• Sonuç bulunamadı

Drone

3.200,00 TL

OFİS YAŞAMI Melis Abacıoğlu

“çalışan deneyimi” dikeyinde wellbeing hizmetleri ve teknolojileri sunan dijital bir kurumsal wellbeing platformu. Biz hedeflerimizi davranış değişimiyle yeni alışkanlıklar yaratmayı hedefleyen Wellbees uygulamamızla gerçekleştiriyoruz. SROI raporumuz Wellbees’e yapılan her 1 TL yatırımın 6,55 TL olarak yatırım geri dönüşü sağladığını gösteriyor. Çalışanlarla yaptığımız düzenli anketler ise yüzde 85 oranında sağlıklı alışkanlık kazandırdığımızı gösteriyor.

400 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

İnsan kaynakları teknolojileri sektöründeyiz.

Türkiye’de dijital kurumsal wellbeing alanında hizmet veren ilk teknoloji şirketiyiz. İK teknolojileri globalde 400 milyar dolarlık bir pazar. İçinde bulunduğumuz sektörün 4 kolu var: İşe alım, insan kaynakları yönetimi, çalışan deneyimi ve işten ayrılma süreci. Biz bu sürecin çalışan deneyimi ayağındayız. Çalışan deneyimi dikeyinde ise farklı dikeyler var: Geri bildirim ve bağlılık, performansın yeniden yapılandırılması, 21’inci yüzyıl becerileri ve kariyer, yeni nesil ödüllendirme, kurumsal wellbeing, takım yönetimi. Biz bunlardan kurumsal wellbeing dikeyindeyiz.

2021 yılında Wellbees’de yüzde 100’den büyük bir büyüme bekliyoruz. Yurt dışında en büyük rakiplerimizden Virgin Pulse ve Thrive Global; sırasıyla 92 milyon dolar ve 50 milyon dolar yatırım aldı. Biz de 2021 yılı ilk çeyrekte danışma kuruluna dahil edeceğimiz isimlerle güzel bir yatırım turunu kapatmayı hedefliyoruz. Türkiye’de toplam hedef pazarımız 11 bin 566 şirket büyüklüğünde. Biz bu pazarın yüzde 10’unu önümüzdeki 2 yılda almak istiyoruz. Sonrasında baktığımız pazarlar sırasıyla Almanya ve İngiltere. Avrupa’da 2018 verilerine göre kurumsal wellness pazar büyüklüğü 17 milyar dolar değerinde.

GİZLİLİK İLKESİ İLK SIRADA

İlk yılımız ürünü ve faydalarını şirketlere anlatmak ve şüphelerini gidermekle geçti.

İkinci yıl kendimizi daha çok geliştirdik.

Üçüncü yılımızda ise pazarın tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir dijital ürün olduk. Biz SaaS odaklı B2B2C data platformuyuz. Dijital dünyada var olmanın değerlendirilebilir ve ölçülebilir faydasından fazlaca yararlanıyoruz.

Ürünümüzle insan kaynaklarına zaman ve para tasarrufu sağlamanın yanında çalışan bağlılığını da artırma sözü veriyoruz. Datanın

hem gelişimine hem gizliliğine önem veriyoruz.

Çalışanını daha iyi tanıyan İK’nın daha başarılı olacağına inanıyoruz. Wellbees raporlamalarıyla çalışan bağlılığını anlık ve etkili olarak İK’ya sunabiliyoruz. Bu dataları kurumlarla paylaşırken gizlilik ilkesini her zaman ilk sırada tutuyoruz.

İK’YA ÖZEL RAPORLAR

İnsan kaynakları profesyonellerini hem sektörün geleceği hem İK teknolojilerinin bugünü ve geleceğiyle ilgili bilgilendirmek üzere raporlar oluşturuyoruz. Bu yarattığımız dünyanın en tepesinde her zaman ‘çalışan esenliği’ var. Tüm stratejilerimizin çalışan esenliğini önemseyen bir marka olmayı desteklemek üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz.

“Hedefimiz Türkiye ve hedef pazarlarda dijital kurumsal wellbeing platformu denildiğinde akla ilk

gelen marka olmak. Hayatlarına dokunduğumuz çalışan sayısını artırmak istiyoruz. Çalışan esenliğinin

bir yan hak olarak değil, bir gereklilik olarak görüldüğü bir dünyada yer alma planımız var.”

K

ordsa CEO’su Ali Çalışkan, 10 yılı aşkın süredir ‘endüstri 4.0’ uygulamalarını şirket kültürünün bir parçası haline getirdiklerini söylüyor.

Bu kapsamda dijital dönüşüm stratejisini uyguladıklarını, geleceğin fabrikasına dönüşme vizyonuyla yola devam

ettiklerine dikkat çekiyor.

Çalışkan, “Dijital dönüşüm yol haritamızın temelinde ‘Yalın Dijitalleşme’ yer alıyor” diyor.

ENDÜSTRİ 4.0 VİZYONUMUZ Dijital bir dünyada var olmanın temel şartının bu dönüşüme ayak uydurmaktan geçtiğine inanan bir firma olarak dijitalleşme çalışmalarımıza uzun bir süre önce başlamıştık. Kordsa olarak, 10 yılı aşkın süredir endüstri 4.0 uygulamalarını şirket kültürünün bir parçası haline getirerek sektörün örnek ve öncü şirketi olmak için çalışıyoruz.

Dijital dönüşüm yol haritamızın temelinde ‘Yalın Dijitalleşme’

yer alıyor. Dijital dönüşüm yolculuğumuzda öncelikle tüm iş birimlerimizin kullanacağı temel iletişim ve sistem altyapılarını güçlendirdik. Robotik süreç otomasyonumuz ile mali işler, personel, kalite ve üretim alanında 30 süreç tamamen insan müdahalesi olmadan otomatik çalışır hale geldi.

Böylece çalışanlarımız sürelerini daha verimli kullanıyor.

Siber güvenliği en üst seviyede ve ön planda tutarak, üretim, kalite ve tedarik zinciri sistemlerimizle entegre çalışan ileri veri analitiği metodlarını kullanarak geçmiş verilerimizden geleceğe dair değer üretmeye devam ediyoruz.

Geleceğin dijital fabrikasına dönüşme yolumuzda, iç ve dış tüm paydaşlarımıza şeffaf ve izlenebilir süreçler sunarak yaşamı güçlendirmeyi ve son dijital

teknolojiler için gereken yetkinlikleri çalışanlarımıza kazandırarak hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

VERİ MÜHENDİSLİĞİ ÖNEMLİ 5 ülkede, 12 tesisle faaliyet gösteren global bir şirketiz.

Tesislerimiz arasında koordinasyon bizim için çok önemli. Tesislerimizin farklı altyapılarını standardize eden bir sistem oluşturduk. Bu sistemde tüm veriler tek bir havuzda toplanıyor ve bu da uçtan uca izlenebilirliği ve bilgi akışının doğru yürümesini sağlayarak anlık müdahalelere imkan tanıyor. Tüm tesislerin üretim verilerine tek noktadan ulaşabiliyoruz ve gerekli iyileştirmeleri kolaylıkla tespit edebiliyoruz.

Tüm stratejimizi veriler üzerine oluşturduğumuz için veri mühendisliğine çok önem veriyoruz. Bu doğrultuda mevcut veriyi doğru analiz edip, doğru yorumlayıp, doğru kullanmak için de bir yol haritası oluşturduk.

Bu amaçla, Sabancı Üniversitesi iş birliği ile açılan İleri Veri

Analitiği Akademisi’ne Kordsa çalışanlarından da bir grup arkadaşımız katıldı. Aldıkları eğitimler ile Kordsa bünyesinde Veri Mühendisi, Veri Bilimcisi ve Veri Çevirmeni (Data Engineer, Data Scientist, Data Translator) gibi yeni roller yarattık. Tek başına veriye sahip olmak doğru stratejik kararlar alabilmenizi sağlamaz. Biz bu yeni pozisyonlar ile artık büyük veriyi doğru analiz edebilen, bu verileri tüm ekibin anlayabileceği şekilde yorumlayan ve aktaran bir ekibe sahibiz ve bu alanda çalışan sayımızı arttırmaya da devam edeceğiz.

“STRATEJİMİZİN

Benzer Belgeler