• Sonuç bulunamadı

Önceki bölümlerde detayl› olarak aç›klamas›n› incele-di¤imiz Al-i ‹mran Suresi'nin 55. ayetinde, Hz. ‹sa'n›n öl-medi¤inin yan› s›ra, ikinci kez yeryüzüne gelifli de haber verilmektedir. Ayette flöyle buyurulmufltur:

H

Hani Allah, ‹sa'ya demiflti ki: "Ey ‹sa, do¤rusu seni Ben ve-fat ettirece¤im ve seni Kendime yükselttece¤im, seni inkar edenlerden temizleyece¤im ve sana uyanlar› k›yamete kadar inkara sapanlar›n üstüne geçirece¤im. Sonra dönüflünüz

yal-HARUN YAHYA

ADNAN OKTAR

n›zca Bana'd›r, hakk›nda anlafl-mazl›¤a düfltü¤ünüz fleyde aran›z-da Ben hükmedece¤im. (Al-i ‹mran Suuresi, 55)

Allah, ayette k›yamete kadar in-kar edenlere üstün gelen ve Hz.

‹sa'ya gerçekten tabi olan bir grubun varl›¤›n› bildirmektedir. Hz. ‹sa ha-yatta iken ona uyanlar›n say›s› çok azd›. Ve onun Allah Kat›na yükselifli-nin ard›ndan h›zla dinde dejeneras-yon bafllad›. Sonraki iki yüzy›l bo-yunca da, Hz. ‹sa'ya iman edenler (‹seviler) fliddetli bask›lara maruz kald›lar. Üstelik ‹sevilerin hiçbir siya-si gücü de bulunmamaktayd›. Bu du-rumda geçmiflte yaflayan H›ristiyan-lar›n, inkar edenlere üstün geldikleri-ni ve bu ayetin onlara iflaret etti¤igeldikleri-ni söyleyemeyiz.

Günümüzde ise H›ristiyanl›¤›n özünden uzaklaflt›¤›n›, Hz. ‹sa'ya in-dirilen hak dinden farkl› bir dine dö-nüfltü¤ünü görürüz. H›ristiyanlar aras›nda Hz. ‹sa'n›n Allah'›n o¤lu ol-du¤u fleklindeki (Allah'› tenzih ede-riz) sapk›n inanç benimsenmifl ve

tes-HARUN YAHYA

ADNAN OKTAR

HZ. ‹SA ÖLMED‹

lis inanc› (üçleme; Baba, o¤ul, kutsal Ruh) kabul edilmifltir.

Bu durumda, dinin asl›ndan iyice uzaklaflm›fl olan günü-müz H›ristiyanlar›n› da Hz. ‹sa'ya uyanlar olarak kabul edemeyiz, çünkü Allah, Kuran'›n birçok ayetinde "üçle-me"ye inananlar›n inkar içerisinde olduklar›n› bildirmifltir:

A

Andolsun, "Allah üçün üçüncüsüdür" diyenler küfre düflmüfl-tür. Oysa tek bir ‹lahtan baflka ‹lah yoktuur... (Maide Sure-si, 73)

Bu durumda "sana uyanlar› k›yamete kadar inkara sapanlar›n üstüne geçirece¤im" ifadesi aç›k bir iflaret tafl›-maktad›r. Hz. ‹sa'ya uyan ve k›yamete kadar yaflayacak olan bir topluluk olmas› gerekmektedir. Böyle bir topluluk, kuflkusuz Hz. ‹sa'n›n yeryüzüne tekrar gelifliyle ortaya ç›-kacakt›r. Ve tekrar dünyaya gelifli s›ras›nda bu kutlu insana tabi olanlar, k›yamete kadar inkar edenlere üstün k›l›nacak-t›r. (En do¤rusunu Allah bilir.) Bu bilgiyi destekleyen bir bafl-ka ayet de, Saff Suresi'nin 14. ayetidir:

E

Ey iman edenler, Allah'›n yard›mc›lar› olun: Meryem o¤lu

‹sa'n›n havarilere: "Allah'a (yönelirken) bbenim yard›mc›la-r›m kimlerdir?" demesi gibi. Havariler de demifllerdi ki:

"Allah'›n yard›mc›lar› bizzleriz." Böylece ‹srailo¤ullar›'n-dan bir topluluk iman etmifl, bir topluluk da inkar etmiflti.

Sonundda Biz iman edenleri düflmanlar›na karfl› destekledik, onlar da üstün geldiler. (Saff Suresi, 14)

Yukar›daki ayette Hz. ‹sa'n›n yaflad›¤› dönemde, in-sanlar›n bir k›sm›n›n iman edip bir k›sm›n›n ise iman

etme-dikleri anlafl›lmaktad›r. Ayetin son cümlesinde bildirilen

"sonunda Biz iman edenleri düflmanlar›na karfl› destekle-dik, onlar da üstün geldiler" hükmüyle ise, Hz. ‹sa'ya ina-nanlar›n üstün geldikleri bir dönem haber verilmektedir.

Bu dönemin, Hz. ‹sa'n›n k›yametten önce, yeniden yeryüzüne geldi¤i dönem olmas› muhtemeldir. Bu dönem-de Hz. ‹sa gerçek din ahlak›n› tüm dünyaya hakim k›lacak ve Allah'›n izni ile iman edenler inkar edenlere üstün gele-ceklerdir. Bu ifade ile ahir zamanda iman edenlerin inkar edenlere üstün gelecekleri bildiriliyor olabilir. (En do¤rusu-nu Allah bilir.)

K

Kuran'da, Hz. ‹sa'n›n Yetiflkinli¤inde de

‹nsanlarla Konuflaca¤› Bildirilmifltir

Hz. ‹sa'n›n tekrar dünyaya gelece¤i ile ilgili bir baflka delil ise Maide Suresi'nin 110. ayetinde ve Al-i ‹mran Sure-si'nin 46. ayetinde geçen "kehlen" kelimesidir. Ayetlerde flu flekilde buyurulmaktad›r:

A

Allah flöyle diyecek: "Ey Meryem o¤lu ‹sa, sana ve annene olan nimetimi hat›rla. Ben seni Ruhu'l-Kudüüs ile destekle-dim, beflikte iken de, yetiflkin kehlen) iken de insanlarla ko-nufluyordun…" (Maide Suuresi, 110)

Beflikte de, yetiflkinli¤inde (kehlen) de insanlarla konufla-cakt›r. Ve O salihlerdendir. ((Al-i ‹mran Suresi, 46) Bu kelime Kuran'da sadece yukar›daki iki ayette ve sa-dece Hz. ‹sa için kullan›lmaktad›r. Hz. ‹sa'n›n yetiflkin

hali-HARUN YAHYA

ADNAN OKTAR

Hz. ‹sa'n›n Kapal› Kap›lar Ard›ndaki Görünüflü. (1308-1311)

Musco dell'Opera del Duomo, Siena

HZ. ‹SA ÖLMED‹

ni ifade etmek için kullan›lan "kehlen" kelimesinin anlam›

"otuz ile elli yafllar› aras›nda bulunup saçlar› a¤armaya bafl-layan veya gençlik devresini atlat›p ihtiyarl›¤a ayak basan ve yafl› kemale ermifl kifli, ergin" fleklindedir. Bu kelime ‹s-lam alimleri aras›nda ittifakla "35 yafl sonras› döneme iflaret ediyor" fleklinde çevrilmektedir.

Hz. ‹sa'n›n genç bir yafl olan otuz yafl›n›n bafllar›nda Allah Kat›na yükseldi¤ini, yeryüzüne indikten sonra k›rk y›l kalaca¤›n› ifade eden ‹slam alimleri, Hz. ‹sa'n›n kehlen döneminin, tekrar dünyaya geliflinden sonra olaca¤›n›, do-lay›s›yla bu ayetin, Hz. ‹sa'n›n nüzulüne dair bir delil

oldu-¤unu söylemektedirler.62

Tüm peygamberler insanlarla konuflup, onlar› dine davet etmifllerdir. Hepsi de yetiflkin yafllar›nda tebli¤ göre-vini yerine getirmifllerdir. Ancak Kuran'da hiçbir peygam-ber için bu flekilde bir ifade kullan›lmamaktad›r. Bu ifade sadece Hz. ‹sa için ve mucizevi bir durumu ifade etmek amac›yla kullan›lm›flt›r. Çünkü ayetlerde birbiri ard›ndan gelen "beflikte" ve "yetiflkin iken" kelimeleri iki büyük mu-cizevi zaman› bildirmektedirler. M›s›rl› ça¤dafl ‹slam alim-lerinden Halil Herras da, ayeti aç›klarken, bu hususa dikkat çekmifltir:

Ayette geçen kehl kelimesi, kendinden önce geçen ve zarf olan mehd kelimesine matuftur. Özel bir karine olmad›kça da, kendinden ön-ceki kelimenin tafl›d›¤› anlam› devam ettirir. Böyle olunca da nas›l ki Hz. ‹sa'n›n do¤umundan hemen sonra konuflmas› do¤rudan bir mucize ise, kehl halinde de ayn› mucizeyi gerçeklefltirmesi gerekir.

Yoksa normal olarak bir insan›n kehl durumunda konuflmas› mu-cize özelli¤i tafl›maz ve bunun ayette zikredilmesinin hikmeti de tam anlafl›lmam›fl olur. Ancak Hz. ‹sa yeryüzüne nüzul ettikten sonra kehl halinde konuflursa, iflte o zaman mucize olur...63 Ünlü ‹slam alimi Gumari ise, ayette Hz. ‹sa'n›n beflik-te iken konuflmas›n›n ard›ndan yetiflkin iken konuflmas›na da dikkat çekilmesinin hikmetlerinden birinin, Hz. ‹sa'n›n mucizevi hayat› oldu¤unu belirtmifltir. Hz. ‹sa'n›n bebek-ken konuflmas›n›n, Allah'›n bir mucizesi olmas› gibi, yetifl-kin döneminde insanlarla konuflmas›nda da mucizevi bir yön olmas› gerekti¤ini ifade etmifltir:

Hz. ‹sa'n›n beflikte iken ve kehl halinde iken konuflmas›na dikkat çekilmesi bir hikmetin gere¤idir, ayn› zamanda s›ra d›fl› bir olaya iflaret etmektedir. Hz. ‹sa (genç yaflta) semaya yükseltilmifltir.

Yüzlerce sene yok olmufltur. Cismani de¤iflikliklerin meydana gel-di¤i kanunlara tabi olmayan bir aleme nakledilmifltir. Böyle bir ki-flinin inerek insanlarla konuflmas› ola¤anüstüdür.64

‹mam Suyuti, Maide Suresi'nin 110. ayetinde geçen

"kehlen" kelimesine dikkat çekerek, "Bu kavil, onun (Hz.

‹sa'n›n) k›yametten evvel gökten inece¤ini ifade etmektedir.

Çünkü Hz. ‹sa yaflça kemale ermeden gö¤e kald›r›lm›flt›r."

demektedir.65 ‹mam Taberi ise, Taberi Tefsiri isimli eserinde bu ayetlerde geçen ifadeleri flu flekilde aç›klamaktad›r:

Bu ifadeler (Maide Suresi, 110), Hz. ‹sa'n›n ömrünü tamamlay›p yafll›l›k döneminde insanlarla konuflabilmesi için gökten inece¤ine iflaret etmektedir. Çünkü o, genç yafltayken gö¤e kald›r›lm›flt›… Bu

HARUN YAHYA

ADNAN OKTAR

HZ. ‹SA ÖLMED‹

ayette (Al-i ‹mran Suresi, 46), Hz. ‹sa'n›n hayatta oldu¤una delil vard›r ve ehl-i sünnet de bu görüfltedir. Çünkü ayette, onun yafllan-d›¤› zamanda da insanlarla konuflaca¤› ifade edilmektedir. Yafllan-mas› da ancak, semadan yeryüzüne inece¤i zamanda olacakt›r.66 Ömer Nasuhi Bilmen'in tefsirinde de Al-i ‹mran Sure-si'nin 46. ayeti aç›klan›rken, bu ayetin Hz. ‹sa'n›n yeniden yeryüzüne geliflinin delillerinden biri oldu¤u ifade edilmifltir:

Bu ayet-i kerime Hz. ‹sa'n›n semaya ref edildikten sonra tekrar yer-yüzüne inerek nas (insanlar) ile konuflaca¤›na delalet (iflaret) etmek-tedir. Çünkü onun sinni kuhulete (olgunluk yafl›na) tamamen girmifl olmas› semaya refinden sonra müsadiftir (olacakt›r).67

Görüldü¤ü gibi, burada yaln›zca bir k›sm›na yer ver-di¤imiz, ‹slam alimlerinin "kehlen" kelimesine dair aç›kla-malar› da, Kuran'da yer alan di¤er bilgiler gibi, Hz. ‹sa'n›n tekrar yeryüzüne gelifline iflaret etmektedir. (Do¤rusunu en iyi Allah bilir.) Tüm bu deliller Hz. ‹sa'n›n ahir zamanda yeryüzüne tekrar gelece¤ini ortaya koymaktad›r.

Benzer Belgeler