• Sonuç bulunamadı

SINIF KİMYA DERSİNDE; ÖĞRENCİLERİN PERFORMANS NOTLARININ ÜRÜN ODAKLI DEĞERLENDİRİLMESİNDE FARKLI BİR

12 KASIM 2017 PAZAR

DERSDEM Prof Dr Mustafa Özcan

9. SINIF KİMYA DERSİNDE; ÖĞRENCİLERİN PERFORMANS NOTLARININ ÜRÜN ODAKLI DEĞERLENDİRİLMESİNDE FARKLI BİR

YAKLAŞIM; Periyodik Cetvel Tasarımı & Moleküllerde Eğlence Var Yasemin Keskin Çinkaya

Klasik sözlü notundan performans notuna geçişle birlikte, öğrencinin ders içinde izlenmesinin de bir adım önüne geçilerek; “ürün odaklı” değerlendirmeler ön plana çıkmıştır. Öğrenciler tarafından hazırlanan “ürün ya da görevlerin”

değerlendirmesinin objektif olması, yazılı sınav notlarından bağımsız olması, takım çalışmasına teşvik etmesi ve öğrenciyi sosyalleştirmesi, öğrenciyi gerçekten

geliştirebilecek olması ve varsa özel yeteneklerini ortaya çıkartmasına yardımcı olabilmesi çok değerlidir. Bu kapsamda biz öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Verilen ödev klasik araştırma/rapor ödevi ise; öğrenci kolaya kaçıp internetten muadili ödevlere ulaşıp, copy paste ile sözde görevini yerine getirebilmektedir. Bu durum öğrencileri kolay yoldan, hak etmedikleri ve kendi hazırlamadıkları ödevlerden puan almaları yolunu açmakta, değerlerimize aykırı bir durum ortaya koymaktadır. Bunun önüne geçmek için ya öğrencinin yaparken zevk alacağı bir ürün talep etmek, ya da daha önce hiçbir öğretmen tarafından verilmemiş bir ödevi vermek (ki bu imkansızdır) gerekiyor. Biz de MEV Ankara Koleji Kimya öğretmenleri olarak 9. Sınıflarda beş yıldır uyguladığımız; işlevselliğinin ve yararlılığının yüksek olduğunu düşündüğümüz “Öğrenci Performans Görevlerimiz” öğrenciler tarafından keyifle yerine getirilmekte ve her sene çıtayı biraz daha yükselten öğrencilerimiz bizleri şaşırtmakta ve gururlandırmaktadır.

İlgi Engelli Empati Ahmet Uma

Özel Şanlıurfa İlgi Okulları Abdurrahman Bider Özel Şanlıurfa İlgi Okulları

Engellilik, fiziksel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetkinliklerini kaybetme yoluyla standart yaşamın gereklerini yerine getirmek için bağlılık olarak tanımlanmaktadır.

Dünya Sağlık örgütleri, gelişmiş ülkelerin % 10'u ve gelişmekte olan ülkelerin nüfusunun% 12'sinin özürlü insanlardan oluştuğunu açıkladı.

Dünyada 500 milyon engelli insan bulunmaktadır. Fiziksel engelli ve zihinsel engelli insan sayısı Avrupa'da 46 milyon civarındadır.

Türkiye'de bu rakam ise 3 milyon civarındadır.

Bu bağlamda dünyada ve Türkiye'de engelli insanlar adına farkındalık yaratmak adına 'Empati' projesini yazmaya karar verdik.

Projemizde ebeveynlerin ve diğer dış paydaşların işbirliğiyle okulların iç işbirliğini eş zamanlı olarak geliştirmeyi ve Okulların eğitim ve destek ağlarında bütünleşik

işbirliği yaklaşımları ile öğrencilere özelleştirilmiş öğrenme ve öğrenci eğitim koşullarının oluşturulmasını ve geliştirilmesini de amaçlıyoruz.

Bu amacın doğrultusunda engelliler toplumda bir birey olarak aktif olabilecek ve deneyimlerini gençlerle paylaşarak kendi taraflarından toplumun oluşumuna ve ilerlemesine katkıda bulunacaklardır.

Projemizde, yenilikçi bir entegrasyon yaklaşımı kullanarak engellilerle topluma entegrasyonunu anlamak, motive etmek ve desteklemek için daha fazla zaman harcamak hedefliyoruz.

Bu yolla yapılan çalışmalar, motivasyon, kendine güven, benlik saygısı ve kendini ifade etmeye katkıda bulunacaktır.

Proje, engellilerin sosyal, müzikal ve sportif faaliyetlerle öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyal içermesine yöneliktir.

Öğretimde kullanılan çeşitli yöntemler (iletişim, doğrudan yaklaşım, gösteri, işbirliği, ekip çalışması, inceleme, sentez, değerlendirme yöntemleri vb.) bu proje sürecinde uygulanacaktır.

Proje aktiviteleri 4 aşamadan oluşmaktadır. 1.aşama empati ve engellileri anlama

2.aşama engellilerle zaman geçirerek onları tanıma

3.aşama engellilerle sosyal , kültürel ve sportif aktivitelerde bulunma 4.aşama ise aktiviteleri yayma

Her yıl okulumuzda engelli empati etkinliği yaparak bu sürece katkıda bulunmayı ve engelli insanlarımızla zaman geçirip kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde

bulunmayı kendimize ilke edinmiş durumdayız. Her insanın bir engelli adayı

olduğunu seminer gibi çalışmalarda öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle paylaşarak duruma gösterdiğimiz ehemmiyeti de ortaya koymaya çalışmaktayız. Ayrıca bu süreçte beden eğitimi öğretmenleri, müzik öğretmenleri ve psikolojik danışmanlar iş birliği yaparak disiplinler arası çalışmalarda da bulunmaktadır.

Kültür Elçileri Tuncay Tunca Özel Bursa Kültür Okulları

Bu proje, öğrencilerin tarihi mekân incelemesi ve bu mekânlarda anlatım yapmasını öngören bir uygulamadır. Projenin amacı, öğrencilerin kitaplarda öğrendiği

bilgilerden yola çıkarak yazılı olanla gerçek olanı karşılaştırmasıdır. 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz projenin lokomotif grubu olarak önce geziler düzenledi, tarihi ve kültürel değeri olan mekânları tanıdı. Detaylı araştırmalar ve öğretmen anlatımlarıyla video kayıtları yapıldı. Ardından bu öğrencilerimiz, 4. ve 5. sınıf öğrencilerine bu

mekânları kendi yorumlarıyla gezdirerek anlattı. Projeyle öğrencilerin; sorgulayan, eleştiren ve üreten bireyler olmaları hedeflendi.

Dünya Mirasları Kültürde Canlanıyor Barış Gökhan Güleryüz

Özel Bursa Kültür Okulları

Teknolojinin en yeni gelişmelerinden birisi olan 3D tasarım ile Dünya mirasları canlanıyor. Öğrenciler Dünyanın kültürel değerlerini 3d ile çizerek hem öğreniyor hem de tasarımcı kimliğini geliştiriyor.

Elementlerin Dansı Mehmet Darıcan Özel Bursa Kültür Okulları

Taylan Tazegül Özel Bursa Kültür Okulları

PERİYODİK CETVELDEKİ ÇOK KULLANILAN BAZI ELEMENTLERİN OLUŞTURDUĞU BİLEŞİKLERİN NASIL OLUŞTUĞU VE BAZI

ELEMENTLERİN BİR ARAYA GELME EĞİLİMLERİNİN OLMADIĞI 7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DE KATILIMIYLA DANS EŞLİĞİNDE İŞLENEREK DAHA KALICI BİR ÖĞRENİM YAPILMIŞTIR. BURADA AMAÇ SU VB. ÇOK KULLANDIĞIMIZ BİLEŞİKLERİ VE ÇOK KULLANDIĞIMIZ ELEMENTLERİ OYUNLARLA DANSLARLA ANLATIMINI YAPMAK

Haklarım ile Çocuğum Nazlı Gürel

Özel Bursa Kültür Okulları Serhat Oruç

Çocuklara sahip olduğu hakları kavratmak ve bu hakların evrensel olduğunu gösterebilmek için çocuklardan hakları ile ilgili pankart ve afiş çalışmaları yapmaları istendi.Öğrencilerin bir çoğu çalışmalarında eğitim hakkı oyun hakkını yaptılar.Daha sonra öğrencilerimize çocuk hakları tanıtım videosu izletildi , bu hakların evrensel olduğu tüm çocukları kapsadığı vurgulandı.Mülteci çocuklarında bu hakları kullanması gerektiği vurgulandı.Daha sonra tekrardan afişs çalışması istendi öğrencilerin yaptığı çalışmalarda farklılıklar görüldü.Çalışmalarda çocukların çalıştırılmama hakkı,savaştan korunma hakkı,istismar edilememe hakkını işledikleri görüldü.Böylece güncel konular ile çocuk haklarına dikkat çekildi.

Doğruluk Kantini Yücel Kılıçer

İlgi Okulları

Amacımız, öğrencilerimize yaşamlarında doğruluktan sapmamalarının önemini kavratmak.

Öğrencilerimize hayatın her alanında doğruluktan vaz geçmememiz gerektiğini öğretmeliyiz. Öncelikle öğrencilerimize bir hafta boyunca doğruluğun önemi

hikayelerle, videolarla vb. yöntemlerle işlenir. Daha sonra okulumuzun koridorunda portatif kantin yapılır. Kantine doğrulukla ilgili özlü sözler yapıştırılır. Kantine yiyecek, içecek, kırtasiye malzemeleri vb. yerleştirilir. Bir de para kutusu bırakılır. Kantinimizde satış elemanı yoktur. Öğrenciler alacakları ürünün etiket fiyatına bakarak, ücretini para kasasına bırakır ve alış verişini yapmış olur. Proje sonunda elde edilen gelirle, uygun görülen bir okulun öğrencilerine yardım kampanyası düzenlenir.

2.Yabancı Dilde Proje Bazlı Eğitim Sena Oktay

MEF Okulları

2. yabancı dil eğitimi veren okullarda en büyük zorluklardan birtanesi öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutmaktır. Bu motivasyonu sağlamak amacıyla en güzel yöntemlerden birtanesi proje bazlı eğitimdir. Yalnızca uluslararası bir proje değil sınıf veya seviyeler arasında yürüteceğiniz projeler bile büyük farklar yaratabilir.

Sunumumda ‘Hayat Boyu Öğrenme’, ‘E-twinning’ gibi uluslarası projeler yanında kendi uyguladığım ‘Küçük Öğretmenler’ , ‘Kuklalar Seyahat ediyor’ ve ‘2. Yabancı diller haftası’ projelerini de anlatmak isterim.

PROBLEM ÇÖZMEYE ALTERNATİF BİR YAKLAŞIM: 5.SINIFLAR TERS