• Sonuç bulunamadı

Karşılıklı adli yardım için hukuki işbirliğinin güçlendirilmesi

2. PROJE

2.3. P ROJE FAALİYETLERİ VE ÇIKTILARI

2.3.3. Karşılıklı adli yardım için hukuki işbirliğinin güçlendirilmesi

Faaliyet 9: Karşılıklı adli yardım için kurumlar arası bir çalışma grubunun oluşturulması (Eylül-Ekim 2012)

Eylül-Ekim 2012 döneminde kurumlar arası bir çalışma grubu oluşturulacaktır. Grup üyeleri karşılıklı adli yardım ve soruşturma süresi ile ilgili usullerin iyileştirilmesi üzerinde çalışacaktır.

Faaliyet 10- İhtiyaç değerlendirme çalışmaları (Kasım-Ocak 2013)

Karşılıklı adli yardım ve soruşturmaların süresi ile ilgili 2 ihtiyaç değerlendirme çalışması Kasım 2012 ve Ocak 2013 döneminde yapılacaktır.

Sayfa 13 / 22

Faaliyet 11- Çalışma grubu toplantıları (Şubat-Mart 2013)

Şubat-Mart 2013 döneminde 3 çalışma grubu toplantısı yapılacaktır. Her bir toplantı 15 kişiden oluşacaktır. Toplamda toplantılara 45 kişi katılacaktır. Toplantılar süresince katılımcılar ihtiyaç değerlendirme çalışmaları sonucunda belirlenen konuları ele alacaklardır.

Faaliyet 12- Tavsiyelerin ayrıntılı olarak incelenmesi (Nisan-Mayıs 2013)

Çalışma grubu toplantılarına katılan uzmanlar, ihtiyaç değerlendirme çalışmalarında belirlenen konularla ilgili tavsiyelerde bulunacaklardır.

Faaliyet 13- Çalışma ziyaretleri (Mayıs– Temmuz 2013)

Karşılıklı adli yardım ve soruşturmaların süresi ile ilgili usullerin iyileştirilmesine ilişkin en iyi uygulamaları incelemek amacıyla karşılıklı adli yardım konusundan sorumlu 10 Adalet Bakanlığı görevlisi ve 10 irtibat savcısı için AB üye devletleri, Eurojust ve Avrupa Yargı Ağına 4 çalışma ziyareti düzenlenecektir.

Faaliyet 14- Stratejinin belirlenmesi (Temmuz -Ekim 2013)

Ceza adaletinin verilmesindeki gecikmelerin nasıl giderileceği ve karşılıklı adli yardımla ilgili usullerin iyileştirilmesi konusunda, Temmuz-Ekim 2013 döneminde yapılacak uzman toplantılarının sonucunda bir strateji belirlenecektir.

Faaliyet 15- Karşılıklı adli yardım konusunda bir kılavuzun hazırlanması ve yayınlanması (Kasım 2013- Ocak 2014)

Ceza konularıyla ilgili karşılıklı adli yardım kılavuzu Kasım-Aralık 2013 döneminde hazırlanacaktır. Savcılıklara dağıtılmak üzere Ocak 2014’te 3000 kopya basılacaktır.

Faaliyet 16- Paydaşlarla yapılacak birer günlük toplantılar (Kasım-Mart 2014)

Strateji belgesinde yer alan tavsiyelerin yaygınlaştırılması amacıyla savcılar, hâkimler, avukatlar, kolluk mensupları ve diğer ilgili paydaşların katılımıyla her biri 20 kişilik olmak üzere toplamda 120 kişi için birer günlük 6 uzman toplantısı düzenlenecektir.

Faaliyet 17- Karşılıklı adli yardım konusunda düzenlenecek eğitim seminerleri (Nisan-Temmuz 2014)

Nisan-Temmuz 2014 döneminde toplam 150 savcı için karşılıklı adli yardım konusunda ikişer günlük 5 eğitim semineri düzenlenecektir. Her seminere 30 irtibat savcısı katılım sağlayacaktır.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tetkik hâkimleri ve Avrupa Konseyi uzmanları Mart 2014 itibariyle söz konusu eğitimler için müfredat hazırlayacaklar ve eğitim faaliyetlerine eğitici olarak katılacaklardır.

Faaliyet 18- Ceza adaletinin verilmesinde gecikmeler ve karşılıklı adli yardım usullerine ilişkin mevzuat değişikliklerinin taslak olarak hazırlanması (Nisan-Eylül 2014)

Nisan 2014 döneminde mevzuat değişikliklerinin taslak olarak hazırlanması, ceza adaletinin verilmesinde gecikmeler ve karşılıklı adli yardım usulleriyle ilgili tavsiyelerin çevrilmesinden sorumlu bir çalışma grubu oluşturulacaktır.

Sayfa 14 / 22

Mayıs-Temmuz 2014 döneminde, yasa taslağının Avrupa standartları bakımından uygunluğunun değerlendirilmesi Avrupa Konseyi uzmanları tarafından yapılacaktır ve uzman görüşleri oluşturulacaktır.

Eylül 2014 döneminde, Avrupa Konseyi uzmanlarının bulgu ve görüşlerinin sunulacağı yuvarlak masa toplantı(ları)sı düzenlenecektir.

Diğer faaliyetler: Ankara Proje Ofisinin personel istihdamı ve kurulması

Proje ekibinin seçilmesi ve Avrupa Konseyi personelinin istihdam süreci devam etmektedir.

Ankara’daki yerel proje ekibi bir Kıdemli Proje Yöneticisi, bir Proje Asistanı, bir Dil Asistanı ve bir Finans Asistanından oluşacaktır. Avrupa Konseyi Ankara Proje Ofisinin adresi Turan Emeksiz Sokak Park Blokları A Blok No:12 Gaziosmanpaşa-Ankara’dır. Ayrıca uzun dönemli bir uzman da göreve başlayacaktır.

Strazburg’daki proje ekibi bir Kıdemli Proje Yöneticisi ve bir Proje Asistanından oluşacaktır.

2.4 Temel Kalite ve Sürdürülebilirlik Konuları

Proje, çarpan etkileri için iyi bir zemin teşkil edecektir. Çarpan etkileri, ceza adaleti alanında Türk mevzuatının ve hukuk uygulamalarının Avrupa standartları ile uyumlaştırılması konusunda Türkiye'nin yargı ve idari kurumlarının üstlenme seviyesini artırarak gerçekleştirilecektir.

Sürdürülebilirlik, eğitici eğitimleri, aşamalı eğitim seminerleri, uzman toplantıları, çalışma ziyaretleri, yerleştirmeler gibi bilgi ve deneyim alışverişini kolaylaştıracak faaliyetler aracılığıyla sağlanacaktır.

İhtiyaç değerlendirme faaliyetleri, gerekli değişikliklerin desteklenmesi ve ilgili alanlarda gelişme sağlanması amacıyla atılacak adımlar için verilecek tavsiyeler ve değerlendirme raporlarının hazırlanmasına temel teşkil edecektir.

Çalışma ziyaretlerinin sonucunda, ulusal katılımcıların çalışma mekanizmalarında mümkün olan değişiklikleri yapmaları ve bu değişiklikleri meslektaşları arasında yaygınlaştırmaları yönünde motive olmaları beklenmektedir.

Eğitim faaliyetleri ile Avrupa Konseyi ve ulusal uzmanların bilgi ve deneyimlerinin sonraki eğiticilere aktarılması sağlanacaktır. Özellikle de eğitici eğitimi seminerlerinde, ciddi bilgi birikimi ve yöntemsel becerilere sahip ulusal eğitici gruplarının, sürekli olarak uluslararası uzmanların desteğine ihtiyaç duymadan kendi taydaşlarını bağımsız bir şekilde eğitmeleri mümkün olacaktır.

Avrupa standartlarıyla ilgili önemli belgelerin Türkçeye çevrilmesi ile ulusal uzman ve kurumların belgelere erişimi sağlanacak, böylelikle de Avrupa Konseyi uzmanlarının uzmanlık ve deneyimleri Türkiye’de olabilecek en geniş kitleye aktarılmış olacaktır.

Projenin sürdürülebilirliği bakımından web sayfası bir başka önemli araç olacaktır. Web sayfası hâlihazırda Adalet Bakanlığının internet sitesi altında yayımlanmaktadır. Tüm eğitim materyalleri, sunumlar ve el kitapları gibi tüm ilgili belgeler, ceza adaletinin verilmesinden sorumlu tüm aktörlerin erişimine açık şekilde yayınlanmaktadır ve yayınlanmaya devam edecektir. Ayrıca Avrupa Konseyi’ne üye 47 devletteki hâkimler, savcılar ve avukatlar için

Sayfa 15 / 22

AİHS konusunda başlangıç eğitimi ve sürekli eğitimin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan “Hukukçular için İnsan hakları Eğitimi Avrupa Programının” (HELP programı) web sitesine de bir bağlantı verilecektir (www.coe.int/help).

2.4.1. Mali açıdan

Proje kapsamında faaliyetler yürütülecektir. Örneğin, eğitici eğitimi verileceği zaman Adalet Akademisinden bu deneyim ve metodolojiyi kendi eğitim programlarına katması beklenmektedir, böylelikle devamlılık için mali destek sağlanmış olacaktır. Bununla birlikte proje kapsamında kurulan ve geliştirilen yapılar ve sistemler yasa ile oluşturulacaktır ki bu yapı ve sistemlerin işleyebilmesi için Türk kurumlarının mali taahhüdü söz konusudur.

2.4.2. Kurumsal açıdan

Proje, Türk makamlarının AB’ye üyelik yolunda bağlı oldukları Türk Katılım Ortaklığı ve NPAA’nın uygulanmasına katkıda bulunacaktır.

Bununla birlikte hükümetler arası bir kuruluş olarak Avrupa Konseyi, üye devletlerdeki resmi kurumlarla ortak bir şekilde çalışmaktadır. Avrupa Konseyi’nin müdahalelerin amacı, Avrupa standartları ve uygulamalarının günlük çalışmalarda ve ulusal yetkili ve resmi kurumların işleyişinde kabul edilmesini teşvik etmek ve hatta bu kurumların yeniden yapılandırılmasına katkıda bulunmaktır.

2.4.3. Siyasi açıdan

Proje kapsamında Türkiye’ye önerilen yardım, Katılım Ortaklığı ve Ulusal Program ile Avrupa Konseyi’ne üyelik bağlamında Türkiye’nin hâlihazırda üstlenmiş olduğu, hem AB hem de Avrupa Konseyi nezdinde izlenmekte olan sorumluluklar ve taahhütlere doğrudan bir cevap olarak formüle edilmiştir. Reformları gerçekleştirme yönündeki isteklilik, bu reformların yapılabilmesi için somut bir yardımın sunulması ve taahhütlerin yerine getirilmemesi halinde ortaya çıkacak olası yaptırım tehdidi bir araya geldiğinde, mevzuatta ve uygulamada iyileştirmelerin etkili bir şekilde uygulanması için ortaya sağlam bir dayanak çıkmaktadır.

2.5 Öngörüler ve riskler

Adalet Bakanlığı’nca hazırlanmış olan yargı reformu belgesinde de açık bir şekilde ifade edildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, yargı hizmetlerinin kalitesine ilişkin mevzuat ve uygulamaların uyumlulaştırılmasına büyük önem vermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının değiştirilmesine ilişkin son günlerde yaşanan tartışmalar Projenin yürütülmesini etkileyebilecektir. Uygulama aşamasında belirsizlik ve gecikmelerin önlenmesi için sürecin yakından takip edilmesi ve uygun tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Proje ile ilgili genel öngörü ve risk değerlendirmesi şu şekildedir:

- Projenin hedeflerine yönelik olarak Türk kurumlarının (özellikle de Adalet Bakanlığı ve Adalet Akademisi) kararlılığı ve Barolar Birliği, Kolluk Kuvvetleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı dahil olmak üzere bütün ortaklar arasında tam bir işbirliği;

- Çalışma ziyaretleri ve yerleştirmeler için AB üye devletlerindeki kurumların taahhütleri;

- Hâkim ve savcıların eğitim ve diğer faaliyetlere katılabilmeleri için HSYK tarafından izin verilmesi;

Sayfa 16 / 22

- Adalet Akademisi tarafından projenin kurumsal olarak sahiplenilmesi ve Akademinin uygulama ve mali konularda destek verme konusundaki kararlılığı;

- Siyasi ortamın istikrarı

3. PROJE YÖNETİMİ

Bu bölümde projenin yönetim ve koordinasyon mekanizmaları, temel izleme ve değerlendirme araçları, kalite ve sürdürülebilirlik tedbirleri ile öngörüler ve riskler ele alınmıştır.

3.1. Proje yönetim ve koordinasyon mekanizmaları

Projenin yönetim ve koordinasyon mekanizmaları, çok sayıda paydaş arasında yararlı, zamanı iyi kullanan ve iyi işleyen bir ortaklık kurmak üzere yapılandırılmıştır.

3.1.1.Avrupa Konseyi: uygulayıcı

Avrupa Konseyi bu projenin uygulayıcısıdır. Konseyin görev ve sorumlulukları şunlardır:

- Projenin genel yönetimi ve uygulaması

- Faaliyetlerin paydaşlarla koordineli olarak planlanması - Eğitim içeriği ve araçlarının kavramlaştırılması

- Proje raporları ve eğitimi materyallerinin hazırlanması - Uluslararası uzmanlığa sahip uzmanların seçilmesi

- Eğitim içeriğinin yararlanıcıların ihtiyaçlarına uygun olmasının sağlanması - Yararlanıcılarla işbirliği halinde eğiticilerin seçilmesi

- Proje Yürütme Kurulu için sekretarya hizmetlerinin sağlanması

- Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışma ziyareti katılımcılarının ve profillerinin belirlenmesi Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Sn. Adrian Butler ve İnsan Hakları Kapasite Oluşturma Bölüm Başkanı Sn. Tatiana Termacic'in yönetimi altında bir proje ekibi oluşturacaktır.

3.1.2. Adalet Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi: yararlanıcılar Adalet Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi projenin esas yararlanıcılarıdır.

Adalet Bakanlığı AB İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyon makamıdır. Ancak temel sorumluluk Adalet Bakanlığı içindeki tüm paydaşlar ve Adalet Akademisi tarafından paylaşılacaktır. Kıdemli Proje Yöneticisi (SPO) Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn Kenan Özdemir’dir.

Adalet Bakanlığının görev ve sorumlulukları şunlardır:

- Yararlanıcılar tarafından sağlanacak çeşitli girdileri koordine etmek;

Sayfa 17 / 22

- Yararlanıcı tarafından proje faaliyetlerinin uygulanmasını denetlemek;

- Çalışma planlarının hazırlanması ve uygulanmasına katkıda bulunmak;

- Projenin uygulanmasıyla ilgili satın alma veya diğer idari veya mali konularla ilgili işbirliği yapmak;

- Proje çalışma planlarını onaylamak;

- Projenin izleme ve değerlendirme faaliyetlerine etkin bir şekilde katkıda bulunmak;

- Proje sonuçlarının güçlendirilmesi için Yürütme Kuruluna tavsiyelerde bulunmak;

- Nihai yararlanıcıların projeyi sahiplenmesini sağlamak;

- Projenin sürdürülebilirliğini ve proje sonuçlarının mümkün olan en geniş kitleye yaygınlaştırılmasını sağlamak.

Yararlanıcı kurumlarda Projenin uygulanmasından sorumlu temas kişilerinin isimleri aşağıda belirtilmiştir.

Ad Soyad Unvan Kurum

1. Sn Erol Mutlu Genel Müdür Yardımcısı Adalet Bakanlığı,AB İşleri Genel

Müdürlüğü

2. Sn Aytekin Sakarya Genel Müdür Yardımcısı Adalet Bakanlığı,Ceza İşleri Genel

Müdürlüğü

3. Sn Mustafa Sabit Tetkik Hakimi Adalet Bakanlığı, Uluslarası Hukuk

ve Dış İlişkiler Başkanlığı

4. Sn Seyfullah Çakmak Hâkim HSYK

5. Sn Abdullah Yıldırım Hâkim Türkiye Adalet Akademisi

3.1.3. Avrupa Birliği Delegasyonu AB Delegasyonunun sorumlulukları şunlardır:

- Program faaliyetlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesine etkin şekilde katkı sağlamak;

- Program sonuçlarının geliştirilmesi için Yürütme Kuruluna tavsiyelerde bulunmak.

3.1.4. Merkezi Finans ve İhale Birimi

MFİB, bu projenin genel bütçelemesi, sözleşme ve ödemelerin yapılması, muhasebe ve mali raporlamanın yapılması ile projenin uygulanmasına ilişkin genel eşgüdüm ve takibinin yapılması sorumluluğunu üstlenmektedir.

3.1.5. Proje Yürütme Kurulu (PYK)

PYK; Avrupa Konseyi, Adalet Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Barolar Birliği, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), kolluk kuvvetleri (Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı) ile SPO’nun davet ettiği diğer kurum, kuruluş ve STK’lardan oluşacaktır. AB Delegasyonu ve MFIB PYK toplantılarına gözlemci olarak iştirak edeceklerdir.

Sayfa 18 / 22

PYK'nın sorumlulukları şunlardır:

- Proje kapsamında kaydedilen ilerlemenin değerlendirilmesi ve öncelikleri belirlemek,

- Projenin gerektiği gibi uygulanması için ortaya çıkan ihtiyaçların değerlendirmesini yapmak,

- Genel proje çalışma programını ve yıllık çalışma planlarını kabul etmek,

- Program çıktıları ve/veya çalışma planlarında yapılabilecek değişiklikleri kabul etmek,

- Ulusal ve sektörel öncelikler ile Katılım Ortaklığı çerçevesinde stratejiler tavsiye etmek,

- Uygulamanın ve elde edilen sonuçların nihai incelemesini gerçekleştirmek;

- Proje sonuçlarının mümkün olan en geniş alana yayılmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak (örneğin proje kapsamındaki faaliyetlerin katılımcılarının düzenleyeceği ilave deneyim paylaşımı faaliyetlerinin düzenlenmesi),

- Gelecekte sürdürülebilirlik için stratejiler tavsiye etmek.

PYK'nın sekretaryası AK tarafından yürütülecektir.

3.2. İzleme, ölçme ve değerlendirme düzenlemeleri

Avrupa Konseyi aşağıda belirtilen raporları hem İngilizce hem de Türkçe olarak yararlanıcı kurumlara, MFİB’e ve AB Delegasyonuna sunacaktır.

3.2.1. İlerleme raporları

İlerleme raporları her altı ayda bir hazırlanıp; yararlanıcı kurumlara, MFİB’e ve AB Delegasyonuna gönderilecek ve PYK toplantısında sunulacaktır. Bu raporlarda, ele alınan sürede gerçekleştirilen faaliyetler detaylı bir şekilde incelenecek ve Projenin hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik kaydedilen ilerlemenin bir tahlili yapılacaktır. Özellikle elde edilen sonuçlar ve Projenin ileriki uygulama döneminde karşılaşılabilecek engeller vurgulanacaktır.

3.2.2. Ara raporlar

Ara raporlar yılda bir defa hazırlanıp; yararlanıcı kurumlara, MFİB’e ve AB Delegasyonuna gönderilecek ve PYK toplantısında sunulacaktır. Ele alınan sürede gerçekleştirilen faaliyetler detaylı bir şekilde incelenecek ve Projenin hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik kaydedilen ilerlemenin bir tahlili yapılacaktır. Özellikle elde edilen sonuçlar ve Projenin ileriki uygulama döneminde karşılaşılabilecek engeller vurgulanacaktır.

3.2.3. Nihai ve değerlendirme raporu

Nihai rapor, Projenin uygulama sonuçları ve seviyesine ilişkin derinlemesine bir incelemeye yer verecektir. Rapora ek olarak ayrıca projenin nihai etkisini ve proje sonunda elde edilen başarıların belirlenmesini amaçlayan bağımsız bir proje etki değerlendirmesi yapılacaktır.

Değerlendirme raporunda yararlanıcı tarafından da takip edilecek tavsiyeler yer alacaktır.

Rapor proje süresinin bitiminden itibaren altı ay içinde yararlanıcı kurumlara, MFİB’e ve AB Delegasyonuna sunulacaktır.

SONUÇ

Başlangıç aşamasının somut çıktısı, yararlanıcı kurumların ve ortakların tam katkısı olmuştur. Adalet Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi proje konusundaki politik kararlılıklarını göstermişlerdir. Avrupa Konseyi tarafından proje ekibinin istihdam süreci

Sayfa 19 / 22

tamamlanmıştır. Dolayısıyla Projenin başarılı bir şekilde uygulanması ile ilgili tüm gerekenler hazırdır.

Yer ve tarih: Strazburg, 8 Haziran 2012

Sayfa 20 / 22

EK 1. Proje Çalışma Planı

YIL AY GÜN FAALIYET YARARLANICI Katılımcı sayısı Yer

2012 Haziran Başlangıç raporu

Haziran 25-26 Yürütme kurulu toplantısı Ankara

Eylül -Kasım 2012

3 ay Ceza adaletiyle ilgili seçilen konularda yapılacak ihtiyaç değerlendirme çalışması için üç uzmanlar grubu tarafından 3 pilot adliyeye yapılacak 9 çalışma ziyareti

2-5 Pilot adliyeler (Ankara,

İzmir ve Malatya- teyit

2 ay Karşılıklı adli yardım ve soruşturma süreleri ile ilgili usullerin iyileştirilmesi için kurumlar arası bir çalışma grubu oluşturulması

Ceza adaletiyle ilgili seçilen konularda bilgi alışverişi yapmak amacıyla ilgili Avrupa kurumlarına yapılacak 10 çalışma ziyareti

Hâkimler, savcılar,

3 ay Karşılıklı adli yardım ve soruşturma süreleri ile ilgili olarak uzmanlar tarafından 2 ihtiyaç değerlendirme çalışması yapılacaktır.

Aralık 2012 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

2013 Şubat-Mart

2013

2 ay 3 çalışma grubu toplantısı yapılacak ve tavsiyeler

hazırlanacaktır 45 (her toplantıya

15 kişi)

Çapraz sorgulama, ifade özgürlüğü ve basın ve adil yargılanma hakkı konularındaki en iyi uygulamaları incelemek üzere 10 eğitimcinin AB üye devletlerindeki kurumlara görevlendirme yoluyla yerleştirilmeleri

Hâkimler, savcılar, avukatlar

10 AB üye devletlerindeki

kurumlar

Sayfa 21 / 22

ile)

Mart 2013 Ara rapor

Mart 2013 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

Nisan-Mayıs 2013

2 ay Çalışma grubu toplantılarında karşılıklı adli yardım konusundaki tavsiyelerin uzmanlar tarafından ayrıntılı olarak incelenmesi

Mayıs- Temmuz 2013

3 ay Karşılıklı adli yardımla ilgili usullerin geliştirilmesi amacıyla AB üye devletler, Eurojust ve Avrupa Yargı Ağına yapılacak 4 çalışma ziyareti

Hâkimler ve irtibat

savcıları 40 (her ziyaret için

10 kişi) Lahey

Mayıs-

Temmuz 2013

3 ay Ceza adaletiyle ilgili seçilen konularda uzmanlara tarafından ihtiyaç değerlendirme raporunun hazırlanması

Üst düzey görevliler

Haziran 2013 İlerleme raporu

Haziran 2013 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

Temmuz -Ekim 2013

4 ay Ceza adaletinin verilmesinde gecikmelerin azaltılması ve karşılıklı adli yardım usullerinin iyileştirilmesi için uzmanlar tarafından bir strateji oluşturulması

Temmuz -Ekim 2013

4 ay Türkiye Adalet Akademisi eğitim müfredatının

geliştirilmesi için 8 uzman toplantısı Türkiye Adalet Akademisi

120 (her toplantı

için 15 kişi ) Ankara

Eylül 2013 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

Ekim- Aralık 2013

3 ay Türkiye Adalet Akademisi içim eğitim

materyallerinin hazırlanması ve 14000 kopyanın basılması

Türkiye Adalet Akademisi Kasım 2013-

Ocak 2014

3 ay Karşılıklı adli yardımla ilgili bir kılavuz hazırlanması ve 3000 kopyanın hazırlanıp savcılara dağıtılması

Savcılar

Aralık 2013 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

2014 Ocak-May

2014

5 ay (her biri 4 gün)

Türkiye Adalet Akademisinde 14 eğitici eğitim semineri

Sayfa 22 / 22

Karşılıklı adli yardımla ilgili tavsiyelerin ve stratejinin yaygınlaştırılması için uzmanlar tarafından paydaşlarla düzenlenecek 6 toplantı

Hâkimler, savcılar,

Mart 2014 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

Nisan-Temmuz 2014

3 ay (her biri 2 gün)

Karşılıklı adli yardım konusunda 5 eğitici semineri İrtibat savcıları 150 (her toplantı

için 30 kişi) Ankara Nisan-Eylül

2014

6 ay Ceza adaletinin verilmesi ve karşılıklı adli yardım usullerinin iyileştirilmesi konusunda uzmanlar tarafından taslak mevzuat çalışmalarının yapılması

Uzman bulgularının sunulacağı yuvarlak masa toplantıları (Eylül)

Türkiye Adalet Akademisinde 14 aşamalı eğitim semineri

Aday hâkim ve

savcılar 420 Ankara

Haziran 2014 İlerleme raporu

Ekim 2014 1 gün Yürütme Kurulu Toplantısı Ankara

Aralık 2014 (11/12/2014 tarihine kadar)

1 gün Nihai rapor

Benzer Belgeler