• Sonuç bulunamadı

KENTİM-KENDİM GÜNCEL

1949 yılında insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmak amacıyla Avrupa çapında kurulmuş hükümetler arası bir kuruluş olan ve 1949 yılından bu yana Türkiye’nin de içinde bulun-duğu 47 üye ülkeden oluşan Avrupa Konseyi; Ekim 2007’den beri Avrupa Konseyi ve Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi girişimi ile “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” etkinliklerini düzen-lemektedir.

“Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” etkinlikleri ile Konsey, her demokrasinin temel unsuru olan yerel demokrasinin değerini vur-gulamayı, vatandaşları yerel düzeyde kamu hayatına dahil etmeyi ve kentlerinde daha aktif bir rol almalarına fırsat tanımayı, yerel yö-netimleri “yerel demokrasinin koruyucusu” rolü üzerinde düşün-meye teşvik etmeyi ve yerel demokrasiyi geliştirmeyi amaçlamak-tadır. Avrupa Konseyi bu amaçlar doğrultusunda her yılın Ekim ayında çalışma alanları içerisinde yer alan konulardan belirlediği başlıklarla üyesi olan 47 ülkenin yerel ve bölgesel yönetimleri ile bu ülkelerin ulusal derneklerini “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası”nı kutlamaya davet etmektedir.

Hak ve özgürlüklerin sadece merkezi hükümetlerin değil aynı zamanda yerel yönetimlerinde sorumluluğunda olduğunun bilin-cinde olan, buna büyük bir önem veren, insan haklarına mutlak ve koşulsuz saygı duymadan demokrasilerin var olamayacağının far-kında olan ve 2011 yılında Avrupa Konseyi tarafından “12 Yıldız Şe-hir” ünvanı ile taçlandırılan Lüleburgaz Belediyesi bu çağrıya 2012 yılında da kayıtsız kalmayarak Avrupa Konseyinin “İnsan Hakla-rı Sayesinde Toplumlar Daha Kapsayıcı Olur” temalı 2012 Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı 15-21 Ekim 2012 tarihleri arasına coşku içerisinde kutlamıştır.

Lüleburgaz Belediyesince başvurusu yapılan haftaya, Lülebur-gaz Kent Konseyi, LüleburLülebur-gaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Lüle-burgaz Meslek Yüksekokulu ve Bulgaristan Asenovgrat Belediyesi tarafından da sahip çıkılmış ve etkinliğin paydaşları olarak Lüle-burgaz Belediyesinin yanında yer almışlardır.

Hafta içerisinde öne çıkan etkinlikler Baltaş-Baltaş Yönetim ve Eğitim Danışmanlık firmasından Eğitim Program Yöneticisi Yase-min BAŞAR tarafından Meslek Yüksekokulu ve İlçemizdeki liseler-de öğrenim gören öğrencilere verilen Başarı ve Değerler Semineri, Lüleburgaz Trakyablues tarafından Ramazan Yaman Huzurevinde gerçekleştirilen Seyirci Korosu, Prof. Dr. Süheyl BATUM’ un Aşkiye Neşet Çal Sahnesinde “Demokrasi–Yerel Demokrasi-İnsan Hakları”

konularına dair konuşmaları ve Kongre Meydanı’nda gerçekleştiri-len İstanbul Kültür Üniversitesi, Portekiz Instituto Superior Manuel Teixeira Gomes Üniversitesi öğrencilerinin Lüleburgaz Dere Mahal-lesi Kentsel Tasarım Projeleri Sergisidir.

1949 yılında insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmak amacıyla Avrupa çapında kurulmuş hükümetler arası bir

kuruluş olan ve 1949 yılından bu yana Türkiye’nin

de içinde bulundu

-ğu 47 üye ülkeden oluşan Avrupa Konseyi; Ekim 2007’den beri Avru-pa Konseyi ve Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi girişimi

ile “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” etkinliklerini

düzenlemektedir.

Avrupa Konseyi, üyesi olan 47 ülkenin yerel ve bölgesel yönetimleri ile bu ülkelerin

ulusal dernekleri“A

vrupa Yer el Demokrasi Haftası”nı kutlamaya davet etmektedir

.

KENTİM-KENDİM GÜNCEL

KENTİM-KENDİM GÜNCEL

Lüleburgaz Belediyesi, Kültür Etkinlikleri

kapsamında tiyatro

alanında önemli bir projeye imza atıyor. ‘’Ve Perde… Hayatın bü -tün renkleri sahnede…’’ sloganıyla gerçekleşen proje kapsamın

-da çocuk oyunları, büyük izleyiciler için tiyatro gösterileri, tiyatro kursları, kurum tiyatro çalışmaları, amatör tiyatrolar eğitim

çalış-maları ve konservatuara hazırlık eğitim kursları düzenleniyor .

2012 yılında başlayan gösteriler her pazartesi saat 16.00 ve 17.00 seanslarında

çocuk oyunları ve ayda iki seans saat 20.00’da büyük oyunları

olmak üzere Haziran ayına kadar devam edecek.

KENTİM-KENDİM MÜDÜRLÜKLERİMİZ

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Bergule Sanart ile ortaklaşa düzenlenen proje, 13 Kasım 2012 tarihinde Aşki-ye-Neşet Çal Sahnesi’nde çocuklar için sahnelenen Ahmet Mustafa Yuvanç’ın yazdığı ‘’Çiftlikteki Hırsız’’ adlı oyun ile başladı. Oyun bir tilki ile maymunun hırsızlık yapmak için girdikleri bir çiftlikte yaşadıkları komik durumları konu almaktadır. Çocuklara çalarak değil çalışarak ve emek harcayarak kazanmanın en doğru ve en gü-zel yol olduğunun anlatıldığı oyun Lüleburgaz’daki tüm ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz olarak sahnelendi. Her ay ortalama 4 bin çocuğa ulaşan gösterilerde çocuklar sadece tiyatro izlemek ile kalmıyor, gösteri öncesinde salona girişleri ile başlayan süreç ve in-teraktif olarak gerçekleşen gösteri ile tiyatro kültürünün bir parçası oluyorlar. Projenin çocuk oyunları bölümü Şubat ayında gösterimi-ne başlanacak, La Fontaigösterimi-ne masallarından uyarlaması yapılan ‘’La Fontaine’nin Rüyası‘’ adlı oyun ile devam edecek.

Projenin büyük izleyiciler için hazırlanan gösterileri ise 20 Ka-sım 2012’de sahnelenen ‘’Frida’’ isimli gösteri ile başladı. Yaşadı-ğı döneme hem yaşamıyla hem de sanatıyla damgasını vurmuş Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatının anlatıldığı gösteri Lüleburgazlı tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı. Oyuncu Ekin Vatansever’in hayat verdiği ‘’Frida’’ nın yönetmenliğini Utku Çorbacı yaparken, oyunun dramaturjisini Gülşah Kağan, koreog-rafilerini ise Özge Aktaş hazırladı. Ayda iki kez sahnelenen gösteri önümüzdeki aylarda da devam edecek. Proje kapsamında hayata geçecek diğer oyun ise bir telefon merkezinde yaşanan traji-komik olayları konu alan ‘’444’’ adlı gösteri olacak. 22 Ocak 2012 tarihinde yapılacak gala ile gösterimine başlanacak oyun Lüleburgazlı tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. Yine Utku Çorbacı’nın yönetmen-liğini üstlendiği gösteride Gülşah Kağan ve Ceyhun Becerikli rol alacak.

Haziran ayına kadar devam edecek gösterilerin yanı sıra proje kapsamında önemli bir işe de imza atılıyor. Lüleburgaz’da perde açan amatör tiyatroların katılımıyla ortaklaşa oluşturulan tiyatro grubu Turgut Özakman’ın yazdığı ‘’Şu Çılgın Türkler’’ romanından aynı adla uyarlanarak sahneye konuyor. Kasım ayında provalarına başlanan oyunun 2013 yılı Mayıs ayında prömiyerinin yapılması hedefleniyor. Projenin diğer ayakları olan tiyatro kursları, kurum tiyatro çalışmaları, amatör tiyatrolar eğitim çalışmaları ve konserva-tuara hazırlık eğitim kursları ise tüm hızıyla sürüyor.

Projeyle ilgili açıklama yapan projenin Genel Sanat Yönetmeni Utku Çorbacı şunları söyledi; ‘’Lüleburgaz kültürel etkinlikler an-lamında ülkemizin en önemli sanat kentlerinden biri. Kentin ya-rattığı bu hareket sanatın birçok alanda etkili olduğu kadar tiyatro sanatında da kendini göstermiştir. Nitekim Lüleburgaz’ın tarihsel sürecine de bakıldığında tiyatro sanatının kentte bu derece sevil-mesinin nedeni kolayca anlaşılacaktır. Projedeki çıkış noktamız da Lüleburgaz’da varolan bu tiyatro hareketiyle ilgiliydi. Bu kentte doğup büyümüş ve tiyatro yapmış biri olarak son yıllarda Lüle-burgaz’daki tiyatro hareketini ilgiyle ve heyecanla izlemekteyim.

Kentimde tiyatroyla ilgilenen ve ona yürekten bağlanan büyük yü-rekli onlarca insan görüyorum. Ve bu beni oldukça heyecanlandırı-yor. İşte amacımız da bu nokta da gerek proje kapsamında yer alan oyunlarla, gerekse kentte perde açan tiyatrolarla birlikte üretilecek çalışmalarla Lüleburgaz tiyatro hayatına farklı bir soluk getirmek.

Kente sanat taşımak değil, kentle sanat üretmek. Bunun için ve per-de diyoruz ve hayatın bütün renklerini sahneye davet ediyoruz.’’

Lüleburgaz Belediyesi, Kültür Etkinlikleri

kapsamında tiyatro

alanında önemli bir projeye imza atıyor. ‘’Ve Perde… Hayatın bü -tün renkleri sahnede…’’ sloganıyla gerçekleşen proje kapsamın

-da çocuk oyunları, büyük izleyiciler için tiyatro gösterileri, tiyatro kursları, kurum tiyatro çalışmaları, amatör tiyatrolar eğitim

çalış-maları ve konservatuara hazırlık eğitim kursları düzenleniyor .

2012 yılında başlayan gösteriler her pazartesi saat 16.00 ve 17.00 seanslarında

çocuk oyunları ve ayda iki seans saat 20.00’da büyük oyunları

olmak üzere Haziran ayına kadar devam edecek.

KENTİM-KENDİM KENTİMİZİN OKULLARI

1 Şubat 1960 tarihinde Erzurum Narman Şe-kerli Beldesi’nde doğdu. İlkokulu ŞeŞe-kerli’de, ortaokulu ve liseyi Narman Lisesi’nde bitirdi.

1980 yılında Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü’nden Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak mezun oldu. 17 Aralık 1980 tarihinde Pınarhisar Ortaokulu’na Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak atandı ve 1985 tarihine kadar bu okulda çalıştı.

1985-2003 tarihleri arasında Turgutbey Ortaokulu müdürü olarak görev yaptı.

1993 tılında Trakya Üniversitesi’nde Lisans eğitimini tamamladı. 30 Eylül 2003 tarihi’nde Ko-casinan İlköğretim Okulu’na müdür olarak atan-dı. 2010 yılına kadar bu okulda çalıştı.

2010 yılından itibaren TEK Ortaokulu müdürü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve 3 kız çocuğu vardır.

TEK Okulu 1990 yılı Şubat ayında şimdiki Güzel Sanatlar Lisesinde 8 derslikli olarak Eğitim Öğretime başladı ve 2000 yılında şimdi bulunduğu binaya taşı-narak, bu binada eğitim ve öğretime devam ediyor.

Yeni binada; 2’si Ana sınıfı, 12’si I. kademe 9’u ikinci kademe olmak üzere 23 derslik bulunmaktadır.

Bunun yanında 1 laboratuvar, 1 BTS, 1 Adet Teknoloji Tasarım ve 1 Kütüphane bulunmaktadır. Ana sınıfın-da 4 şube 74 öğrenci, diğer sınıflarsınıfın-da 650 öğrenci ile eğitim ve öğretim yapılmaktadır.

Okulda normal eğitim ve öğretim yapmaktadır.

1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı I. Kademede 11 Sınıf öğretmeni II. Kademede ise 4 Türkçe, 3 Matematik, 2 Sosyal Bilgiler, 1 Din Kültür ve Ahlak Bilgisi, 3 Fen Bilgisi, 1 Resim, 1 Teknoloji Tasarım 1 Beden Eğitimi 1 Müzik, 3 İngilizce 1 Rehber Öğretmen ile 4 kadrolu

Anasınıfı öğretmeninden oluşmuştur.

Ayrıca 1 Kadrolu, 1 TYÇP ve 3 adet Okul Aile Bir-liği tarafından görevlendirilen Hizmetli bulunmak-tadır. 2011-2012 Öğretim Yılında Okul OGS Sınav-larında ilçe bazında sınav sonuçlarına göre % 100, Yerleştirme Sonuçlarına göre ise 76 öğrenciden 60‘ını Anadolu Liselerine yerleşmiştir. % 79 başarı oranı ile ilk sıralarda bulunmaktadır.

Benzer Belgeler