• Sonuç bulunamadı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

Belgede 2014 YILI FAALİYET RAPORU (sayfa 53-58)

• Sümerler mahallesinde kurulmuş olan Kadın Kültür ve Sanat Evi’ne ek tefrişat malzemesi alınmıştır.

Defne Belediyesi Faaliyet Raporu 2014 54

• Akdeniz mahallesinde Kadın Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmak üzere bir yer kiralanmış olup, masa ve sandalye ihtiyacı karşılanmıştır.

• Mevcut taziye çadırlarının onarımı yapılmış olup, mevcut taziye çadırlarına ek olarak 11 adet yeni taziye çadırı yaptırılmıştır.

• İlçemiz dahilinde ikamet eden, evlerinde çıkan yangından dolayı zarar görüp Belediyemize başvuruda bulunan ve yardıma muhtaç oldukları tespit edilen dört aileye nakdi yardım, bir aileye de ayni yardım yapılmıştır.

• İlçemiz dahilinde ikamet eden Belediyemize başvuruda bulunan ve yardıma muhtaç olduğu tespit edilen bir engelli vatandaşımıza nakdi yardım yapılmıştır.

• İlçemiz dahilinde ikamet eden engelli, yaşlı, düşkün, ve dar gelirli olduğu tespit edilen 2225 kişiye gıda yardım paketi yapılmıştır

• Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Defne Belediye sınırları içerisinde ( gerektiğinde dışında) ilmi, tarihi, kültürel, eğitici ve sanata yönelik, iç ve dış turizm ile ilgili her türlü kültürel etkinliklerde bulunmak üzere kurulmuştur.

• Harbiye mahallesinde kültürel ve sanatsal her alana hitap edebilecek geniş kapsamlı olarak faaliyet göstermek üzere Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmak üzere müstakil bir bina kiralanmıştır.

• İlçemiz Sümerler mahallesinde Kadın Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmak üzere Özel Kalem Müdürlüğünce kiralanan Sanat Evine ek tefrişat malzemesi satın alınmıştır. 2014 yılında açılışı yapılan Kadın Kültür ve Sanat Evinde mozaik ve biblo kurslarında 2 öğretmen eşliğinde 25 kursiyer eğitim görmektedir.1 öğretmen eşliğinde de cam boyama, Ahşap boyama ve basit el nakışları kurslarında 12 kursiyer eğitim görmektedir.

• İlçemiz Akdeniz mahallesinde Kadın Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmak üzere bir yer kiralanarak masa ve sandalye malzemesi ihtiyacı karşılanmıştır. 2014 yılında açılışı yapılan Kadın Kültür ve Sanat Evinde açılan Ahşap boyama kursunda 2 öğretmen eşliğinde 31 kursiyer eğitim görmektedir. Mozaik kursunda’ da 1 öğretmen eşliğinde 38 kursiyer eğitim görmektedir. Su Kabağı boyama ve işleme kursunda 1 öğretmen eşliğinde 26 kursiyer eğitim görmektedir

• Özel Kalem Müdürlüğünce hazırlanan Belediye hizmetlerinin Kamuoyuna tanıtılmasına yönelik bültenin müdürlüğümüzce basım işi yapılmıştır.

Defne Belediyesi Faaliyet Raporu 2014 55 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2014 Yılı Çalışmaları Kapsamında

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucu Kimlik Paylaşım Sistemi yaşama geçirilmiş olup, vatandaşlarımızdan Vatandaşlık Kimlik Kartı istenmesine son verilerek vatandaş mağduriyeti giderilmiştir.

Belediyemiz birimlerinin iş ve işlemlerinin yürütülmesini sağlamak üzere Ana Server Sunucusu satın alınarak gerekli tüm güvenlik önlemleri yüklenmiş ve sistem faaliyete geçirilmiştir.

Belediyemiz birimlerinin kullanımına sunulmak üzere çok yönlü Belediye Otomasyon Programı alınmış ve Ana Server Sunucusuna yüklenmek suretiyle birimlerimizin kullanımına açılmıştır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve belediyemize mahalle olarak katılan 10 belde belediyesi olmak üzere 14 mahalle ve 23 köyün tüm bilgisayar verileri sayısal ortamda alınarak otomasyon programımıza uygun şekilde dönüştürülmesi sağlanmış ve faaliyete geçirilmiştir.

Mayıs 2014 ayı Emlak Vergisinin tahsil dönemi olmasından kaynaklı olarak başlangıçta tüm Beldelerdeki hizmet binamız ile Uğur Mumcu Caddesindeki Tahsilat Büromuzda olmak üzere 11 tahsilat noktasında tahsilatı ivedi olarak başlatarak vergilerin süresinde tahsil edilmesi ve vatandaş mağduriyetini en aza indirilmesi sağlanmıştır.

Belediyemiz hizmetlerinin tanıtımını sağlamak üzere www.defne.bel.tr internet adresi alınarak site tasarımı yapılmış, personel adına @defne.bel.tr uzantılı mail adresleri tahsis edilmiş ve faaliyete geçirilmiştir.

Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Memur ve İşçi Personellere ait tüm kadro, görev, sicil bilgileri ve diğer özlük durumları sisteme ivedi bir şekilde yüklenerek belediyemizin kuruluş çalışmasına müteakip ilk maaş ve ücretleri ödemesi sağlanarak çalışanların mağdur duruma düşmeleri engellenmiştir.

Belediyemiz bilgisayarlarının virüslere karşı korunmasını sağlamak üzere Kaspersky antivirüs programı 3 yıllık süre ile alınmış ve tüm bilgisayarlara yüklenmesi yapılarak güvenlik en üst düzeyde tutulması sağlanılmıştır.

5018 Sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat uyarınca, kamu idaresinde iç kontrol sisteminin oluşturulması, uygulanması, izlenmesi ve geliştirilmesi çalışmaları ile ilgili olarak İç İşleri Bakanlığınca hazırlanan İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı Rehberi dikkate alınarak 2015 – 2017 yılları Defne Belediyesi İç Kontrol Uyum Eylem Planı hazırlanmış ve bakanlığa sunulmuştur.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında 20.10.2014 tarihinde protokol imzalanmıştır.

TAKBİS sisteminde kayıtlı bulunan tapu ve kadastro bilgilerinin elektronik ortamda on-line olarak paylaşılması suretiyle kamu hizmetleri daha sağlıklı, hızlı, etkin ve verimli olarak sağlanmıştır. Ana Server Sunucusuna gerekli yetkilendirmeler yapılmak suretiyle yetkili kullanıcılara açılmıştır.

Defne Belediyesi Faaliyet Raporu 2014 56 01 Nisan 2014 tarihinde başlangıç kaydında esnaf ve müteahhitlerin alacağı olarak belde belediyelerinden 4.263.950,83 TL tutarlık borç Bütçe Emanet Hesaplarının alacak artığı olarak kayıtlarımıza intikal ettirilmiştir.

3.172.918,62 TL kredi borcu belediyemize devredilmiş, bu borçlardan 2014 yılı içerisinde 2.109.943,37 TL ödeme yapılmış kredi borç stoku 1.062.975,25 TL’ye kadar düşürülmüştür.

Belde belediyelerinden devredilen 2014 yılında henüz vadesi gelmemiş 1.463.655,74 vergi, fon ve sosyal güvenlik primlerinden 851.983,93 TL ödeme yapılarak borç stoku 611.671,81 TL’ye düşürülmüştür. Yıl içerisinde Bütçe Emanet Hesaplarında biriken esnaf ve müteahhit alacaklarından 2.706.259,40 TL ödeme yapılmıştır.

2014 yılı içerisinde belediyemize mahalle olarak katılan belde belediyelerden kaynaklanan 1.555.662,27 TL Sosyal Güvenlik ve Vergi Dairesi Borçları 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumuna 377.973,17 TL, Vergi Dairelerine 570.920,29 TL olmak üzere toplam 948.893,46 TL ödeme yapılmış, Sosyal Güvenlik Kurumuna 514.868,98 TL, Vergi Dairelerine 138.209,83 TL borç ödemesi 2015 yılında ödeneceği tespit edilmiştir.

31 Aralık 2014 tarihi itibariyle Vergi Dairelerine 1.582.899,23, Sosyal Güvenlik Kurumuna (Emekli Sandığı Kesenekleri olarak) 1.173.113,81, Sosyal Güvenlik Kurumu İşçi ve İşveren Primleri olarak 2.125.375,61, İşsizlik Sigortası Primi 186.440,51 ve Kültür Payları olarak 154.289,73 TL olmak üzere toplam kamu kurum ve kuruluşlarına 5.222.118,89 TL borç stoku olduğu tespit edilmiştir.

İller Bankasından yıl içerisinde 27.651.000,58 TL tahakkuk yapılmıştır. 18.193.623,89 TL belediyemiz hesaplarına intikal ettirilmiş ayrıca, bu tutarlardan uzlaşma ve amme borç ödemeleri gerçekleştirilmiştir.

Sermaye Payı olarak 433.020,87 TL İller Bankası geliri olarak paylarımızdan kesinti yapılmış, brüt iller bankası payımızdan 7.092.978,00 TL Hatay Büyükşehir ve 2.364.326,00 TL HATSU’ya olmak üzere toplam 9.457.304,00 TL pay verilerek hesaplarına intikal ettirilmiştir.

Bankalar nezdinde bulunan cari hesaplarımızda 2014 yılı sonu itibariyle 5.362.639,88 TL tutarın mevcut olduğu görülmüştür.

Defne Belediyesi Faaliyet Raporu 2014 57 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ

• Yeni kurulmuş olan belediyemizin hizmet binalarına Defne belediyesi logolu tabelalar hazırlanmıştır.

• Yerel Gazete ve dergilere abonelik işlemleri yapılmıştır. Basında belediyemiz hakkında çıkan haberlerin arşivi yapılmıştır. Aylık Kitaplar halinde ve dijital ortamda saklanmaları sağlanmıştır.

• Belediyemizin stratejik planının hazırlanması konusundaki yazışmalar yapılmış, stratejik plana katkı sağlayacak bilirkişilerin daveti, ulaşımları ve konaklamaları tarafımızca karşılanmıştır. Stratejik plan çerçevesinde gerçekleştirilen “ortak akıl toplantıları” müdürlüğümüzce organize edilmiş, toplantı tanıtım, davet, yer ve ağırlama giderleri tarafımızca karşılanmıştır.

• Belediyemizin faaliyetleri ve belediye Başkanımızın beyanları tarafımızca hazırlanıp kamuoyu ile paylaşılmak üzere basın kuruluşlarına yollanmış, internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştır.

• Kamu kurum ve kuruluşlarıyla Belediye Başkanı görüş ve direktifleriyle yazışmalar yapılmıştır.

• BİMER sorumluluğu müdürlüğümüzce yürütülmekte olup BİMER’e gelen dilek ve şikâyetler ilgili birimlere havale edilmiş gelen cevaplar yasal süreler içerisinde BİMER internet sitesinden ilgililere gönderilmiştir.

• Özel gün ve haftalarda Resmi ve Dini Bayramlarda kutlama mesajları yayınlanmış, özel gün ve haftalarda pankart afiş tebrik kartı yaptırılış ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Kurban Bayramında Halk, Belediye yetkililerinin ve personelinin bayramlaşmasını sağlamak üzere bayram kokteyli çekmece hizmet binasında gerçekleştirilmiştir.

• Başkan Odası ve Özel Kalem müdürü ve Başkan yardımcısının birlikte kullandıkları toplam 2 odanın tanzim ve tefrişatları müdürlüğümüzce yapılmıştır.

• Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında halk ve bisiklet kulübüyle birlikte cumhuriyet bisiklet turu etkinliği düzenlenmiştir. Bu etkinlik kapsamında tanıtıcı broşür, afiş, tişört yaptırılmıştır.

• Hatay valiliğince düzenlenen Akdeniz Mutfakları etkinliğinde stant açılmış, stanttın tanıtım tefriş ve tanzimi müdürlüğümüzce yapılmıştır. Yine aynı etkinlik kapsamında İngilizce-Türkçe broşürler yaptırılış, belediyemizin tanıtımına yönelik halka dağıtılmak üzere tişört, şapka, bez çantalar yaptırılmıştır.

• Başkentte Hatay günleri etkinliğine Belediyemiz adına katılım gösterilmiş, Defne ilçesinde üretilen ürünlerin tanıtım ve teşhiri yapılmıştır. Yine aynı etkinlik kapsamında İngilizce- Türkçe broşürler yaptırılış, belediyemizin tanıtımına yönelik halka dağıtılmak üzere, bez çantalar yaptırılmıştır.

• Defne Kent konseyinin oluşturulması için belediye adına sivil toplum örgütleriyle yazışmalar yapılmış, Kent konseyinin genel kurulu için gerekli tanıtım ve bilgilendirmeler için afişler hazırlanmıştır.

• Defne ilgili ile yerel televizyonda tanıtım yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla belediye başkanımızın katılımı ile tv programı gerçekleştirilmiştir.

• Belediye işlerinde kullanılmak üzere belediye adına 2 adet mobil telefon aboneliğinin yapılması sağlanmıştır.

Defne Belediyesi Faaliyet Raporu 2014 58

• Defne ilçesinde kültürel sosyal sportif konularda başarı gösteren öğrencilerimize, sanatçılarımıza ve sporcularımıza verilmek üzere Yerel bir heykeltıraş tarafından üretilen el yapımı 20 adet mitolojik figür satın alınmıştır.

• Halkın sorunlarını dinlemek, çözüm yollarını halkla birlikte üretmek üzere birçok mahallede halk toplantıları düzenlenmiş, bu toplantıların yapılabilmesi için lüzuma göre yer kiralaması, afiş ve tanıtım broşürleri hazırlanmıştır

• Sümerler mahallesinde Belediye katkılarıyla açılan Defne Kadın Kültür ve sanat evinin yer kiralama işi yapılmış, Kadın Kültür ve sanat evinin tefrişi açılış kokteyli tarafımızca organize edilmiştir.

• Başkan ve Belediye görevlilerinin resmi işlerle ilgili yaptıkları yolculukların bilet temin işleri müdürlüğümüzce yapılmıştır.

• Belediye katkılarıyla gerçekleştirilen İşçi filimler festivaline ilişkin olarak kokteyl tanıtım broşürü, afiş ve pankartlar tarafımızca temin edilmiştir.

• Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında verilen Halk Konserinin tanıtım faaliyetleri tarafımızca yürütülmüş gelen sanatçıların ulaşım konaklama giderleri ve konserin tanıtımına ilişkin olarak broşürü, afiş, pankartlar, ışık ve ses sitemi müdürlüğümüzce tedarik edilmiştir.

• Belediyemizin faaliyet ve hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasını sağlamak üzere Kültür sosyal işler müdürlüğümüzle müşterek olarak Defne Bülten adında 72 sayfadan oluşan bülten hazırlanmış ve kamuoyuna dağıtılması sağlanmıştır.

• Okullar hayat olsun projesi kapsamında Belediye Başkanımızla birlikte Defne de toplam 38 okul ziyaret edilmiş, okul yönetici öğretmen ve okul aile birlikleriyle birlikte sorunlar ve belediyenin yetki alanı çerçevesindeki çözümler görüşülmüştür.

• Ramazan ayında Kaymakamlığımızla birlikte Şehit Aileleri iftar yemeğinde buluşturuşmuş, iftar yemeği ağırlamaları tarafımızca yapılmıştır.

• Yeni yılda meydanlarımızın ve alanlarımızın dekoratif aydınlatılması ve halkımızın yeni bir yıla daha güzel girmesi için aydınlatma perdeleri ve ışıklı yeni yıl kutlama panoları satın alınmış 4 alanımızın dekoratif aydınlatması sağlanmıştır.

Belgede 2014 YILI FAALİYET RAPORU (sayfa 53-58)

Benzer Belgeler