• Sonuç bulunamadı

1942 Kağızman doğumlu olan Selçuk ÖMERBAŞ; 1964 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezuniyetinin ardından 1968 yılında Ankara'da serbest avukatlık yapmaya

başladı. 1976-1978 döneminde Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yapan Ömerbaş T.Vakıflar Bankası hisse sahiplerinin önerisi ile Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş 1978-1979 yılları arasında görev yapmıştır. Ankara'da Bilkent Holding dahil çeşitli kuruluşların ve şirketlerin hukuk müşavirliği ve yönetim kadrolarında görev almış ve halen İstanbul barosuna kayıtlı avukat olarak mesleki çalışmasını sürdürmektedir.Bağısız Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk ÖMERBAŞ, bağımsızlık niteliklerine haizdir.

Üst Düzey Yöneticiler ve Özgeçmişleri;

Ali Ulvi KARAHAN-Teknik Genel Müdür Yardımcısı;

1965 Kayseri doğumludur. 1986’da ERÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra KARSU’da çalışma hayatına başlamıştır. 1997 yılından itibaren aynı sektörde farklı firmalarda üretim ve yönetim kademelerinde çalışmıştır. Haziran 2015’den bu yana KARSU’da Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Zeki TURNACIOĞLU, Muhasebe Müdürü; 1953 Kayseri doğumlu olan Turnacıoğlu, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra çalışma hayatına TÖBANK’da başladı. 1973 yılında KARSU muhasebe departmanında görevde iken, Erciyes Üniversitesi’nde Yüksek öğrenimine devam ederek Makina Mühendisi oldu. Mezuniyet sonrası da KARSU’daki görevine devam eden Turnacıoğlu, 2002 yılında Muhasebe Müdürlüğüne atandı.

Yönetim Kurulu ve Üst düzey Yöneticilerin Görev Dağılımı:

ADI SOYADI GÖREVİ İMZA YETKİSİ

Metin MOLU Yönetim Kurulu Başkanı Birinci Derece

Arif MOLU

Yönetim Kurulu Üyesi-Başkan Vekili (Kurumsal Yönetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi)

Birinci Derece

Nevzat SEYOK Yönetim Kurulu Üyesi - Genel Müdür Birinci Derece

Sıla Azra SEYOK

Yönetim Kurulu Üyesi-Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı

(Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi) Birinci Derece

Fitnat Gamze İÇÖZ Yönetim Kurulu Üyesi --

Ali Ulvi KARAHAN Teknik Genel Müdür Yardımcısı İkinci Derece

Yönetim Kurulu Üyeleri 03.04.2015 tarihinde yapılan 2014 yılına ait olağan genel kurulunda üç yıl süre ile seçilmişlerdir. Şirket Ana Sözleşmesinde, Yönetim Kurulu üyelerinin Şirket dışında görev yapmalarını sınırlayan bir düzenleme, bu yönde alınmış bir karar veya uygulama yoktur. Üyelerin diğer kuruluşlarla ilişkileri, profesyonel veya ticari faaliyetlerinin nitelik ve boyutları, bugüne kadar böyle bir düzenlemeye ihtiyaç doğurmamıştır.

5.2. Yönetim Kurulunun Faaliyet Esasları

Yönetim Kurulu toplantılarının gündemi, üyelerin ve Genel Müdür’ün önerilerini de dikkate alarak Yönetim Kurulu Başkanı tarafından oluşturulmakta ve toplantı çağrısı Başkan tarafından yapılmaktadır.

Gündem konularına ilişkin açıklayıcı notlar, gerekli raporlar ve malî tablolar, toplantı öncesi ve çağrı eşliğinde üyelere iletilir.

Yönetim Kurulu’nun özel bir sekretaryası bulunmamaktadır. Yönetim kurulu üyelerinin görevleri esnasında kusurları ile şirkette sebep olacakları zarar sigorta ettirilmemiştir ve bir zarar da vuku bulmamıştır.

Yönetim Kurulu dönem boyunca 24 adet karar almıştır. Toplantılarda karşı oy kullanılmamıştır.

Yönetim Kurulunda ağırlıklı oy ve veto hakkı bulunmamaktadır.

5.3. Yönetim Kurulunda oluşturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Bağımsızlığı

Yönetim Kurulu 4 komite oluşturmuştur. Bunlar aşağıda sıralanmıştır. Komitenin başkanları Yönetim Kurulu’nun bağımsız üyeleridir ve icrada görevli değillerdir.

Denetimden Sorumlu Komitesi:

Başkan : Mustafa Saruhan HATİPOĞLU (Bağımsız üye) Üye : Selçuk ÖMERBAŞ (Bağımsız Üye)

Kurumsal Yönetim Komitesi:

Başkan : Selçuk ÖMERBAŞ (Bağımsız Üye) Üye : Arif MOLU

Üye : Zeki TURNACIOĞLU Üye : Hakan GERGİN

Riskin Erken Saptanması Komitesi:

Başkan : Selçuk ÖMERBAŞ Üye : Arif MOLU Üye : Sıla Azra SEYOK Üye : Zeki TURNACIOĞLU Aday Gösterme Komitesi:

Görevleri, Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından yerine getirilmektedir.

Ücret Komitesi:

Görevleri, Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından yerine getirilmektedir.

Aynı yönetim kurulu üyesinin birden fazla komitede görev almasının sebebi yönetim kurulu sayısından kaynaklanmaktadır.

Denetimden sorumlu komite ve Riskin erken saptanması komitesi hesap dönemi içerisinde Yönetim Kurulu’na 5 kez yazılı bildirimde bulunmuştur.

5.4. Risk Yönetimi ve İç Kontrol Mekanizması

Bu konu, Yönetim Kurulunun aslî görevleri arasında mütalâa edilmiş ve Yönetim Kurulu içerisinde oluşturulan “Riskin Erken Saptanması Komitesi” Kurumsal Yönetim İlkeleri gereği oluşturulmuş.

Bunun yanında bağımsız dış denetim şirketince denetim görevleri yerine getirilmektedir. Ayrıca Yönetim Kurulu Kararı ile bünyemizde iç denetim kurulu oluşturulmuştur.

5.5. Şirketin Stratejik Hedefleri

Firmamızın vizyonu, en son teknolojik gelişmelere dayanan, yenilikçi yapısı ile uluslar arası ölçekte seçkin ve saygın bir imaja sahip; Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınmasına hizmet etmeyi ideal olarak benimseyen; ülke ekonomisine üretim, ihracat, istihdam ve vergi yoluyla katkı sağlayan; topluma ve çevreye duyarlı; müşterilerine kaliteli mal ve hizmet sunmayı ilke edinmiş; ortaklarına düzenli bir kârlılık sağlamayı amaçlayan, tüm çalışanları bilinçli olarak bu hedeflere yönelmiş ve kendi sektöründe lider bir dünya markası olmaktır.

Çalışanlarımızla bir şirket kültürü içinde birleşip bütünleşmek, onların yüksek bir motivasyona ulaşmalarını ve Şirketimiz ailesine mensup olmaktan gurur duymalarını sağlamak; küresel piyasaları ve teknolojik gelişmeleri yakından izlemek, bunlara hızla adapte olmak, AR-GE çalışmalarına önem vererek rekabet gücü yüksek yeni ürünler geliştirmek, bunun için dünyanın teknoloji lideri firmalarıyla yakın ilişkiler içine girmek; güvenilirliğe ve yüksek iş ahlâkına birinci derecede önem vererek piyasada

saygın bir yere sahip olmak ve böylece tüm ilgililerin (tüm paydaşların) güvenle iş yapabilmelerini, birlikte çalışmaktan maddî ve manevî menfaat elde etmelerini, haz ve gurur duymalarını sağlamaktır.

Stratejik hedefimiz de, kısa vadeli yaklaşımların tuzağına düşmeden, sabırla ve kararlılıkla, uzun vâdeli kâr ve fayda maksimizasyonuna yönelmek ve Türk tekstil sektörünün, her şart altında, nihaî kalıcı firması haline gelmektir.

5.6. Mali Haklar

Yönetim kurulu üyelerinin ve idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ücretlendirme esasları aşağıdaki gibi yazılı hale getirilmiştir.

“Karsu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim kurulu üyelerinin ve üst düzey yöneticilerinin mevcut ücretlerinde genel ekonomik durum ve yıllık enflasyon oranı dikkate alınarak iyileştirme yapılır.”

Ücretlendirme esasları genel kurul gündeminde ayrı bir madde olarak pay sahiplerinin bilgisine sunulmakta ve faaliyet raporunda da yer almaktadır.

Şirketin herhangi bir yönetim kurulu üyesine veya üst düzey yöneticisine borç verilmemiş, kredi kullandırılmamış ve lehlerine teminat verilmemiştir.

Metin MOLU Nevzat SEYOK

Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi–Genel Müdür

YILLIK FAALİYET RAPORUNA DAİR UYGUNLUK RAPORU

Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’na

1. Bağımsız denetim çalışmalarımızın bir parçası olarak, Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (“Şirket”) 31.12.2015 tarihinde hazırlanan yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin ve Yönetim Kurulu’nun değerlendirmelerinin ve açıklamalarının, bağımsız denetimden geçmiş aynı tarihli finansal tablolar ile uyumlu olup olmadığını değerlendirmiş bulunuyoruz.

2. Rapor konusu yıllık faaliyet raporunun Şirket’in Yıllık Faaliyet Raporunun Asgari İçeriğinin Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanması Şirket Yönetiminin sorumluluğundadır.

3. Bağımsız denetim kuruluşu olarak üzerimize düşen sorumluluk, yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, bağımsız denetimden geçmiş ve 29 Şubat 2016 tarihli bağımsız denetçi raporuna konu olan finansal tablolar ile uyumluluğuna ilişkin olarak görüş bildirmektir.

Değerlendirmemiz, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) uyarınca yürürlüğe konulan yıllık faaliyet raporu hazırlanmasına ve yayımlanmasına ilişkin usul ve esaslara uygun olarak gerçekleşmiştir.

Bu düzenlemeler, denetimin yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolar ve bağımsız denetçinin denetim sırasında elde ettiği bilgiler ile uyumuna ilişkin önemli bir hatanın olup olmadığı konusunda makul güvence sağlamak üzere planlanmasını ve yürütülmesini öngörmektedir.

Değerlendirmelerimizin, uygunluk görüşümüzün oluşturulmasına makul ve yeterli bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.

Değerlendirmemiz sonucunda, ilişikteki yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin ve Yönetim Kurulu’nun değerlendirmelerinin ve açıklamalarının, tüm önemli taraflarıyla, Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (“Şirket”) bağımsız denetimden geçmiş 31 Aralık 2015 tarihli finansal tablolar ile uyumlu olmadığına dair önemli herhangi bir hususa rastlanmamıştır.

Mevzuattan Kaynaklanan Diğer Yükümlülükler

TTK’nın 402’nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; BDS 570 “İşletmenin Sürekliliği” çerçevesinde, Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (“Şirket”) öngörülebilir gelecekte faaliyetlerini sürdüremeyeceğine ilişkin raporlanması gereken önemli bir hususa rastlanılmamıştır.

Ankara , 29 Şubat 2016 YKY BAĞIMSIZ DENETİM

VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

İbrahim GÖÇMEN, YMM Sorumlu Ortak Baş Denetçi

RİSKİN ERKEN SAPTANMASI SİSTEMİ VE KOMİTESİ HAKKINDA DENETÇİ RAPORU

Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kuruluna

Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kurulan riskin erken saptanması sistemi ve komitesini denetlemiş bulunuyoruz.

Yönetim Kurulunun Sorumluluğu

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun (TTK) 378 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca yönetim kurulu, şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, bunun için gerekli önlem ve çarelerin uygulanması ile riskin yönetilmesi amacıyla uzman bir komite kurmak, sistemi çalıştırmak ve geliştirmekle yükümlüdür.

Denetçinin Sorumluluğu

Sorumluluğumuz, yaptığımız denetime dayanarak, riskin erken saptanması sistemi ve komitesine ilişkin bir sonuca varmaktır. Yaptığımız denetim, TTK’ya, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayımlanan “Riskin Erken Saptanması Sistemi ve Komitesi Hakkında Denetçi Raporuna İlişkin Esaslara” ve etik kurallara uygun olarak yürütülmüştür. Bu Esaslar tarafımızca; şirketin riskin erken saptanması sistemi ve komitesini kurup kurmadığının belirlenmesini, kurulmuşsa sistem ve komitenin TTK’nın 378 inci maddesi çerçevesinde işleyip işlemediğinin değerlendirilmesini gerektirmektedir. Riskin erken saptanması komitesi tarafından risklere karşı gösterilen çarelerin yerindeliği ve riskler karşısında yönetim tarafından yapılan uygulamalar, denetimimizin kapsamında değildir.

Şirket, riskin erken saptanması komitesini 04 Nisan 2014 tarihinde kurmuş olup, komite üç üyeden oluşmaktadır. Komite Şirket’in varlığını, gelişmesini tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, bunun için gerekli önlemler ile çözümlerin saptanması ve uygulanması ve riskin yönetilmesi amacı ile görev yapmış 2015 yılında beş defa toplanmış ve hazırladığı raporları Yönetim Kurulu’na sunmuştur.

Sonuç

Yürüttüğümüz denetim sonucunda, Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi 'nin riskin erken saptanması sistemi ve komitesinin, tüm önemli yönleriyle, TTK’nın 378 inci maddesi çerçevesinde yeterli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Ankara, 29 Şubat 2016 YKY BAĞIMSIZ DENETİM

VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

İbrahim GÖÇMEN, YMM Sorumlu Ortak Baş Denetçi

N O T L A R :

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

………

KARSU TEKSTİL SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.

www.karsu.com.tr

Merkez - Fabrika - İhracat:

Süksün Zafer Mah. Sedef Bulvarı No:146 İncesu - Kayseri

Tel: +90 352 697 40 01 pbx Faks: +90 352 697 40 27 e-mail: info@karsu.com.tr

İstanbul Satış Bürosu:

Gazeteciler Sitesi, Yazarlar Sokak No: 32 34394 Esentepe - İstanbul Tel: +90 212 288 33 89 pbx Faks: +90 212 267 24 44 e-mail: karsu@karsu.com.tr

Denizli Bölge Temsilciliği:

Ankara Asfaltı 10. km Aslan Sanayi Merkezi Denizli

Tel: +90 258 267 13 98 - 267 18 11 Faks: +90 258 267 21 78 e-mail: karden@karsu.com.tr