanat Çalýþma Grubu üyelerinin katýlýmý, Tarým ve Orman Bakanlýðý Bursa Ýl Müdürlüðünce düzenlenen "Geleneksel Ahþap Oymacýlýðý" Sergi Açýlýþý ve Kokteyli'ne BKK Kültür Sanat Çalýþma Grubu üyelerinin katýlýmý.

Merinos Fabrikasý'nýn Kuruluþu'nun 80. Yýldönümü nedeniyle "8.Merinoslular Buluþmasý" Etkinliði. "9.Bursa Kent Piyano Günleri", Konserler.

Çevre Çalýþma Grubu

Eðitim Çalýþma Grubu

Fotoðraf Çalýþma Grubu Halk Oyunlarý Çalýþma Grubu

Kültür Sanat Çalýþma Grubu

Merinos Çalýþma Grubu Müzik Eðitim Çalýþma Grubu

167 Yerel Gündem Þube Müdürlüðü

Grup Adý

Resim Sergileri:

"Yeni Yýla Merhaba", "8 Mart Dünya Kadýnlar Günü", "Bursa'nýn Fethi", "Uluslararasý Aile Günü", "Dünya Çevre Günü", "29 Ekim Cumhuriyet Bayramý", "Dünya Hayvanlarý Koruma Günü"

Diðer: "Uludað Fotoðraf Çekme" etkinliði, Sahil Planlama Þube Müdürlüðü bilgilendirme toplantýsý, "Enerji Verimliliði" semineri, LÖSEV çalýþmalarý hk. bilgilendirme, "Madde Baðýmlýlýðý" ile ilgili grup üyelerine bilgilendirme, "Hastavuk Teknik Ýnceleme Gezisi", "Sanatýn Baþlangýç Tarihi" konulu bilgilendirme toplantýsý, "Gököz Doða ve Çevre" Fotoðraf Çekimi, "Dolmabahçe Sarayýndaki Sergilerin Gezilmesi" .

Etkinlik

"Saðlýðýmýz, Gýdalarýmýz ve Kanser" paneli - Dr. Ender SARAÇ / Prof. Dr. Canfeza SEZGÝN.

Yardýmlaþma ve Dayanýþma Programý - Her hafta Pazartesi-Cuma günleri - (BBB Sosyal Hizmetler Daire Baþkanlýðý) - Ocak/Þubat /Mart /Nisan / Mayýs /Haziran 2018.

Bisiklet Hakem Kursu.

16 Mart Çanakkale Þehitlerini Anma ve 30 Mart Ýstiklal Marþýnýn Kabulu, Þiir Dinletisi

Grup Toplantýsý, Orhaneli Tarihi Kervan Yolu Ýnceleme Gezisi, Tarihi Ýpekyolu Ýnceleme Gezisi, "Bursa Çeþmeleri" Fotoðraf Sergisi, Muradiye Külliyesi Ýnceleme Programý, "Kazým Baykal'ý Anma" Programý.

TSM konserleri

Kýzlar Sivrisi Zirvesi - Antalya etkinliðine katýlým, Bakacak - Cumalýkýzýk Parkur Çalýþmasý, Çobankaya, Gülpýnarý, Zeyniler Parkur Çalýþmasý.

Ressamlar Çalýþma Grubu

Saðlýk Çalýþma Grubu Sosyal Ýþler Çalýþma Grubu Spor Çalýþma Grubu Þairler Yazarlar Çalýþma Grubu Tarihi Kültürel Miras Çalýþma Grubu Türk Sanat Müziði Çalýþma Grubu Uludað Çalýþma Grubu

Benzer Belgeler