• Sonuç bulunamadı

Konuya iflaret eden di¤er bir örnek ise Kehf Sure-si'ndeki "Ashab-› Kehf" k›ssas›ndad›r.

Allah Kehf Suresi'nde, din ahlak›na karfl› olan hüküm-dar›n zulmünden korunmak için ma¤araya s›¤›nan bir grup gencin haberlerini bildirmektedir. Bu k›ssada onlar›n uzun y›llar uyuduktan sonra tekrar uyand›r›ld›klar› anlat›l-maktad›r. Ayetler flöyledir:

O gençler ma¤araya s›¤›nd›klar› zaman demifllerdi ki:

"Rabbimiz Kat›ndan bize bir rahmet ver ve iflimiizden bize do¤ruyu kolaylaflt›r (bizi baflar›l› k›l). Böylelikle ma¤arada y›llar y›l› onlar›n kulaklar››na vurduk (derin bir uyku ver-dik). (Kehf Suresi, 10-11)

Sen onlar› uyan›k san›rs›n oysa onlar (derrin bir uykuda) uyuflmufllard›r. Biz onlar› sa¤ yana ve sol yana çeviriyor-duk. Köpekleri de iki kolunnu uzatm›fl yat›yordu. Onlar› gör-müfl olsayd›n geri dönüp onlardan kaçard›n onlardan içini korku kapllard›. Böylece, aralar›nda bir sorgulama yaps›n-lar diye onyaps›n-lar› dirilttik (uyand›rd›k). ‹çlerinden bbir sözcü dedi ki: "Ne kadar kald›n›z?" Dediler ki: "Bir gün veya gü-nün bir (kaç saatlik) k›sm› kaddar kald›k." Dediler ki: "Ne kadar kald›¤›n›z› Rabbiniz daha iyi bilir; flimdi birinizi bu paran›zla flflehre gönderin de, hangi yiyecek temizse baks›n, size ondan bir r›z›k getirsin; ancak oldukça nazik d davran-s›n ve sak›n sizi kimseye sezdirmesin." (Kehf Suresi, 18-19) Kuran'da gençlerin ma¤arada kaç y›l kald›klar› haber verilmemifltir. Ayette bildirilen "y›llar y›l› kald›lar" ifadesi, bu sürenin çok k›sa olmad›¤›na iflaret etmektedir. (En do¤-rusunu Allah bilir.) Ayr›ca ayette, insanlar›n Kehf Ehli'nin ma¤arada kal›fl süresiyle ilgili olarak yapt›klar› tahminin 309 y›l oldu¤u bildirilmektedir. Bu da oldukça uzun bir sü-re ma¤arada kald›klar›n›n bir di¤er iflasü-retidir:

O

Onlar ma¤aralar›nda üç yüz y›l kald›lar ve dokuz (y›l) da-ha katt›lar. De ki: "Ne kadar kald›klar›nn› Allah dada-ha iyi

HARUN YAHYA

ADNAN OKTAR

HZ. ‹SA ÖLMED‹

bbilir. Göklerin ve yerin gayb› O'nundur. O, ne güzel görmek-te ve ne güzel iflitmekgörmek-tedir. O'nun d›fl››nda onlar›n bir Velisi yoktur. Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak k›lmaz." (Kehf Suresi, 25-26)

Dünya flartlar›na göre insanlar›n böylesine uzun bir süre uyumalar› mümkün de¤ildir. Dolay›s›yla bu ayette bil-dirilen uyku bizim bildi¤imiz anlamda bir uykuya de¤il, Kehf Ehli'nin zaman ve mekan›n olmad›¤› farkl› bir boyuta al›nmalar›na ve yeniden dünyaya gönderilmelerine iflaret ediyor olabilir. (En do¤rusunu Allah bilir.)

T›pk› uykudan uyanan insanlar gibi bu kifliler de yeni-den hayata dönmüfllerdir. Benzer bir flekilde, Hz. ‹sa da za-man› geldi¤inde tekrar dünya üzerinde yaflamaya dönecek, Allah'›n ona bahfletti¤i flerefli sorumlulu¤unu yerine getir-dikten sonra, "Dedi ki: "Orada (dünyada) yaflayacak, ora-da ölecek ve oraora-dan ç›kar›lacaks›n›z." (Araf Suresi, 25) hükmünün bir gere¤i her insan gibi dünyada ölecektir. (En do¤rusunu Allah bilir.)

‹‹DD‹A III VE AÇIKLAMASI

Hz. ‹sa'n›n yeryüzüne ikinci kez gelifline inanmayan-lar›n öne sürdükleri iddiainanmayan-lar›n bir di¤erinde ise Enbiya Su-resi'nin 34-35. ayetleri kullan›lmaktad›r. Ayetlerde flu flekil-de bildirilmektedir:

S

Senden önce hiçbir beflere ölümsüzlü¤ü vermedik; flimdi sen ölürsen onlar ölümsüz mü kalacaklar? Her nnefis ölümü

tad›-c›d›r. Biz sizi, flerle de, hay›rla da deneyerek imtihan ediyo-ruz ve siz Bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi, 34-35) Baz› kimseler bu ayetlerde bildirilen; "hiçbir beflere ölümsüzlü¤ü vermedik" ve "her nefis ölümü tad›c›d›r" ifade-lerine dikkat çekerek, Hz. ‹sa'n›n da ölmüfl oldu¤unu öne sürmektedirler. Bu iddiay› ortaya atanlar›n bir mant›k çelifl-kisi içinde olduklar› anlafl›lmaktad›r. Kuran'›n pek çok aye-tinde Hz. ‹sa'n›n ölmedi¤i aç›k olarak ifade edilmektedir.

Allah, Hz. ‹sa'y› inkar edenlerin kurdu¤u tuzaktan koruyup kurtard›¤›n› haber vermifltir. Bu, Peygamber Efendimiz (sav)'in de bir müjdesidir. ‹slam alimlerinin büyük

ço¤unlu-¤u da ayn› kanaattedirler. Ancak elbette, Hz. ‹sa'n›n ölmemifl ve Allah Kat›na yükseltilmifl olmas›, kendisinin ölümsüz ol-du¤u manas›na gelmemektedir. Ayr›ca Hz. ‹sa'n›n yeniden yeryüzüne gelifli ile ilgili yap›lan aç›klamalar›n hiçbirinde, Hz. ‹sa'n›n ölümsüz oldu¤u düflüncesi ifade edilmemekte, böyle sapk›n bir görüfl savunulmamaktad›r. Tüm delillerin gösterdi¤i ve üzerinde durulan gerçek fludur: Hz. ‹sa henüz ölmemifltir, yeryüzüne tekrar gelecektir, ölümü de ikinci ge-liflinden sonra gerçekleflecektir. (En do¤rusunu Allah bilir.)

Söz konusu kimselerin böyle bir aç›klama öne sürme-lerinin nedeni, Hz. ‹sa'n›n ölmemifl oldu¤unu aç›kça göste-ren delilleri tam anlam›yla inceleyememifl veya anlayama-m›fl olmalar› olabilir. "O, yaln›zca bir kuldur; kendisine ni-met verdik ve onu ‹srailo¤ullar›'na bir örnek k›ld›k."

(Zuhruf Suresi, 59) ayetiyle de bildirildi¤i gibi, Hz. ‹sa da Allah'›n yaratt›¤› bir kuldur ve tüm befler gibi ölümlüdür.

HARUN YAHYA

ADNAN OKTAR

HZ. ‹SA ÖLMED‹

Ancak Rabbimiz kendisine pek çok lütufta bulunmufl, onu seçkin ve onurlu k›lm›flt›r. Allah'›n kendisine lütfetti¤i ni-metler ve mucizeler nedeniyle Hz. ‹sa'y›, ilahlaflt›rma yan›l-g›s›na düflenler, birtak›m H›ristiyanlar olmufltur. Müslü-manlar ise, Hz. ‹sa'ya –di¤er tüm peygamberlere oldu¤u gi-bi- derin bir sevgi ve sayg› duyarlar, ancak onun da di¤er tüm elçiler gibi Allah'›n yaratt›¤› bir kul oldu¤unun bilin-cindedirler. Kuran'da flöyle bildirilir:

M

Meryem o¤lu Mesih, yaln›zca bir elçidir. Ondan önce de elçi-ler gelip geçti. Onun annesi dosdo¤ruduur, ikisi de yemek yer-lerdi. Bir bak, onlara ayetleri nas›l aç›kl›yoruz? (Yine) bir bak, onlar ise nas›l da çevriliyorlar? (Maide Suresi, 75)

‹DD‹A IV VE AÇIKLAMASI

Baz› kimseler de Hz. ‹sa'n›n ölmedi¤i ve tekrar yeryü-züne gelece¤i inanc›n›n H›ristiyanl›¤a ait, dolay›s›yla tahrif edilmifl bir inanç oldu¤u yan›lg›s›n› öne sürmektedirler.

Ancak bu son derece yanl›flt›r.

Öncelikle flunu belirtmek gerekir ki, dünyadaki di¤er iki ‹lahi din olan Yahudilik ve H›ristiyanl›k zaman içerisin-de içerisin-dejenere olmufl, bu dinlerin içlerine birtak›m hurafeler ve bat›l inan›fllar kar›flm›flt›r. Bununla birlikte, Yahudilerin kutsal kitab› Tevrat ve H›ristiyanlar›n kutsal kitab› ‹ncil in-celendi¤inde, hak dine ait baz› inanç ve ahlak esaslar›n›n da muhafaza edildi¤i ve Kuran ile mutab›k yönlerinin ol-du¤u aç›kça görülecektir. Söz konusu dinlerin hangi

Benzer Belgeler